Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Κυπελούχος Ευρώπης τα κορίτσια του Εθνικού Πειραια!


Η ανδρική ομάδα έχει το προσωνύμιο "ο Αυτοκράτορας" της ελληνικής Υδατοσφαίρισης. Πέρυσι όμως βίωσαν την απόλυτηαπαξίωση. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία!!

Η γυναικεία ομάδα είναι από τις πρωτοπόρους του αθλήματος, όμως αυτό που έγινε χθες δεν το φανταζόταν ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της.
Ούτε λίγο ούτε πολύ τα κορίτσια του Εθνικού Πειραιά κατέκτησαν τον 1ο τους Ευρωπαϊκό τίτλο!

Τα κορίτσια του Πειραιά έγραψαν ιστορία! Από το απόγευμα της Τετάρτης (7/3), ο Εθνικός έγινε η μόλις δεύτερη ελληνική ομάδα που έφτασε στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, κατακτώντας το LEN Trophy!

Επτά χρόνια μετά τον θρίαμβο της Βουλιαγμένης (2003), η ομάδα πόλο του Εθνικού έφτασε στον απόλυτο και επικράτησε στον δεύτερο τελικό της ρώσικης Κάντι Μανζίσκ από την δυτική Σιβηρία, στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτυ. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκή Κούπα δεν ήταν άλλη από την Γλυφάδα που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 2000, όπως και το 2003.

Μάλιστα, τόσο η Κατερίνα Οικονομοπούλου όσο και η Σοφία Ιωσηφίδου έγιναν οι πρώτες παίκτριες με τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους, μετά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει με την ομάδα της Γλυφάδας.

Το ματς όπως σας είπαμε, κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Εθνικός κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κατακτήσει το πολύτιμο τρόπαιο! Εκεί που η διεθνής τερματοφύλακας Τσουρή κατέβασε τα "ρολά" απεκρούοντας 2 πέναλτυ! Ωστόσο, μέχρι να φτάσει στο απόλυτο, χρειάστηκε να... σπάσουν καρδιές...


Συγκεκριμένα, 14 δεύτερα πριν από τη λήξη κι ενώ η ελληνική ομάδα είχε εξασφαλίσει τα δύο γκολ διαφορά που χρειαζόταν για να κατακτήσει την Κούπα (13-11), ήρθε ένα τραγικό λάθος από την Οικονομοπούλου να δώσει την ευκαιρία στις ρωσίδες να μειώσουν σε 13-12 και να στείλουν το ματς στα πέναλτι.


Εκεί, οι Ελληνίδες εμφανίστηκαν αποφασισμένες να φέρουν το τρόπαιο στον Πειραιά και το κατάφεραν, παίρνοντας τη νίκη με 17-13 (κανονικός αγώνας 10-9, παράταση 13-12). Με την Μαρία Τσουρή, την Τετζαλίδου και την Ολλανδέζα Φαν Μπέλκουμ να "σκοτώνουν" τις Ρωσίδες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες να υπερβαίνουν εαυτούς και να οδηγούν τον Εθνικό στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2.
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 2-3.

Τα γκολ:
ΕΘΝΙΚΟΣ: Τετζαλίδου 5, Φαν Μπέλκουμ 4, Κανέτι 3, Κουγιουμτζή 3, Αρώνη 1, Μπίσμπα 1
ΧΑΝΤΙ ΜΑΝΣΙΣΚ: Τιμοφέεβα 6, Γκριτσένκο 2, Κλαμπούκοβα 2, Τσεμπότοβα 2, Σορόκινα 1

*Την Παρασκευή ξεκινάει στην Κέρκυρα το Φαϊναλ φορ του Champions Cup Γυναικών, όπου η εκπροσώπηση της Ελλάδας είναι διπλή! Οι ομάδες του Ολυμπιακού(περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδος) αλλά και της Βουλιαγμένης(περσινή Κυπελούχος του αντίστοιχου θεσμού), θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στον τελικό όπου δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθούν και αντιμέτοπες.
Καλή επιτυχία και μακάρι κάποια(όποια) από τις 2 να γυρίσει με τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: