Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΓΕΝΙΚΑ - Πέθανε ο Κουβανός παραγωγός πούρων Ρομπάινα


Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, ο διασημότερος παραγωγός πούρων της Κούβας, Αλεχάντρο Ρομπάινα!

Ο Ρομπάινα ήταν ο μοναδικός που είχε εταιρεία κουβανέζικων πούρων με το όνομά του, ήταν επίσης πρεσβευτής της κρατικής βιομηχανίας πούρων και παρόλο που είχε συναντήσει βασιλιάδες και διασημότητες, ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος.

Τον συναντούσες συχνά στο μικρό του γεωργικό αγρόκτημα στην Vuelta Abajo. Η ποιότητα των πούρων του ήταν φημισμένη και ο ίδιος έλεγε ότι "όταν ο καπνός καλλιεργείται, σου μιλάει, σου λέει τι χρειάζεται και εσύ πρέπει να ακούσεις"

Γεννημένος στην πόλη Alquizar στις 20 Μαρτίου του 1919, Ρομπάινα άρχισε να εργάζεται στα αγροκτήματα της οικογένειάς του από 10 ετών. Ο ίδιος παρέμεινε στην Κούβα, όταν οι εκτάσεις κρατικοποιήθηκαν μετά την επανάσταση που ανέτρεψετον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα και έφερε στην εξουσία τον Φιντέλ Κάστρο.

Ας ελπίσουμε όλοι οι λάτρεις του καλού κουβανέζικου πούρου, πως η ποιότητα των πούρων του θα μείενι αναλοίωτη στους κληρονόμους.

Όποιος έχει στην κατοχή του ένα πούρο του ας βάλει απόψε ένα μπράντυ ή ένα καλό ποτό και ας απολαύσει την γεμάτη γεύση του εις μνήμη ενός από τους μεγάλους αυτής της τέχνης.

Adios Amigo!!!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: