Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 7ο Φεστιβάλ "Αποποινικοποίησης"

Στις 6 και 7 Μαϊου πραγματοποιείται το 7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, ποιό γνωστό ως φεστιβάλ "Αποποινικοποίησης" ή επί το αγγλικόν "Legalize-it".

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Ταύρο, στο Πάρκο Ηρώων, Κωνσταντινουπόλεως & Πέτρου Ράλλη(θα υπάρχει και αντίστοιχο φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη).

Το φεστιβάλ θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από DJ's που θα διασκεδάσουν τους παρειστάμενους σε ρυθμούς afrobeat, funk, freestyle, reggae και άλλους.

Περάστε μια βόλτα αφού όπως λέει και η αφίσα της διοργάνωσης "Απαγορέψτε τις απαγορεύσεις, η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη"

ΦΥΣΗ - Η γέννηση μιας Καμηλοπάρδαλης!

Η στιγμή της γέννησης είναι πραγματικά μια συγκλονιστική στιγμή. Για όσους μάλιστα την έχουν ζήσει ζωντανά στο μαιευτήριο(όπως ο υποφαινόμενος), είναι μια αξέχαστη, μοναδική στιγμή, που όμοιά της δεν έχω ξαναζήσει, σε όλα τα επίπεδα.

Η φύση έχει προνοήσει για όλα τα πλάσματα στον κόσμο. Και τα ζώα και τα έντομα, τα ψάρια, όλα.
Ακόμα και αν αυτά είναι τώρα πια προστατευμένα σε χώρους που μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι. Όπως ένας Ζωολογικός κήπος. Μια γέννηση σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πάντα ένα μεγάλο γεγονός. Έτσι και η καμηλοπάρδαλη που θα δείτε έφερε στον κόσμο το μωρό της.

Και μάλιστα λίγο αργότερα, αφού το περιποιήθηκε, το έμαθε και τα πρώτα του βήματα.

Απολαύστε το βίντεο!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

GAME - Moto Trial!

Ένα πολύ καλό παιχνίδι που έχει να κάνει με Moto Trial και με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας όσο προχωράτε σε αυτό, θα βρείτε σε αυτό το λινκ!

Για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας αλλά και του ηλεκτρονικού gaming!

GAME 24 - Παίξε δωρεάν τα καλύτερα online παιχνίδια!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Οικο-λογικά καθαριστικά!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

Τα τελευταία χρόνια με τα καθαριστικά που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, η επιβάπυνση του περιβάλλοντος αλλά και οι ασθένειες που αυτά προκαλούν, όπως:
Αλλεργίες, Καρκίνος, Άσθμα κ.α., έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Εδώ θα βρείτε μερικές οδηγίες και απλά βήματα για να κάνετε οικολογικά καθαριστικά, που είναι αγνά και έχουν πολύ λίγη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Θα χρειαστείτε:
Λεμόνι: Ο χυμός του αφαιρεί τα λίπη και γυαλίζει τα μέταλλα
Μαγειρική σόδα (διττανθρακική σόδα): Εξαιρετική στην καθαριότητα και την εξουδετέρωση οσμών.
Ξίδι: Άσπρο, ανέρωτο ξίδι: Απολυμαίνει και εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές
Βόρακα: Ορυκτό σε μορφή κρυστάλλων. Χρησιμοποιείται σε δύσκολους καθαρισμούς χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον
Γλυκερίνη: Σε υγρή μορφή. Αποτελεί πρώτη ύλη για την Παρασκευή σαπουνιών και ήπιων καθαριστικών
Σόδα πλυσίματος: Πιο ισχυρή από τη μαγειρική σόδα. Όταν τη χρησιμοποιείτε να φοράτε αδιάβροχα γάντια(Παρά το ότι είναι πολύ πιο ήπια για το περιβάλλον και την αναπνοή σας από τη χλωρίνη την οποία αντικαθιστά με επιτυχία.)
Πράσινο σαπούνι
Αλάτι(μαγειρικό αλάτι)
Βότανα(κυρίως λεβάντα)
Οδοντόκρεμα
Αιθέρια

Ας δούμε τώρα πως μπορείτε να παράγετε τα καθαριστικά σας και να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα και προπάντων, οικολογικά και υγειεινά!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΠΙΑΤΩΝ
Μην αγοράζετε ακριβά απορρυπαντικά πιάτων. Φτιάξτε το δικό σας.
ΥΛΙΚΑ ¼ κούπας νιφάδες σαπουνιού 2 κούπες ζεστό νερό ¼ κούπας γλυκερίνη μισό κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεμονιού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1. Μέσα σ’ ένα μπωλ ανακατέψτε το νερό και τις νιφάδες σαπουνιού ώσπου να διαλυθούν. (Να είναι χλιαρό). Ανακατέψτε μέσα και τη γλυκερίνη με το αιθέριο έλαιο του λεμονιού. Καθώς τα υλικά κρυώνουν σιγά σιγά πήζουν. Ανακατέψτε με ένα πηρούνι και πριν πήξουν αδειάστε τα με ένα χωνί σε ένα πλαστικό μπουκάλι.
ΧΡΗΣΗ Για μια μεγάλη στοίβα πιάτων χρειάζεστε 2-3 κουταλάκια.
ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν είναι κατάλληλο για πλυντήρια πιάτων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι σόδα μαγειρικής
¼ του φλυτζανιού σόδα πλυσίματος
Λίγο νερό

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Κάντε με τα υλικά σας πολτό, απλώστε τον στο φούρνο και αφήστε τον όλη τη νύχτα. Το πρωί καθαρίστε και ξεπλύντε καλά.
ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΓΑΝΤΙΑ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ (κουζίνας και μπάνιου)
Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι:
Καθαρίζει, απολυμαίνει και διώχνει όλες τις μυρωδιές
Ανακατέψτε ξίδι και αλάτι και καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας, το νεροχύτη, το νιπτήρα… Ή: Διαλύστε 2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε μισό λίτρο χλιαρό νερό και καθαρίστε τα πάντα!

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΟΠΗΣ
Σε ένα μπουκάλι από σπρέι ρίξτε 1 κούπα νερό και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε δυνατά για να αναμιχθούν. Ψεκάστε τις επιφάνειες και μην ξεπλένετε πριν περάσει ένα τέταρτο της ώρας. (Μπορείτε και να μην ξεπλύνετε καθόλου).

ΠΡΟΣΟΧΗ. Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το δέρμα και πολύ περισσότερο με τα μάτια! Δεν είναι τοξικά . Είναι αντισηπτικές ουσίες. Όμως είναι ισχυρά και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και τα μάτια. (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Οι τοξικές ουσίες που συνήθως αγοράζουμε βλάπτουν ακόμα και όταν εισπνέονται…)

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ
Αντί για αλάτι που μαλακώνει το νερό μπορείτε να ρίχνετε σόδα φαγητού.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
1 κουταλιά της σούπας σε προγράμματα με χαμηλές θερμοκρασίες (χρωματιστά κ.λ.π.)
2 κουταλιές της σούπας σε προγράμματα με υψηλές θερμοκρασίες (λευκά )
Μειώνει τη σκληρότητα του νερού και ταυτόχρονα απολυμαίνει τα ρούχα

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ
Σε βρώμικα πατώματα το σφουγγάρισμα γίνεται πολύ αποτελεσματικό αν φτιάξετε τον συνδυασμό: 1 κούπα ξίδι ¼ της κούπας σόδα πλυσίματος 1 κουτάλι υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων και 7-8 λίτρα νερό ζεστό.
Ανακατέψτε καλά τα συστατικά και σφουγγαρίστε

ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
Μην αγοράζετε αποσμητικά σε στερεή μορφή. Τα περισσότερα περιέχουν ουσίες που έχει βρεθεί ότι προκαλούν καρκίνο σε πειραματόζωα.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό: Σε μια κούπα βόρακα ρίξτε μισή κούπα άσπρο ξύδι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Τρίψτε το πρωί με το βουρτσάκι.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ
Σε ένα μπουκάλι σπρέι βάλτε: 1 κούπα ξύδι άσπρο σε 3 κούπες νερό

ΧΡΗΣΗ Ψεκάστε.
Για σκούπισμα των τζαμιών χρησιμοποιείστε τσαλακωμένες εφημερίδες.

Μην καθαρίζετε τα τζάμια όταν είναι ζεστά από τον ήλιο ή όταν χτυπάνε πάνω τους έντονες ηλιακές ακτίνες.
Θα στεγνώσουν πριν τα σκουπίσετε καλά και δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΑΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
Καθαρίστε τα με χλιαρό νερό στο οποίο προσθέτετε λίγο καθαρό οινόπνευμα.
Θα λάμπουν περισσότερο!!!

ΠΛΑΚΑΚΙΑ
Ρίξτε ¼ της κούπας ξύδι σε 3 ½ λίτρα νερό.
Θα καθαρίσει τα πλακάκια και θα βγάλει τη βρωμιά χωρίς πολύ τρίψιμο και χωρίς να αφήνει θαμπάδες

ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ
Αν οι βρύσες σας έχουν θαμπά σημάδια από άλατα τότε μπορείτε να απλώσετε πάνω τους χαρτί κουζίνας ή πανάκι βρεγμένο με ξίδι. Αφήστε το για μερικές ώρες και μετά σκουπίστε.
Αν τα φίλτρα στις βρύσες σας βουλώνουν από άλατα (ειδικά εκεί όπου το νερό είναι πολύ σκληρό), ξεβιδώστε τα φίλτρα και αφήστε τα μια νύχτα σε ρηχό μπωλ μέσα σε ξίδι. Θα διαλυθούν τα στερεοποιημένα άλατα και θα ξεβουλώσουν

ΜΕΤΑΛΛΑ

ΜΠΡΟΥΤΖΟΣ
Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι αλάτι με 1/2 κούπα άσπρο ξύδι και προσθέστε αλεύρι μέχρι να γίνει πολτός. Απλώστε μια στρώση πάνω στο μεταλλικό αντικείμενο και αφήστε την για 15 ως 30 λεπτά. Ξεπλύντε καλά με άφθονο νερό.
ΧΑΛΚΟΣ
Ανακατέψτε χυμό λεμονιού και αλάτι για να κάνετε μια αλοιφή. Μετά απλώστε την και τρίψτε καλά με πανί.
ΑΣΗΜΙ
1η ΜΕΘΟΔΟΣ: Τρίψτε τα ασημικά με αλοιφή από μαγειρική σόδα και νερό χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί. Μετά ξεπλύντε και γυαλίστε τα με στεγνό.
2η ΜΕΘΟΔΟΣ: Αντί για τις τοξικές αλοιφές καθαρισμού βάλτε οδοντόκρεμα. Για τα ανάγλυφα σημεία μπορούμε να τρίψουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Κατά το τρίψιμο και για το ξέπλυμα χρησιμοποιείστε ζεστό νερό.
ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ
Καθαρίστε τα με αλοιφή από μαγειρική σόδα και νερό χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί. Μετά ξεπλύντε και γυαλίστε τα με στεγνό.

ΕΠΙΠΛΑ και ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ
Αναμείξτε 1 μέρος χυμό λεμονιού με 2 μέρη ελαιόλαδο και απλώστε το πάνω στην ξύλινη επιφάνεια σε μια λεπτή στρώση. Μετά τρίψτε το καλά με μαλακό πανί.
Αναμείξτε 3 μέρη ελαιολάδου με 1 μέρος ξυδιού. Μετά τρίψτε το καλά με μαλακό πανί.

ΣΠΡΕΪ ΓΙΑ ΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά άσπρο ξίδι. Αναμείξτε τα σε1λίτρο νερό.

ΧΡΗΣΗ: Μετά από καλή ανάμειξη τα ψεκάζουμε ελαφρά πάνω στις γυαλιστερές ξύλινες επιφάνειες. Σκουπίστε με μαλακό πανί.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΑΛΙΟΥ
Περάστε το χαλί με ένα μαλακό σφουγγάρι βρεγμένο σε νερό με ξίδι.
Απολυμαίνει, καθαρίζει και τονώνει τα χρώματα!

Για τα ακάρεα του χαλιού: Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χαλιού μας ζουν χιλιάδες ακάρεα. Δεν μπορούμε να τα εξαφανίσουμε με χημικά γιατί θα βλάψουμε τους εαυτούς μας.
Μπορούμε όμως να τα καταπολεμήσουμε με μια ήπια μέθοδο:
Σκορπίστε σκόνη μαγειρικής σόδας στο χαλί σαν να το αλατίζετε. Αφήστε το έτσι για όλη τη νύχτα. Μετά σκουπίστε το με ηλεκτρική σκούπα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη σκορπίσετε τη σόδα όσο ακόμη κυκλοφορείτε στο σπίτι. Αυτή η διαδικασία θα γίνει πριν πάτε για ύπνο. Το σκούπισμα θα γίνει αμέσως μόλις σηκωθείτε το πρωί. Τα παιδιά δεν πρέπει να κυκλοφορήσουν πάνω στο χαλί.!!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Σε έναν κουβά με νερό ρίξτε 2 – 3 κουταλιές του φαγητού απορρυπαντικό πιάτων. (Μην μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε περισσότερο!).
Ανακατέψτε το και πλύντε με μαλακό σφουγγάρι.
Ξεπλύντε.
Σκουπίστε.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ
Για τις βουλωμένες αποχετεύσεις υπάρχουν στο εμπόριο τοξικές ουσίες που βοηθούν στην απόφραξη αλλά βλάπτουν και το περιβάλλον και εμάς που εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις.
Σας συνιστούμε το εξής: Ρίξτε μια κούπα μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση χωρίς να τη βρέξετε. Αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα.
Έπειτα θα ρίξετε πάνω της 1 κούπα ξίδι και θα βουλώσετε. Αφήστε λίγα λεπτά για να δράσει και μετά ρίξτε βραστό νερό.
Αν δεν πετύχει μη πιστέψετε ότι υπάρχουν πιο ισχυρά αποφρακτικά.
Μην αγοράσετε τίποτα όσα κι αν υπόσχονται οι εταιρείες χημικών.
Αν ο συνδυασμός μαγειρική σόδα + ξίδι + βραστό νερό δεν αποδώσει, τότε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εύκαμπτη ατσαλίνα ή χοντρό σύρμα για να μετακινήσετε τυχόν εμπόδια που σκάλωσαν σε κάποιο σημείο του αποχετευτικού σωλήνα

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ
Συχνά τα πλαστικά σκεύη «κρατάνε» τις οσμές του περιεχομένου τους.
Για να τα απαλλάξετε από κάθε μυρωδιά: Λίγη ώρα πριν τα πλύνετε βυθίστε τα σε μια λεκάνη που θα περιέχει 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε 4 λίτρα ζεστό νερό. www.cook.idx.gr

Αν το ψυγείο μυρίζει άσχημα: Βάλτε σε ένα ράφι του ένα μικρό μπωλάκι με 1 κουταλιά σόδα φαγητού ή ωμό ελληνικό καφέ.

Σκεύη που μυρίζουν: Πάντα είναι καλό τα άπλυτα σκεύη να είναι γεμάτα με νερό για να μαλακώνουν τα υπολείμματα. Αν θέλετε να εξαφανίσετε πιο εύκολα τις μυρωδιές από αυγό ή ψάρι, ρίξτε στα σκεύη σας και ξίδι.
Το αραιό διάλυμα νερό+ξίδι μειώνει τις οσμές

ΓΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΩΡΟ
Στις θήκες των ρούχων βάλτε κομμάτια ή ροκανίδια κέδρου.
Το ίδιο και στα συρτάρια που έχουν ρούχα.
Το δυνατό τίναγμα των ρούχων διώχνει τα έντομα και τα αυγά τους (αλλά μετά πρέπει να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα το χώρο).
Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο:
Το πιστολάκι που στεγνώνει τα μαλλιά μπορεί με τη θερμότητά του να σκοτώσει τις κάμπιες και τα αυγά.

Άλλη λύση είναι Η ΛΕΒΑΝΤΑ: Το άρωμα που έχουν τα άνθη απομακρύνει το σκώρο από τις ντουλάπες με τα ρούχα. Συσκευάστε την σε απλά υφασμάτινα σακουλάκια.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Υπάρχουν πολύ περισσότερες συνταγές και για περισσότερες περιπτώσεις της καθημερινότητας. Δεν παρουσιάζω εδώ προτάσεις για απορρυπαντικά πλυντηρίου γιατί δεν τις έχω δοκιμάσει.

Αν σας ρωτήσουν το γιατί, εξηγείστε: Δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Δεν μολύνουν τον αέρα που εισπνέω. Δεν προκαλούν αλλεργίες.
Αν δεν πειστήκατε και επιμένετε στα χημικά καθαριστικά εμείς δεν επιμένουμε… Προτείνουμε όμως τα παρακάτω:
Α. Μειώστε τις δόσεις απορρυπαντικού και μαλακτικού στα πλυντήρια. (Με δοκιμές μπορείτε να καταλήξετε σε δόσεις ως 25% μικρότερες).
Β. Ελαττώστε τις ποσότητες χλωρίνης που χρησιμοποιείτε. Επειδή είναι πολύ ισχυρή μπορείτε να κάνετε το ίδιο αποτελεσματικά τη δουλειά σας αν την αραιώσετε με 20% νερό.
Γ. Μην εισπνέετε σταγονίδια ή οσμές καθαριστικών.
Δ. Καθαρίστε το σπίτι σας με ολάνοιχτα παράθυρα και χωρίς την παρουσία παιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
*Οι προτάσεις μας απευθύνονται μόνο σε φίλους που θέλουν να δοκιμάσουν εναλλακτικές μορφές οικιακής διαχείρισης κι έχουν εμπειρία στις οικολογικές πρακτικές.
**Καμιά ευθύνη δεν μπορούμε να αναλάβουμε για τις συνέπειες από τη χρήση των συνταγών που προτείνουμε.
***Μην κάνετε χρήση των συνταγών που προτείνουμε αν δεν είστε ενήλικες.
****Μην αλλάζετε τις προτεινόμενες δοσολογίες. Τηρείστε όλες τις προειδοποιήσεις για ασφαλή χρήση και αποθήκευση.
*****Με μεγάλη μας χαρά θα περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα από τη χρήση των συνταγών. Η δική σας εμπειρία θα μας βελτιώσει.

Πηγές:
*CAC Manitoba – Alternative Household Products
*Clean and Green
www.ems.org
www.cook.idx.gr
www.greenhome.com.
www.thegreenscene.com
http://eartheasy.com/live_nontoxic_solutions.htm
www.oikologos.gr

ΚΟΜΙΞ - Αστερίξ ετών...50!

Ένα εκπληκτικό ακροβατικό με αεροπλάνα ετοίμασαν οι Γάλλοι για τα "γενέθλια" του Αστερίξ, του πανέξυπνου ανυπότακτου Γαλάτη των Gosciny/Uderzo, όπου με την παρέα του Οβελίξ, του Ιντεφίξ, του Δρουϊδη Πανοραμίξ και των άλλων "τρελών" του χωριού, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου. Ο Αστερίξ έκλεισε αισίως τα 50 χρόνια και το βίντεο που ακολουθεί είναι από τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Κρουπιέρηδες - Ξανθιά, σημειώσατε...2!

Δύο κρουπιέρηδες κάθονται βαριεστημένοι στη μπαρμπουτιέρα του καζίνο. Ξαφνικά εισβάλει μια... ιδιαίτερα ελκυστική ξανθιά και ποντάρει 20.000 δολάρια σε μια ζαριά λέγοντας:

- Ελπίζω να μη σας πειράζει, αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερή όταν παίζω γυμνή.

Με αυτά, ξεκουμπώνει το φερμουάρ, βγάζει φόρεμα και εσώρουχα, ρίχνει το ζάρι και φωνάζει:

- Έλα μωρό μου, η μαμά χρειάζεται καινούργια ρούχα!

Κοιτάει με αγωνία και μόλις το ζάρι σταματά, αρχίζει να χοροπηδάει πάνω κάτω ουρλιάζοντας:

- ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Αγκαλιάζει έναν-έναν τους κρουπιέρηδες, παίρνει τα κέρδη και τα ρούχα της και εξαφανίζεται. Οι τύποι κοιτάζονταν αποσβολωμένοι.

Τελικά ο ένας ρωτάει:
- Είδες τι ζαριά έφερε;
- Δεν ξέρω, νόμιζα ότι έβλεπες εσύ!

Adrenaline Rush - On TubeWatcher.tv

Πόση αδρεναλίνη μπορείτε να αντέξετε; Στο παρακάτω λινκ θα δείτε ένα βίντεο με κάποιους που μπορούν να ζήσουν μόνο αν έχουν μπόλικη "δόση" από αυτή.

Πως; Τι θα λέγατε για μια "ελεύθερη πτώση" από έναν βράχο;

Αν έχετε τάσης ιλίγγου καλύτερα να μην το δείτε...

Adrenaline Rush - On TubeWatcher.tv

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ - Lord Cobra Y Los Hnos. Duncan - Love Letters (HighQuality)

Ένα εκπληκτικό καλοκαιρινό κομμάτι από τον Lord Cobra Y Los Hnos "Love Letters".
Ας το απολαύσουμε και ας ξεκινήσουμε νωρίς το καλοκαίρι μας φέτος.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ADD/ΥΓΕΙΑ - Βαμπίρ για τον...οδοντίατρο!

Ήθελε να κάνει τον...ερωτιάρη σε βαμπίρ έκδοση, όμως δεν πρόσεξε την αναπνοή του με αποτέλεσμα να φάει...πόρτα, από την πρόθυμη σέξυ νεαρή!

Ένα διαφημιστικό που έχει μεγάλη πέραση τις τελευταίες μέρες στην Αγγλία, ίσως μας κάνει να σκεφτούμε καλύτερα την υγιεινή του στόματός μας.

YouTube - Find your nearest NHS dentist in Portsmouth now!

ΠΑΡΑΞΕΝΑ - UFO Alien Body Discovered In Buryatia Russia April 2011

Υπάρχει τελικά ζωή έξω από την Γη; Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες 2 ημέρες και έχεικάνει πάνω από 200000 "χτυπήματα" δείχνει ένα πτώμα ενός παγωμένου εξωγήϊνου, ύψους περίπου 60 εκατοστών.

Κανείς δεν έχει πει ακόμα αν αυτό είναι αληθινό ή όχι.
Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε το βίντεο και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

YouTube - UFO Alien Body Discovered In Buryatia Russia April 2011

ΘΕΑΜΑΤΑ - Thousand-Hand Guan Yin

Ο χορός των 1000 χεριών.

Υπάρχει ένας καταπληκτικός χορός, ο λεγόμενος Guanyin - Χίλια χέρια.
Λαμβάνοντας υπ' όψη τον απόλυτα απαιτούμενο συντονισμό, θα εκπλαγούμε από το γεγονός, ότι αυτός εκτελείται από εντελώς κωφούς. Ναι, σωστά διαβάζετε. Όλες οι 21 χορεύτριες, είναι εντελώς κουφές.
Στηριζόμενες μόνο στα σήματα από τους εκπαιδευτές τους που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες της σκηνής, αυτές οι θαυμάσιες χορεύτριες, προσφέρουν μία οπτική πανδαισία.
Το πρώτο σημαντικό διεθνές ντεμπούτο τους ήταν στην Αθήνα, στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Αλλά εδώ και πολύ καιρό συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των κινέζικων Επιδείξεων Τέχνης "Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες", και ταξίδεψαν σε περισσότερες από 40 χώρες.
Το βίντεο καταγράφηκε εφέτος στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια του Εαρινού Φεστιβάλ.

YouTube - Thousand-Hand Guan Yin

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

Ο καιρός στην Αθήνα, σήμερα(19 Απριλίου) και για τις επόμενες 5 ημέρες από το meteo.gr

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

ΒΙΒΛΙΟ - "Το Βιβλίο του Κακού"


Σήμερα ο συνεργάτης μας Βασίλης Τσιμπούκης προτείνει ακόμα ένα βιβλίο με τίτλο "Το βιβλίο του Κακού", σε επιμέλεια Γιώργου Βαϊλάκη, από τις εκδόσεις Τόπος.

Τα ερωτήματα χάσκουν ορθάνοιχτα και κατάμαυρα: πώς θα έμοιαζε η κόλαση αν τη γεμίζαμε σήμερα με περιώνυμους Κακούς από την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, την Επικαιρότητα; Τι είναι Κακό σήμερα, τι το συνδέει ή διαφοροποιεί με το Κακό άλλων εποχών; Αν η Θεία Κωμωδία του Δάντη και ιδίως η Κόλαση κατάφερε ν’ αποτυπώσει τις σκοτεινές πηγές της διαφθοράς, τα θηριώδη ένστικτα, τα συγκλονιστικά πάθη, τις ταπεινωτικές αδυναμίες των ανθρώπων της εποχής του, πώς θα αντιμετωπιζόταν σήμερα το κακό από την σύγχρονη συγγραφική φαντασία σε πλήρη αντιστοιχία με εκείνη την Κόλαση του 14ου αιώνα; 22 συγγραφείς κλήθηκαν να επιλέξουν έναν οποιονδήποτε κακό ήρωα από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την Ιστορία, την επικαιρότητα, αρκεί να έχει διαπράξει μία από τις ισάριθμες κακές πράξεις, ώστε να σχηματίζεται μια σημερινή εκδοχή της κατά Δάντη καθόδου στην Κόλαση, μια σύγχρονη αποτύπωση των εκφάνσεων του κακού.

Περισσότερη βιβλιοκριτική στο παρακάτω λινκ:

http://pandoxeio.com/2011/04/13/vivliokakou/

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Τηλεόραση Full HD από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!


Τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας (Full High Definition) από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης! Η εκπομπή έγινε από τον πειραματικό σταθμό του ιδρύματος που εδώ κι έξι μήνες εκπέμπει στην περιοχή του δήμου Δέλτα δοκιμαστικά μαγνητοσκοπημένα ντοκιμαντέρ.

"Τα προγράμματα αυτά πετυχαίνουν 7-8 φορές καλύτερη ανάλυση εικόνας σε σχέση με τα απλά ψηφιακά. Οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες όσο αυτές που είδαμε όταν περάσαμε από την ασπρόμαυρη τηλεόραση στην έγχρωμη", δήλωσε ο επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού προγράμματος, Παύλος Λαζαρίδης.
Το πρόγραμμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν όσοι κάτοικοι της περιοχής της Σίνδου διαθέτουν τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD), στη συχνότητα 69 UHF.
Ανάλογα πειραματικά προγράμματα υλοποιεί η ΕΡΤ. Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, "σήμερα βιώνουμε σταδιακά ανά την Ελλάδα, τη μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό, μέσω της σύμπραξης Digea, που υστερεί ωστόσο κατά πολύ από την εκπομπή τηλεοπτικών σημάτων υψηλής ευκρίνειας".

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - "Mista President" - The Souljazz Orchestra, live in Athens

Οι Souljazz Orcjestra ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πραγματικά εκστασίασαν το κοινό τους με την καταπληκτική τους εμφάνιση στο Gazarte χθες το βράδυ.
Ήταν τέτοιος ο κόσμος(μάλιστα άνοιξε για πρώτη φορά φέτος το πατάρι με τα πασάκια), που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
Ο κόσμος παλλόταν στις καταπληκτικές μουσικές διαδρομές της μπάντας, από λατιν σε άφρο, από funk σε jazz και πάλι από την αρχή, που πραγματικά έμεινε εκστασιασμένος από τους γεμάτους ήχους.

Ευχή όλων όσων τους παρακολούθησαν είναι την επόμενη φορά να έρθουν να παίξουν σε ανοιχτό χώρο(Λυκαβητός;) και σε πιο καλοκαιρινή ημερομηνία για να τους ευχαριστηθούμε περισσότερο.

Μια από τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων χρόνων!

YouTube - "Mista President" - The Souljazz Orchestra, live in Athens

ΜΟΥΣΙΚΗ - Are You Talking To Me - Torpedo Boyz ft. Returner

Ας μπαίνουμε σιγά σιγά σε καλοκαιρινό κλίμα και ας ακούσουμε ένα από τα υποψήφια καλοκαιρινά χιτάκια.
Το ρεφρέν του και ο τίτλος του θυμίζει έντονα "Ταξιτζή" και Ρόμπερτ ντε Νίρο στην περίφημη σκηνή με τον καθρέφτη.

Καλό καλοκαίρι!

YouTube - Are You Talking To Me - Torpedo Boyz ft. Returner

ΑΣΤΕΙΑ - Θα είχε ανακαλύψει την Αμερική ο Κολόμβος αν ήταν...παντρεμένος;

Ο Χριστόφορος Κολόμβος μπόρεσε να ανακαλύψει την Αμερική επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ!!!!!!

Αν ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε γυναίκα, θα είχε ακούσει τα παρακάτω :
- Και γιατί πρέπει να πας εσύ;

- Τι; Δεν μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον; Τι είσαι εσύ; Ο μοναδικός; Χωρίς εσένα δεν γίνεται; Δεν βλέπεις ότι σε εκμεταλλεύονται;

- Εσύ δεν γνωρίζεις καλά ούτε την οικογένειά μου και πας να ανακαλύψεις το Νέο Κόσμο; Τι κρύβεις;

- Ποια στρογγυλή Γη, μωρέ;

- Τι; Θα πάνε μόνο άντρες; Σώπα!

- Γιατί δεν μπορώ να έρθω κι εγώ; Αφού εσύ είσαι το αφεντικό. Εμένα ποτέ δεν με πας ταξίδια.

- Αν βγεις από την πόρτα εγώ την ίδια στιγμή επιστρέφω στη μαμά μου.

- Τι λες; Και η βασίλισσα θα πουλήσει τα κοσμήματά της για να ταξιδέψεις εσύ; Τι νομίζεις ότι είμαι, βλαμμένη; Τι τρέχει με σένα και αυτήν τη γριά;

- Δεν μπορείς να πας! Τελεία και παύλα!

- Μην ντύνεσαι, διότι εσύ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Ερώτηση-στοχασμός: Μήπως ήταν καλύτερο να ήταν...παντρεμένος; Λέμε τώρα...

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - Lufthansa to Europe: Virtual Pilot!

Πόσο καλοί είστε στην γεωγραφία; Αααααα, θα σας μαλώσω! Αν θέλετε να πηγαίνετε ταξίδια πρέπει να ξέρετε και κατά που πέφτιε η...Μάλτα. Μη την πατήσετε σαν τον Τούρκο Ναύαρχο που δεν την βρήκε ποτέ, με αποτέλεσμα να μείνει το ιστορικό: "Μάλτα γιοκ"...

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa.
Άκρως εθιστικό!!!

Lufthansa to Europe: Virtual Pilot!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - Eric Whitacre - Eric Whitacre's Virtual Choir 2.0, 'Sleep'

Αυτή η χορωδία είναι πραγματικά διαφορετική από κάθε άλλη στον κόσμο. Όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ στο διαδίκτυο, αλλά επί πλέον είναι εικονική. Αποτελείται από 2.052 άτομα από 58 χώρες (τρία μάλιστα προέρχονται από την Ελλάδα), τα οποία τραγουδάνε ατομικά, αλλά έχουν συνενωθεί όλοι μαζί σε ένα βίντεο, που δημιούργησε ο συνθέτης και μαέστρος Έρικ Γουίτακρ και ο καθένας μπορεί να δει και να ακούσει στο YouTube ή στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το New Scientist, η χορωδία, με την εύγλωττη ονομασία Virtual Choir 2.0, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και ο δημιουργός της που είχε την πρωτότυπη ιδέα, φορούσε ένα μπλουζάκι με τις λέξεις "Φανατικοί της χορωδίας όλου του κόσμου Ενωθείτε!".

Πέρυσι, ο Γουίτακρ κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει μια προσωπική ηχογράφηση της χορωδιακής σύνθεσής του "Ύπνος" και να την "ανεβάσει" ως βίντεο του YouTube. Το μήνυμά του διέτρεξε τον κυβερνοχώρο και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, στις 10 Ιανουαρίου φέτος, συνολικά 2.051 "χορωδοί" είχαν δημιουργήσει ο καθένας τη δική του ηχογράφηση του "Ύπνου". Ένας στο ρόλο του τενόρου, άλλος του μπάσου, τρίτος της σοπράνο κοκ. Οι πιο νέοι ήταν οκτώ και εννέα ετών, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι μετά τα 70 τους και είχαν να τραγουδήσουν για χρόνια.

Οι περισσότεροι έκαναν την ηχογράφηση σε κάποιο χώρο του σπιτιού τους, με συνέπεια η φωνή τους να συνοδεύεται από άλλους ήχους, όπως σκυλιά που γαυγίζουν, γονείς που βάζουν τις φωνές κλπ., έτσι σε πρώτη φάση, όπως είπε ο Γουίτακρ, οι συνδυασμένες φωνές τους ακούγονταν "σαν μια παρέα πιωμένων ζόμπι!". Όμως, στη συνέχεια και μετά από την κατάλληλη ηχητική επεξεργασία και στα 2.051 τραγούδια, προέκυψε τελικά ένας μάλλον ευγενισμένος ήχος, όπως μπορεί κανείς να ακούσει στο τελικό βίντεο.

YouTube - Eric Whitacre - Eric Whitacre's Virtual Choir 2.0, 'Sleep'

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Οι κλιματικές αλλαγές επηρρεάζουν τις πλάκες της Γης!


Επιστήμονες αυστραλιανής ερευνητικής ομάδας απέδειξαν για πρώτη φορά σχέση ανάμεσα στις κλιματικές αλλαγές και τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών, πράγμα που θα βοηθήσει στην κατανόηση των λόγων για τους οποίους σημειώνονται ισχυροί σεισμοί.

Πιο αναλυτικά, μια αυστραλιανή επιστημονική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν και ένας γάλλος και ένας γερμανός επιστήμονας ανακοίνωσε σήμερα ότι διαπίστωσε ότι η ενίσχυση των μουσώνων στην Ινδία επιτάχυνε κατά 20% τις κινήσεις της ινδικής πλάκας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα εκατομμυρίων ετών.

Σύμφωνα με τον Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο, επικεφαλής της ομάδας, εάν οι επιστήμονες γνώριζαν από παλιά ότι οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών επηρεάζουν το κλίμα, αφού προκαλούν τη δημιουργία νέων ορέων ή υποθαλάσσιων τάφρων, η μελέτη αυτή δείχνει για πρώτη φορά ότι το αντίστροφο ισχύει επίσης.

"Η διάνοιξη ή το σφράγισμα ωκεάνιων κοιλοτήτων, ή η εμφάνιση ψηλών βουνών, όπως οι Άνδεις και τα Ιμαλάια, συνιστούν γεωλογικές διαδικασίες που επηρεάζουν το κλίμα", εξήγησε ο επιστήμονας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Από την πλευρά μας δείχνουμε για πρώτη φορά ότι ισχύει και το αντίστροφο, ότι η εξέλιξη του κλίματος μπορεί να επηρεάσει, αντιστοίχως, την κίνηση των τεκτονικών πλακών".

Ωστόσο, δεν μπορούμε να συναγάγουμε ότι η υπερθέρμανση θα επιφέρει μεγαλύτερη συχνότητα ισχυρών σεισμών, όπως ο πρόσφατος σεισμός της Ιαπωνίας, καθώς πρόκειται για εξελίξεις που σημειώνονται σε βάθος εκατομμυρίων ετών.

Ο Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο συνεργάσθηκε με τον Λοράν Ισόν, του Πανεπιστημίου της Ρεν και με τον Χανς-Πέτερ Μπούνγκε, του Πανεπιστημίου LMU του Μονάχου. Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Earth and Planetary Science Letters.

Η ομάδα θα επεκτείνει πλέον τις έρευνές της πέραν της περιοχής της Ινδίας για να αποδείξει ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

"Για παράδειγμα, μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρχει επιρροή του κλίματος στις τεκτονικές κινήσεις στις Ανδεις ή στα Βραχώδη Όρη", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Το νέο "λεωφορείο" του μέλλοντος λέγεται: Superbus

Το Superbus έχει 15 μέτρα μήκος, 6 ρόδες και με την πρώτη ματιά μοιάζει σε κάτι μεταξύ του Batmobile και μιας πολύ μακριάς λιμουζίνας. Είναι αεροδυναμικά σχεδιασμένο και πολυτελές, και μπορεί να μεταφέρει 23 ανθρώπους, ενώ πιάνει μέγιστη ταχύτητα 255kph!

Η σχεδιάστρια ομάδα από το πανεπιστήμιο TU Delft, συμπεριλαμβανομένου και του ολλανδού αστροναύτη Wubbo Ockels, παρουσίασε για πρώτη φορά το Superbus στην παγκόσμια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών στο Ντουμπάι.

Δείτε ένα βίντεο με το λεωφορείο του μέλλοντος

YouTube - Vredestein Ultrac Sessanta Superbus

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ - "Του μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά"


Ας ξεκινήσουμε μια αναδρομή σε φράσεις και πως αυτές έμειναν στην ιστορία, ενώ εμείς τις χρησιμοποιούμε σαν μεταφορές για να υποννοήσουμε κάτι.




FUNNY VIDEO CLIP - 4 αστεία βίντεο από διαφημίσεις!

Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι μια "συρραφή" πό 4 γνωστά αστεία διαφημιστικά, που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον Γκέκα!

Αν δεν σε θέλει η μπάλα και πέσεις ταυτόχρονα σε ικανό αντίπαλο τερματοφύλακα, τότε η μπάλα δεν μπαίνει ούτε...αύριο!

Δείτε την απίστευτη διπλή ευκαιρία του Φάνη Γκέκα στο τελευταίο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα Γερμανίας!

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ - Πωλητής...

Άγαλμα του Μικελάντζελο επιστρέφει μετά από 2 χρόνια!

Πανηγυρισμοί στην Ιταλία!
Μετά από 2 χρόνια στις ΗΠΑ επιστρέφει το άγαλμα του Μικελάντζελο, Δαυίδ!



Πληροφορίες για "κακομεταχείριση" σε διατροφή και διασκεδάσεις, ελέγχονται ως ανακριβείς!

ΓΕΝΙΚΑ - Ηχρονιά των "άσων"!!!

ΣΩΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!
Φέτος έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνιών:
1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο ...

Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε. Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα είναι 111 για όλους!

Για παράδειγμα, ο Γιάννης γεννήθηκε το 1960 και 60 + 51 = 111 καλό, ε!!!

Αυτό επίσης λένε, είναι το έτος των χρημάτων!
Φέτος τον Ιούλιο θα έχουμε 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές ενώ τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα. Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια.

Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» ("σακούλες με λεφτά").

H παροιμία, λέει εδώ, πως αν στείλετε αυτό το μήνυμα, σε οκτώ καλούς φίλους θα εμφανιστούν χρήματα στις επόμενες τέσσερις ημέρες, όπως εξηγεί και το κινέζικο feng-shui.
Έμείς πιστεύουμε πως εσείς είστε αρκετά έξυπνοι για να κάνετε ότι νομίζετε.
Και θα σας ευχηθούμε καλή τύχη έτσι κι αλλιώς!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Καλάθι από τις...εξέδρες για τον Dwyane Wade!

Δείτε τι καλάθι έβαλε από τις εξέδρες του γηπέδου, κατά την διάρκεια της προπόνησης ο παίκτης του ΝΒΑ Ντουέϊν Ουέιντ. YouTube - Dwyane Wade shows of his trick shots

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΑΣΤΕΙΑ - Όταν ο φωτογραφικός φακός έχει κέφια!

Σίγουρα έχετε ακούσει για το timing? Αυτό που λένε να είσαι την "κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο", ε; Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει ειδικά με τους ανθρώπους που ασχολούνται με την φωτογραφία, αφού αυτό μπορεί να τους κάνει από την μια μέρα στην άλλη διάσημους. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα βρείτε μερικές τέτοιες φωτογραφίες, επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές λίγο σημασία έχει, που όλες τους όμως έπιασαν την κατάλληλη στιγμή.












ΑΣΤΕΙΑ - Γιαπωνέζικο...σκονάκι!


Δείτε τι σκαρφίστηκε ο Γιαπωνέζος για να κάνει σκονάκι!

Έτσι συντελέστηκε το "τεχνολογικό" θαύμα της Άπω Ανατολής!!!

ΑΣΤΕΙΑ - Lassi Hurskainen Goalkeeper Tricks 2.0

Έχουμε δει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, σποτάκια και φιλμάκια/βιντεάκια στο youtube, με νέους που δοκιμάζουν διάφορα με μπάλες του ποδοσφαίρου, σε ένα ιδιώτυπο street-football. Δείτε σε αυτό το βιντεάκι έναν τερματοφύλακα πως...μιλάει στην μπάλα με διάφορα βολέ(χτυπήματα της μπάλας), αλλά και τις ικανότητές του στα πλονζόν(στις θεαματικές επεμβάσεις με βουτιές). YouTube - Lassi Hurskainen Goalkeeper Tricks 2.0

ΒΙΒΛΙΟ - "Η ωραιότερη μέρα της", Τάσος Καλούτσας

Ακόμα ένα βιβλίο-πρόταση του συνεργάτη μας, Βασίλη Τσιμπούκη. Αυτή την φορά μας προτείνει το βιβλίο του Τάσου Καλούτσα, "Η ωραιότερη μέρα της" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Βιβλιοκριτική από blog ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ "Ο συγγραφέας είναι, απ’ ό,τι διαβάζω στον κατάλογο με τα έργα-του, κατεξοχήν διηγηματογράφος με πέντε συλλογές διηγημάτων και δύο βραβεία μάλιστα για το βιβλίο-του “Το τραγούδι των σειρήνων” (Νεφέλη 2000), ένα Κρατικό βραβείο κι ένα από το περιοδικό «Διαβάζω». Δέκα διηγήματα που αποκαλύπτουν δύο βασικά χαρακτηριστικά της γραφής τού Καλούτσα συμπεριλαμβάνονται στον μετρίου μεγέθους αυτόν τόμο των 212 σελίδων. Αφενός, η καθημερινή ζωή απλών ανθρώπων που δίνεται με ήπιους, χαμηλόφωνους τόνους. Η ένταση είναι υποδόρια, οι κορυφώσεις ελάχιστες, ο κυματισμός του έργου είναι αθόρυβος http://vivliocafe.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - Mulatu Astatke - Ένας θρύλος της Αφρικάνικης τζαζ στην Ελλάδα!

Η δουλειά του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Το παίξιμο, το γράψιμο, η σύνθεση, η έρευνα και η προώθηση της μουσικής του είναι οι παντοτινοί του στόχοι. Ο λόγος για τον Μουλάτου Αστάτκε, έναν καλλιτέχνη που στη μακρόχρονη πορεία του μας έχει συστήσει αμέτρητα αριστουργήματα, τα οποία γεννήθηκαν από την ένωση του τζαζ και λάτιν ήχου με την παραδοσιακή αιθιοπική μουσική και παρ' όλα αυτά δηλώνει: «Νιώθω ότι έχω ακόμα πολλά να πετύχω».

Ο 70χρονος Αστάτκε, θα παρουσιάσει καινούρια και παλιά κομμάτια σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
την Παρασκευή 15 Απριλίου στο «Principal Club Theatre» της Θεσσαλονίκης
και το Σάββατο 16 Απριλίου στο «Fuzz club» της Αθήνας.

Επισκέπτετε τη χώρα μας με νέα μπάντα και νέο άλμπουμ στις αποσκευές, το «Mulatu Steps Ahead».

YouTube - Mulatu Astatke - Yegelle Tezeta (1974)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Το αρχαιότερο γλυπτό στον κόσμο!


Είναι, ίσως, το αρχαιότερο έργο τέχνης που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Είναι ένα σκαλιστό μαμούθ το οποίο εκτίθεται στο μουσείο του Ανθρώπου του Νεάντερταλ, στο Μέτμαν της Γερμανίας. Βρέθηκε στην κοιλάδα όπου έζησε ο νεάντερταλ, πριν από 35.000 χρόνια, στα νότια της χώρας.

ADD - Thank God you are a Man!

Πόσο διαφορετική είναι η προετοιμασία και ησκέψη των δύο φύλων, ότνα πρόκειται να πάνε για ένα ποτό; Ή για σινεμά;

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες ενός διαφημιστικού μπύρας, που δείχνει την απλότητα του ενός και την περιπλοκότητα του έτερου...!!!

ADD - Coca Cola went "crazy" after this commercial!

Δείτα γιατί η Coca Cola "τρελάθηκε" μετά από αυτό το διαφημιστικό!!!



*Καμία ευθύνη δεν έχει ο διαχειριστής για το υλικό που προβάλεται, καθώς και καμία απαίτηση χρηματική ή άλλη από την παρακολούθηση του εν λόγω διαφημιστικού.
Επίσης αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για κακόβουλη χρήση, καθώς το συγκεκριμένο διαφηνμιστικό τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο blog μόνο για λόγους προβολής ως "αστείου περιεχομένου".

ΔΙΑΦΟΡΑ - Γιαπωνέζικη επίδειξη ακρίβειας!

Οι Γιαπωνέζοι τραβούν τον δικό τους Γολγοθά αυτόν τον τελευταίο καιρό, λόγω της καταστροφής που προκάλεσαν ο σεισμός των 9 Ρίχτερ αλλά ιδιαίτερα το τσουνάμι και ο εφιάλτης των πυρηνικών εργοστασίων. Όμως οι Γιαπωνέζοι είναι πάντα ο πειθαρχημένος λαός, με την ιδιαίτερη κουλτούρα, της ευγένιας και της ακρίβειας στην εκτέλεση του προγράμματος. Αυτό για να το μάθει κανείς, το διδάσκεται από τα παιδικά του χρόνια. Και ιδού μια απόδειξη των λεγόμενων. Ασκήσεις ακριβείας από μαθητικές επιδείξεις που πραγματικα΄σε αφήνουν άφωνο.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΞΕΝΑ - "Ιπτάμενο" αυτοκίνητο!

Πόσες φορές δεν έχετε εκνευριστεί με την κίνηση στους δρόμους; Πόσες φορές έχτε σκεφτεί κάποιον ποιό γρήγορο και εύκολο τρόπο να πάτε στον προορισμό σας; Μέσα σε αυτές μπορεί να πέρασε από το μυαλό σας να μπορούσατε, ας πούμε να πετάξετε, ε; Ε! η ώρα που θα γίνει και αυτό δεν είναι και πολύ μακριά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί έναν ερασιτέχνη εφευρέτη που έφτιαξε ένα τέτοιο αυτοκίνητο που μπορεί και να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα, αλλά και να μετατραπεί σε αεροπλάνο, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση πλοήγησης. με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Άντε και στην Αθήνα! EAA Video Player - Your Source for Aviation Videos

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - Τα smart αυτοκίνητα που αναμένονται!

Όλοι ξέρουμε και βλέπουμε καθημερινά πολλά μικρά αυτοκίνητα, με κύριο εκφραστή της κατηγορίας αυτής και πρωτοπόρο το Smart. Όμως και άλλες εταιρείες, αποφάσισαν να βγάλουν το δικό τους μικρό αυτοκίνητο, καθώς η προσαρμοστικότητα στις σύγχρονες ανάγκες, τα έκανε κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Σε αυτό το πλαίσιο σκεφτόμενες κάποιες εταιρείες που κατασκευάζουν γρήγορα, αγωνιστηκά αυτοκίνητα, αποφάσισαν να κάνουν και εκείνες το βήμα, με γνώμονα την γνώμη του κοινού τους, αλλά και την αγοραστική δυναμική που παρουσιάζεται.
Έτσι έχουμε τα εξής παρακάτω μοντέλα:

Το Sm-AUDI A3 AWD




To Smam-Borghini











Την Smerrari!



Την Smorvette!













Την Smorshe!




Και τέλος την πολυαναμενόμενη:





Smustang!!!







Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ - Xiliades kolpa The WIGS (official music video)

Και ένα ελληνικό ροκ άκουσμα-διαμαρτυρίας στα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας. "Είμαστε πρόγονοι μιας νέας εποχής, Χορεύω μπάλο* σε καράβι που βουλιάζει" Η ροκ πάντα είχε τον τρόπο να στέλνει τα μηνύματά της... YouTube - Xiliades kolpa The WIGS (official music video) *Μετά από διόρθωση του φίλου Θανάση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ο αρχαιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέγεται Ότζι


Το λείψανό του βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του '91 στις ιταλικές Αλπεις, έχοντας διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση μέσα στους πάγους. Οι επιστήμονες που εξέτασαν τον σκελετό του κατάφεραν να αντλήσουν πολύτιμη γνώση για το πώς ήταν ο άνθρωπος της Εποχής του Χαλκού, δηλαδή πριν από περίπου 5.300 χρόνια. Ονομάστηκε Οτζι, από την ομώνυμη κοιλάδα όπου βρέθηκε. Ομοιώματα που κατασκευάστηκαν με βάση τις αναλογίες του λείψανου εκτίθενται, μαζί με τον σκελετό, στο μουσείο αρχαιολογίας South Tyrol, στο Μπολζάνο.

ΦΥΣΗ - "Τιτάνια": το μεγαλύτερο φυτό


Είναι από τα μεγαλύτερα άνθη στον κόσμο, ίσως και το μεγαλύτερο απ' όλα. Η επιστημονική του ονομασία είναι Amorphophallus Titanum, και είναι επίσης γνωστό ως Titan Arum ή Corpse flower, δηλωδή άνθος των πτωμάτων λόγω της δυσάρεστης μυρωδιάς του. Το εικονιζόμενο φυτό βρίσκεται στο Εθνικό Βοτανικό Κήπο του Μάισε, στις Βρυξέλλες. Το σπάνιο άνθος του, σε σχήμα φαλλού, ανθίζει μόνο για τρεις μέρες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Παραλία...Πλατεία Ομόνοιας!

Πάμ' Πλατεία; ή πάμε Ομόνοια-παραλία;

Το νέο concept που στήθηκε στην πλατεία Ομονοίας και την ανέδειξε σε...παραλία, δεν είναι happening ούτε σκηνή από ταινία φαντασίας-καταστροφής για την υπερχείληση των θαλασσών λόγω της υπερθέρμανσης(αν και θα μπορούσε να είναι...).

Ήταν απλά μια ιδέα-τρικ για τον τουρισμό. Αν κρίνουμε από την φωτογραφία η ιδέα είχε καλή αύρα!

ΜΟΥΣΙΚΗ - DJ Marcos Boricua@Nomaden Club, Oslo by dj marcos boricua on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα μουσικής για κάτι παραπάνω από 1 ώρα, από τον Ισπανό DJ Marcos Boriqua σε funk/soul/afrobeat ρυθμούς, ηχογραφημένο στο Όσλο της Νορβηγίας.

Απολαύστε το!

DJ Marcos Boricua@Nomaden Club, Oslo by dj marcos boricua on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free

ΑΣΤΕΙΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Αυτη ειναι μεταδοση αγωνα.....23/3/2011

Από τα πιο αστεία θέματα των ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ(μαζί με την απ' ευθείας μετάδοση με καλεσμένο τον...Κολοκοτρώνη και την Μπουμπουλίνα που άργησε γιατί έπεσε σε...κίνηση!!!), είναι το παρακάτω βίντεο από αθλητική μετάδοση, όπου ο σπορτ-κάστερ(ο Θεός να δώσει) δίνει ρεσιτάλ, αφού ο διαιτητής δεν σφυρίζει πέναλτυ.

Απολαυστικό!

YouTube - ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Αυτη ειναι μεταδοση αγωνα.....23/3/2011

ΤΑΞΙΔΙΑ - Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΩΓΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ!

Είναι τόσο καλό(και ταυτόχρονα τόσο αληθινό) που θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο!

Θα πρέπει να δοθεί ένα βραβείο στην υπάλληλο που ήταν στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας Virgin στο Σύδνεϋ πριν από μερικούς μήνες για την εξυπνάδα, την ετοιμότητα και το χιούμορ που αντιμετώπισε ένα επιβάτη που μάλλον θα του άξιζε να μεταφερθεί με τις αποσκευές.

Μια πτήση με 767 της Virgin με πολλούς επιβάτες ακυρώθηκε λόγω βλάβης του αεροσκάφους. 'Έτσι η υπάλληλος στο γκισέ προσπαθούσε να εξυπηρετήσει, τοποθετώντας σε κάποια άλλη πτήση, μια μακριά ουρά από ενοχλημένους από την ταλαιπωρία επιβάτες.

Ξαφνικά ένας εξαγριωμένος επιβάτης έσπρωξε τους άλλους έφτασε στο γκισέ και βαρώντας το εισιτήριο του επάνω σε αυτό δήλωσε φωνάζοντας πώς πρέπει να είναι στην επόμενη πτήση και ότι πρέπει να είναι και στην πρώτη θέση.
Η υπάλληλος, χωρίς να χάσει στιγμή την ψυχραιμία της, του απάντησε ευγενικά:
-Λυπάμαι κύριε ,θα είναι χαρά μου να σας εξυπηρετήσω αλλά θα πρέπει πρώτα να εξυπηρετήσω πρώτα όλους αυτούς που περιμένουν στην σειρά, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτό που ζητάτε.
Ο επιβάτης όμως ήταν ανυποχώρητος και φωνάζοντας δυνατά για να τον ακούσουν όλοι, είπε: -Ξέρεις ποιός είμαι εγώ;
Χωρίς να διστάσει η υπάλληλος χαμογελώντας πήρε το μικρόφωνο που είχε μπροστά της και είπε ακουόμενη σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου:
-Μπορώ να έχω την προσοχή σας παρακαλώ, μπορώ να έχω την προσοχή σας...
Είναι εδώ ένας επιβάτης που δεν γνωρίζει ποιός είναι. Παρακαλώ πολύ όποιος τον γνωρίζει να προσέλθει στο deck της Virgin.

Με όλη την ουρά που περίμενε να έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια ο αγροίκος έτριξε τα δόντια του και είπε στην υπάλληλο:
-Θα σε γα.....!!!
Χωρίς αυτή να χάσει το χαμόγελο της του απάντησε:
-Λυπάμαι κύριε, και γι΄ αυτό θα πρέπει να περιμένετε στην ίδια ουρά.
Προηγούνται άλλοι!

Επι τη ευκαιρία δείτε και ένα αστείο διαφημιστικό της εν λόγω εταιρείας.

YouTube - Διαφήμιση Virgin Atlantic - Ξεγελώντας το Χάρο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Stargate Studios Virtual Backlot Reel 2009

Όποια Αμερικάνικη σειρά και αν είναι η αγαπημένη σας, θα έχετε παρατηρήσει συχνά εξωτερικές σκηνές που διαδραματίζονται σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Λας Βέγκας ή το Σαν Φρανσίσκο..
Ήρθε η ώρα να μάθετε για το πώς (και το που) ακριβώς γυρίστηκαν αυτά τα πλάνα..Τα Stargate Studios που εξειδικεύονται στην παραγωγή ειδικών εφέ, έφτιαξαν ένα promo video που κάνει το «γύρο του internet» και θα σας ανοίξει τα μάτια..

Σίγουρα στο video θα αναγνωρίσετε σκηνές από τις τηλεοπτικές σειρές «24», «Monk», «Eli Stone», «Grey's Anatomy», «Ugly Betty», «CSI New York» και «Heroes». Τα παραπάνω πλάνα βασίζονται στην τεχνολογία Virtual Backlot που χρησιμοποιεί μια πλειάδα ειδικών τεχνικών. Όπως είδατε μπορεί να ενσωματώσει σκηνές που γυρίστηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πράσινο φόντο (green screen) χωρίς κανένα ψεγάδι.

Καλή σας διασκέδαση..

YouTube - Stargate Studios Virtual Backlot Reel 2009

ΕΚΘΕΣΗ - Αρχαία μουσικά όργανα στην Μελβούρνη!


Μια διαφορετική έκθεση λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. Πρόκειται για μια έκθεση 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων, που μεταφέρθηκαν από το Μουσείο του Κατακόλου Ηλείας.

Στην άγνωστη τεχνολογία των αρχαίων μουσικών οργάνων αλλά και στην τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, αναφέρθηκε ο δημιουργός της συλλογής, εκπαιδευτικός Κώστας Κοτσανάς.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που γίνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μίλησε και ο υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «αυτή την έκθεση πρέπει να την δουν όλοι, ειδικά οι νέοι της Βικτώριας, για να γνωρίσουν, να δουν και να μάθουν πως η μουσική άλλαξε τον κόσμο, άλλαξε κοινωνίες και έθνη».

Τους επισήμους καλωσόρισε η διευθύντρια του Μουσείου, Βίκυ Γιαννουλάτου. Στην ομιλία της η γενική πρόξενος, Ελένη Λιανίδου, εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα εκθέματα.

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

MUSIC - Femi Kuti - Truth Don Die

Ένα πραγματικό afrobeat από τον FEMI KUTI!

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Η τρύπα του όζοντος στο μεγαλύτερο μέγαθος της


Η τρύπα του όζοντος έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ τους χειμερινούς μήνες πάνω από την Αρκτική, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης παρουσίας βλαπτικών για το όζον στοιχείων στην ατμόσφαιρα και ενός πολύ κρύου χειμώνα στη στρατόσφαιρα", ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO).

"Οι παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος και μέσω ειδικού αερόστατου πάνω από την Αρκτική όπως επίσης και μέσω δορυφόρου αποκαλύπτουν ότι η μείωση του στρώματος του όζοντος επιτάθηκε, κατά 40% σε αυτή την περιοχή μεταξύ των αρχών του χειμώνα και του τέλους Μαρτίου", διευκρίνισε ο οργανισμός του ΟΗΕ που εδρεύει στην Γενεύη.

"Το προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την καταστροφή του όζοντος ήταν μια απώλεια περίπου 30% καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα", εξήγησε.

Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τη γη από τις βλαπτικές για την υγεία υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Η απώλεια σε επίπεδο ρεκόρ του όζοντος που καταγράφηκε από τους επιστήμονες εξηγείται, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τη συνεχιζόμενη παρουσία στην ατμόσφαιρα βλαπτικών στοιχείων για το αέριο αυτό και από τον πολύ κρύο χειμώνα στο επίπεδο της στρατόσφαιρας, δεύτερο μεγάλο στρώμα πάνω από τη Γη της ατμόσφαιρας που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τροπόσφαιρα".

Στην Ανταρκτική, η τρύπα στο στρώμα του όζοντος είναι ένα ετήσιο φαινόμενο που συμβαίνει το χειμώνα και την άνοιξη εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη στρατόσφαιρα, ενώ στην Αρκτική οι μετεωρολογικές συνθήκες διαφοροποιούνται σημαντικά από τη μια χρονιά στην άλλη και οι θερμοκρασίες είναι πάντα υψηλότερες σε σχέση με την Ανταρκτική, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό ορισμένοι αρκτικοί χειμώνες χαρακτηρίζονται από μια σχεδόν μηδενική απώλεια όζοντος, ενώ άλλες χρονιές, η διατήρηση των χαμηλών στρατοσφαιρικών θερμοκρασιών μετά το τέλος της πολικής νύχτας μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές μεγάλη καταστροφή στο στρώμα του όζοντος.

Τα αέρια που εξασθενούν το στρώμα του όζοντος έχουν περιοριστεί σταδιακά, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Τα χημικά αυτά αέρια χρησιμοποιούνται κυρίως στα ψυκτικά συστήματα (ψυγεία, κλιματιστικά), πυροσβεστήρες, σπρέι και βιομηχανικούς διαλύτες όπως οι ενώσεις CFC, CC14, HCFC. Αυτά τα αέρια επιτίθενται στα μόρια του όζοντος και σχηματίζουν ελεύθερες ρίζες αυξάνοντας την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας στη Γη.

Η διεθνής αυτή συμφωνία προβλέπει ότι το στρώμα του όζοντος πέραν των πολικών περιοχών πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα που είχε πριν από το 1980, γύρω στο 2030-2040 σύμφωνα με τον οργανισμό.

Εξάλλου η τρύπα του όζοντος που σχηματίζεται κάθε άνοιξη πάνω από την Ανταρκτική είναι ένα φαινόμενο που αναμένεται να διαρκέσει έως το 2045-2060, ενώ πάνω από την Αρκτική, τα φυσιολογικά επίπεδα θα επανέλθουν ίσως 10 έως 20 χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Το πρώτο smartphone από την LG με 2πύρηνο επεξεργαστή!


Με την ταχύτητα που τα smartphones σαρώνουν (και) την ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων, η LG απαντά στον ανταγωνισμό, ρίχνοντας στη μάχη την πρώτη συσκευή με διπύρηνο επεξεργαστή.

Παρά τη βαθιά οικονομική κρίση, τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι «έξυπνες» συσκευές ξεπέρασαν σε αξία το μισό του τζίρου από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα, έρευνα του appsfire.com αποκαλύπτει ότι ο μέσος χρήστης ενός smartphone χρησιμοποιεί τη συσκευή του 84 λεπτά την ημέρα (ή 42 ώρες τον μήνα), αναλώνοντας 27 λεπτά σε κλήσεις και μηνύματα (32% επί του συνολικού χρόνου), 7 λεπτά στον έλεγχο emails (8%) και 50 λεπτά (60%) σε παιχνίδια και ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές.

Την ίδια στιγμή το Android κερδίζει και στη χώρα μας τη μάχη των λειτουργικών συστημάτων, καταγράφοντας εκρηκτική αύξηση: Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK, αν και ξεκίνησε κάτω του 3% πέρσι τον Απρίλιο, έφτασε να «τρέχει» στο 61,9% των 70.068 συσκευών που πουλήθηκαν τον φετινό Φεβρουάριο!

Στο πλαίσιο αυτό η LG παρουσίασε το Optimus 2X, το κορυφαίο της μοντέλο και το πρώτο smartphone με διπύρηνο επεξεργαστή (Tegra 2 της NVIDIA), που υπόσχεται ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, προσφέρει άμεση ανταπόκριση σε κάθε άγγιγμα και επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτέλεση πολλών εφαρμογών την ίδια στιγμή.

Ερχεται με το Android Froyo (2.2) -με δυνατότητα αναβάθμισης στην επόμενη έκδοση 2.3 (aka Gingerbread), εφοδιάζεται με μια κάμερα 8 Μpixel και μια 1,3 για βιντεοκλήσεις, μπορεί να καταγράψει και να αναπαράγει βίντεο σε Full HD (1080p) και να συνδεθεί μέσω HDMI ή DLNA. Η ενδεικτική λιανική τιμή πώλησής του είναι 499 ευρώ.

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - THE MEET MARKET ~ MISSION

Αυτό το ΣΚ στο Bios διεξάγεται ένα ακόμα MEET MARKET. Μια συνάντηση διάφορων ανεξάρτητων δημιουργών της τέχνης και της μουσικής, συνάντηση που συνοδεύεται και από πωλήσεις ειδών σε πολύ καλές τιμές.

Η εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και απλά διοργανώνει το event με σκοπό να ανδείξει μορφές και δημιουργούς τέχνης και μουσικής στο κοινό.

Δείτε τις επόμενες διοργανώσεις στι λινκ που ακολουθεί. Μπορείτε μάλιστα να δηλώσετε συμμετοχή αν νομίζετε πως έχετε κάτι να μοιραστείτε που δεν έχει την ανάλογη προβολή:

APRIL: SAT 9 & SUN 10/04/11
Bios- exploring urban culture
ground floor/basement of Bios

JUNE: SAT 4 & SUN 5/06/11
Six D.O.G.S. - gig & project space/street

JULY: SAT 9 & SUN 10/07/11
Technopolis- City of Athens
Αίθουσες Δ6 & Δ7

THE MEET MARKET ~ MISSION

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ - gazARTE - Bar Restaurant Live Events Athens


Μια ξεχωριστή συνάντηση 2 μουσικών συνόλων που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναμένεται να συναρπάσουν το κοινό με τις μουσικές τους.

SoulJazz Orchestra V.S Kokolo Afrobeat Orchestra
ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ PARTY ΑΞΕΧΑΣΤΟ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 στο Gazarte
ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α ΖΩΝΗ: 35€, B ΖΩΝΗ: 30€, Γ ΖΩΝΗ: 25€
15€ (ΟΡΘΙΟΙ)

Σημ. Όλα τα ανωτέρω εισιτήρια είναι αποκλειστικά Εισιτήρια Θεάματος
και δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό σε αυτή την τιμή. Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
Προπώληση εισιτηρίων:

www.i-ticket.gr
www.gazarte.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 34 52 277
GAZARTE ΒΟΥΤΑΔΩΝ 32 ΓΚΑZI


Το Gazarte παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί στο ελληνικό κοινό, δύο από τα πιο αξιόλογα σχήματα στο χώρο της Afro μουσικής. Μία συνάντηση 'γιγάντων' (που θα έκανε τον Fela Kuti χαρούμενο,) ετοιμάζεται να μεταδώσει τις δονήσεις του afro ήχου με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού!
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στο χώρο του Gazarte, καλεσμένοι από τον Καναδά και την Νέα Υόρκη αντίστοιχα, οι Souljazz Orchestra και οι Kokolo Afrobeat Οrchestra σε μια σπάνια σύμπραξη! Για μια βραδιά, συνολικά 12 μουσικοί εναλλάξ επί σκηνής, πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας μας παρασέρνουν σε χορό και μυσταγωγία!
SOULJAZZ ORCHESTRA
Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά οι Soul Jazz orchestra αναρριχήθηκαν στην κορυφή του είδους τους. Soul, Jazz , Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s αναμιγνύονται μαγικά ταξιδεύοντας τα ανεξίτηλα αποτυπώματα του Fela Kuti και του Μαnu Dibango στις μουσικές του σήμερα με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane ή Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το « Mista President» ήταν το εισιτήριο τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.
Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους εγκαθίδρυσε ως γνησίους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «rising sun» μπαίνοντας σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από Jazz, Αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους χωρίς να ξεχνούν ποτέ τις ρίζες τους.
Δεμένοι όσο ποτέ δημιούργησαν το καλύτερο album τους ως τώρα , όπως άλλωστε ισχυρίζεται και ο Gilles Peterson του BBC Radio One.
ΚΟKOLO
Οι Νεοϋορκέζοι Kokolo, είναι μια μπάντα που νομίζει κανείς ότι ήρθε από την Afrobeat της δεκαετίας του 70. Η Νέα Υόρκη συναντά τους ήχους του Fela Κuti και του Spanish Harlem τις μουσικές του James Brown και των Fania All Stars.
Λίγοι μπορούν να διαφωνήσουν ότι οι Kokolo παρουσιάζουν ένα από τα πιο δυνατά shows που μπορεί να δώσει συγκρότημα επί σκηνής, ξεπερνώντας τρεις ώρες.
Το σύνθημα τους είναι ένα : η σκηνή είναι η γέφυρά μας για τον κόσμο!Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν από τους δίσκους τους είναι "leave more consume less... with more joy and less stress".
Η μουσική τους είναι εξαιρετική, οι στίχοι τους είναι το δυνατό τους σημείο. Από τους φιλοσοφικούς στοχασμούς του Noam Chomsky και του Osho μέχρι τα ποιήματα του J.Krishnamurty. Οι Kokolo μας δείχνουν τα σημεία των καιρών "Η μουσική γράφεται για όλους και όχι για μερικούς... όπως και η διασκέδαση". Spanish Latin, Afrobeat, Funk, Soul, και ότι άλλο τους ζητήσετε...
Λιγότερο στρες, περισσότερη διασκέδαση, πολλές ώρες χορού με τους Souljazz Orchestra και τους Kokolo Afrobeat Orchestra στο Gazarte στις 14 Aπριλιου.

gazARTE - Bar Restaurant Live Events Athens

MUSIC VIDEO CLIP - Kokolo Afrobeat Orchestra- Soul Power

Οι Νεοϋορκέζοι KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA είναι μια afrobeat/soul/funk/latin rhythm μπάντα, με εκπληκτικά ρεμίξ και δικά τους κομμάτια σε ήχους που θυμίζουν '60ς και '70ς.

Θα συνοδεύσουν και θα μας διασκεδάσουν στις 14 Απριλίου μαζί με τους Καναδούς SOULJAZZ ORCHESTRA στο GAZARTE. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15 Ευρώ για τους όρθιους.

Με τέτοιο ρυθμό ποιός θα θέλει να καθήσει;

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

O Καιρός: ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ - ATHENS-CENTRE : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις

MUSIC - True Romance - Parov Stelar Ft. Lilja Bloom

Ακόμα ένα electro-pop(αυτή την φορά) από τον master του είδους Parov Stelar σε ερμηνεία της Lilja Bloom.

ΦΥΣΗ - Ο άνθρωπος που τάϊζε...καρχαρίες!

Αυτήν την "δουλειά" ή μάλλον καλύτερα την τρέλλα, ποιός θα την έκανε;
Να περιτριγυρίζεσε από εκατοντάδες καρχαρίες, είναι ένα θέμα. Να τους ταϊζεις κιόλας είναι τρέλλα. Άσε που τους "κοιμίζει με τα χάδια του!!!

Η φύση είναι μεγάλο πράγμα και μας αποκαλύπτεται καθημερινά, με στιγμιότυπα όπως αυτά στο βιντεακι που ακολουθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην το δοκιμάσετε για κανένα λόγο!

ΤΑΞΙΔΙΑ - Το νέο parking κοντά στο Ελ. Βενιζέλος, δείχνει τον δρόμο!

Μετά από παρέμβαση/ειδοποίηση με σχόλιο αναγνώστη μας, προκειμένου να αλλάξει το κείμενο στην ανάρτηση, όπως διαμορφώθηκε από Δικαστική απόφαση, το νέο κείμενο έχει προσαρμοστεί όπως υποδείχτηκε.
Εδώ να πούμε πως, όπως ειδοποιήθηκα, καμία ευθύνη δεν έχουμε για τυχόν παραβάσεις στην ανάρτηση, καθώς το κείμενο αναρτήθηκε με την αρχίκη μορφή του και όπως ήταν στο διαφημιστικό έντυπο της εταιρείας.
Οι πρσαρμοσμένες/αλλαγμένες φράσεις τελούν μέσα σε "εισαγωγικά".

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Έπεσε στα χέρια μας το διαφημιστικό της εταιρίας ΧTRIM για ενα νέο parking που έφτιαξε κοντά στο αεροδρόμιο. Το διαφημιστικό αυτό το δημοσιεύουμε ώς μια ένδειξη για το πως πρέπει να λειτουργεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν ξέρουμε πως θα πάει η εταιρία, ούτε τους γνωρίζουμε, ούτε έχουμε μαζί τους καμία συνεργασία. Όμως οι άνθρωποι αυτοί κάθησαν και σκέφτηκαν κάτι, το οργάνωσαν και θα το παλέψουν, σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι απλώς «κλαιγόμαστε». Επειδή μας εντυπωσίασε η ιδέα τους, σας την μεταφέρουμε. Το πλήρες κείμενο του διαφημιστικού της XTRIM έχει ώς εξής:
-----------------------
ΝΕΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ PARKING ΤΗΣ XTRIM ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩ / ΗΜΕΡΑ
Τέλος η ταλαιπωρία της μετάβασης από και προς το κτίριο του αεροδρομίου και της ανεύρεσης του αυτοκινήτου σας κατά την επιστροφή.
Συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ PARKING XTRIM σε σχέση με το υπάρχον parking του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος :

1. «Αμεση ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά προς τις αναχωρήσεις και από τις αφίξεις με ιδιόκτητα minibus (3 λεπτά)»
2. «Βοήθεια με τις αποσκευές σας»
3. ΔΩΡΕΑΝ εξωτερικό πλύσιμο μετά από 5 ημέρες παραμονή (από την 1η ημέρα για Executive Θέση). Στο Ελ. Βενιζέλος δεν υπάρχει αυτή η παροχή.
4. «ΔΩΡΕΑΝ WIFI σε όλο το χώρο μας 24 ώρες»
5. Ασφάλεια για εσάς και το όχημα σας σε 24ώρη φύλαξη με κάμερες και 2 μόνιμους φύλακες, security, σε χώρο περιφραγμένο και μη προσβάσιμο σε μη έχοντα εργασία άτομα. Στο Ελ. Βενιζέλος ο χώρος είναι προσβάσιμος από οιονδήποτε.
6. «Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι πελάτες μας με τα αυτοκίνητά τους.(Μπαταρία, λάστιχο, μικροβλάβες).
7. Οι θέσεις του EXECUTIVE PARKING είναι εντός κλειστού γκαράζ, προστατεύοντας το όχημα σας. Στο Ελ. Βενιζέλος δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλος/ XTRIM/ Ελ.Βενιζέλος(Executive)/ XTRIM(Executive)
0-24 ΩΡΕΣ 13 ΕΥΡΩ/ 8 ΕΥΡΩ/ "25" ΕΥΡΩ/ 25 ΕΥΡΩ
1-2 ΗΜΕΡΕΣ 26 ΕΥΡΩ/ 15 ΕΥΡΩ/ 53 ΕΥΡΩ/ 30 ΕΥΡΩ
2-3 ΗΜΕΡΕΣ 39 ΕΥΡΩ/ 23 ΕΥΡΩ/ 66 ΕΥΡΩ/ 39 ΕΥΡΩ
4 ΗΜΕΡΕΣ 50 ΕΥΡΩ/ 35 ΕΥΡΩ/ 79 ΕΥΡΩ/ 59 ΕΥΡΩ
5 ΗΜΕΡΕΣ 50 ΕΥΡΩ/ 35 ΕΥΡΩ/ 80 ΕΥΡΩ/ 59 ΕΥΡΩ
6 ΗΜΕΡΕΣ 50 ΕΥΡΩ/ 35 ΕΥΡΩ/ 80 ΕΥΡΩ/ 59 ΕΥΡΩ
7 ΗΜΕΡΕΣ 50 ΕΥΡΩ/ 35 ΕΥΡΩ/ 80 ΕΥΡΩ/ 59 ΕΥΡΩ
Μετά την πρώτη εβδομάδα 4Ευρώ / ημέρα για υπαίθριο και 5Ευρώ /ημέρα για EXECUTIVE (σε κλειστό γκαράζ.)
Διεύθυνση : 8 χλμ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Τηλ. 210 2403405 & 6977 318600 Φαξ 210 2403404
Ερχόμενοι από Αθήνα : Έξοδος 20 ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ προς Κορωπί, στο πρώτο φανάρι αριστερά στα 50 μέτρα,
Ερχόμενοι από Βάρης-Κορωπίου : στο τελευταίο φανάρι ΠΡΙΝ το κόμβο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ δεξιά στα 50 μέτρα αριστερά.
Email : xtrim.airport.parking@gmail.com
ΣΤΙΓΜΑ GPS: 37.54.09N 23.53.48E

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

MUSIC - I Was a Ye Ye Girl - Doing Time

Οι διασκευές σε νέα μορφή jazz/groove έχουν μεγάλη πέραση τα τελευταία χρόνια.

Εδώ έχουμε ένα καινούριο κομμάτι σε ίδια διάθεση, έτοιμο για party!
Ετοιμαστείτε: Το καλοκαίρι είναι εδώ!!!

ΒΙΒΛΙΟ - "3 Δωμάτια στο Μανχάταν"

Ακόμα ένα βιβλίο, πρόταση του συνεργάτη μας Βασίλη Τσιμπούκη, τα "3 Δωμάτια στο Μανχάταν" του Ζωρζ Σιμενόν, εκδόσεις 'Αγρα, σε μετάφραση Αργυρώς Μακάρωφ.

Όταν συναντιούνται μέσα στη νύχτα σ' ένα μπαρ στο Μανχάταν, η Καίυ και ο Φρανσουά, είναι και οι δυο σε απόγνωση. Εκείνος, ένας Γάλλος γύρω στα πενήντα, έχει έρθει στη Νέα Υόρκη στην προσπάθειά του να ξεχάσει ότι η γυναίκα του τον άφησε για κάποιον νεαρό, εκείνη, διωγμένη από το δωμάτιο που μοιραζόταν με μια φίλη, δεν έχει καν ένα χώρο για να κοιμηθεί...

"Δυο φαρδιές λεωφόροι, σχεδόν άδειες, και κατά μήκος των πεζοδρομίων γιρλάντες με φώτα. Σε μια γωνία της διασταύρωσης, οι μακρόστενες τζαμαρίες μιας καντίνας φωτίζονταν με ένα φως βίαιο, επιθετικό, απίστευτης χυδαιότητας. Έμοιαζε μάλλον με μακρόστενο γυάλινο κλουβί, όπου έβλεπες τους ανθρώπους σαν σκουρόχρωμους λεκέδες, και όπου μπήκε ο Φρανσουά Κομπ, για να μην είναι πια μόνος. Κατά μήκος του ατέλειωτου πάγκου που ήταν φτιαγμένος από ένα κρύο πλαστικό υλικό, υπήρχαν ψηλά σκαμπό βιδωμένα στο πάτωμα. Δυο μεθυσμένοι ναύτες παραπατούσαν όρθιοι... Κάθισε τυχαία δίπλα σε μια γυναίκα, την οποία αντιλήφτηκε μόνο όταν ο σερβιτόρος με το λευκό σακάκι στάθηκε μπροστά του για να πάρει την παραγγελία. Η ατμόσφαιρα μύριζε πανηγύρι, λαϊκή χαλάρωση, νύχτες που σέρνεται κανείς χωρίς να αποφασίζει να πάει για ύπνο και επίσης μύριζε Νέα Υόρκη με το ζωώδες και συνάμα ήρεμο ξέδομά της."

Περισσότερα για κριτική, παρουσίαση από το blog Nautilus στο παρακάτω λινκ: http://alexis-chryssanthie.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

GADGET - Ιδέες για πολλές χρήσεις!


Το τι κατεβάζει η...κούτρα του ανθρώπου για κατασκευές που θέλει, ελπίζει και πιστεύει πως θα απλουστεύσουν την ζωή του, δεν λέγεται και δεν γράφεται.


Μπορεί να αποτυπωθεί, όμως σε φωτογραφίες όπως αυτές που ακολουθούν.









Πρίζα-πολύπριζο!



Κοιμηθείτε με την άνεσή σας και τα μάτια...ανοικτά!


Σκάλα βιβλιοθήκη!






















Θήκη για laptop "παλιό βιβλίο"! Κάντε ντούς με...λέϊζερ!














Κόψτε πίτσα και σερβίρετέ την την ίδια στιγμή!
Μανταλάκια νυχτερίδες(δεν μεταμορφώνονται σε...batman)


Φωτιστικό με...λάμπες!



Φτιάξτε αυγά... μαργαρίτα












Πιείτε άφοβα από όλες τις βρύσες!

Μια ζώνη που λέει την αλήθεια και προλαμβάνει πάχος και...δίαιτες!