Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΣΜΟΣ/ΤΕΧΝΕΣ: Μερικές από τις πιό ωραίες οροφές του κόσμου! μέρος 1ο

Θα ξεκινήσουμε σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα σε κάποιες από τις πιό ωραίες οροφές του κόσμου, φιλοτεχνημένες από γνωστούς και μη καλιτέχνες σε γνωστά και λιγότερο γνωστά μέρη του κόσμου.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί σε 3 συνέχειες
Στο 1ο μέρος θα δούμε 5 από αυτές:

1. Μια μάνταλα που συμβολίζει το σύμπαν σε ναό στο Νεπάλ




2. Ο τρούλος του ναού Akshardham στο Δελχί, Ινδία. Κατασκευάστηκε το 2005

3. Σαν Κάρλο άλλε Κουάτρο Φοντάνε (ιταλ. San Carlo alle Quattro Fontane, μτφρ. Άγιος Κάρολος στις Τέσσερις Κρήνες) είναι ένας χριστιανικός ναός στην πόλη της Ρώμης. Αποτελεί έργο ενός μεγάλου Ιταλού αρχιτέκτονα, του Φραντσέσκο Μπορομίνι (1599-1667) και κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1638-1641. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και μνημείο των ικανοτήτων του αρχιτέκτονα που την εμπνεύστηκε.


4. Η Σαγράδα Φαμίλια, το πλέον λαμπρό έργο του Καταλανού αρχιτέκτονα, Γκαουντί. Για τον βαθιά θρήσκο Αντόνι Γκαουντί ήταν «η θεόπνευστη ιστορία της σωτηρίας του ανθρώπου μέσω της ενσάρκωσης του Χριστού, όπως δόθηκε στον κόσμο από την Παρθένο Μαρία». Γι’αυτό και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στο έργο αυτό, περνώντας 15 χρόνια, ζώντας και δουλεύοντας εκεί, στο σημείο όπου οικοδομείται. Ο Γκαουντί πέθανε το 1926, χωρίς να δει το έργο της ζωής του να ολοκληρώνεται.


5. Η εκκλησία Round Temple στο Λονδίνο, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Ναΐτες Ιππότες


Δεν υπάρχουν σχόλια: