Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Το πρώτο smartphone από την LG με 2πύρηνο επεξεργαστή!


Με την ταχύτητα που τα smartphones σαρώνουν (και) την ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων, η LG απαντά στον ανταγωνισμό, ρίχνοντας στη μάχη την πρώτη συσκευή με διπύρηνο επεξεργαστή.

Παρά τη βαθιά οικονομική κρίση, τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι «έξυπνες» συσκευές ξεπέρασαν σε αξία το μισό του τζίρου από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα, έρευνα του appsfire.com αποκαλύπτει ότι ο μέσος χρήστης ενός smartphone χρησιμοποιεί τη συσκευή του 84 λεπτά την ημέρα (ή 42 ώρες τον μήνα), αναλώνοντας 27 λεπτά σε κλήσεις και μηνύματα (32% επί του συνολικού χρόνου), 7 λεπτά στον έλεγχο emails (8%) και 50 λεπτά (60%) σε παιχνίδια και ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές.

Την ίδια στιγμή το Android κερδίζει και στη χώρα μας τη μάχη των λειτουργικών συστημάτων, καταγράφοντας εκρηκτική αύξηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK, αν και ξεκίνησε κάτω του 3% πέρσι τον Απρίλιο, έφτασε να «τρέχει» στο 61,9% των 70.068 συσκευών που πουλήθηκαν τον φετινό Φεβρουάριο!

Στο πλαίσιο αυτό η LG παρουσίασε το Optimus 2X, το κορυφαίο της μοντέλο και το πρώτο smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή (Tegra 2 της NVIDIA), που υπόσχεται ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, προσφέρει άμεση ανταπόκριση σε κάθε άγγιγμα και επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτέλεση πολλών εφαρμογών την ίδια στιγμή.

Ερχεται με το Android Froyo (2.2) -με δυνατότητα αναβάθμισης στην επόμενη έκδοση 2.3 (aka Gingerbread), εφοδιάζεται με μια κάμερα 8 Μpixel και μια 1,3 για βιντεοκλήσεις, μπορεί να καταγράψει και να αναπαράγει βίντεο σε Full HD (1080p) και να συνδεθεί μέσω HDMI ή DLNA. Η ενδεικτική λιανική τιμή πώλησής του είναι 499 ευρώ.

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: