Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΧΝΕΣ - Μικρόπολις: Μια πόλη θαύμα στην Τεχνόπολη για το παιδί!

Μικρόπολις - Μια πόλη θαύμα στην Τεχνόπολη(23 - 26 Σεπτεμβρίου)

Μια πολιτεία "θαύμα" με ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για τέσσερις ημέρες σε Μικρόπολις

Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση. Πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 21 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.

Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση, Δημιουργικό Παιχνίδι, Γνώση, Ποιοτική Ψυχαγωγία, Eκπαίδευση. Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι της Μικρόπολις, μιας πόλης – θαύμα, για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Οι μικροί επισκέπτες στις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της παίρνουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών μαθαίνουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία, τις αξίες του αθλητισμού. Αποκτούν μια καινούρια οπτική για τα πράγματα και ανακαλύπτουν τη χαρά του δημιουργικού παιχνιδιού.

"Ξεναγός" των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ. Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική.

Περισσότερα στο άρθρο της enet.gr

Μικρόπολις - Μια πόλη θαύμα στην Τεχνόπολη | Παιδί | Πολιτισμός-Ψυχαγωγία

Δεν υπάρχουν σχόλια: