Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Ο Ουρανός στον Κριό

Της Έλενας Μένεγου(από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Στις 12 Μαρτίου εισέρχεται ο Ουρανός στον Κριό, μια πολύ σπουδαία και δυναμική διέλευση που θα διαρκέσει μέχρι το 2019. Θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή απ’ όλους, αλλά ακόμα πιο έντονα και άμεσα θα την βιώσουν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι, όπου η ζωή τους θα ανατραπεί και η νοοτροπία τους θα αλλάξει μέσα σ’ αυτά τα χρόνια.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αλλαγής, των σοκ αλλά και των εκπλήξεων, είναι ο πλανήτης που ταρακουνά τον άνθρωπο ώστε να τον βγάλει απ’ την αδράνεια. Μας καλεί να ανατρέψουμε την οπτική μας και να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι, πιο εναλλακτικό και προχωρημένο. Ο Κριός είναι το ζώδιο του εγώ, το πρώτο ζώδιο, που θέλει να διεκδικήσει τα θέλω του και να επιβεβαιώσει τη ζωή. Έτσι με τον Ουρανό εκεί, ο άνθρωπος πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του, να τον κάνει πιο μοντέρνο και προοδευτικό. Είναι εποχή πρωτοπορίας, ξεκινημάτων, πρωτοβουλιών και πολλών νέων εμπνεύσεων – ο Κριός σαν πρώτο ζώδιο ρίχνει νέο σπόρο ζωής.

Εισερχόμαστε λοιπόν σε μια εξαιρετικά εξωστρεφή περίοδο, μετά από την παθητικότητα, την εσωστρέφεια και τις υπόγειες ζυμώσεις που συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία έκλειναν κύκλοι για να μπούμε τώρα σε νέα φάση ζωής, συλλογικά και ατομικά. Τι να περιμένουμε; Εκτός απ’ την πρωτοπορία, την ανεξαρτησία και τις έξυπνες πρωτοβουλίες, θα ενισχυθεί πολύ το εγώ του ατόμου αλλά και των ομάδων ή των κρατών, με αποτέλεσμα συγκρούσεις και πολέμους. Είναι εποχή όπου διεκδικεί κανείς τα θέλω του με πολύ άμεσο τρόπο, χωρίς διπλωματία, κι έτσι θα επικρατεί εριστικότητα, ακόμα και ωμότητα.

Το σημαντικό με αυτή τη διέλευση είναι πως έχουμε την ευκαιρία για ανεξάρτητη δράση και ξεφεύγουμε έτσι από τη μαζοποίηση και την εξάρτηση των προηγούμενων χρόνων. Ο άνθρωπος νιώθει ότι έχει δύναμη να επηρεάσει τα γεγονότα και να αλλάξει τη ζωή, και το κάνει! Αρκεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να μην παρασυρθεί από μια ανούσια και εφηβική αντιδραστικότητα ή παλικαρισμό, αλλά να χρησιμοποιήσει τις ισχυρές αυτές ενέργειες που δίνονται στη γη τώρα, για την προώθηση του συλλογικού συμφέροντος, που είναι και προσωπικό συμφέρον τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: