Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Wunderland in 5 minutes - model building - model railway Hamburg

ΒΕΒΑΙΩΘΕΊΤΕ ΠΩς ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο ποτέ. Είναι το "τρενάκι" που οι περισσότεροι από εμάς(τους 40+ και βάλε) είχαμε ονειρευτεί να έχουμε κάποτε! Μόνο που αυτό είναι η μεγαλύτερη κατασκευή που έχει τρένο, αλλά και...αεροδρόμιο στον κόσμο!

Καλύπτει 1.150 τετραγωνικά μέτρα (12.380 τετραγωνικά πόδια), διαθέτει σχεδόν έξι μίλια της διαδρομής και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...
Τα δίδυμα αδέλφια Frederick και Gerrit Braun, 41 ετών, άρχισαν τις εργασίες για την «Miniatur θαυμάτων» το 2000. Το σετ καλύπτει έξι περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, την Ελβετία, τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία και τις αυστριακές Άλπεις. Το αμερικανικό τμήμα χαρακτηριστικά έχει:
γιγαντιαία μοντέλα τα Βραχώδη Όρη, Everglades, Grand Canyon .. και το όρος Rushmore.

Το ελβετικό τμήμα έχει ένα mini-Matterhorn. Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν: 4ft επιβατηγό πλοίο που επιπλέει/ταξιδεύει σε ένα «φιόρδ». Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014, όταν η αμαξοστοιχία που θα καλύπτει περισσότερα από 1.800 τετραγωνικά μέτρα(19, 376 τετραγωνικά πόδια) και διαθέτουν σχεδόν 13 μίλια της διαδρομής, οπότε λεπτομερή μοντέλα των τμημάτων της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν προστεθεί.

Περιλαμβάνει 700 τραίνα με περισσότερα από 10.000 βαγόνια. Η μακρύτερη ουρά είναι μεγάλη 46ft.
Περιλαμβάνει επίσης: τοπίο με 900 σήματα, 2.800 κτήρια, 4.000 αυτοκίνητα - πολλά με φωτιζόμενους προβολείς(!!!) και 160.000 ξεχωριστά σχεδιασμένα στοιχεία και μινιατούρες ανθρώπων! Χιλιάδες ακόμα στοιχεία με πολλά κιλά χάλυβα καθώς και πολλά κιλά ξύλο, που χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί το τοπίο ...
Τα 250.000 φώτα στημένα πάνω σε ένα σύστημα που "μιμείται" νύχτα και μέρα αυτόματα την πραγματική κίνηση μιας αληθινής πόλης/χώρας!

Το όλο σύστημα ελέγχεται από μια μαζική και υψηλής τεχνολογίας κέντρική εγκατάσταση. Η μινιατούρα αυτή απασχολεί περίπου 160 εργαζόμενους.
Συνολικά η σειρά έχει κάνει μέχρι τώρα, πάνω από 500.000 ώρες και περισσότερα από 8 εκατομμύρια χιλιόμετρα και τα έσοδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τις πωλήσεις εισιτηρίων είναι ικανοποιητική.
Οι αδελφοί Gerrit δήλωσαν: «Η ιδέα μας ήταν να χτίσουμε έναν κόσμο που άνδρες, γυναίκες και παιδιά μπορούν να είναι εξίσου έκπληκτοι και κατάπληκτοι" και πρόσθεσαν: «Είτε τα τυχερά παιχνίδια στο Λας Βέγκας, πεζοπορία στις Άλπεις ή κωπηλασία στα νορβηγικά φιόρδ - όλα είναι δυνατά στην Wunderland!"



Wunderland in 5 minutes - model building - model railway Hamburg

Δεν υπάρχουν σχόλια: