Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μόνο στην Ελλάδα - Μέρος 3ο

Μια που ξεκινήσαμε τα αφιερώματα, ας συνεχίσουμε με ένα από τα αγαπημένα των Ελλήνων. Αυτό με τις "περίεργες" επιγραφές, προειδοποιήσεις, επισημάνσεις ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε της, που όλοι μας, λίγο ως πολύ, έχουμε συναντήσει σε κάποιο μας ταξίδι.

Μαζέψαμε λοιπόν, κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε και αυτό είναι το 3ο μέρος του αφιερώματος αυτού, με τίτλο: "Μόνο στην Ελλάδα"

Απολαύστε το!


Εστιατόρια στον κόσμο - Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας σε κάποια από τα πιό όμορφα εστιατόρια στον κόσμο, τουλάχιστον από άποψη θέας, με το 3ο μέρος.

Δείτε, απολαύστε και ονειρευτείτε:


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διαδραστική διαφήμιση!

:"> blushingcid:E6EBDE2497A34419BC5D2F4115A825B2@home
Push this button ... Yes push it .. Go ahead,
Don't be afraid ...
http://www.youtube.com/v/316AzLYfAzw&autoplay=1&rel=0

2 μεγάλες εταιρείες ανακαινίζουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα - Σπορ

 «Σ’ ευχαριστώ Μαμά που φέρνεις τον αθλητισμό κοντά μου» Μαζί ανακαινίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που εσείς επιλέγετε

Η P&G, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα εμπιστοσύνης όπως τα Ariel®, Gillette®, Fairy®, Always®, Pantene® και Pampers® και η Carrefour Μαρινόπουλος ανακοινώνουν την πρωτοβουλία με στόχο την ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σ’ ευχαριστώ, Μαμά» της P&G και βάζει στο επίκεντρο τα παιδιά που αθλούνται και

Κοντά στον Μεγάλο "Λευκό"!

Σε απόσταση λιγότερη από 1 μέτρο έφτασαν 2 δύτες με έναν μεγάλο Λευκό καρχαρία. Το περιστατικό συνέβη ενώ ήταν σε απόσταση περίπου 7 μέτρων από την βάρκα τους. Ευτυχώς κράτησαν την ψυχραιμία τους και απώθησαν την

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

O γιατρός που λέγεται θάλασσα, του Γ. Μαυρωτά - Protagon

Photo: Per@Flickr
Τη θάλασσα την ανακάλυψα όταν ήμουν 3-4 χρονών και μας πήγαινε ο μπαμπάς στον «Τάσο» στη Βουλιαγμένη. Μόνο αμμουδιά στην αρχή και λίγο πλάτσα-πλούτσα στα ρηχά που πατώναμε. Μετά μεγαλώσαμε, μάθαμε κολύμπι κι αρχίσαμε από τη μια τις εξερευνήσεις με τις μάσκες (όχι στα πολύ βαθιά όμως γιατί μας είχε κάνει να κατουρηθούμε ο Σπίλμπεργκ και τα «Σαγόνια» του) και από την άλλη τις βουτιές από τα βράχια. Μπόμπες, καρφιά και jacknife για τους πιο στυλάτους δέσποζαν στο άτυπο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Χώρια τα παιχνίδια με την μπάλα και τις καβαλαρίες. Η θάλασσα ήταν ένα δωρεάν λούνα παρκ όπου δεν βαριόμουνα ποτέ.
Μετά, για 30 χρόνια την έβαλα στον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Ζωντανός βράχος τρέφεται με μικροοργανισμούς και αυτοαναπαράγεται



Μοιάζει σαν βράχος με εντόσθια, είναι ακίνητο, τρέφεται ρουφώντας νερό και φιλτράροντας τους μικροοργανισμούς και το αίμα του περιέχει το σπάνιο μέταλλοβανάδιο.

Γεννιέται αρσενικό, γίνεται ερμαφρόδιτο στην εφηβεία και

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος κεραμεικός κλίβανος στην Κρήτη

Χρονολογείται στην υστερομινωική εποχή και βρέθηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας

Τον μεγαλύτερο και πιο καλοδιατηρημένο κεραμικό κλίβανο της υστερομινωικής περιόδου στην Κρήτη αποκάλυψε η αρχαιολογική ανασκαφή, στον οικισμό «Χαλασμένος» στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Πρόκειται για έναν από τους τρείς κεραμικούς κλιβάνους που σώζονται στην Κρήτη και αποτελεί εξαιρετικό εύρημα.

Τον υστερομινωικό οικισμό «Χαλασμένος», που βρίσκεται πάνω από το

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

La máquina de escribir. L. Anderson. (Lio en los Grandes Almacenes)

Μουσική με συνοδεία...γραφομηχανής!
Αυτό το βιντεάκι θα σας θυμίσει κάτι από παλιό Ελληνικό κινηματογράφο.
Είναι ένα άρτια παιγμένο κομμάτι σε ζωντανή εκτέλεση με απρόβλεπτο σολίστ.

Δείτε το:
La máquina de escribir. L. Anderson. (Lio en los Grandes Almacenes) - YouTube

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Δραματικά στοιχεία για τη κλιματική αλλαγή



Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η στάθμη της θάλασσας θα συνεχίσει να αυξάνεται για αρκετές εκατοντάδες χρόνια, ακόμα κι αν σταματήσει η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, όπως σε νησιά, θα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, λόγω των ενδεχόμενων πλημμύρων. Η Καραϊβική, οι Μαλδίβες και