Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΒΙΒΛΙΟ - "Ο καιρός των τραγουδιών μας" του Ρίτσαρντ Πάουερς

Μετά από διάλειμα περίπου 1 εβδομάδας λόγω "προβλημάτων" και "ανακαίνισης" στο δίκτυο, είμαστε και παλί μαζί σας με μια ακόμα πρόταση για ένα ακόμα βιβλίο, από τον συνεργάτη μας Βασίλη Τσιμπούκη.

Αυτή την φορά μας προτείνει το "μουσικό" βιβλίο, "Ο καιρός των τραγουδιών μας" - The time of our singing (2003), του Ρίτσαρντ Πάουερς, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου από τις εκδόσεις, Εστία [2006].

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό έργο, το οποίο παρακολουθεί τη ζωή μιας αμερικανικής οικογένειας από το 1939 έως το 1979. Ένας Γερμανοεβραίος φυσικός, πρόσφυγας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ντέιβιντ Στρομ, ερωτεύεται μια μαύρη σοπράνο, την Ντίλια. Τη παντρεύεται, κάνουν τρία παιδιά, τον Τζόνα, τον Τζόι και τη Ρουθ. Η οικογένεια είναι αφοσιωμένη στη μουσική, αλλά βιώνει το φορτίο της φυλής. Οι Στρομ ζουν μέσα σε ένα ουτοπικό κλίμα, όπου η έμφαση δίνεται στην επιστημονική λογική, στο πιάνο, στο τραγούδι, στην ακρόαση της μουσικής. Ο Τζόνα εξελίσσεται σε τενόρο διεθνούς φήμης, ο Τζόι παίζει μπλουζ σ’ ένα μπαρ του Ατλάντικ Σίτυ, η Ρουθ προσχωρεί στους Μαύρους Πάνθηρες.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο λινκ:
http://bookspottings.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: