Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τι εννοεί ο...ποιητής;

Έχουμε δει κι αν έχουμε δει, περίεργες ταμπέλες στην Ελλάδα, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι εννοούν. Άλλοτε αστείες, άλλοτε παραπλανητικές, άλλοτε δυσνόητες κλπ.

Ε! Ας δούμε τι "ποιούν" και άλλοι πέραν της δικιάς μας στραβομάρας, για να μην λέμε πως μόνο στην Ελλάδα γίνονται...!!!

































































































































Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ!!!

Ιστορία έγραψε η Εθνική πόλο γυναικών που κερδίσε για πρώτη φορά το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με όπλο την άμυνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Ιταλίδες στον ημιτελικό επικρατώντας με 14-11, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μια εκ των Κίνα, Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (16:00) στον τελικό της Σανγκάης η Ελλάδα.

Κορυφαίες από τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση οι Ρουμπέση και Αντωνάκου.

Το ματς

Πολύ καλό ξεκίνημα για την Εθνική που έχει καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της και να περιορίσει τις Ιταλίδες χάρις στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο, στάθηκε άτυχο καθώς στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και στην παίκτρια παραπάνω η Ιταλία κατάφερε να μειώσει στο γκολ (3-2) με την Αμπάτε.

Η Ελλάδα συνέχισε να παίζει πολύ καλά στην άμυνα και στη δεύτερη περίοδο με τις παίκτριες του Κόντι να δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα για περισσότερα από τρία λεπτά. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση διατηρούσαν το προβάδισμα (8-5) μέχρι το ημίχρονο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με όπλο και πάλι την άμυνα κράτησε στο «μηδέν» την αντίπαλο της για περισσότερο από τρία λεπτά την ίδια ώρα που η Ρουμπέση έδινε προβάδισμα πέντε τερμάτων (10-5). Στα μέσα του οκταλέπτου οι Ιταλίδες αντέδρασαν και μείωσαν σε 10-7 με δύο συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι από την Μπιανκόνι. Η Ρουμπέση έδωσε ανάσες κάνοντας το 11-7 ωστόσο η Ραμπάλντι μείωσε σε 11-8.

Παρά το τρίλεπτο επιθετικό μπλακ άουτ στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα δέχθηκε μόλις ένα τέρμα σε αυτό το διάστημα. Οι παίκτριες του Μορφέση όμως «ξύπνησαν» γρήγορα και με τις Λιόση και Αντωνάκου πήραν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (13-9) και επί της ουσίας «κλείδωσαν» το ματς. Γερόλυμου για την Ελλάδα και Σαβιόλι και Έμμολο για την Ιταλία διαμόρφωσαν το τελικό 14-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γουλά.

Ιταλία (Κόντι): Τζορλέρο, Αμπάτε 2, Καζανόβα, Πομέρι, Σαβιόλι 1, Λάπι 1, Κολαϊόκο, Μπιανκόνι 3, Έμμολο 1, Ραμπάλντι 3, Κότι, Φρασιννέτι, Τζίλι

από sportfm.gr

Το Φαράγγι του Δημοσάρη στην Κάρυστο


Ένα από τα πιό ωραία φαράγγια που βρίσκονται στην Ελλάδα, υπάρχει στην Εύβοια. Συγκεκριμένα στο Όρος Όχη, ακριβώς στην πλάτη της πόλης της Καρύστου.

Η πρόσβαση και η διάβαση του φαραγγιού είναι σχετικά εύκολες και πμορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες στο ενημερωτικό δελτίο που δημοσίευσε το τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο.

Από εμάς που έχουμε κάνει την διαδρομή, το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι πως πρόκειται για μια μοναδική διαδρομή, με ατέλειωτη φυσική ομορφιά, γεμάτο με πλατάνια, καστανιές, νερά τρεχούμενα, φυσικές καταβόθρες και καταρράκτες, μέχρι και λιβελούλες.

Πάρτε την φωτογραφική σας μηχανή, την κάμερα και το καλύτερό σας χαμόγελο και διάθεση, και αφεθείτε στην μαγεία του.

Για όσους έχασαν την συναυλία του προχθές...

The Cactus Channel - Pepper Snake (1080p)

Το συγκρότημα των νεαρών αυτών(με μέσο όρο ηλικίας κάπου στα 17 χρόνια...), ορμώμενοι από την μακρινή Αυστραλία, μας δίνουν ένα δείγμα funk music και του τι μπορούν να κάνουν οι νέοι, αν έχουν "καθαρά" ακούσματα.

Πολύ καθαρές γραμμές σε όλα τα όργανα και τρελό κέφι για τους πιτσιρικάδες.
Ας τους έχουμε κατά νου...

Ένας θαυμαστός υποβρύχιος κόσμος στην Ρωσική Αρκτική!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες κάτω από το νερόΘυμίζουν αλλόκοτα πλάσματα από άλλο μακρινό πλανήτη, αλλά βρίσκονται σε μια από τις μακρινές θάλασσες της γης, τη ρωσική Αρκτική.

Η θερμοκρασία εκεί είναι υπό το μηδέν, αλλά παρά το αφιλόξενο περιβάλλον οι οργανισμοί αυτοί έχουν δημιουργηθεί και ζουν εκεί.

«Οι περισσότεροι από τους οργανισμούς είναι διαφανείς», εξηγεί ο Alexander Semenov, που εξετάζει τα υδρόβια πλάσματα. Το γεγονός ότι είναι άχρωμα τα βοηθά να αποφεύγουν τα αρπακτικά, ενώ εάν τα ίδια θέλουν τροφή, τότε χρησιμοποιούν την ικανότητά τους να είναι αόρατα, για να εκπλήξουν το θύμα τους.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Amy Winehouse - Valerie (Baby J Remix)

Δεν ήταν ποτέ συγκαταβατική με οτιδήποτε συμβατικό. Έζησε μια ζωή πέρα από τα όρια. Πολλοί αναρωτιόντουσαν αν ήταν το μυαλό της και η επιτυχία που την οδήγησαν σε τέτοιες συμπεριφορές. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως η φωνή της, που ήταν και ο λόγος που την έβαλε στο "πάνθεον" των κορυφαίων γυναικών που τραγούδησαν στον πλανήτη μας, εκτός από την επιτυχία, ήταν και ο λόγος για την αρχή του τέλους...

Ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία της στις καταχρήσεις. Ποτέ δεν ήταν δήθεν. Αγάπησε με πάθος οτιδήποτε ακραίο και το έζησε έτσι ως το τέλος της. Μόλις 28 χρόνια άντεξε να ζει εδώ μαζί μας...

Οι νότες που μας έδωσε όμως, θα γεμίζουν ΠΑΝΤΑ την καρδιά μας και το μόνο παράπονο που θα έχουμε είναι πως δεν καταφέραμε να την "ζήσουμε" από κοντά πριν από περίπου ένα μήνα. Έστω και στο τέλος της.

Καλό ταξίδι Amy and thanks for the songs!
Angels have found a real lead voice!!!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Gadget-shop , Φουσκωτό Aqua Bar Aviva

Αυτό είναι gadget για το καλοκαίρι. Παίρνεις τους φίλους σου, τις μπύρες σου, τα ποτά σου, τα παγάκια, τον φραπέ σου βρε αδερφέ και αντί να τον πίνεις στην παραλία και να έχεις τις φωνές από τα παιδιά γύρω σου, τις ρακέτες νταγκα-ντούγκα, την άμμο στα πόδια, στην πετσέτα κλπ κλπ, "μπαίνεις" στο φουσκωτό σου μπαράκι και ανοίγεσαι στο απέραντο γαλάζιο. Χαλλλαράααααααααααααααα΄...!!!

Πίνεις κάτω από τον ήλιο, δροσίζεσαι από την θάλασσα και όταν "γεμίσεις" επιστρέφεις.

Το must have gadget του καλοκαιριού, είναι εδώ!
Καλό καλοκαίρι!

Gadget-shop , Φουσκωτό Aqua Bar Aviva

Jan Pehechan-Ho by Mohammed Rafi

Το αυθεντικό τραγούδι από πρόσφατη διαφήμιση γνωστής μπύρας, που έφτασε στο...Bollywood για να πουλήσει.

Καλό καλοκαίρι!

ΥΓΕΙΑ - Ζήτω το...Μάνγκο!

Eνα εξωτικό φρούτο, γνωστό και ως αφρικάνικο μάνγκο, έχει κυριολεκτικά σαρώσει σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, ειδικά σε άτομα με περιττά κιλά. Το φρούτο αυτό συγκεντρώνει το τρίπτυχο της επιτυχίας: ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και προσιτή τιμή!

Είναι ασφαλές, εφόσον μελέτες δείχνουν ότι μειώνει την LDL χοληστερόλη και την επικίνδυνη τριγλυκερίτιδα 1 και αποτελεσματικό, αφού η απώλεια βάρους είναι εμφανής σε ένα μόλις μήνα. Επιπλέον, κοστίζει μόλις 62 λεπτά, δηλαδή λιγότερο απ' ότι μία σόδα στα Mc Donalds.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Lipids in Health and Disease», οι άνδρες και οι γυναίκες που εισήγαγαν το αφρικάνικο μάνγκο στην καθημερινή διατροφή τους, με τη συμπλήρωση 28 ημερών έχασαν 3.990% περισσότερο βάρος από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Πέρα από την απώλεια βάρους, οι εθελοντές που παίρνουν εκχύλισμα του φρούτου αυτού 30 λεπτά πριν από τα γεύματά τους, έχασαν ένα εκπληκτικό μέσο όρο 6,1 εκατοστών από την περίμετρο της μέσης τους, καθώς και 1,8 ίντσες (4,6 εκατοστά) από τα ισχία τους, ενώ παράλληλα σημειώθηκε σημαντική πτώση στα επίπεδα της χοληστερόλης LDL, των τριγλυκεριδίων και στα επίπεδα της γλυκόζης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Οι "Καμάρες" στην Καβάλα έχουν και πάλι ζωή!


Τη μελέτη για την ανάδειξη και αξιοποίηση του μονοπατιού της παλαιάς Καβάλας "Ο Δρόμος του νερού", ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για έργο που θα υλοποιήσει ο δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας -Βουλγαρίας "Οι δρόμοι του νερού".

Με την αξιοποίηση του μονοπατιού της παλαιάς Καβάλας αναδεικνύεται ένα σημαντικό έργο του νομού, ο υδραγωγός που καταλήγει στις γνωστές Καμάρες εντός της πόλης. Πρόκειται για το σημαντικότερο μονοπάτι της Καβάλας, όχι μόνο λόγω της αισθητικής του αξίας, αλλά κυρίως για τα ιδιαίτερα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που διαθέτει.

Η διαδρομή χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο μισό, με μήκος 5 χιλιόμετρα, ξεκινάει από την Καβάλα και φτάνει μέχρι την "Μάνα του Νερού" στην τοποθεσία "Τρία Καραγάτσια". Το δεύτερο μισό, με μήκος 5,5 χιλιόμετρα, φτάνει μέχρι το χωριό της Παλιάς Καβάλας. Το πρώτο τμήμα ακολουθεί τον δρόμο που ακολουθούσε και το νερό, για να υδροδοτήσει την πόλη στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Το μονοπάτι περνάει από πέντε πέτρινα γεφύρια και ελίσσεται πάνω στο παλιό σκεπασμένο αυλάκι, όπου το νερό κυλούσε για να καταλήξει στο εντυπωσιακό υδραγωγείο, "τις Καμάρες", της Καβάλας.

Ο Δρόμος του Νερού, είναι ένα έργο του 16ου αιώνα και αποτελούσε τον κύριο τρόπο ύδρευσης της Καβάλας, μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες. Πρόκειται για έργο της Οθωμανικής περιόδου που κατασκευάστηκε πάνω σε παλαιότερο βυζαντινό αμυντικό έργο και συγχρόνως έργο ύδρευσης για την βυζαντινή Χριστούπολη. Σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος το έχτισε το 1306.

Το υδραγωγείο (κατά κόσμον Καμάρες) είναι έργο του Σουλτάνου Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς, για να τροφοδοτηθεί με πόσιμο νερό η διάδοχη πόλη της Χριστουπόλεως, η Καβάλα. Πέρα από τις Καμάρες έχει διατηρηθεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κλειστού αγωγού από την περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι την τοποθεσία Τρία Καραγάτσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τρέχει νερό από την πηγή «Μάνα του Νερού», που επί αιώνες τροφοδοτούσε την πόλη.

Η ανάδειξη του μονοπατιού θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες να γνωρίσουν μνημεία της πόλης και να περιηγηθούν σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ - Bruises □ Mélanie Pain

Οι περισσότεροι την έχουν γνωρίσει με την καταπληκτική μπάντα των Nouvelle Vague. H τραγουδίστρια Melanie Pain, είναι πιο "παλιά" και "ψημένη" από την ΖΑΖ και πολλοί είναι αυτοί που της "καταλογίζουν" την έξοδο της γαλλικής μουσικής από την αφάνεια των τελευταίων δεκαετιών.

Εδώ ακούμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της, "Bruises".

"Πάρτυ στην πισίνα για ελέφαντες ΜΟΝΟ!

Καλά! Καμιά ποιό μεγάλη πισίνα δεν μπορούσαν να τους πάρουν!!!
Τι φοβόντουσαν; Μην πνιγούν;

Λαχαναγορά στην Ταυλάνδη!

Εντάξει! Ο τίτλος δεν λέει και πολλά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ας πούμε πως θέλετε να πάτε να πάρετε φρούτα ή τίποτα ζαρζαβατικά για σαλάτα κλπ. Ζητάτε κατευθύνσεις και σας λένε: "Ακολουθήστε τις γραμμές του τρένου(!!!...;;;) και θα βρείτε ότι ζητάτε", πως θα το ακούγατε;

Ε! τώρα είστε έτοιμοι να δείτε το βίντεο και να θαυμάσετε την εφευρετικότητα των Ταϋλανδών!

Βάλε την μαμά στην...κούρσα!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι έκανε ένας οδηγός αγώνων αυτοκινήτου στην μητέρα του.
Την έπεισε να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πίστα. Η "μαμά" δεν σταμάτησε να "ουρλιάζει" σχεδόν σε όλα τα 12' που κράτησε η βόλτα!!!

Βέβαια σαν γνήσια μαμά στο τέλος του είπε πως δεν φοβήθηκε και "πανηγύριζε" όταν τις είπε ο γιόκας της πως κερδίσαν!!!

Απολαύστε το και μην μου πείτε πως δεν σας θυμίζει κάτι...!!!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΘΕΑΜΑΤΑ - Paul Zerdin, ventriloquist without a dummy

Ο Paul Zerdin είναι ένας από τους πιο γνωστούς εγγαστρύμυθους και έχει δικό του σόου.
Στο λινκ που ακολουθεί(και που δυστυχώς είναι χωρίς υπότιτλους...), μπορείτε να δείτε τι έκανε σε έναν τυχερό-άτυχο θεατή της εκπομπής του.

Πραγματικά πολύ αστείο! Απολαύστε το

Paul Zerdin, ventriloquist without a dummy

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Next Generation Transition(R) Unveiled

Το νεο αυτοκίνητο-αεροπλάνο είναι εδώ. Ο άνθρωπος δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται εναλλακτικές που θα του επιτρέψουν στο εγγύς μέλλον, να μπορεί να χρησιμοποιεί, προκειμένου να μετακινείται ευκολότερα και πιο γρήγορα.

Έτσι μια μορφή εναλλακτικής πρότασης είναι το αυτοκίνητο-αεροπλάνο.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακοπουθεί!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

BΙΒΛΙΟ - "Μπαρ Φλωμπέρ" του Αλέξη Σταμάτη


Το βιβλίο που μας προτείνει ο συνεργάτης μας Βασίλης Τσιμπούκης για την αρχή του καλοκαιριού, είναι το "Μπαρ Φλωμπέρ" του Αλέξη Σταμάτη.

Διαβάζουμε από το μπλογκ "Στο μυαλό ενός Φιλόλογου":
"Ένα βιβλίο μου αρέσει να θέτει κάποιο ή κάποια ερωτήματα και να προσπαθεί μέσα από τις σελίδες του να το ή τα απαντήσει.Το Μπαρ Φλωμπέρ έχει ως βασικό μότο την αναζήτηση ενός μυστηριώδη συγγραφέα, του Λουκά Ματθαίου, την ύπαρξη του οποίου ο πρωταγωνιστής, Γιάννης Λουκάς, εντόπισε τυχαία μέσα από ένα χειρόγραφο του οικογενειακού του αρχείου. Και η ιστορία τελειώνει ανακαλύπτοντας ο πρωταγωνιστής όχι απλά αυτόν το μυστηριώδη άνθρωπο, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό. Σαν ένας άλλος Οιδίποδας ο ήρωας αποκαλύπτεται ότι έχει άγνοια του εαυτού του, βαθμιαία όμως μέσα από συνειδητές και επίμονες, αλλά και τυχαίες πράξεις του αποκτά γνώση του ποιος είναι."

περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί...
Στο μυαλό ενός Φιλολόγου: BΙΒΛΙΟ - Μπαρ Φλωμπέρ

Μωσαϊκο από έργα ζωγραφικής!

Στην πόλη Cohrane, κοντά στο Κάλγκαρι του Καναδά, έγινε η παρουσίαση αυτής της απίστευτης τοιχογραφίας διαστάσεων 3,65m ύψος Χ 5,50m πλάτος.

Πρόκειται για ένα παζλ από 180 άλλα αυτόνομα έργα διαστάσεων 0,30cm Χ 0,30cm το καθένα, που ζωγράφισαν 180 διαφορετικοί ζωγράφοι.

Πατώντας το παρακάτω link μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε τετραγωνάκι το κάθε έργο χωριστά, τον τίτλο και το δημιουργό του.

TRUST - Town of Cochrane

Bottle Multiplier Magician!

Απίστευτος!!!

Να τον καλέσουμε σε κανένα πάρτυ, να του πληρώσουμε το ένα μπουκάλι και τα υπόλοιπα να τα πιούμε στην...υγειά του!

Κινητό, ακτινοβολία και...ποπ-κόρν!

Θα έχετε ακούσει, ίσως και δει, κάποια πράγματα για την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και πόσο βλαβερά είναι για την υγεία μας.

Κάποιοι έχουν πειραματιστεί, σε "κωμικό" επίπεδο κιόλας, για αυτό και εδώ μπορείτε να δείτε κάποια από αυτά τα βίντεο.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να κάνεις...ποπ-κόρν!!!

Εκσκαφέας σε φορτηγό!

Πολλοί από εμάς έχουμε δει εκσκαφείς σε φορτηγά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κάποιο μέρος για να εκτελέσουν την εργασία.

Μάλιστα η λογική σκέψη είναι πως στο φορτηγό θα "μπήκε" με κάποια πλατφόρμα, ή έστω με κάποιο γερανό.

Αμ δε!!! Δείτε το βίντεο και τις καταπληκτικές ικανότητες του χειριστή του, για το πως ανεβαίνει και κατεβαίνει.

Ποιός είπε πως οι γάτες δεν αγαπάνε το νερό;

Ιδού η απόδειξη πως οι γάτες είναι...νερόπληκτες.
Το σαμπουάν της λείπει μόνο!!!

Εκπληκτικός Παπαγάλος!

Ένας εκπληκτικός παπαγάλος που κάνει 20 "κόλπα" σε λιγότερο από 2'.
Απολαύστε τον!

Το κάπνισμα...σκοτώνει!

Πολύ "έξυπνο" διαφημιστικό για τις βλαβεβρές συνέπειες του καπνίσματος, που στοχέυει στους παθητικούς καπνιστές.