Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΣΗ: Τα ωραιότερα φυσικά τούνελ με δέντρα! Μέρος 1ο

Στο νέο αφιέρωμα που θα γίνει σε 2 μέρη, θα σας παρουσιάσουμε τα ωραιότερα φυσικά τούνελ με δέντρα ή λουλούδια, που υπάρχουν στον πλανήτη μας.

Είναι σίγουρα τέτοια η ομορφιά αλλά και το δέος που σε πιάνει όταν τα περνάς που αξίζει τον κόπο να τα δούμε:

1. Cherry Blossom Tunnel, Germany


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΣΜΟΣ/ΤΑΞΙΔΙΑ: Οι καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη και τον κόσμο για το 2012


Με βάση κάποια ψηφοφορία στο διαδίκτυο για τις καλύτερες παραλίες η χώρα μας κατάφερε να έχει 2 παρουσίες στην καλύτερη 10άδα της Ευρώπης, με το Ελαφονήσι στην Κρήτη να βρίσκεται στην έκτη θέση και τον κόλπο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, στην δέκατη θέση.

«Κωμικοτραγικό» στοιχείο της έρευνας είναι το ότι κορυφαία παραλία του πλανήτη αναδείχθηκε η «παραλία του λαγού» στο ιταλικό νησάκι της Λαμπεντούζα. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Λιβύη και τις συγκρούσεις στις άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής, το συγκεκριμένο νησί δέχθηκε τεράστιο αριθμό λαθρομεταναστών, ενώ χιλιάδες ακόμη πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν σε αυτό. . .
Η καλύτερη δεκάδα στην Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ/ΤΕΧΝΕΣ: Μερικές από τις πιό ωραίες οροφές του κόσμου! μέρος 1ο

Θα ξεκινήσουμε σήμερα ένα μικρό αφιέρωμα σε κάποιες από τις πιό ωραίες οροφές του κόσμου, φιλοτεχνημένες από γνωστούς και μη καλιτέχνες σε γνωστά και λιγότερο γνωστά μέρη του κόσμου.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί σε 3 συνέχειες
Στο 1ο μέρος θα δούμε 5 από αυτές:

1. Μια μάνταλα που συμβολίζει το σύμπαν σε ναό στο Νεπάλ


QUIZ: Είστε "δεξιός" ή "αριστερός";

Για  πολιτικά "φρονήματα" πάντως δεν είναι η ερώτηση, αφού από αυτήν εδώ την πλευρά του δικτύου, έχουμε διατρανώσει την "απαγόρευση" σε ότι έχει να κάνει με πολιτικά...

Η ερώτηση του quiz έχει να κάνει με το πως λειτουργεί ο εγκέφαλός μας στα οπτικά ερεθίσματα.
Αφού δείτε αρχικά την φωτογραφία στο τέλος της ανάρτησης(μην κλέβετε, περιμένετε λίγο να εξηγήσουμε) προσπαθήστε να δείτε λίγο πιό προσεκτικά.

Βλέπετε κάτι...άλλο; Ε΄ντάξει δεν θέλουμε να σας κουράσουμε και θα σας δώσουμε ένα στοιχείο: ότι είδατε αρχικά είναι αυτό που είδατε με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου σας. Αν, μετά από πιο προσεκτική ματιά είδατε και κάτι άλλο, αυτό πάει να πει πως δούλεψε και ο δεξιός σας εγκέφαλος.

Μάλιστα αφού το δείτε, τελικώς και...δεξίοστροφα, θα καταλήξετε να το βλέπετε, βασικά και πάλι με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου σας.

Δοκιμάστε λοιπόν:


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Piloted Driving

Θέλετε να πάτε για ψώνια στο Mall και έχει κόσμο που θέλει να παρκάρει και βιάζεστε;
Η τεχνολογία γνωστής Αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει την λύση!

Επινόησε το Αυτόματο Remote Παρκάρισμα με μια απλή εντολή από το Smartphone σας!!!
Δείτε το εν εξελίξει πρόγραμμα που θα τελεοιοποιηθεί και θα λανσάρει σύντομα στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, στο παρακάτω βίντεο!

Καλως ήρθατε στον κόσμο του...Αύριο!

ΓΕΛΙΟ/ΑΣΤΕΙΑ - Ξεκούραση μετά τη δουλειά - Λοριό (γερμανός κωμικός)

Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι που περιγράφει πολύ έξυπνα την διαφορά αντίληψης πραγμάτων και καταστάσεων των 2 φύλων. Εστιασμένο σε ένα ζευγάρι παντρεμένων, με απλές λέξεις δίνει την ένταση και την "ποιότητα" επικοινωνίας του ανδρόγυνου.

Πάντως θα ήθελα να δω τι θα γίνει μετά την τελευταία σκηνή, όπου(η συνέχεια επι της "οθόνης")

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΣΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΚΑΡΠΑ/CPR σε σκύλο!

Είναι δυστυχώς ελάχιστοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε σκύλο, γιατί πράγματι δεν γνωρίζουμε πολλά για το θέμα!
Στο παρακάτω βίντεο, θα παρακολουθήσετε έναν σκύλο - την Sugar - που κατά την διάρκεια εκπαίδευσης κατέρρευσε και σταμάτησε η καρδιά της!

Ο εκπαιδευτής μετά από προσπάθεια λίγων λεπτών, κατάφερε και την επανέφερε εφαρμόζοντας CPR και βέβαια η Sugar μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο άμεσα!
Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καρδιομυοπάθεια.

Το όνομα Sugar δεν επιλέχθηκε τυχαία... Η Sugar εκπαιδευόταν για σκύλος που ανιχνεύει το διαβήτη στους ανθρώπους...

Δυστυχώς μία εβδομάδα αργότερα το σκυλί πέθανε γιατί το πρόβλημά της ανακαλύφθηκε σε πολύ προχωρημένο στάδιο και η καρδιά της δεν άντεξε!

Δείτε το βίντεο από την προσπάθεια ανάνηψης της Sugar στο λινκ που ακολουθεί:
Happy Dogs World • Προβολή θέματος - ΚΑΡΠΑ/CPR σε σκύλο!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: MIDWAY "ένα νησί στην μέση του Ειρηνικού, νεκροταφείο για θαλασσοπούλια, λόγω ρύπανσης"

Το Μίντγουεϊ είναι ένα νησί στην μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι "κάτοικοί" του είναι, κυρίως Θαλασσοπούλια. Τα πτηνά αυτά τρέφονται αποκλειστικά από την θάλασσα.

Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν και εφ' όσον δεν είχαν να κάνουν με την ρύπανση της Θάλασσας. Τα στιγμιότυπα που προβάλλονται σε αυτό το ολιγόλεπτο φίλμ του Κρίς Τζόρνταν, είναι ανατριχιαστικά.

Τα κακόμοιρα πτηνά πεθαίνουν αβοήθητα, επειδή έχουν καταπιεί ότι πλαστικό μπορείτε να φανταστείτε.
Και επειδή η μόλυνση στις θάλασσες είναι μεγάλο πρόβλημα και στην χώρα μας, καλό είναι να σκεφτούμε ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ τι και αν θα πετάξουμε κάτι στην θάλασσα από εδώ και πέρα...

Περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:

MIDWAY - a film by Chris Jordan

ΕΠΙΣΤΗΜΗ: Ο "θάνατος" ενός παγετώνα!!!

Η Ιστορία σε όλους τους τομείς, γράφετε από τους παρόντες και αυτό μπορείτε να το δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. 2 φωτογράφοι ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και κατέγραψαν μια εντυπωσιακή, όσο και ανησυχητική, καθίζηση-διάλυση ενός μέρους από τους μεγάλυτερους παγετώνες στην ΓΗ.

Οι εικόνες που κατεγράφησαν είναι εντυπωσιακές, όπως είναι και οι πληροφορίες για την πορεία της "καταστροφής" του παγετώνα λόγω της Παγκόσμιας ανόδου της Θερμοκρασίας στον πλανήτη μας, που απειλεί τις ισορροπίες της φύσης.

Ας ελπίσουμε για την ευαισθητοποίηση των υπευθύνων για την όσο γίνεται γρηγορότερη εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων στο εγγύς μέλλον...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Τηλεόραση για "έχοντες"!

Στο λινκ που είναι στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της τηλεόρασης, όπως όμως μόνο κάποιοι "έχοντες" μπορούν να απολάυσουν...!!!

Φανταστείτε λοιπόν να γυρίζετε στο"φτωχικό" εξοχικό σας, με το πολυτελές αυτοκίνητό σας. Βρίσκετε την πολύ όμορφη αγαπημένη σας να διαβάζει στον καναπέ του κήπου σας. Αφού χαιρετηθείτε εγκαρδίως, κάθεστε και οι δύο να δείτε...κάτι στην τηλεόραση.

Και τότε από το βάθος του κήπου σας με ένα κουμπί βγαίνει το νέο θαύμα...!!!
Περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί: 

Movies and images of the C SEED 201

ΒΙΒΛΙΟ: Ανοικτή Βιβλιοθήκη OPENBOOK

Καιρό έχουμε να σας προτείνουμε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο. Είναι γιατί ο συνεργάτης μας είναι απασχολημένος με άλλες δουλειές και δεν προλαβαίνει...
Αποφασίσαμε όμως να σας παραθέσουμε ένα λινκ(στο τέλος του άρθρου), όπου μπορείτε να βρείτε πολλούς συγγραφείς που έχουν ανεβάσει κάποια από τα έργα τους στο διαδίκτυο, κλικάροντας αρχικά στο όνομα που σας ενδιαφέρει και μετά στον τίτλο που θέλετε να διαβάσετε.

Με την ευχή το διαδίκτυο να μην αντικαταστήσει το βιβλίο αυτό καθ' αυτό, σας ευχόμαστε καλό διάβασμα!

Ανοικτή Βιβλιοθήκη OPENBOOK