Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ανάσα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου και κάθε μέρα, από τις 10 η ώρα το πρωϊ έως και την δύση του ηλίου, παραδίνονται(ανεπίσημα) στο κοινό τα 22 στρέμματα του κήπου του Μεγάρου της Μουσικής, τα οποία ανοίγουν για πρώτη φορά και με το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια τους φιλοδοξούν να γίνουν πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών.

Εκεί μπορούν να βρουν όλοι οι πολίτες, όχι μόνο έναν τόπο για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν στην καρδιά της πόλης, αλλά και τη δυνατότητα να τον κάνουν «στέκι» τους με τις πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής δωρεάν.

«"Το Ανοιγμα στην πόλη" σημαίνει την τιμολογιακή μας πολιτική απέναντι στους νέους. Σημαίνει θεματικές ενότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις δωρεάν», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ, Ιωάννης Μάνος. Και πρόσθεσε: «Σε περίοδο κρίσεως και θυσιών για όλους τους Ελληνες ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελεί δεσπόζον σημείο αναφοράς».

Τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου του Μεγάρου της Μουσικής θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο. Εως τότε ο Ρικάρντο Μούτι θα διευθύνει την περίφημη Φιλαρμονική της Βιέννης σε μια συναυλία που θα «βγει» με γιγαντοοθόνη από την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στον κήπο του Μεγάρου (22/6). Ο πρώτος ήχος που θα ακουστεί σ’ αυτό τον πνεύμονα πρασίνου ανήκει στην μπάντα του Δήμου Αθηναίων, που θα κάνει δύο εμφανίσεις, Σάββατο 5 και 19 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Αριές, χαρουπιές, ακακίες, νεραντζιές, μανόλιες, μιμόζες, κίτρινα γιασεμιά, καλλωπιστικές δαμασκηνιές στολίζουν τον κήπο, ενώ περιμετρικά, κατά μήκος της περίφραξης, υπάρχει δάφνη.

Ο κήπος θα φυλάσσεται και θα καθαρίζεται με ευθύνη του Μεγάρου και θα είναι ανοιχτός από τις 10 π.μ. έως τη δύση του ηλίου.

Για την ολοκλήρωση του έργου συνέδραμε με μεγάλη δωρεά το Κοινωφελές Ιδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Μια όαση πρασίνου και αισιοδοξίας στο κέντρο της πόλης είναι ένα ιδανικό αντίδοτο στους χαλεπούς καιρούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: