Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΒΙΒΛΙΟ - "Η χρονιά της ερήμου" του Πέδρο Μαϊράλ


Το βιβλίο του Πέδρο Μαϊράλ "Η χρονιά της ερήμου", από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, σε μετάφραση Βασιλικής Κνήτου, μας προτείνει, ο συνεργάτης μας Βασίλης Τσιμπούκης, για την έναρξη του καλοκαιριού.

Στην κριτική του βιβλίου που παρουσιάζει το "Βιβλιοπανδοχείο" και μπορείτε να βρείτε στο λινκ: http://www.mic.gr/books.asp?id=37488 , αναφέρεται:

Σημειώσεις από το τέλος του κόσμου
Η αφηγήτρια Μαρία Βαλντέζ Νέιλαν βρίσκεται στην επιχείρηση που εργάζεται και κάνει πως πληκτρολογεί στον υπολογιστή, ενώ στην ουσία τίποτα δε λειτουργεί κανονικά: η δουλειά έχει λιγοστέψει κι όλα είναι ένα θέατρο. Αργότερα θα τον αντικαταστήσει με μια πράσινη IBM γραφομηχανή που μοιάζει με τανκ. Διάχυτη ανησυχία υπάρχει παντού: κάποια μεγάλη αναταραχή, που την ονομάζουν Κοσμοχαλασιά, πρόκειται να γίνει το απόγευμα στην Πλάσα ντε Μάγιο, κάποια Κοσμοχαλασιά έχει αρχίσει αλλά η Κυβέρνηση αρνείται να δει. Οι άνθρωποι στους δρόμους κουβαλούν στερεοφωνικά και αποχυμωτές. Σπίτια καταρρέουν, αλάνες εμφανίζονται, κανείς δε μιλάει για ερημωμένη γη αλλά για "περιοχή επανασχεδιασμού". Στα πεζοδρόμια το περπάτημα δυσκολεύει: έχουν γεμίσει απελπισμένους κατασκηνωτές, άστεγους κάτω από τέντες και λαμαρίνες. Το λεωφορείο περνά ξυστά απ' τα αυτοσχέδια σπιτάκια στην άκρη του δρόμου. Η αστυνομία έχει εντολές να εγκαταστήσει οικογένειες σε σπίτια που έχουν παραπάνω από ένα δωμάτιο ανά άτομο ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβιαστούν πόρτες.
(περισσότερα στο λινκ που σας παραθέσαμε)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ! Baywatch unlucky

Ο ένας "βολεύτηκε" καλά. Ο δεύτερος τι το ήθελε...
Γκαντεμιά!!!

"Μίνι παγετώνες" προβλέπουν οι επιστήμονες μετά το 2020!


Μια μίνι εποχή "παγετώνων" ενδέχεται να βιώσει η Γη μετά το 2020 υποστηρίζουν επιστήμονες οι οποίοι επισημαίνουν πως οι εξελίξεις στην επιφάνεια του Ηλιου μπορεί να επιβραδύνουν σημαντικά το φαινόμενο υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.

Οπως υποστηρίζει η ομάδα του Φρανκ Χιλ από το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ και του Ρίτσαρντ Αλτροκ από το Ερευνητικό Εργαστήρι Air Force, ο Ηλιος φαίνεται πως θα εισέλθει σε μια μακρά περίοδο "λήθαργου", που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια "μίνι" περίοδο "παγετού" στη Γη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλα τα σημάδια που λαμβάνουν από τη δραστηριότητα στον Ηλιο τείνουν να επιβεβαιώνουν αυτή την υπόθεση.

Οπως εξηγούν, οι ηλιακές "κηλίδες" γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες το τελευταίο διάστημα, κάτι το οποίο, μαζί με άλλα στοιχεία, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το άστρο του γαλαξία μας ετοιμάζεται να εισέλθει σε έναν νέο ηλιακό κύκλο στον οποίο η δραστηριότητα (ηλιακές κηλίδες, ηλιακές καταιγίδες κ.λπ.) θα είναι μειωμένη. Αυτό, όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, δεν είναι πρωτοφανές. Στην πραγματικότητα όμως, μια τέτοια μείωση της δραστηριότητας έχει να παρατηρηθεί από τις αρχές του 18ου αιώνα.

Οπως και να έχει, οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τους και ο Ηλιος εισέλθει σε αυτόν τον νέο κύκλο μετά το 2020, τότε θα σημειωθεί και μεγάλη επιβράδυνση στο φαινόμενο υπερθέρμανσης της Γης.

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά πλέον και με την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, έχουμε και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες για αυτή την εβδομάδα, με τον υδράργυρο να φτάνει του2 35-36 βαθμούς.

Τα μπάνια ξεκινούν και παρ' όλη την "δυστοκία" που υπάρχει στην χώρα, καιρός να πάμε για καμιά βουτιά!!!

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

Το πιο μεγάλο "password"!

Σε μια έρευνα που έγινε για το πιο μεγάλο password στο διαδίκτυο, αποκαλύφθηκε πως την πρώτη θέση κέρδισε το παρακάτω:

"MickeyMinniePlutoHueyLouieDeweyDonaldGoofyWashington"

Όταν ρωτήθηκε η κάτοχος του, γιατί το διάλεξε, απάντησε: "Μου είπαν πως για να είναι "ασφαλές" θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τουλάχιστον 8...χαρακτήρες και μια capital(σε ελεύθερη μετάφραση: πρωτεύουσα)!!!
Κάποιες φήμες λένε πως η εν λόγω κυρία είναι "ξανθιά", ελέγχονται ως κακοήθειες...!!!

Μια καταπληκτική φωνή!

Μια καταπληκτική φωνή που "χρωματίζει" το τραγούδι και "παράγει" εικόνες σε όσους το ακούνε.

Απλά, για να καταλάβουμε την δύναμη του κοριτσιού, μας μεταδίδει εικόνες του δικού της κόσμου. Τι σημασία έχει που δεν έχει φως. Είναι εικόνες της ψυχής της, πιο λαμπερές και από την πιο φωτεινή μέρα του χρόνου.

Μπράβο κορίτσι μου!

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

R. Kelly - Radio Message

Ερωτική εξομολόγηση-ομολογία "λάθους" μέσω ραδιοφώνου σε ρυθμούς καθαρής soul μουσικής, είναι σίγουρα πρωτότυπο.

Πραγματικός soul ήχος και μια πολύ ωραία προσέγγιση της "συγνώμης".

Καλή ακρόαση!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Έπιπλο" πρώτης και τελευταίας...κατοικίας!

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος κάτι τόσο, τόσο, τόσο(δεν μπορώ να βρω τι λέξη να ταιριάξω...): πρωτοποριακό(;), πρωτότυπό(;), μακιαβελικό(;), μακάβριο(;);;;!!!

Απλά δεν υπάρχει ο τύπος και η...εφεύρεσή του!!!

Το πιο ωραίο όμως είναι το...σπικάζ κατά την διάρκεια της παρουσίασης του "έπιπλου". Ειδικά όταν φτάσει η ώρα του...μοιραίου, οι οδηγίες χρήσης είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!

Απολαύστε το!

ΤΕΧΝΕΣ - Ακρωτήριο - αριστούργημα | Τέχνες

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΠΑΡΚΑ(από enet.gr)

Φαντάζει παράταιρο. Ξαφνικά, στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, την προσοχή των θεατών «κλέβει» ένα τεράστιο γλυπτό, ύψους 3,2 μέτρων. Το μέγεθός του αλλά και η έντονα διακοσμημένη μορφή του ξενίζουν. Πώς είναι δυνατόν σε ένα ναό με τόσο αυστηρή γεωμετρία και αρχιτεκτονική να ανήκει ένα τέτοιο περίτεχνο κόσμημα;

Ο Παρθενώνας είχε δύο τέτοια γλυπτά ακρωτήρια που διακοσμούσαν την κορυφή των δύο αετωμάτων του. Τη Δευτέρα, ημέρα γενεθλίων των 2 χρόνων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, οι επισκέπτες θα λύσουν όλες τις απορίες τους για το μοναδικό αυτό έκθεμα, ενώ θα δουν από κοντά και τα αυθεντικά του κομμάτια.

Οι συντηρητές όταν έκαναν τη γλυπτική ανασύνθεση του αρχαίου, τοποθέτησαν ένα μόνο αυθεντικό κομμάτι του. Από τη Δευτέρα, και για αρκετό καιρό, τέσσερα αυθεντικά μαρμάρινα θραύσματα θα βγουν από τις αποθήκες για να πάρουν θέση δίπλα του, σε σιδερένια βάθρα, αποκαλύπτοντας «τις γοητευτικές λεπτομέρειες» που ο σπουδαίος καλλιτέχνης του εμπνεύστηκε και αποτύπωσε στο μάρμαρο κοιτάζοντας τη φύση γύρω του.

(περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί)
Ακρωτήριο - αριστούργημα | Τέχνες | Ελευθεροτυπία

Ξέρεις από...παρκάρισμα;

Νομίζετε πως είστε καλοί στο παρκάρισμα; Ε, βέβαια! Με τις καινούριες τεχνολογίες "αισθητήρων" για το παρκάρισμα και η...γιαγιά μου η συγχωρεμένη, με το ένα χέρι θα το έκανε. Για δείτε όμως αυτό το βιντεάκι για να δείτε τι εστί...βερύκοκο, εεεε παρκάρισμα ήθελα να πω!

Γυναίκες και Τεχνολογία!

Δεν έχω κάτι με τις γυναίκες. Ίσα-ίσα. Μια χαρά τα πάω με την γυναίκα μου(ακόμα), την κόρη μου, την πεθερά μου(έκπληξη, εεε;), τις συναδέλφους μου κλπ. Απλά είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να τα καταλάβουν και εύκολα. Κάποια από αυτά είναι τεχνολογικής φύσεως. Όπως τα παρακάτω βιντεάκια:

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δεν χρειάζεστε πια..."φτερά"!

Μην ταλαιπωρήστε πια με "φτερά", κυρίες μου! Εδώ μιλάμε για απορροφητικότητα που δεν έχει ξαναγίνει!!! Δείτε και θαυμάστε!

Τι είναι ΕΥΤΥΧΙΑ!


Ο Μεγάλος Θανάσης Βέγγος, απαντώντας σε ερώτηση: "τι είναι ευτυχία" έδωσε την δική του μοναδική ερμηνεία, σαν αυτές τις αληθινές που αποτύπωσε ο ελληνικός κινηματογράφος.

"Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία.
Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια.
Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις."


Υπόκλιση...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε βλέπει η...πεθερά!!!

Δείτε τι έπαθε ο κύριος του βίντεο την ώρα που η γυναίκα του "μιλούσε" με την πεθερά του στο διαδίκτυο...




Ρίξε κάτι πάνω σου βρε...!!!

Φτηνά Ποτά | ftinapota.gr



Αν σας συμβαίνει κι εσάς να βγαίνετε για ένα ποτό αλλά να σας κοστίζει ο κούκος αηδόνι και το κοκτέιλ χρυσός, τα λαγωνικά μας βρήκαν τη λύση. Μία παρέα Αθηναίων, που δεν άντεξαν άλλο, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ίδρυσαν το ftinapota.gr. Εκεί κάθε εβδομάδα θα βρείτε από ένα καφέ ή μπαρ, που η ίδια η ομάδα επισκέφθηκε κι έκρινε πως οι τιμές του είναι συμβατές με την "εποχή της κρίσης". Απόψε, λοιπόν, προτού βγείτε κάντε μία βόλτα από τη σελίδα αυτή και ανακαλύψτε μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες ποιο μπαρ ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική αλλά και στην τσέπη σας! Καλή διασκέδαση!

ftinapota.gr.

Φτηνά Ποτά ftinapota.gr

Συναρμολογούμενο...αυτοκίνητο!

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως γνωστή αλυσίδα μεγάλου καταστήματος με είδη οικιακής χρήσης, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και να πουλάει αυτοκίνητα!

Μάλιστα για να κατεβάσει το κόστος, προκειμένου να είναι προσιτό σε περισσότερο κόσμο, η εταιρεία θα παρέχει την δυνατότητα ο αγοραστής να το συναρμολογεί μόνος του!

Το εγχειρίδιο χρήσης και συναρμολόγησης θα δίνεται με την αγορά. Δεν υπάρχει ακόμα σκέψη για εγγύηση...

Δείτε και μια φωτογραφία που διέρευσε από την απόρρητη αυτή αποκάλυψη.

Chuck Noris! The one and Only! Τα 60 καλύτερά του!!!


Ποιός μπορεί πραγματικά να τα βάλει με τον Τσακ Νόρις; Μέχρι που μπορεί να φτάσει; Τι είναι ικανός να κάνει;

Βρείτε εδώ 60 πραγματικότητες για τον ένα και μοναδικό Τιτανο-Τεράστιο, Τσακ Νόρις:

01. O Τσακ Νόρις έχει ασημένιο χρυσόψαρο.
02. Γιατί ο Τσακ Νόρις δεν παίζει πια κομπολόι; Γιατί το τερμάτισε.
03. Ο Τσακ Νόρις έχει βάλει κουρτίνες στα Windows.
04. O Τσακ Νόρις κρύβει άσο στο αμάνικο.
05. Oταν ο Ζούκερμπεργκ δημιούργησε το Facebook βρήκε αίτημα φιλίας από τον Chuck Norris Β.
06. Αρχιμήδης: "Εύρηκα!" Τσακ Νόρις: "Άργησες!".
07. Ο Τσακ Νόρις πίνει... ίντερνετ καφέ.
08. Ο Τσακ Νόρις δεν κάνει κάμψεις. Σπρώχνει τη γη.
09. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια να κλαίνε.
10. Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσο κάνει το... εμμέσως πλην σαφώς.
11. Oταν ο Τσάκ Νόρις ρίχνει το μπούμερανγκ, αυτό φοβάται να γυρίσει πίσω.
12. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να αφήσει δαγκωματιά στο νερό.
13. Πώς ψαρεύει ο Τσακ Νόρις; "Εσύ, εσύ κι εσύ, έξω!".
14. Ο Τσακ Νόρις έκανε την σοκολάτα υγείας να αρρωστήσει.
15. Ο Τσακ Νόρις είναι ανηψιός της Θείας Λειτουργίας.
16. Ο Τσακ Νόρις πήγε στον ήλιο κι έμεινε 2 βράδια.
17. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να βάλει σε αλφαβητική σειρά τα m&m's.
18. Ο Φόρεστ Γκαμπ έτρεχε να γλιτώσει από τον Τσακ Νόρις.
19. Τι πέρασε από το μυαλό όλων των θυμάτων του Τσακ Νόρις πριν πεθάνουν; Το παπούτσι του...
20. Ο Τσακ Νόρις έχει φωτογραφίες της Ακρόπολης, όταν αυτή ήταν ακόμα οικόπεδο.
21. Ο Τσακ Νόρις δεν βλέπει την ώρα, αυτός αποφασίζει τι ώρα είναι.
22. Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται, πατάει Pause.
23. Ο Τσακ Νόρις έχει κάνει προσπέραση σε καρουζέλ.
24. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να ξεμάθει ποδήλατο.
25. O Τσακ Νόρις δεν παθαίνει καρδιακή προσβολή. Η καρδιά του φοβάται να τον προσβάλει.
26. Το άλογο του Τσακ Νόρις έχει 500 αυτοκίνητα.
27. Μην ψάχνετε στο Google και το Bing για τον Τσακ Νόρις. Θα σας βρει αυτός.
28. Ο Τσακ Νόρις έχει δει τον Johnnie Walker να κάθεται.
29. Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε; Μα, ο Τσακ Νόρις φυσικά.
30. Ο Τσακ Νόρις έχει τερματίσει το Super Mario προς τ' αριστερά.
31. Oταν ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις 10 εντολές χαραγμένες σε πέτρινες πλάκες, ο Τσακ Νόρις τις είχε ήδη σε flashάκι.
32. Ο Τσακ Νόρις σκίζει σελίδες του ίντερνετ.
33. Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει. Ο Τσακ Νόρις όχι.
34. Το σπίτι του Τσακ Νόρις δεν έχει πόρτες. Περνάει από τους τοίχους.
35. Ο Τσακ Νόρις ξέρει "ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου, ποιος".
36. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να χειροκροτήσει με ένα χέρι.
37. Ο Τσακ Νόρις έχει λογαριασμό στην Αγία Τράπεζα.
38. Ο Τσακ Νόρις τρώει μαλλί του γέρου.
39. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να φάει σούπα με πιρούνι.
40. Ο Τσακ Νόρις απέναντι σε 7 κακούς βγάζει το εξάσφαιρο. Ο 7ος πεθαίνει από σεβασμό.
41. Ο Τσακ Νόρις έχει δώσει σφαλιάρα στον ακέφαλο καβαλάρη.
42. Ο Τσακ Νόρις κάποτε έφαγε μια τούρτα πριν προλάβουν να του πουν οι φίλοι του ότι ήταν μέσα και μια στριπτιζέζ.
43. Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.
44. Oσα δεν φτάνει η αλεπού, τα φτάνει ο Τσακ Νόρις.
45. Ο Τσακ Νόρις φέρνει εξάρες με ένα ζάρι.
46. Oταν πέφτει ο Τσακ Νόρις, τα άστρα κάνουν μια ευχή.
47. Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που χτύπησε το ρεύμα.
48. Oταν ο άνθρωπος έφαγε κρέας για πρώτη φορά, ο Τσακ Νόρις είχε ήδη χοληστερίνη.
49. Ο Τσακ Νόρις μπορεί να κάνει forward στο ραδιόφωνο.
50. Ο Τσακ Νόρις βρήκε τον ψύλλο στα άχυρα.
51. Oταν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, ο Τσακ Νόρις έβλεπε ήδη ΝΒΑ.
52. Γιατί στον Αρη δεν υπάρχει ζωή; Γιατί ο Τσακ Νόρις είναι ΠΑΟΚ.
53. Ο Τσακ Νόρις πήρε την άδεια οδήγησης στην ηλικία των 16... δευτερολέπτων.
54. Ο Τσακ Νόρις κρατάει ενός λεπτού σιγή σε 30 δευτερόλεπτα.
55. Ο Τσακ Νόρις όταν βιάζεται, δεν σκοντάφτει.
56. Ο Τσακ Νόρις πλήρωσε τον λογαριασμό για τον μυστικό δείπνο.
57. Ο Θεός συγχωρεί. Ο Τσακ Νόρις όχι.
58. Ο Τσακ Νόρις πέταξε το μήλο στον Νεύτωνα.
59. Οποιος γράψει Τσακ Νόρις στο Scrabble νικάει πάντα.
60. Το συμπαν διαστέλεται συνεχώς για να χωρέσει τον Τσακ Νορις

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=53&aid=96607#ixzz1OrYBmOTN

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Σκορπιός" που...αστόχησε!

Στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με τον Καναδά για το Gold Cup ο επιθετικός της Φούλαμ προσπάθησε να βρει δίχτυα με το περίφημο «χτύπημα» του σκορπιού(που "λάνσαρε" σαν απέκρουση ο Κολομβιανός τερματοφύλακας Χιγκίτα), ωστόσο το μόνο που κέρδισε ήταν το χειροκρότημα.

YouTube - Clint Dempsey "Scorpion" Attempt vs. Canada

Ψάρι Γίγαντα(118 κιλά!), έπιασε Άγγλος συνταξιούχος στην Ταϋλάνδη!


Ένας συνταξιούχος του βασιλικού ναυτικού ξεκίνησε για Ταϋλάνδη με ένα καλάμι και λίγο καλαμπόκι και επέστρεψε με ένα ψυγείο φιλέτο ψάρι. Ο Ντέιβιντ Κεντ έκανε βρετανικό ρεκόρ ψαρεύοντας το «κτήνος» της φωτογραφίας.

Επί μία ώρα έδινε μάχη με το καλάμι του ο 54χρονος άντρας με δύο φίλους του να κρατάνε εκείνον και εκείνος το καλάμι που κουνιόταν θεοπάλαβα λίγο πάνω από την επιφάνεια του νερού. Με λίγο καλαμπόκι για δόλωμα τι στο καλό θα μπορούσε να πιάσει; Τι βρισκόταν άραγε στην άκρη της πετονιάς;

Καθώς το άμοιρο γατόψαρο άρχισε να μένει από δυνάμεις, ο Κεντ άρχισε να παίρνει τα πάνω του και να κερδίζει μέτρα. Ο αντίπαλος ήταν πιο βαρύς (118 κιλά) και πιο ψηλός (2,20 μ), αλλά δεν είχε φίλους. Οι τρεις άντρες τραβούσαν και τραβούσαν μέχρι που το γατόψαρο παραδόθηκε στις… ορέξεις τους και στις… ορέξεις των συγγενών τους.

Χαλάρωσε και το...απέδειξε - NEWS247

Το καλύτερο είναι το σχόλιο που κάνει στο τέλος του άρθρου ο συντάκτης:

"Ένας Έλληνας που μπορεί να τον κυνηγά η γυναίκα του αλλά είχε το σθένος να αγαπά τη χώρα του. Μπράβο!"

Χαλάρωσε και το...απέδειξε - NEWS247

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

57 Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι για το διευρυμένο ωράριο. Έπονται και άλλα!

Κατάλογο με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Το υπουργείο σημειώνει ότι ο πίνακας θα εμπλουτίζεται συνεχώς, ανάλογα με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.

Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος διαμορφώνεται ως εξής:

1. Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Αθηνών (8.00-19.00)

2. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Θεσσαλονίκη (8.00-20.00, ΔΕΥΤΕΡΑ 13.30-20.00)

3. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (8.00-20.00)

4. Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (8.00-20.00)

5. Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας (8.00-20.00)

6. Ι. Ναός της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Έβρου (είναι ανοικτός καθημερινά 7:00 έως 19:00 διότι λειτουργεί ως ενοριακός ναός)

7. Αρχαιολογική Συλλογή Γρεβενών (Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή: 8.30-15.00, Σάββατο-Κυριακή, 8.30-18.00).

8. Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Κέρκυρα (8:30-20:00)

9. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (8:30-17:00, Δευτέρα κλειστό)

10. Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό)

11. Θησαυροφυλάκιο Ιωαννίνων (8.30-17.00, Δευτέρα κλειστό)

12. Αρχαιολογικός χώρος Ιτς Καλέ, Ν. Ιωαννίνων (7.00-22.00)

13. Αρχαιολογικός χώρος Νεκρομαντείου (8.00-20.00)

14. «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (8.00-20.00)

15. Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας (7.30-19.30)

16. Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας - Υπάτη (8.00 - 18.00 )

17. Μονή Οσίου Λουκά (8.00-18.00)

18. Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρος Κορίνθου (8:00-18:00)

19. Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρος Μυκηνών (8.00-20.00)

Δευτέρα το Μουσείο (13.30-20.00)

20. Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρος Επιδαύρου (8.00-20.00)

21. Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά (8:00-20:00). Κυριακή (8:00-15:00)

22. Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αφαίας, Αίγινα (8:30-17:00)

23. Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (8.00-20.00)

24. Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης (8.30-20.30)

25. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (8.00-20.00)

26. Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού (08.00-17.00)

27. Σπιναλόγκα (9:00-17:00)

28. Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας (8.00-20.00)

29. Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου (8.00-20.00) Δευτέρα το Μουσείο (13.30 -20.00)

30. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (9.30-16.00) Δευτέρα (13.30-20.00)

31. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (8.00-20.00) Δευτέρα (13.00 -20.00)

32. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών (Στοά Αττάλου), Β.Ν.Α. Κλιτύες Ακρόπολης, Θέατρο Διονύσου, Αρχαιολογικός Χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς, Βιβλιοθήκη Αδριανού (8.00 -20.00 από 7/6)

33. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (8.00 -20.00 απο 7/6) Δευτέρα κλειστό

34. Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (8.00 -20.00) Δευτέρα κλειστό

35. Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου Ρόδου (8.00-20.00) Δευτέρα (13.30-20.00)

36. Αρχαιολογικός Χώρος Λίνδου (8.00-20.00) Δευτέρα (8.30-15.00)

37. Αρχαιολογικό Μουσείο Κω (8.00-20.00) Δευτέρα κλειστό

38. Κάστρο Νερατζιάς Κω (8.00-19.00) Δευτέρα (13.30-19.00)

39. Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Κω (8.00-20.00) Δευτέρα (8.30-15.00)

40. Αρχαιολογικός Χώρος Ιαλυσού (8.00-20.00) Δευτέρα (8.30-15.00)

41. Αρχαιολογικός Χώρος Καμείρου (8.00-20.00) Δευτέρα (8.30-15.00)

42. Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (8.00-20.00) το Μουσείο κλειστό

43. Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώρος Ολυμπίας (8.00-20.00)

το Μουσείο Δευτέρα (13.30 -20.00)

44. Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων (8.00-20.00) Δευτέρα (13.30 -20.00)

45. Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας (8.00-20.00)

Δευτέρα (13.30 -20.00)

46. Ναός Επικούριου Απόλλωνα (Από Ανατολή έως Δύση ηλίου)

47. Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (8.00-20.00)

48. Αρχαιολογικός Χώρος Αγίας Τριάδος (10.00 -16.30)

49. Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Νεμέας (8.00 -17.00) Κυριακές και αργίες (8.00-15.00) Δευτέρα το Μουσείο (12.00-17.00)

50. Σπήλαιο Ψυχρού (Δικταίο άντρο) (10.00-17.00)

51. Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτόρου Νέστορα (8.30-18.00)

52. Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας (8.00 -20.00)

53. Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου (9.30 - Δύση ηλίου)

54. Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (Κυριακή - Δευτέρα - Τρίτη 8.30 -15.00, Τετάρτη - Σάββατο 8.00-20.00)

55. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών (8.00 -20.00)

56. Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης (8.30 - 20.30 - Δευτέρα 2.00 -20.30)

57. Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας από 10/6 (8.30 -18.00 Δευτέρα 13.30 -18.00)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΣΤΕΙΑ - Αστείρευτη Ελλάδα!!

Η ελλάδα είναι γεμάτη από ταμπέλες που διαφημίζουν την πραμάτεια τους, κατευθύνουν τους ταξιδιώτες, δίνουν οδηγίες προς...ναυτιλομένους και γενικά προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν όμως και αυτές που βγάζουν το γέλιο αυθόρμητα, αφού ο συνειρμός που φέρνουν ή οι αιτιάσεις, τα ονόματα που αναφέρονται και οι υπηρεσίες, μπλέκονται με την ελεύθερη έκφραση και...ερμηνεία!

Απολαύστε εδώ ένα δείγμα...

































ΑΣΤΕΙΑ - Ο iΠαπάς!!!

Σε απ' ευθείας σύνδεση με το...iΑγιο Πνεύμα και τον iΑγιο Πέτρο, διαβάζει και αναγιγνώσκει τις "αναβαθμισμένες" προσευχές.




Μνήσθητί μου Κύριε!!!

ΑΣΤΕΙΑ - 100 χρόνια...μετά!!!

Και για να μην λένε οι γυναίκες πως τις...ρίχνουμε, κοιτάξτε τι έγραψε σε φωτεινή ταμπέλα στην Λυών της Γαλλίας, μια γυναίκα για τους άντρες και το...κράνος!

Μετάφραση της πραγματικής ταμπέλας που έγραψε μία γυναίκα στη Λυών της Γαλλίας! Δείτε τι λέει...

Επιστολή προς άνδρες: Tο προστατευτικό κάλυμμα όρχεων χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1874 στο χόκεϊ επί πάγου... Και η πρώτη προστατευτική κάσκα μοτοσυκλέτας χρησιμοποιήθηκε το 1974. Επομένως οι άντρες χρειάστηκαν εκατό χρόνια για να καταλάβουν πως και ο εγκέφαλος είναι σημαντικός.
Υπογραφή, Μια γυναίκα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ADD - Πως να καθόμαστε μπροστά στο PC!

Η Vodafone Ισπανίας κυκλοφόρησε το παρακάτω διαφημιστικό, προκειμένου να δείξει απλά πως πρέπει να καθόμαστε μπροστά στο PC μας.

Μάλιστα προχωράει και λίγο πιο μακριά δείχνοντας πως πρέπει να καθόμαστε το πολύ 30' μπροστά στο κομπιούτερ και στην συνέχεια καλό είναι να κάνουμε και λίγο...γυμναστική.

Ας πούμε ποδήλατο!

Πολύ καλό διαφημιστικό και με κοινωνικό μήνυμα1

ΔΙΑΦΟΡΑ - The Power of Words

Πόσο διαφορετικά μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν βρούμε τις κατάλληλες λέξεις;
Το μικρό αυτό φιλμάκι διάρκειας περίπου 2' δείχνει την δύναμη της σωστής προσέγγισης με πολύ γλαφυρό τρόπο και υπενθυμίζει πως η τέχνη έχει τον τρόπο της να λέει πράγματα, έστω και μέσα σε λιγότερο από 2'!!!

Πως να καταλάβετε την...γυναίκα!

Επιτέλους είναι γεγονός!

Μετά από δεκαετίες ερευνών βγήκε επιτέλους στην κυκλοφορία ο πρώτος τόμος του οδηγού:

"Πως να καταλάβετε την γυναίκα"
Ο 2ος τόμος θα κυκλοφορήσει σε 2-3 δεκαετίες, μόλις αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές που θα συργκοτήσουν την ομάδα έρευνας...

Καλή ανάγνωση!

ADD - Nissan Pathfinder (hilarius!!!)

Πως μπορείς να διαφημίσεις τις καλύτερες αναρτήσεις σε ένα 4 χ 4 με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να μπείς σε "τεχνικές" λεπτομέριες, κουράζοντας τον υποψήφιο καταναλωτή-αγοραστή; Η NISSAN βρήκε ίσως την καλύτερη λύση για το καινούριο της μοντέλο, το "Pathfinder". Απολάυστε το!

ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - Ένας γέρος στην παραλία!

Έτσι για το καλώσόρισμα του Ιούνη και του καλοκαιριού, ας απολαύσουμε μια γελιογραφία!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!