Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Από Λόρδος...Βασίλισσα της Ευρώπης ο Αθηναϊκός!



Ευτυχώς που έχουμε και τον αθλητισμό και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους! Μέσα σε 2 μέρες 2 Ευρωπαϊκές κούπες! Και μάλιστα και τις 2 φορές με αντιπάλους Ρώσικες ομάδες.

Την Τετάρτη ήταν ο Εθνικός Πειραιώς στην υδατοσφαίριση. Χθες ήταν ο Αθηναϊκος στο μπάσκετ!

Ο Αθηναϊκός είναι η πρώτη γυναικεία ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο παρά την ήττα του στον δεύτερο τελικό του EuroCup με 53-57 από τη Ναντέζντα και μάλιστα εντός έδρας(ήταν η 1η φετινή στην ευρωπαϊκή του πορεία).Ο Αθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης καθώς είχε κερδίσει επί ρωσικού εδάφους με διαφορά 8 πόντων (57-65). Αυτό είναι το 23ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ελλάδας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο μπάσκετ.

Το άγχος ήταν φανερό στις κινήσεις των κοριτσιών της ελληνικής ομάδας στο κλειστό της Εργάνης στον Βύρωνα. Ο Αθηναϊκός δεν μπόρεσε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό, το ματς κύλησε στο ξεκίνημα σε αργό τέμπο με εκατέρωθεν αστοχία. Το θετικό για την ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου είναι ότι μάζευε τα ριμπάουντ και το ματς εξελισσόταν πόντο με πόντο, με τις Ρωσίδες να προηγούνται με +3 στο ημίχρονο.

Και στην τρίτη περίοδο ο Αθηναϊκός δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά ασφαλείας και προσπαθούσε να αποτρέψει τη ρωσική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Πάντως στο τελευταίο δεκάλεπτο ο τελικός εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις Ρωσίδες να ξεφεύγουν στο 33' με 45-40. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία η ελληνική ομάδα είχε απαντήσεις αλλά όλα κρίθηκαν 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στο σημείο εκείνο η Ναντέζντα ήταν μπροστά με 55-50 και αστόχησε η Κάρι σε τρίποντο με αποτέλεσμα να μην πάει η διαφορά στο +8.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 22-25, 38-40, 53-57.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 9, Λύμουρα 4 (1), Χατζηνικολάου 4, Βολωνάκη, Σούλις, Πετρονίτε 2, Σαρέγκου, Ουίγκινς 10 (2), Κοσμά 1, Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 14.
ΝΑΝΤΕΖΝΤΑ: Μπάρικ 11 (3), Σνίτσινα 5 (1), Οβτσαρένκο 7 (1), Βερεμένκο 12 (1), Μος 2, Κάρι 18, Μπαράνοβα 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: