Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΒΙΒΛΙΑ - "Το Μαύρο Αλγέρι" του Μωρίς Αττιά


Αφού ο συνεργάτης μας Βασίλης Τσιμπούκης είναι ακόμα σε διακοπές, αποφασίσαμε να ανοίξουμε εμείς ένα βιβλίο να διαβάσουμε. Στα χέρια μας έπεσε "Το Μαύρο Αλγέρι" του Μωρίς Αττιά από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ και σε μετάφραση Μαρίας Μηλολιδάκη.

Η πρώτη έκδοση στην Ελλάδα, έγινε τον Νοέμβριο του 2007, ενώ το μυθιστόρημα στην Γαλλία κυκλοφόρησε το 2006. Απέσπασε μάλιστα βραβεία το 2007 ως καλύτερο βιβλίο λαϊκής έκφρασης και κοινωνικής κριτικής, ενώ έχει τιμηθεί με βιβλίο καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος αλλά και καλύτερου Μεσογειακού Αστυν. μυθιστορήματος.

"Το Μαύρο Αλγέρι" είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας του συγγραφέα όπου τα άλλα δύο τιτλοφορούνται: "Η Κόκκινη Μασσαλία" και το "Παρίσι Μπλούζ".
Παρότι κατατάσεται στο αστυνομικό νουάρ μυθιστόρημα, τα βιβλία έχουν σαφείς πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις και κριτική ματιά, πράγμα που προέρχεται σαφέστατα από την επιρροή που έχει ο συγγραφέας που έχει από τον Αλμπέρ Καμύ.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο λινκ που παραθέτουμε από το μπλογκ "Librofilo"

LIBROFILO, a books' aficionado

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μετεωρολογικές προγνώσεις για την Ελλάδα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 19 έως 26 βαθμούς αλλά στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα φτάσει τους 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά δυτικοί – βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Για το υπόλοιπο 3ήμερο ο καιρός αναμένεται να είναι καλύτερος και οι άνεμοι να εξασθενήσουν σταδιακά.

Καλό 3 ήμερο!

Μετεωρολογικές προγνώσεις για την Ελλάδα

Πως να πακετάρετε τα πράγματα των διακοπών σας!

Ετοιμαζόμαστε για διακοπές; Έχουμε πολλά πράγματα και δεν έχουμε χώρο να τα βάλουμε; Πάντα υπάρχει τρόπος, όμως είναι λίγοι αυτοί που ξέρουν πως!

Αυτο το βιντεάκι δείχνει πως μπορείτε να πακετάρετε πράγματα για περίπου 1 μήνα(σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του) και να τα βάλετα σε μια μόλις τσάντα, που άνετα μπορεί να την κουβαλήσεις και στην πλάτη.

Απίστευτο και όμως αληθινό!
Παρακολουθήστε το!!!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Lykke Li - I Follow Rivers (The Magician Remix)

Και ένα καλοκαιρινό τραγουδάκι για να μας φτιάξει την διάθεση!

Έχετε Facebook? Αναγνωριστήκατε...εύκολα!

Πώς θα σας φαινόταν να περπατάτε στο δρόμο και ειδικό πρόγραμμα να μπορεί να σας αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στο Facebook; Κάτι που ακούγεται μάλλον τρομακτικό, έγινε πρόσφατα πράξη…

Ερευνητές του...
Heinz College at Carnegie Mellon University, διεξήγαγαν σχετικό πείραμα, χρησιμοποιώντας ειδικό software αναγνώρισης προσώπων και βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες προσβάσιμες από όλους (π.χ. από Facebook ή LinkedIn που δεν απαιτείται καν log in).

Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα παρέμεινε σε ένα πολυσύχναστο σταθερό σημείο από όπου και φωτογράφιζε τους περαστικούς (με τη συγκατάθεση τους). Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το πρόγραμμα να κατορθώσει να αναγνωρίσει το 31% των άγνωστων περαστικών!

Σκεφτείτε, λοιπόν, να περπατάτε αμέριμνοι στο δρόμο ή να απολαμβάνετε το ποτό σας σε ένα μπαρ και ένας άγνωστος, φωτογραφίζοντας σας, να μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να γνωρίζει το ονοματεπώνυμο σας, πού δουλεύετε, αν είστε ελεύθερος και πολλά άλλα…

πηγή newser
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/08/facebook.html#ixzz1UjAMh9tX

Έκλεισε 20 χρόνια η πρώτη ιστοσελίδα στο ίντερνετ!


Μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της τεχνολογίας και της ενημέρωσης γράφτηκε πριν από 20 χρόνια στο CERN στις Ελβετικές Άλπεις, όταν ο 36χρονος φυσικός Tim Berners-Lee δημοσίευσε την πρώτη ιστοσελίδα!

Ήταν στις 6 Αυγούστου 1991 όταν ο πρωτοπόρος επιστήμονας έμεινε για πάντα στις μνήμες όλου του κόσμου. Παρά το γεγονός πως οι μόνοι που είχαν web browser ήταν ο Berners-Lee και οι συνάδελφοί του στο CERN, με συνέπεια ο υπόλοιπος κόσμος να έχει πλήρη άγνοια για το ιστορικό γεγονός που είχε πραγματοποιηθεί, η 6η Αυγούστου του 1991 έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα δισεκατομυρίων ανθρώπων μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Σταδιακά, η χρήση των web browsers εξαπλώθηκε, αλλά το μεγάλο "μπαμ" έγινε με την κυκλοφορία του Mosaic browser το 1993.

To 1994 o Berners-Lee ίδρυσε το World Wide Web Consortium (συχνά αναφέρεται ως "W3C"), στο ΜΙΤ προκειμένου να δημιουργήσει πρότυπα για τον παγκόσμιο Ιστό.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του internet ήταν τρομακτική, με βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud κλπ.

Ο Berners-Lee ,σήμερα 56 ετών, εξακολουθεί να είναι ο διευθυντής του W3C, παράλληλα με άλλες θέσεις που κατέχει. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το διαδίκτυο, όπως το ξέρουμε, δεν θα υπήρχε χωρίς την καθοδήγηση του W3C!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανσέληνος με "πεφταστέρια" Περσίδες στις 12-13/8!

Μια μοναδική και άκρως ρομαντική αυγουστιάτικη βραδιά έρχεται να μας γεμίσει με όμορφα και ανάλαφρα αισθήματα, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και μια καλή ευκαιρία να πέσουν οι προτάσεις γάμου… βροχή!

Αναλυτικότερα, μια ακόμη φορά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου και τα χαράματα του Σαββάτου 13 Αυγούστου, στο νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί μια εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια». Πρόκειται για τους διάττοντες Περσείδες, που συνήθως πέφτουν με ρυθμό περίπου 100 την ώρα, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετεώρων (ΙΜΟ) από παρατηρήσεις προηγουμένων ετών.

Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -καιρού επιτρέποντος- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, αν και φέτος η παρατήρηση θα δυσκολευτεί από το γεγονός ότι ο νυχτερινός ουρανός θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός λόγω της πανσελήνου της 13ης Αυγούστου, με συνέπεια μόνο τα πιο φωτεινά μετέωρα να γίνουν ορατά από τη Γη. Εκτιμάται ότι, με καλές συνθήκες, γύρω στα 15-30 μετέωρα ανά ώρα θα είναι ορατά.

Οι Περσείδες θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων μέσα στο χρόνο, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ’ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές». Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο μόνο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους (σήμερα η προέλευσή τους φαίνεται πια μάλλον να είναι η Κασσιόπεια).

Τα συγκεκριμένα μετέωρα αρχίζουν σε αραιή μορφή να πέφτουν κάποια στιγμή τον Ιούλιο, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν σχεδόν έως το τέλος του Αυγούστου, με αποκορύφωμα φέτος στις 12 - 13 Αυγούστου. Όσο πιο κοντά στο χάραμα, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια».

Οι Περσείδες προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος αρχίζει να τέμνει την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου. Ο κομήτης χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.

Τα μετέωρα, που συνήθως έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο, εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνοντας πίσω τους φωτεινά ίχνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστηριώδες θηλαστικό χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Μινεσσότα!

Η τρομακτική όψη του προκαλεί φόβο σε όποιον το δει και το ότι δεν είναι αναγνωρίσιμο από κανέναν δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την ταυτότητά του.

Ο λόγος για ένα ιδιόμορφο θηλαστικό που βρέθηκε νεκρό σε έναν δρόμο της επαρχίας Douglas County, της Μινεσότα.

Αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου KSAX-TV κάνουν λόγο για το ζώο chupacabra –από τις ισπανικές λέξεις chupa που σημαίνει «ρουφώ» και cabra που σημαίνει «κατσίκα»- και το οποίο έχει εμφανισθεί στην αμερικανική ήπειρο και κυρίως στην Λατινική Αμερική και στα βόρεια των ΗΠΑ, αλλά δεν έχει μελετηθεί ποτέ από τους επιστήμονες.

Το ζώο θυμίζει κάτι μεταξύ σκύλου και λύκου και συνηθίζει να ρουφάει το αίμα της ζώων που ζουν σε κοπάδια.

Πάντως, σύμφωνα με την Huffington Post, οι περισσότεροι ειδικοί συγκλίνουν στην άποψη πως πρόκειται περί κογιότ, τα οποία εξαιτίας παρασίτων έχασαν το τρίχωμά τους.

Λέτε να επανήλθε ο "θρύλος" του chupacabra; Ε! το επόμενο που θα δούμε είναι η...αναβίωση του Scooby-Doo!!!

Φάλαινα στο πόρτο γερμενό

Είναι εδώ και καμιά εβδομάδα που υπήρχαν αναφορές για μια φάλαινα που "κάνει βόλτες" στον Κορινθιακό Κόλπο, προφανώς παγιδευμένη και έξω από τα νερά της.

Τελίκα μόλις προχθές κατάφεραν να την εντοπίσουν στην θαλάσιια περιοχή του Πόρτο Γερμενού και να την βιντεοσκοπήσουν, όπως θα δείτε και εδώ πιο κάτω.

Απλά ας ευχηθούμε πως θα καταφέρουν οι αρχές να την βοηθήσουν να βρει τον δρόμο της προς την Μεσόγειο και κατ' επέκταση στα συνήθη νερά της, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα υγείας με το υπέροχο αυτό πλάσμα.


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η ΑΜΥ έπασχε από την ασθένεια..."Blake Fielder-Civil"!

Όταν μπαίνεις στο τζαζ κλαμπ του Sam Shakers όλα θυμίζουν την πρόσφατα αδικοχαμένη Amy Winehouse. Ο 72χρονος ιδιοκτήτης του κλαμπ «Jazz After Dark» αποκάλυψε στην εφημερίδα Sun την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την τραγουδίστρια.

Παρόλο που η Amy έφυγε από τη ζωή ο Sam έχει κρατήσει ζωντανή την ανάμνησή της με τα πορτρέτα που έχει ζωγραφίσει και στολίζουν τους τοίχους του κλαμπ.

«Το κλαμπ ήταν το αγαπημένο στέκι της Amy. Από εδώ ξεκίνησε να τραγουδάει. Ηταν το πιο ταλαντούχο πλάσμα που έχω γνωρίσει. Μου άρεσε να κάθεται και να την ζωγραφίζω. Μάλιστα μετά το θάνατό της κλέφτες μπήκαν στο μαγαζί και έκλεψαν πολλά από τα πορτρέτα. Τώρα μου έχουν απομείνει μόνο 4 από αυτά τα πολύτιμα πορτρέτα.»

Ο Sam στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε επίσης και για την καταστροφική σχέση της Amy με τον πρώην σύζυγό της Blake Fielder-Civil.

«Όταν ερχόταν η Amy στο κλαμπ οι θαμώνες την χλεύαζαν και με ρωτούσαν γιατί είχα κρεμασμένο στους τοίχους ένα πρεζόνι. Κανένας δεν την συμπαθούσε. Η γλυκιά μου Amy έπασχε από μια ανίατη και θανατηφόρα ασθένεια που λεγόταν ‘Blake’. Αυτός ο άνθρωπος τον οποίο σιχαίνομαι ήταν η καταστροφή της. Την μύησε στον κόσμο των ναρκωτικών. Αυτός είναι υπεύθυνος για τον θάνατό της» και συνέχισε:

«Όταν έμαθα πως η Amy πέθανε ήμουν στην Ισπανία. Όταν το άκουσα δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Είχα παραλύσει. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στο ατελιέ μου να τελειώσω κάποια πορτρέτα της που είχα αφήσει στη μέση. Αλλά ήμουν ανήμπορος και συντετριμμένος. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Ετρεξα να βρω cd της Amy στην Ισπανία αλλά είχαν όλα πουληθεί στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: ‘πως θα μπορούσα να ζωγραφίζω χωρίς να ακούω την υπέροχη φωνή της’», είπε ο Sam που αποκάλυψε ότι η τραγουδίστρια τον αποκαλούσε δεύτερο πατέρα.

Ο Sam είπε επίσης ότι πολλές φορές είχε παρακαλέσει την Amy να σταματήσει τα ναρκωτικά. «Κάποιες φορές τα σταματούσε. Όταν όμως σκεφτόταν αυτόν τα ξανάρχιζε. Ηταν μάταιο. Δεν μπορούσε να ξεκολλήσει με τίποτα από την επήρειά του».

ΠΗΓΉ: PROTOTHEMA.GR

Οι "Anonymous" ανακοίνωσαν την "καταστροφή" του Facebook στις 5/11/2011!

«Remember, Remember the 5th of November»…

Εμπνευσμένοι από την ιστορία του Guy Fawkes, ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει τη βουλή της Αγγλίας στις 5 Νοεμβρίου του 1605, η γνωστή ομάδα hacker, Anonymous, ανακοίνωσε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα καταστρέψει το Facebook.

Οι Anonymous, οι οποίοι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν ασχοληθεί και με τα δρώμενα στη χώρα μας, αποκάλυψαν μέσω youtube τους λόγους που σχεδιάζουν να καταστρέψουν το δημοφιλέστερο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων οι Anonymous αναφέρουν πως είναι ενοχλημένοι από τη διαδικασία διαγραφής των λογαριασμών των εκάστοτε χρηστών, κι αυτό διότι ακόμα κι αν κάποιος διαγράψει το λογαριασμό του, τότε οι πληροφορίες για την προσωπική του ζωή μένουν… ως προίκα στο Facebook.

Σε άλλα σημεία της ανακοίνωσής τους λέγεται πως «το Facebook γνωρίζει περισσότερα για εσάς από την οικογένειά σας», όπως επίσης και ότι: «Στο τέλος, όλοι θα ευγνωμονούν τους Anonymous που σώθηκαν από το διαβολικό αυτό κοινωνικό δίκτυο»…


Αυτοπυροβολήθηκε(κατά λάθος) στον...ανδρισμό του!

Ένα απίστευτο και περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη Τρίτη στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι, η Κάρα και ο Τζοσουά, είχαν βγει μια βόλτα για περπάτημα. Ήταν περίπου 7:30 το απόγευμα και η Κάρα έδωσε το όπλο της, χρώματος ροζ παρακαλώ, να το κρατήσει ο Τζοσουά.

Ο δύσμοιρος, για κακή του τύχη, έβαλε το όπλο στη ζώνη του. Ξαφνικά και ενώ περπατούσαν αμέριμνοι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Να σημειωθεί ότι το όπλο ήταν τοποθετημένο στην περιοχή της κοιλιάς. Έτσι… το όπλο τον πυροβόλησε στα γεννητικά του όργανα αλλά και στο μηρό.

Παρ’ όλα αυτά ο 26χρονος βρήκε το κουράγιο να καλέσει ασθενοφόρο. Όταν τον ρώτησαν από το κέντρο τι του είχε συμβεί, οι υπάλληλοι έμειναν άφωνοι. Του πρότειναν ενώ ερχόταν το ασθενοφόρο να δέσει σφικτά την πληγή με ένα πανί, όμως ο Τζοσουά δυσκολευόταν!

Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής που διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα ενήμεροι για τον τύπο του όπλου αλλά και για το αν είχε ασφάλεια. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αν θέλεις να μεταφέρεις όπλο χρησιμοποιείς θήκη, όχι τη ζώνη σου!»

Ο άτυχος άντρας έχει υποστεί τόσο σοβαρές όσο και μόνιμες βλάβες.
Μάλιστα σαν να μην του έφτανε η δυστυχία του, μπορεί να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία!!!

Πηγή: dailymail


ΒΙΒΛΙΑ - Μήπως ξέρετε το ΒΟΟΚ?

Ο εκλεκτός μας συνεργάτης, Βασίλης Τσιμπούκης τελεί σε καθεστώς διακοπών. Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε πως είναι...αγκαλιά με μια ντουζίνα βιβλία και άμα τη επιστροφή του, θα έχει πολλές προτάσεις για καινούρια, παλιά αλλά πάντα ενδιαφέροντα βιβλία.

Στο μεταξύ για να μην αφήσουμε παραπονούμενους τους φίλους μας που έχουν το laptop στην παραλία και περιμένουν εναγωνίως, ας δουν αυτό το βιντεάκι.

Παλιά τεχνολογία και προδιαγραφές, αλλά πάντα χρήσιμη και χωρίς...φθορές!

Πανηγυρισμοί για..διαφημιστικό!

Η ευρηματικότητα στους πανηγυρισμούς των παικτών της ισλανδικής Στιάρναν δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι ποδοσφαιριστές που έγιναν διάσημοι όχι για τις επιδόσεις τους στο χορτάρι, αλλά για τον τρόπο που γιορτάζουν κάθε τους τέρμα έπιασαν την... καλή, καθώς δέχτηκαν πρόταση και πρωταγωνίστησαν σε διαφημιστικό σποτ της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Movistar».

Σε αυτό προβάλλονται κάποιοι από τους (καλά δουλεμένους στην... προπόνηση) τρόπους που πανηγυρίζουν τα γκολ τους.

πηγή: sportfm.gr

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

KARUAN - Chocolate Distance - Official Video "for a moment freedom"

Ευρύτερα γνωστός από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες 'Chocolate Distance (Hypnotized)' και 'Reflections of Poem' και ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό, o Karuan θα εμφανιστεί, για πρώτη φορά, στην Αθήνα με την 5μελή μπάντα του.

Ο κουρδικής καταγωγής Αυστριακός μουσικός δεν είναι μόνο ένας γνήσιος εκφραστής της urban pop μουσικής αλλά και ένας απόλυτα cross-over καλλιτέχνης, καθώς τα στοιχεία της κουρδικής παράδοσης βρήκαν γόνιμο έδαφος στις ηλεκτρονικές παραγωγές του, δημιουργώντας ένα μοναδικό urban-oriental soul στυλ που αμέσως βρήκε ένθερμους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

Ο Karuan έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ (“Dohuki Ballet” και “Pop Arif”) στην Sunshine Records, ενώ έχει γράψει μουσική για αναρίθμητες ταινίες και ντοκιμαντέρ, ανάμεσα στις οποίες και τη μουσική για την ταινία “For A Moment Freedom”, του πολυβραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Arash Riahi, η οποία προτάθηκε για Oscar καλύτερης μουσικής.

από enet.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

FUNNY VIDEO - Don't mess with a monkey!

Τι μπορεί να γίνει όταν κάποιοι στρατιώτες κοροϊδεύουν μια μαϊμού-χιμπαντζή και για να γελάσουν της δίνουν ένα αυτόματο όπλο;

Δείτε στο βίντεο να καταλάβετε γιατί δεν "παίζουν" με όπλα και ζώα!!!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Hellenic Motor Museum -

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που βρίσκεται στον Πολυχώρο Athenian Capitol, είναι πλέον γεγονός και αξίζει να το επισκεφτείτε, μόνοι σας ή και με ταπαιδιά σας.

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων, στα όρια του δακτυλίου, μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Σταθμού ΗΣΑΠ Βικτώρια και είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στους τρεις ορόφους του Μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν 112 αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης καθώς και να περιηγηθούν, καθώς ανεβαίνουν τη σπειροειδή ράμπα του κτιρίου, στη μαγευτική ιστορία του τροχού από το 300 π.Χ. έως τις μέρες μας. Κατόπιν συνεννόησης πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από ειδικευμένους συνεργάτες

Οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν επίσης την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους δυνατότητες στον προσομειωτή F1 σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και να νιώσουν για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!

Ένα υπερσύγχρονο Αμφιθέατρο χωρητικότητας 202 θέσεων, με 3D (τρισδιάστατο) σύστημα εικόνας και το πιο εξελιγμένο σύστημα ήχου (surround sound 7.1), αποτελεί μια νέα πρόταση για συνέδρια – εταιρικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης! Κάθε ένας από τους τρεις ορόφους του Μουσείου, μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα υποδοχής επισκεπτών και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις κάθε περίστασης.

Στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου, στον ημιόροφο του 5ου ορόφου (Capitol Belvedere), ο οποίος αποτελεί κατεξοχήν χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων 120 περίπου ατόμων, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού καθώς και μια πανοραμική άποψη των εντυπωσιακών εκθεμάτων του Μουσείου.
Ένας μικρότερος χώρος 120τ.μ., το φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου («Μικρό Εκθεσιακό»), αποτελεί ιδανική λύση για την φιλοξενία εκδηλώσεων μικρότερου μεγέθους όπως παρουσιάσεις βιβλίων, cocktails, μικρές εκθέσεις κ.α.
Το φουαγιέ του αμφιθεάτρου και ο τέταρτος όροφος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου μπορούν να αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο, άνω των 1.000 τ.μ., σε περιπτώσεις μεγάλων διοργανώσεων.

Η πλατεία του Πολυχώρου Athenian Capitol αποτελεί μια όαση δροσιάς με πολύ πράσινο και συντριβάνια στο κέντρο της Αθήνας μακριά από την βοή της πόλης, καθώς και ένα ελκυστικό πέρασμα μέσω του οποίου συνδέεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με την Πλατεία Βικτωρίας και τον ομώνυμο σταθμό ΗΣΑΠ.
Τέλος, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης της πόλης βρίσκεται εντός του κτιρίου, με 800 στεγασμένες θέσεις!

Δείτε περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:

Hellenic Motor Museum -

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Το χρυσό στους Ολυμπιακούς» - Υπόλοιπα Αθλήματα - Υγρός Στίβος | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Τα "Χρυσά" κορίτσια της πισίνας, όνομα και πράγμα, μετά τον θρίαμβο στην Σαγκάη, ετοιμάζονται, πρώτα ψυχολογικά για τον επόμενο στόχο.
Τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Βέβαια, όσο και αν φαντάζει οξύμωρο, πρέπει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια να περάσει από προολυμπιακό τουρνουά, προκειμένου να εξασφαλίσει την θλεση της. Είναι και αυτό από τα παράξενα των διεθνών Ομοσπονδιών, που θέλουν να κρατούν ίσες αποστάσεις με όλα τα κράτη.

Τα κορίτσια είναι σίγουρο πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δώσουν το παρόν. Και αν το πετύχουν(το αν είναι για την οικονομία της συζήτησης ως ενδεχόμενο...), το Ολυμπιακό μετάλιο είναι πολύ κοντά. Γιατί τέτοια αισιοδοξία; Πηγάζει από το ότι στην Ολυμπιάδα θα μετέχουν πολύ λίγες ομάδες από την Ευρώπη και οι υπόλοιπες θα είναι(εκτός ίσως από ΗΠΑ και Αυστραλία και ίσως την Κίνα μετά τα τελευταία αποτελέσματά της), που αρχικά η θέση στην 4άδα να είναι σχεδόν σίγουρη και το μετάλιο ένα βήμα μετά!

Ένα είπα; Μα τα κορίτσια δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο, πλέον, από την κορυφή!

Σας το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, κορίτσια και ευχαριστούμε και πάλι για τις μοναδικές στιγμές που μας προσφέραται.

«Το χρυσό στους Ολυμπιακούς» - Υπόλοιπα Αθλήματα - Υγρός Στίβος | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6