Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πως είναι να πετάς ένα καρπούζι και να το τρως στην...μάπα;

Στην αρχή είχε πλάκα; Προσπαθούσαν με έναν τύπο σφεντόνας να ρίξουν καρπούζια σε κάποιες πανοπλίες... Απ' ότι φαίνεται είναι σκηνές από ένα παιχνίδι κάπου στο εξωτερικό.

Δείτε λοιπόν τι έπαθε μια "δύστυχη" όταν το καρπούζι γύρισε πίσω...


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γυναικεία εσώρουχα με...ολόγραμμα!

Η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία
Ότι θα έφτανε η εποχή που ένας... κανένας θα μπορούσε να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία κάποτε ακουγόταν γραφικό και στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Κι όμως, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία με ένα αποτέλεσμα που αφήνει τον οποιονδήποτε με το στόμα ανοιχτό.

Όποιος λοιπόν περάσει από κατάστημα εσωρούχων Empreinte στο Παρίσι κατά τις νυχτερινές ώρες θα δει στη βιτρίνα ένα... φάντασμα να δοκιμάζει εσώρουχα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ολόγραμμα καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση έκανε χρήση της ψηφιακής τεχνολογία στην απόλυτη μορφή της και κέρδισε!

Δείτε το βίντεο...



πηγή: newsbeast.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ: "INTERNATIONAL APPEAL" Μια άλλη ματιά στην Αρχαιολογική κλοπή

Ένα καταπληκτικό βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με θέμα την Αρχαιολογική κλοπή. Στο σενάριο εμφανίζεται Μια μητέρα και η μικρή της κόρη, που έχουν πάει στο Μουσείο να θαυμάσουν τα αγάλματα και τις διάφορε αρχαιότητες.

Κάποια στιγμή η μικρή φεύγει από τον έλεγχο της μητέρας της και περιφέρεται στις αίθουσες, ξέγνοιαστη, με διάθεση για παιχνίδι. Κάποια στιγμή σταματάει μπροστά σε ένα άγαλμα και ενώ το επεξεργάζεται ξαφνικά κάποιος την...

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:

ΜΟΥΣΙΚΗ : Θωμαή Απέργη - What's Your Name (Μια Βραδιά)

Γνωρίστε τη νέα εικοσιτριάχρονη ερμηνεύτρια με την εναλλακτική της μουσική πρόταση...
Κακά τα ψέματα η PANIK Records έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στα τελευταία μουσικά δρώμενα της Ελλάδας με αντιπροσώπους, μερικούς από τους top καλλιτέχνες της όπως οι Playmen, η Demy, ο Μηδενιστής κ.α
Αυτή τη φορά όμως πέρα από την dance, pop, RnB μουσική σκηνή η PANIK προτείνει κάτι διαφορετικό αλλά συνάμα οικείο στα ελληνικά ακούσματα.
Με την πρώτη ματιά η εικοσιτριάχρονη Θωμαή Απέργη σου δίνει την εντύπωση μιας pop τραγουδίστριας, με το πρώτο άκουσμα μιας καλλίφωνης, εναλλακτικής και ταλαντούχας εναλλακτικής ερμηνεύτριας.
Ο συνδιασμός δίνει το αποτέλεσμα που κερδίζει μέχρι και τον πιο διστακτικό

"Μόνο στην Ελλάδα", μέρος 1ο!

Από σήμερα ξεκινάμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ελλάδα. Ένα "ταξίδι" σε όλη την χώρα που, μπορεί να σας θυμίσει και εσάς κάτι που ίσως έχετε δει. Κάτι που γελάσατε με αυτό, που τέλος πάντων σας έκανε να ευθυμήσετε με την...ευρηματικότητα του "συγγραφέα" και εμπνεσυτή του.
Για τι πράγμα μιλάμε; Μα για τις πάσης φύσεως ταμπέλες με μικρές ή μεγαλύτερες απειλές, προειδοποιήσεις, επισημάνσεις κλπ, που σε κάνουν να θέλεις να γελάσεις.

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

pinakida.png

ΤΕΧΝΕΣ: «Debate» στο Λονδίνο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα! - Πολιτισμός - Τέχνες

Το 1806 μεταφέρθηκαν στη Βρετανία και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους γλυπτά και μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία οι Βρετανοί επιμένουν να ονομάζουν «Ελγίνεια». Κανείς μπορεί να τα θαυμάσει στο Βρετανικό Μουσείο, όπως και άλλες συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου με χαρακτηριστική εκείνη του αιγυπτιακού πολιτισμού. Οι έντονες διαμάχες και οι ατέλειωτες αιτήσεις να επιστραφούν τα κλοπιμαία στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό. Ποιος είναι εκείνος που δε θυμάται τη μάχη της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και το λόγο της στο Oxford Union το 1986 ως τότε υπουργός Πολιτισμού;

«Ξέρετε , λένε ότι εμείς οι ΄Ελληνες είμαστε ένας θερμόαιμος λαός. Να σας πω κάτι, είναι αλήθεια. Και είναι γνωστό πως δεν αποτελώ εξαίρεση. Γνωρίζοντας τι σημαίνουν τα γλυπτά αυτά για τον ελληνικό λαό δεν είναι εύκολο να μιλήσω ψύχραιμα για το πως πάρθηκαν τα Μάρμαρα από την Ελλάδα, αλλά θα προσπαθήσω. Το υπόσχομαι». Κάπως έτσι ξεκίνησε τη συζήτηση, μια συζήτηση που μέχρι σήμερα παραμένει ανοιχτή…

Τον Απρίλιο του 2007, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο, αναφέρθηκε ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο, ενώ σε νεότερη ανακοίνωσή του το 2009 ανέφερε πως, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα ήταν διατεθειμένο να δανείσει τα «Ελγίνεια», αρκεί η Ελληνική Κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Μουσείο. Πρόταση την οποία ευλόγως απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση.

«Η μαρμαρένια κόρη κλαίει», ακόμη. Είναι μία από τις Καρυάτιδες που απομακρύνθηκε βίαια από τη θέση της και άφησε τις πέντε «αδερφές» της να την προσμένουν να γυρίσει. Σήμερα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει το Λονδίνο από τις 27 Ιουλίου ως τις 12 Αυγούστου 2012, πολλές είναι οι φωνές διεθνώς που ζητούν να επιστραφούν τα μάρμαρα στην Ελλάδα. Μία από αυτές αποτελεί και πρόσφατο δημοσίευμα του Observer υπό την υπογραφή του Henry Porter με τίτλο «Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς - Ας τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα». (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Άλλη μία τέτοια κίνηση, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί και το «debate»  που διοργανώνεται στις 11 Ιουνίου από το online forum Intelligence², στο Cadogan Hall του  Λονδίνου με κεντρικό θέμα την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.  Ο «διαξιφισμός» θα διαρκέσει από τις 18:45 έως τις 20: 30, ώρα Αγγλίας, το βράδυ.

Επικεφαλής της ομάδας που θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιστροφής τάσσεται ο φιλέλληνας ηθοποιός Stephen Fry ενώ κατά οι Felipe Fernandez-Armesto και Tristram Hunt. Τη συζήτηση θα συντονίσει η παρουσιάστρια του BBC World News, Zeinab Badawi. Αν και δεν αναμένουμε να έχει κάποια σημαντική πολιτική επιρροή και να επιστραφούν μέσω αυτής της δράσης τα αρχαία στον τόπο τους, εντούτοις, αδημονούμε να παρακολουθήσουμε τα όσα θα τεθούν επί τάπητος.
 
Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Debate» στο Λονδίνο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα! - Πολιτισμός - Τέχνες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Marietta Fafouti - Kookoobadi by Inner Ear Records

"Kookoobadi"? Τι μπορεί να σημαίνει, άραγε; Η αλήθεια είναι πως ακούγοντας το τραγούδι της Μαριέτας Φαφούτη, γρήγορα ξεχνάς να...ρωτήσεις τι σημαίνει ο τίτλος και αφοσιώνεσαι στο τι ακούς.

Έναν καθαρό ήχο με ανακατεμένες μελωδίες καλοκαιρινής "ευωδίας", κάποιες νοσταλγικές "ντίσκο" επιρροές, μερικές πολύ μελωδικές τρομπέτες και ένα γενικά πολύ ευχάριστο άκουσμα, σε μιά άκρως μελαγχολική περίοδο.

Ένα δροσερό καλοκαιρινό τραγούδι από μία Έλληνίδα που μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας και μας προετοιμάζει για ένα καυτό καλοκαίρι!

Ακούστε το δυνατά, παρέα με ένα κοκτέιλ και ετοιμαστείτε για...βουτιές!

Η Ελλάδα 2η στον κόσμο στις "Γαλάζιες" σημαίες!

Η Ελλάδα διατήρησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 χώρες σε όλον τον κόσμο

Στις 394 ανέρχονται οι Ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες».

Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο βραβευμένων μαρινών.

Η «Γαλάζια Σημαία»

Τσάμπα διακοπές...με δουλειά

Τι θα απαντούσατε στην πρόταση για δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, σε συνδυασμό με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για λίγες ώρες; Κι όταν λέμε διακοπές, εννοούμε γνωριμία με την Ινδία, τους παγετώνες της Ισλανδίας, τα τουρκικά παράλια ή ακόμα και τη Ρωσία και την Κένυα.
Η πρόταση διατυπώνεται από τη μη κυβερνητική οργάνωση ELIX, που αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς διαχείρισης εθελοντικών προγραμμάτων στο εξωτερικό, τα οποία συνδυάζονται με τις διακοπές. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται μόλις

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Για κοιλιακούς...φέτες!

Σας λένε πως παχύνατε; Έχετε "ξεφύγει" λίγο και τσιμπάτε εδώ και εκεί; Δεν σας νοιάζει η σιλουέτα σας; Έχετε "τσακωθεί" με την ζυγαριά σας; Μήπως έχετε τσακίσει τις μπύρες;

Υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις για να διατυπώσουμε το πως νοιώθει κάποιος που τώρα τελευταία έχει πάρει βάρος. Και που δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Δραστικό!

Δεν μπορεί; Για δείτε εδώ αυτό που προτείνουμε και ετοιμαστείτε για την καλύτερη σας καλοκαιρινή περίοδο:


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Κόλπα με βινύλιο

 

Οι δίσκοι και τα πικάπ σε άλλα κόλπα

Δείτε τι κάνουν μια παρέα νεαρών, με δίσκους βινυλίου. Και για όσους δεν ξέρουν τι είναι αυτό του πληροφορούμε πως έτσι ακούγαμε μουσική μέχρι και την δεκαετία του '90...

Newsbeast.gr | Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Κόλπα με βινύλιο

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι πιο άτυχοι άνθρωποι στον κόσμο 2

Ann Hodges
Γιατί είναι άτυχη: Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη!
Η Αν Χότζες (1923 - 1972) απο την Sylacauga της Alabama, έγινε γνωστή  όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.
Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες.
Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατάσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν να τον ξεφορτωθεί.

Η πιο απομακρυσμένη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο!


 
http://4.bp.blogspot.com/-kxiRhOL5CwM/T3jP_E7S3FI/AAAAAAAAGD8/hq1w18P0eN8/s320/tromaktiko.jpg
Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και...
πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
http://3.bp.blogspot.com/-lzginvPq5nY/T3jO2R0kT8I/AAAAAAAAGDE/xb3ASfdhyGo/s400/tromaktiko1.jpg
Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
http://4.bp.blogspot.com/-Kx7V5TP6i68/T3jPDdrOELI/AAAAAAAAGDM/uz6jRXlLa0A/s400/tromaktiko2.jpg

Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο. πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα. ο Θεός είναι παντού!»
http://4.bp.blogspot.com/-GHzDyImK8jI/T3jPP4L17MI/AAAAAAAAGDU/0UupUY9mdwI/s400/tromaktiko3.jpg

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!
http://1.bp.blogspot.com/-mzS0BsALgE0/T3jPkUYF7dI/AAAAAAAAGDc/LajoUFX4n7U/s400/tromaktiko4.jpg
 
http://4.bp.blogspot.com/-lw4gPxlIeu4/T3jPnU3402I/AAAAAAAAGDk/oaeGOvv544A/s400/tromaktiko5.jpg
 
http://4.bp.blogspot.com/-oUPkoGOwBdk/T3jPqPKOK0I/AAAAAAAAGDs/uGemnOZ_xN4/s400/tromaktiko6.jpg
 
http://2.bp.blogspot.com/-tfarH8dy_wI/T3jPsjGOBgI/AAAAAAAAGD0/oZFWKC3ILlE/s400/tromaktiko7.jpg

Life Vest Inside - Kindness Boomerang - "One Day" - YouTube

Ένα βίντεο για ένα τραγούδι, αλλά πιο πολύ για έναν κόσμο όπως θα θέλαμε να είναι.
Απολαύστε το

Life Vest Inside - Kindness Boomerang - "One Day" - YouTube