Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Hellenic Motor Museum -

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που βρίσκεται στον Πολυχώρο Athenian Capitol, είναι πλέον γεγονός και αξίζει να το επισκεφτείτε, μόνοι σας ή και με ταπαιδιά σας.

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων, στα όρια του δακτυλίου, μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Σταθμού ΗΣΑΠ Βικτώρια και είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στους τρεις ορόφους του Μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν 112 αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης καθώς και να περιηγηθούν, καθώς ανεβαίνουν τη σπειροειδή ράμπα του κτιρίου, στη μαγευτική ιστορία του τροχού από το 300 π.Χ. έως τις μέρες μας. Κατόπιν συνεννόησης πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από ειδικευμένους συνεργάτες

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν επίσης την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους δυνατότητες στον προσομειωτή F1 σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και να νιώσουν για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!

Ένα υπερσύγχρονο Αμφιθέατρο χωρητικότητας 202 θέσεων, με 3D (τρισδιάστατο) σύστημα εικόνας και το πιο εξελιγμένο σύστημα ήχου (surround sound 7.1), αποτελεί μια νέα πρόταση για συνέδρια – εταιρικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης! Κάθε ένας από τους τρεις ορόφους του Μουσείου, μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα υποδοχής επισκεπτών και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις κάθε περίστασης.

Στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου, στον ημιόροφο του 5ου ορόφου (Capitol Belvedere), ο οποίος αποτελεί κατεξοχήν χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων 120 περίπου ατόμων, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού καθώς και μια πανοραμική άποψη των εντυπωσιακών εκθεμάτων του Μουσείου.
Ένας μικρότερος χώρος 120τ.μ., το φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου («Μικρό Εκθεσιακό»), αποτελεί ιδανική λύση για την φιλοξενία εκδηλώσεων μικρότερου μεγέθους όπως παρουσιάσεις βιβλίων, cocktails, μικρές εκθέσεις κ.α.
Το φουαγιέ του αμφιθεάτρου και ο τέταρτος όροφος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου μπορούν να αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο, άνω των 1.000 τ.μ., σε περιπτώσεις μεγάλων διοργανώσεων.

Η πλατεία του Πολυχώρου Athenian Capitol αποτελεί μια όαση δροσιάς με πολύ πράσινο και συντριβάνια στο κέντρο της Αθήνας μακριά από την βοή της πόλης, καθώς και ένα ελκυστικό πέρασμα μέσω του οποίου συνδέεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με την Πλατεία Βικτωρίας και τον ομώνυμο σταθμό ΗΣΑΠ.
Τέλος, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης της πόλης βρίσκεται εντός του κτιρίου, με 800 στεγασμένες θέσεις!

Δείτε περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:

Hellenic Motor Museum -

Δεν υπάρχουν σχόλια: