Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΒΙΒΛΙΟ - "Η χρονιά της ερήμου" του Πέδρο Μαϊράλ


Το βιβλίο του Πέδρο Μαϊράλ "Η χρονιά της ερήμου", από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, σε μετάφραση Βασιλικής Κνήτου, μας προτείνει, ο συνεργάτης μας Βασίλης Τσιμπούκης, για την έναρξη του καλοκαιριού.

Στην κριτική του βιβλίου που παρουσιάζει το "Βιβλιοπανδοχείο" και μπορείτε να βρείτε στο λινκ: http://www.mic.gr/books.asp?id=37488 , αναφέρεται:

Σημειώσεις από το τέλος του κόσμου
Η αφηγήτρια Μαρία Βαλντέζ Νέιλαν βρίσκεται στην επιχείρηση που εργάζεται και κάνει πως πληκτρολογεί στον υπολογιστή, ενώ στην ουσία τίποτα δε λειτουργεί κανονικά: η δουλειά έχει λιγοστέψει κι όλα είναι ένα θέατρο. Αργότερα θα τον αντικαταστήσει με μια πράσινη IBM γραφομηχανή που μοιάζει με τανκ. Διάχυτη ανησυχία υπάρχει παντού: κάποια μεγάλη αναταραχή, που την ονομάζουν Κοσμοχαλασιά, πρόκειται να γίνει το απόγευμα στην Πλάσα ντε Μάγιο, κάποια Κοσμοχαλασιά έχει αρχίσει αλλά η Κυβέρνηση αρνείται να δει. Οι άνθρωποι στους δρόμους κουβαλούν στερεοφωνικά και αποχυμωτές. Σπίτια καταρρέουν, αλάνες εμφανίζονται, κανείς δε μιλάει για ερημωμένη γη αλλά για "περιοχή επανασχεδιασμού". Στα πεζοδρόμια το περπάτημα δυσκολεύει: έχουν γεμίσει απελπισμένους κατασκηνωτές, άστεγους κάτω από τέντες και λαμαρίνες. Το λεωφορείο περνά ξυστά απ' τα αυτοσχέδια σπιτάκια στην άκρη του δρόμου. Η αστυνομία έχει εντολές να εγκαταστήσει οικογένειες σε σπίτια που έχουν παραπάνω από ένα δωμάτιο ανά άτομο ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβιαστούν πόρτες.
(περισσότερα στο λινκ που σας παραθέσαμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: