Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΝΟ Βουλιαγμένης - Η απόλυτη Αυτοκράτειρα!!!


Αυτή ήταν η εβδομάδα της Γυναικείας κατάκτησης Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Και ειδικότερα στην Υδατοσφαίριση είχαμε και τις 2 κατακτήσεις!!!

Ποιός να το φανταζόταν έστω και πρίν από λίγα χρόνια πως η χώρα μας θα έφτανε σε 1 εβδομάδα σε 3 τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων Champions Cup, LEN Trophy στην υδατοσφαίριση και Eurocup στο μπάσκετ, θα ήταν όλοι οι τελικοί γυναικείων ομάδων και θα τους κατακτούσαν!!!

Μεγάλα θύματα φέτος αυτής της "έξαρσης" κατακτήσεων ήταν η Ρωσία που έχασε και στις 3 αναμετρήσεις...

Τελευταία και ίσως πιό βαρύτιμη αλλά και με περισσότερη σημασία στην σειρά των κατακτήσεων ήταν η ομάδα της Βουλιαγμένης που είναι μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν Πρωταθλήτρια Ευρώπης! Στο Κλειστό Κολυμβητήριο Κέρκυρας επικράτησε της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι με σκορ 10-7 στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ και έστι τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου διατηρήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης!.

Οι αθλήτριες του ΝΟΒ έπαιξαν με ψυχή και αν και βρέθηκαν να χάνουν με 4-2, 5-3 και 6-4, κατάφεραν να φτάσουν σε μία επιβλητική νίκη απέναντι στις πρωταθλήτριες Ρωσίας.

Το ματς

Η Βουλιαγμένη άνοιξε το σκορ με γκολ της Μελιδώνη, με σουτ από την περιφέρεια, αλλά οι Ρωσίδες ισοφάρισαν με γκολ της Μπελιάεβα από τη θέση φουνταριστού και πήραν το προβάδισμα με τέρμα της Γκλίζινα. Με γκολ της Λαρά στον παίκτη παραπάνω, 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 2-2. Γενικά, πάντως, στο πρώτο οκτάλεπτο κυριάρχησαν οι άμυνες.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με γκολ της Γκλίζινα στον παίκτη παραπάνω και της Μπογκντάνοβα από την περιφέρεια, η Κίνεφ προηγήθηκε 4-2. Το γκολ της Τσουκαλά, όμως, (επίσης στον παίκτη παραπάνω), κράτησε «ζωντανή» τη Βουλιαγμένη (4-3), η οποία άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Ρωσίδες πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ κάνοντας το 6-4, αλλά κάπου εκεί η ελληνική ομάδααλλάζοντας και την άμυνά της, αλλά ταυτόχρονα ξέροντας πως έχει "φορτώσει" με ποινές την άμυνα της αντιπάλου, θυμήθηκε ότι είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Με σερί 3-0 και μεγάλη πρωταγωνίστρια την Πέτρι -πέτυχε το 6-5 και το 6-6, αλλά και την Τσουκαλά με το εκπληκτικό της σουτ- πέρασε μπροστά στο σκορ και μετά …απλά δεν γινόταν να χάσει τον τίτλο. Η Κίνεφ τα είχε χαμένα, η Βουλιαγμένη έκανε το 9-6(!), με το σκορ να «κλείνει» στο 10-7 και τα κορίτσια της Αλεξία Καμμένου να πανηγυρίζουν το δεύτερο συνεχόμενο Τσάμπιονς Καπ!

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Παντελίδη, Λιόση 1, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Πέτρι 2, Κουτέλη, Λαρά 1, Κούβδου

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 1, Κόνουχ, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα 1, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 3, Σομπόλεβα, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ

Τα οκτάλεπτα

1o οκτάλεπτο: 2-2
2ο οκτάλεπτο: 3-4
3ο οκτάλεπτο: 7-6
4ο οκτάλεπτο: 10-7

Γήπεδο: Κλειστό Κολυμβητήριο Κέρκυρας
Διαιτητές: Μπόρις Μαργκέτα (Σλοβενία), Σάντσες Σέρχιο Μπορέλ (Ισπανία)

- Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ελληνική ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης (δύο τίτλους έχει και η Γλυφάδα). Παράλληλα, αυτός είναι ο τέταρτος διεθνής τίτλος της Βουλιαγμένης, που έχει κατακτήσει ακόμη ένα LEN Trophy και ένα Σούπερ Καπ.

- Με το θρίαμβο της Βουλιαγμένης, τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του LEN Trophy από τον Εθνικό, η Ελλάδα επανέλαβε το κατόρθωμα του 2003, κατακτώντας και τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στις γυναίκες (τότε ήταν η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη). Το γεγονός αυτό σημαίνει επιπλέον ότι, στις αρχές της επόμενης σεζόν, Βουλιαγμένη και Εθνικός θα αναμετρηθούν για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: