Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - Η τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του!

Το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone δημοσίευσε άγνωστα αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον, που δόθηκε τρεις ημέρες πριν το θάνατό του, πριν από 30 χρόνια, στην οποία ο πρώην Beatle εκφράζει τη λύπη του για το ότι οι θαυμαστές του θέλουν "νεκρούς ήρωες".

Σε αυτή τη μακρά συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί εν μέρει λίγο μετά τη δολοφονία του, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ο Τζόν Λενον, επιτίθεται με σπάνια βιαιότητα στους θαυμαστές και τους επικριτές του, οι οποίοι δεν είχαν χωνέψει ότι ο τραγουδιστής είχε αποσυρθεί από τον κόσμο της μουσικής πριν από πέντε χρόνια.

Αυτό που το κοινό και οι κριτικοί θέλουν, εξηγεί ο καλλιτέχνης, "είναι νεκρούς ήρωες σαν τον Σιντ Βίσιους (μπασίστας των Sex Pistols, ο οποίος πέθανε το 1979) και τον Τζέιμς Ντίν (πέθανε το 1955)"."Δεν έχω κανένα συμφέρον να γίνω ένας νεκρός ήρωας (...) ας μην το σκεφτόμαστε πλέον", τόνισε ο Λένον.

Και ο τραγουδιστής δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο να ξανακάνει συναυλίες. "Δεν είναι απίθανο. Αλλά αυτό θα συμβεί χωρίς καπνό, χωρίς φλας. Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε. Είμαστε αναγεννημένοι ρόκερς και ξαναρχίζουμε από το μηδέν. Έχουμε όλο το χρόνο, έτσι δεν είναι; Αρκετό χρόνο", τόνισε ο Λένον.

Η συνέντευξη, συνολικής διάρκειας εννέα ωρών, δόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν ο Τζον Λένον πυροβοληθεί και σκοτωθεί από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ με τη σύζυγο του Γιόκο Ονο στην κατοικία τους στην "Ντακότα", ένα κομψό κτήριο στις παρυφές του Σέντραλ Παρκ.
Πριν από λίγους μήνες, δηλώνει ο Κοτ, "τακτοποιούσα το σπίτι μου με την ελπίδα να βρω φακέλους σε εσοχές της ντουλάπας μου, τότε βρήκα δύο κασέτες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένο "Τζον Λένον 5 Δεκεμβρίου 1980". "Δεν τις είχα ακούσει για 30 χρόνια και όταν τις έβαλα στο κασετόφωνο αυτή η απίστευτα αναζωογονητική και ζωηρή φωνή άρχισε να μιλάει από αυτό το μαγικό κομμάτι της μαγνητικής ταινίας", σημείωσε.

Το περιοδικό δημοσιεύει τη συνέντευξη στο σύνολό της, καθώς και ένα άρθρο που υπογράφεται από την Γιόκο Ονο, με τίτλο "Οι τελευταίες ημέρες του Τζον, μια ανάμνηση".

αντιγαρφή από nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: