Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΑΞΙΔΙΑ - Οι πιό γραφικοί(και ίσως επικίνδυνοι) δρόμοι στον κόσμο!



Μερικές διαδρομές στον κόσμο είναι μοναδικές. Μια φορά να τις έχεις κάνει σου μένουν για μια ολόκληρη ζωή. Τέτοιες είναι και κάποιες από τις ομορφότερες διαδρομές που θα δείτε εδώ και που μπορείτε να τις ακολουθήσετε με αυτοκίνητο, για τους οικογενειάρχες ή/και πιό συμβατικούς, με μοτοσυκλέτα για τους τολμηρούς και ονειροπόλους, αλλά και με...ποδήλατο σε ένα άλλο "mission impossible" στην ζωή σας(προτείνετε μόνο η κατάβαση...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Μία εκλπηκτική διαδρομή στην Γαλλία ή αν θέλετε στο Μόντε Κάρλο. Η συγκεκριμένη διαδρομή περιλαμβάνετε και στο ράλυ "Μόντε Κάρλο" και λέγεται Κολ ντε Τουρίνι.

Έχει συμπεριληφθεί πάμπολες φορές σε ταινίες καταδίωξης, ειδικά στην εποχή του παλιού Γαλλικού κινηματογράφου.

2. Άλλη μία διαδρομή της οποίας οι στροφές μπορεί να σας θυμίζουν κάτι(αν έχετε πάει μην το μαρτυρήσετε...) Βρίσκεται στην Ιταλία και εδώ έχει "στροφάρει η Άστον Μάρτιν του Τζέιμς Μπόντ(ή κοινώς 007) και έχει συμπεριληφθεί στις καλύτερες και πιο επικίνδυνες διαδρομές με άσφαλτο στον κόσμο. Το όνομά του είναι Στέλβιο Πάς και βρίσκεται στις Ανατολικές Άλπεις.











3. Ας πάμε λίγο πιό βόρεια τώρα. Θα μεταφερθούμε με την δύναμη της φαντασίας αλλά και της εικόνας σε μια διαδρομή στα φιόρδ της Νορβηγίας. Η τοποθεσία λέγεται Τρόλλστιγκεν και η θέα αλλά ακόμα περισσότερο η διαδρομή, σε αφήνουν άφωνο!
4. Ας μείνουμε στην Σκανδιναβία και ας πάμε σε μια άλλη μεριά της Νορβηγίας και να δούμε μια άλλη συναρπαστική διαδρομή. Κάποιοι λένε πως είναι η συναρπαστικότερη όλων. Δεν μένει παρά να το διαπιστώσετε σείς οι ίδιοι...
Lysebotn Road είναι το όνομα του και ιδού μια(μακρινή) φωτογραφία

5. Ας φύγουμε από την Ευρώπη για λίγο και ας μεταφερθούμε κάπου μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Στην μεγάλη οροσειρά των Άνδεων υπάρχει ένας δρόμος που πολλοί τον αποκαλούν "Διαβολο-πέρασμα"... Ο δρόμος αυτός δεν έχει μπάρες ασφαλείας, παρ' όλο που η κλίση του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου καλύπτεται με χιόνια. Παρ' όλα αυτά διατρέχεται πάρα πολύ συχνά από κάθε είδους μεταφορικό μέσον(Επιβατηγά, Φορτηγά), αλλά και τουριστικά λεωφορεία. Μάλιστα λέγεται πως είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία των Άνδεων.

Το Όνομα του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από: Λος Καρακόλες Πας


Δεν υπάρχουν σχόλια: