Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - The Beatles "Get Back" 1969 Final live appearance Rooftop concert Apple ...

Πριν από 42 χρόνια στην ταράτσα της δισκογραφικής εταιρείας APPLE, οι θρυλικοί Beatles ή κατά κόσμον "Σκαθάρια" δίνουν την τελευταία τους συναυλία. Χωρίς εισιτήριο βέβαια, η τελευταία αυτή "παράσταση" διήρκεσε 42 λεπτά και στην συνέχεια το συγκρότημα διαλύθηκε...

Παρ' όλα αυτά 42 χρόνια μετά τα "σκαθάρια" είναι ακόμα εδώ! Με την μουσική τους βέβαια...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

FUNNY VIDEO - Όταν η μαμά κάνει...Yoga!

Είπε η μαμά να κάνει λίγο Yoga, να χαλαρώσει! Όμως ο μικρός είχε άλλη γνώμη... Την βρήκε σε...ανάποδη θέση και...

Δείτε το και θα καταλάβετε.

ΒΙΒΛΙΑ - "Το Φανταστικό Μουσείο"


Το βιβλίο της εβδομάδας, το οποίο προτείνει ο συνεργάτης μας, Βασίλης Τσιμπούκης, είναι:

"Το Φανταστικό Μουσείο", Χρήστος Χρυσόπουλος, εκδ. Καστανιώτης, 2005, σελ.263
Κριτική παρουσίαση από το blog Πανδοχείο
http://pandoxeio.com/2008/07/10/chryssopoulos/

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

MUSIC/Video Clip - Stjepan Hauser and Luka Sulic - Smooth Crimina

Μια εκπληκτική διασκευή του πολύ γνωστού "Smooth Criminal" του Μάϊκλ Τζάκσον, με 2 βιολοντσέλα!

Είναι τόσο δυνατή η αίσθηση που βγάζουν οι 2 μουσικοί, που πραγματικά είναι σαν να ακούς ένα καινούριο κομμάτι.

Απολαύστε το!

ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - "It's Beautiful Day" -Club Des Belugas

Αύριο θα είναι σίγουρα μια "Καταπληκτική μέρα" για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την συναυλία των Club Des Belugas.

Για όσους δεν καταφέρουν να πάνε ας ακούσουν ένα μικρό δείγμα του τι έχασαν!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Στέγαστρο σαν πανί στην αρχαία Λοκρίδα

Ενα μικρό καράβι, σαν εκείνα του μυκηναϊκού στόλου που άνοιξαν τα πανιά τους από το αρχαίο λιμάνι της Κύνου στη Λοκρίδα για τον Τρωικό Πόλεμο, θα θυμίζει το στέγαστρο που θα κατασκευαστεί πάνω από τα αρχαία οικιστικά κατάλοιπα της παραλίας Λιβανατών στη Φθιώτιδα.

Τα ευρήματα αυτά, που έχουν εντοπιστεί σε ένα χαμηλό λόφο στη θέση Πύργος ή Πάτι στην παραλία Λιβανατών (κοντά στη σύγχρονη κοινότητα), έχουν ταυτιστεί με την αρχαία Κύνο, που σύμφωνα με τον Ομηρο ήταν μια από τις πόλεις της ανατολικής Λοκρίδας οι οποίες συμμετείχαν στην εκστρατεία των Ελλήνων κατά των Τρώων. Η πόλη αυτή πρωτοκατοικήθηκε από τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα ή από τον ήρωα Λοκρό, που έδωσε το όνομά του και στην περιοχή. Υπήρξε το σπουδαιότερο λιμάνι της Οπουντίας Λοκρίδας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη θέση αλλά και από τα κινητά ευρήματα του χώρου. Επιφανής ήρωας του τόπου ο Αίαντας ο Λοκρός, που διακρίθηκε στον Τρωικό Πόλεμο.

Οι ανασκαφές που γίνονται στο βορειοδυτικό τμήμα του λόφου ήδη από τη δεκαετία του 1990 έχουν αποκαλύψει συνεχή κατοίκηση από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3000-2800 π.Χ.) μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια (5ος-6ος αι. μ.Χ.). Τα καλύτερα σωζόμενα όμως αρχιτεκτονικά λείψανα ανήκουν στον 12ο αι. π.Χ. Τα προγενέστερα (14ος και 13ος αι. π.Χ.) δεν είναι παρά σπαράγματα τοίχων, δάπεδα και κεραμική.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ/ΜΟΥΣΕΙΑ - Από σήμερα και κάθε Παρασκευή ανοικτό μέχρι τις 10μμ το Μουσείο Ακρόπολης!

Από σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και κάθε Παρασκευή, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.

Το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του μουσείου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μενού από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Παράλληλα, το Μουσείο ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων, τη στερέωση των επισφαλών περιοχώντου μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση και την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών.

Το Μουσείο Ακρόπολης επέλεξε να μην απομακρύνει τις Καρυάτιδες από τις αίθουσες του Μουσείου και να μην υποβάλλει τα γλυπτά στην περιπέτεια μιας επιπλέον μεταφοράς.

Ταυτόχρονα επιθυμεί να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια συντήρησης.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στις 8 μ.μ., ο ειδικευμένος συντηρητής κ. Κώστας Βασιλειάδης θα παρουσιάσει τη διαδικασία καθαρισμού των Καρυατίδων στο κοινό

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - 150 Χρόνια Παυλίδης!

Τα 150 χρόνια της γιορτάζει φέτος η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, η παλαιότερη ελληνική σοκολάτα, που έχει αγαπηθεί από πλήθος γενεών και έχει συνδεθεί με τις πιο ζεστές μας αναμνήσεις.

Η γνωστή σοκολατοποιία δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους φίλους της να ζήσουν από κοντά μια μοναδική, «σοκολατένια» εμπειρία, σε ένα Μουσείο διαφορετικό από όλα τα άλλα -στο Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη- υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα στο Μουσείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της διάσημης σοκολάτας από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Παυλίδη και να δουν την έκθεση συσκευασιών Υγείας Παυλίδη, που φοιτητές του Κολεγίου Βακαλό Art&Design δημιούργησαν αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων, καθώς και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.

Επιπλέον, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά σε δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Με την αφορμή της επετείου, η Υγείας Παυλίδη συνεργάζεται με τη Μ.Κ.Ο. «Ανοιχτή Αγκαλιά», για να προσφέρει την υποστήριξή της σε παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργήθηκε ειδική επετειακή συσκευασία, που περιέχει τρεις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη των 100γρ., το 10% των εσόδων της οποίας θα προσφερθεί στην «Ανοιχτή Αγκαλιά». Επίσης, στο χώρο του Μουσείου θα λειτουργεί κατάστημα αναμνηστικών δώρων υπέρ των σκοπών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Το πρωτότυπο αυτό Μουσείο θα λειτουργήσει στις 29 και 30 Ιανουαρίου, ακριβώς πίσω από το εργοστάσιο Παυλίδη, Πειραιώς 135, Αθήνα, με ώρες λειτουργίας 10:00 έως 20:00.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα στην...Μουσική!

Σαν σήμερα(27 Ιανουαρίου), στην μουσική είχαμε:

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1956: Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «Heartbreak Hotel».
1958: Ο Λιτλ Ρίτσαρντ εισέρχεται στο Θεολογικό Κολέγιο του Όουκγουντ, από το οποίο θα χρισθεί ιερέας της Εκκλησίας των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας.
1967: Οι Beatles υπογράφουν συμβόλαιο 9 ετών με τη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ.
1971: Ο Ντέιβιντ Μπάουι φθάνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Δεν μπορεί να δώσει συναυλίες, επειδή δεν έχει άδεια εργασίας, αλλά θα προσελκύσει τη δημοσιότητα, όταν θα εμφανισθεί ντυμένος με φούστα σε μία προωθητική εκδήλωση.
1973: Οι Roxy Music κερδίζουν τον τίτλο «του πολλά υποσχόμενου νέου ονόματος» σε δημοσκόπηση των αναγνωστών της μουσικής εφημερίδας NME.
1977: Το συγκρότημα «The Clash» υπογράφει το πρώτο συμβόλαιό του με τη δισκογραφική εταιρία CBS.
1977: Η ΕΜΙ σπάει το συμβόλαιο των Sex Pistols.
1979: Ο βρετανός ρόκερ Ίαν Ντιούρι κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «Hit me with your rhythm stick».
1984: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο κυκλοφορούν το δίσκο τους «Milk and Honey».
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1918: Έλμορ Τζέιμς, αμερικανός μπλουζίστας.
1944: Νικ Μέισον, άγγλος ντράμερ των «Pink Floyd».
1951: Μπράιαν Ντόουνι, ιρλανδός ντράμερ, ιδρυτικό μέλος των Thin Lizzy.
1957: Γιανίκ Γκερς, κιθαρίστας των Gillan και των Iron Maiden.
1961: Γκίλιαν Γκίλμπερτ, άγγλος κιμπορντίστας των New Order και των The Other Two.
1968: Μάικ Πάτον, αμερικανός τραγουδιστής των Faith No More.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - "Ο Κυνόδοντας" υποψήφιος για Όσκαρ!

Θρίαμβος για την Ελλάδα και την επίσημη υποψηφιότητά της για τα φετινά Oscar. Οι υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν χάρισαν στον ''Κυνόδοντα'' του Γιώργου Λάνθιμου μία υποψηφιότητα για Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας!

Η ελληνική συμμετοχή, που ήδη έχει αποσπάσει βραβεία διεθνώς και ξεχώρισε στο Φεστιβάλ των Καννών, κατάφερε να περάσει στην τελική πεντάδα με τις οσκαρικές υποψηφιότητες, κάτι που συνιστά μία τεράστια επιτυχία για το ελληνικό σινεμά, που φτάνει στα Oscar 33 χρόνια μετά...

Η τελευταία χρονιά που η Ελλάδα καταφέρνει να φτάσει στους φιναλίστ για το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας είναι το 1978 με την ''Ιφιγένεια'' του Μιχάλη Κακογιάννη. Έχουν προηγηθεί το 1963 η ''Ηλέκτρα'' πάλι του Μιχάλη Κακογιάννη, τα ''Κόκκινα Φανάρια'' (1964) και το ''Χώμα βάφτηκε κόκκινο'' (1965) - και τα δύο σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη. Από το 1963 μέχρι το 1965 δηλαδή η Ελλάδα κυριολεκτικά πρωταγωνιστεί για τρεις συνεχόμενες χρονιές στα Oscar, αλλά δεν καταφέρνει να κάνει δικό της το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι. Το 1970 είναι η χρονιά, που εξαιτίας της δικατοτορίας στην Ελλάδα, η χώρα μας χάνει κυριολεκτικά το Oscar μέσα από τα χέρια της! Το ''Ζ'' του Κώστα Γαβρά φτάνει μέχρι τα Oscar, κερδίζει το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας, όμως δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα, αλλά την Αλγερία! Μία ταινία Έλληνα δημιουργού με κατεξοχήν ελληνικό θέμα - τη δολοφονία Λαμπράκη - κερδίζει το Oscar ερήμην της Ελλάδας...

33 χρόνια μετά την τελευταία ελληνική οσκαρική υποψηφιότητα με την ''Ιφιγένεια'' λοιπόν, η Ελλάδα επιστρέφει στην πιο λαμπερή κινηματογραφική βραδιά παγκοσμίως και ο ''Κυνόδοντας'' του Γιώργου Λάνθιμου - μια ταινία, που κυριολεκτικά αναγεννά το ελληνικό σινεμά από τις στάχτες του και το ξαναβάζει στον παγκόσμιο χάρτη - διεκδικεί με αξιώσεις το Χρυσό Αγαλματάκι.

Η τελετή απονομής των Oscar θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ξέρουμε αν ο ''Κυνόδοντας'' καταφέρει να κερδίσει το Oscar! Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να επικρατήσει των συνυποψηφίων της, που είναι: το ''Biutiful'' του Inaritu (Μεξικό), το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα ''In a better world'' από τη Δανία, το ''Incedies'' (Καναδάς) και το ''Outside the Law'' (Αλγερία).

πηγή: nooz.gr

ΑΣΤΕΙΑ - "Δίπλωμα δεν...έχεις;"

Σαν βγεις στον πηγαιμό με το...γιωτ σου, κοίτα να έχεις μαζί σου και το δίπλωμά σου. Μα πιο πολύ, πρόσεχε τους...άλλους!!!

ΑΣΤΕΙΑ - Γκολ με...κάθε τρόπο

Αν κάποιοι ποδοσφαιρόφιλοι νομίζουν πως ο Μήτρογλου στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΠΑΟ, ξεπέρασε τα εσκαμένα με τον πανηγυρισμό του, βγάζοντας την φανέλλα του και κατεβάζοντας το σορτσάκι του μέχρι τα γόντα, δείτε αυτό το βιντεάκι και θα πείτε "πάλι καλά"!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Η SONY λανσάρει το "Music Unlimited" για να χτυπήσει τα iTUNES!

Η Sony και οι μεγαλύτερες δισκογραφικές στον κόσμο φαίνεται πως είναι έτοιμες να ξεκινήσουν δική τους υπηρεσία μουσικής streaming στις Η.Π.Α. η οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θα αντιπαρατεθεί στα iTunes της Apple.

H Sony είχε ήδη παρουσιάσει μία υπηρεσία ονόματι “Music Unlimited powered by Qriosity” τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία από το Δεκέμβριο ενώ αυτό το διήμερο εισήχθη και στις αγορές της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Η υπηρεσία αυτή είναι προσβάσιμη μέσω Playstation 3, Blu-ray Disk players, τηλεοράσεις Bravia και προσωπικούς υπολογιστές, ενώ θα διατίθεται και μέσω smartphones που «τρέχουν» Android.

To Music Unlimited έχει ήδη πάνω από 6 εκατομμύρια τραγούδια και επιτρέπει στη Sony, EMI, Universal Music και Warner Music, να παραλείπουν τους μεσάζοντες και να έχουν έλεγχο των αποδοχών.

Αυτή η κίνηση επίσης δίνει στις εταιρίες μουσικής την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το ήδη γιγαντωμένο iTunes το οποίο ανέφερε το κατέβασμα μουσικού κομματιού νούμερο 10.000.000.000 τον περασμένο Φεβρουάριο!
Το iTunes το οποίο υπάρχει από το 2001, είναι η υπηρεσία με τη μεγαλύτερη κίνηση σε ό, τι αφορά τα downloads, από τα οποία απαριθμεί 11,7 δισ.

Η κίνηση της Sony μοιάζει πολύ με αυτή της δημιουργίας της ιστοσελίδας Vevo η οποία έχει 60 εκατομμύρια επισκέπτες και προσελκύει πρωτοκλασάτες διαφημίσεις. Το μόνο που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εμποδίζει τη νέα προσπάθεια της Sony θα είναι η πειρατεία της μουσικής.

Το Music Unlimited θα κοστίζει 9.99 ευρώ το μήνα για Premium υπηρεσίες και 3.99 για το βασικό πακέτο. Δεν υπάρχει σχέδιο για να γίνει η υπηρεσία δωρεάν…

ΜΟΥΣΙΚΗ - Αφιέρωμα στο Γ.Ζαμπέτα Μέρος Β' (Χασάπικα από κυρίες)

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1925, ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς βάρδους της ελληνικής(και όχι μόνο), δισκογραφίας.

Τα λόγια φτωχά, όπως και οι λέξεις για το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα, που έζησε και πέθανε, όπως ακριβώς είχε μάθει: ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Γιώργο μας, είσαι, ήσουν και θα είσαι ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο...ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ για όλους εμάς τους μαθητές.

Ακούστε μερικά από τα ωραιότερα χασάπικα που τραγούδησαν μερικές από τις καλύτερες γυναικείες φωνές:

1) ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕ
Μαρινέλλα
2) ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
Δούκισσα
3) ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ
Μπέμπα Μπλάνς
4) ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕΣ
Βίκυ Μοσχολιού
5) ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΑΝΕΤΑΙ
Μαρινέλλα
6) ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ
Βίκυ Μοσχολιού
7) ΤΙ ΓΛΥΚΟ ΝΑ Σ' ΑΓΑΠΟΥΝ
Χάρις Αλεξίου
8) ΣΤΑΛΙΑ ΣΤΑΛΙΑ
Μαρινέλλα

ΘΕΑΜΑΤΑ - Mark Visser Surfs JAWS at Night!

Ξύπνησε πρωϊ πρωϊ, αξημέρωτα και είπε: "τι να κάνω σήμερα; δεν πάω για λίγο σερφ;"

Κάπως έτσι λοιπόν ο Αυστραλός Μάρκ Βίσσερ, βρέθηκε στην Χαβάη, στην διάσημη παραλία για τολμηρούς σέρφερς "JAWS-Σαγόνια" και εκεί "δάμασε" ένα από τα μεγαλύτερα κύματα της καριέρας του.

Το συγκεκριμένο κύμα το ανέβηκε με την βοήθεια ενός τζετ σκί και φορώντας ένα γιλέκο με "φώτα" για παν ενδεχόμενο, ρίχτηκε στην "πλάτη" του και...

Απολαύστε τον σε όλη την...τρέλα του!

ΧΟΡΟΣ/ΦΕΣΤΙΒΑΛ - Zorba The Greek

Δείτε ένα χορευτικό από Φεστιβάλ που έγινε στο Οντάριο του Καναδά, από παιδιά Δημοτικού, σε μουσική υπόκρουση ΖΟΡΜΠΑ.

Περιμένετε μέχρι το φινάλε.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

FUNNY VIDEO - Just a normal day!

Αυτή λοιπόν η Δευτέρα είναι ακόμα μια απλή μέρα σαν όλες τις άλλες.

Με απλές κινήσεις, καθημερινές, θα κάνουμε την δουλειά μας, και όλα καλά.

ή μήπως είναί πιο..."απλά" τα πράγματα;

Δείτε ένα από τα πιο ωραία βιντεάκια για καθημερινές πρακτικές!

YouTube - normalday051110gl

ADD/Funny Videos - Beer and Woman!

Τι μπορεί να κάνει σε μια γυναίκα η...μπύρα;
Δείτε το πολύ έξυπνο διαφημιστικό και θα πάρετε μια ιδέα!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Κινητά τηλέφωνα στο...Διάστημα!

Σε διαστημική τροχιά αναμένεται να τεθεί ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να λειτουργήσει στις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Το τηλέφωνο θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το μοντέλο της συσκευής.

Η «αποστολή» του είναι να ελέγξει έναν δορυφόρο μήκους 30 εκατοστών και, αν όλα πάνε καλά, να τραβήξει φωτογραφίες της Γης και να τις στείλει πίσω.

Η συσκευή δεν θα μπορεί, βέβαια, να κάνει κλήσεις. Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες θα στέλνονται μέσω του δορυφόρου.

«Αν ένα smartphone αποδειχθεί ότι δουλεύει στο διάστημα, αυτό θα ανοίξει πολλές νέες τεχνολογίες σε ένα πλήθος ανθρώπων και επιχειρήσεων που ασχολούνται με το διάστημα και έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Πραγματικά θα αλλάξει τους όρους του ‘’παιχνιδιού’’ για την βιομηχανία», δήλωσε ο Κρις Μπρίτζες από το Διαστημικό Κέντρο Surrey.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Δύο Κινέζοι κινούν αυτοκίνητο με...κινητό!

Σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή σε περιπέτειες τύπου Τζέιμς Μποντ, έχουμε δει τα πιο απίθανα gadget, αναφωνόντας τις περισσότερες φορές, πως είναι αδύνατον.

Ε, λοιπόν έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το...αδύνατο που μπορεί να γίνει δυνατό.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, 2 Κινέζοι έφτιαξαν ένα application σε smartfone κινητό που μπορεί να κινεί αυτοκίνητο από απόσταση!!!

Μάλιστα κατά την διάρκεια του βίντεο από πάνω περνούσε ένα αεροπλάνο και σκέφτηκαν πως δεν είναι μακριά η εποχή που θα γίνει και αυτο!!!

YouTube - Nokia C7 as remote control for BMW car

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - Squash

Δεν έχετε κουράγιο για πραγματικό αθλητισμό, πεθυμίσατε όμως λίγο να ιδρώσετε;
Παίξτε "Σκουώς" από το κομπιούτερ σας να βγάλετε το...άχτι σας!

Squash

ΔΙΑΦΟΡΑ - Μουσική - Πρόγραμμα Συναυλιών - Θέατρο - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - *culturenow.gr

Στο λινκ που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε πολλά και διάφορα που ενδιαφέρουν όλες τις μορφές ης τέχνης, όπως: Μουσική, Θέατρο, Πρόγραμμα Συναυλιών, Φεστιβάλ, Πρόσωπα κλπ.

Επισκευτείτε το!

Μουσική - Πρόγραμμα Συναυλιών - Θέατρο - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - *culturenow.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ - Ο Ken Robinson μιλάει για τα σχολεία και την δημιουργηκότητα

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.

Πολύ ενδιαφέρον!

Ken Robinson says schools kill creativity | Video on TED.com

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - forfree :: Oδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Προτάσεις για "δωρεάν" διασκέδαση το Σαββατοκύριακο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Καλές βόλτες!

forfree :: Oδηγός για τις δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ/ΚΟΥΙΖ - Quiz de L'Internaute Week-end: Qui a peint ce tableau ?

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ, στο οποίο θα δείτε 20 πολύ γνωστούς πίνακες ζωγραφικής.
Σε αυτόυς υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές για το ποιός είναι ο σωστός ζωγράφος που τον φιλοτέχνησε.
Μετά από κάθε σας απάντηση, αλλά και στο τέλος, θα υπάρχει το συνολικό σας σκορ, και η σωστή απάντηση(αν έχετε δώσει λάθος).

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας και...καλή σας επιτυχία!

Quiz de L'Internaute Week-end: Qui a peint ce tableau ?

FUNNY VIDEO - 3 year old Jonathan conducting to the 4th movement of Beethoven's 5th Sy...

Ένας εκπληκτικός πιτσιρικάς, μόλις 3 χρονών, σε "ρόλο" διευθυντή ορχήστρας.
Με πάθος, με ρυθμό, έτοιμος για το...πόντιουμ!!!

Απολαύστε τον!

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - "Ένας Έλληνας στη Νέα Υόρκη"

Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τραπεζα της Νεας Υορκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.
Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα Λόγω εργασίας για 2 εβδομάδες και χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρει Ένα δάνειο των $5.000.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος Ασφάλειας (υποθήκη) για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια Ferrari , που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της Τράπεζας.
Μέσα σε 10 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει.
Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μία Ferrari των $250.000 για να πάρει δάνειο $5000!!!!!!!!! Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και τοαφήνειστουπόγειο γκαραζ της τράπεζας.
Δύο βδομάδες αργότερα, ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5000 και τον τόκο, που ανέρχεται στα $15.41. Ο υπάλληλος του λέει:
Κύριε, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος!!!!!!!!!!
Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο?» Και ο Έλληνας απαντά:
Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσα να αφήσω το αυτοκίνητό μου για δύο εβδομάδες και να πληρώσω για πάρκινγκ μονο
15.41 $....???????

ΒΙΒΛΙΑ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - "Εξαιρετικά, Δυνατά & Απίστευτα Κοντά"

Από σήμερα και κάθε εβδομάδα θα σας προτείνουμε ένα βιβλίο με την συνδρομή του συνεργάτη του μπλόγκ, Βασίλη Τσιμπούκη.

Αυτή την εβδομάδα το βιβλίο που επιλέχτηκε είναι το:

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΤΑ» (Exremely loud & incredibly close), (Εκδ. Μελάνι, σελ.360, μετάφρ. Ε.Ηλιοπούλου).
Κριτική παρουσίαση από το blog Librofilo: http://librofilo.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html

Καλό διάβασμα και μην ξεχνάτε πως το βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος φίλος της σκέψης μας!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - The Known Universe by AMNH

Είστε για ένα ταξίδι στο μέχρι τώρα γνωστό μας διάστημα;
Ένα καταπληκτικό βίντεο για την Γή μας, το ηλιακό μας σύστημα, τον Γαλαξία μας και ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, φτιαγμένο ΄με πολύ όμορφο τρόπο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Earth Music Video

Η Γή μας απειλείται και όλοι μας πρέπει να είματε σε συναγερμό για ότι έχει να κάνει με θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος κλπ, προκειμένου να κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Σο μουσικό βίντεο που ακολουθεί μια χορωδία τραγουδάει το πολύ γνωστό τραγούδι "WIth or With Out You" των U2 και ταυτόχρονα δείχνει εικόνες του πλανήτη μας, που κινδυνεύουν να χαθούν, αν ΟΛΟΙ μας δεν κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: "η Γή δεν μας ανήκει. Δανεική την έχουμε από τα παιδιά μας!"

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - "Κλειστόν" λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας!

Λουκέτο θα βρίσκουν σε λίγο όσοι αποφασίσουν ναφτάσουν ώςτον τάφο ενός από τους πιο διάσηµουςφαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, του Τουταγχαµόν. Αν και η συγκεκριµένη λύση δεν είναι προς το παρόν επίσηµη, θεωρείται χωρίς αµφιβολία δραστική και αρκετή για να προκαλέσειθόρυβο και αντιδράσεις, δεδοµένου ότι αφορά ένα από τα µνηµεία µε τη µεγαλύτερη επισκεψιµότητα παγκοσµίως.

«Αν δεν προνοήσουµε, σε 200 χρόνια τόσο ο συγκεκριµένος όσο και άλλοι τάφοι θα καταστραφούν εντελώς από την υγρασία που παράγεται από την αναπνοή και από τον ιδρώτα και τα χρώµατα από τιςτοιχογραφίες θα ξεθωριάσουν»,εξηγεί ο γενικός γραµµατέας του Ανώτατου Συµβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου δρ Ζάχι Χαουάς. Ο τάφος του Τουταγχαµόν, που ανέβηκε στην εξουσία σε ηλικία εννέα ετών και πέθανε στα δεκαοκτώ, δεν είναι ο µοναδικός που θα κλείσει. Ηδη κλειστοί για το κοινό είναι οι τάφοι του Σέτιδος Α’, πατέρα του Ραµσή του Β’, που κράτησε την εξουσία µεταξύ των ετών 1314 και 1304 π.Χ., και της Νεφερταρί, συζύγου του Ραµσή Β’.

Πόλεµος όµως έχει ξεσπάσεικαι µόνο στην ιδέα όµως τηςαπαγόρευσης εισόδουστον τάφο του Τουταγχαµόν. Οχι τόσο από όσους θα ήθελαν να επισκεφθούν το µνηµείο, αλλά κυρίως από όσους εξαρτώνται οικονοµικά από την επισκεψιµότητά του.

Πάντως ο Δρ. Ζαχι Χαουάς είπε πως εξετάζεται η εναλλακτική λύση της "ηλεκτρονικής" επίσκεψης ή και να χτιστεί θεματικό πάρκο με αντίγραφα!!!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ/ΑΣΤΕΙΑ - Οι περιπέτειες 2 ερωτευμένων...χταποδιών!

Δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί μια ταινία μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια, που εξιστορεί με πολύ αστείο τρόπο την ιστορία 2 χταποδιών που τους...χωρίζουν!

Το χταπόδι που μένει πίσω, αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και καταδιώκει τον αγοραστή, προκειμένου να σώσει το ταίρι του!
Γίνεται το έλα να δεις και όλα αυτά με φόντο ένα ελληνικό νησί!

Απολαύστε το!

ΘΕΑΜΑΤΑ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - Rock 'n' Roll και χορός!

Εκρηκτικός συνδυασμός χορού και ροκ!
Δείτε και θαυμάστε!

ΘΕΑΜΑΤΑ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - Η Kate Moss προκαλεί(ξανά) στο "LOVE"




Με άλλο ένα προκλητικό και σέξι εξώφυλλό στο περιοδικό LOVE, η Kate Moss, ανάβει φωτιές στον αντρικό πληθυσμό και μας δείχνει την άγρια πλευρά της.
Με ανδρόγυνο look η Kate δίνει ένα παθιασμένο φιλί στο τρανσέξουαλ μοντέλο, Lea T.
Σε μια καυτή ανταλλαγή ρόλων, η Moss αναπαριστά το «αρσενικό» και η Lea T το «θηλυκό», στο σκληροπυρηνικό -όπως αναφέρεται και στο περιοδικό- εξώφυλλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Kate κοσμεί το εξώφυλλο του LOVE. Το διάσημο μοντέλο έχει γδυθεί πολλές φορές για λογαριασμό του περιοδικού με μερικές από τις πιο σέξι και διάσημες φωτογραφίες της.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Τα ελληνικά νοµίσµατα κατέγραψαν την έκλειψη



Ενα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόµισµα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην τότε συριακή Αντιόχεια
Ηταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από 2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενο: έκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένα αργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται για µία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.

Στη µία πλευρά του νοµίσµατος απεικονίζεται ο βασιλιάς της περιοχής Αντίοχος Η’ Γρυπός (αυτός που έχει γαµψή µύτη)

– που ανήκε στη δυναστεία των Σελευκιδών, επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην άλλη πλευρά ο ∆ίας ηµίγυµνος κρατά σκήπτρο στο δεξί του χέρι και στο αριστερό ένα αστέρι (συνήθως κρατά µία νίκη), ενώ πάνω από το κεφάλι του εµφανίζεται η ηµισέληνος.

Ποια σχέση µπορεί να έχουν τα δύο γεγονότα; Την απάντηση δίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Oυίνσδορ στον Καναδά Ρόµπερτ Γουάιρ. «Εκανα ορισµένους υπολογισµούς για να διαπιστώσω τι µπορεί να ήταν ορατό στον ουρανό της Αντιόχειας, της πρωτεύουσας των Σελευκιδών (σ.σ.: και λίκνο του ελληνικού πολιτισµού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής) εκείνη την εποχή και βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία», εξηγεί ο επιστήµονας κλασικών σπουδών που ενδιαφέρεται για τα αστρονοµικά φαινόµενα και παρουσίασε τα αποτελέσµατα των ερευνών του στην ετήσια εκδήλωση του Αµερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

«Στις 17 Ιανουαρίου το 121 π.Χ. οι κάτοικοι της πόλης είδαν την έκλειψη, από τον δίσκο της Σελήνης, του ∆ία – ενός από τους πλέον λαµπρούς πλανήτες και ορατού διά γυµνού οφθαλµού από την αρχαιότητα. Την ίδια εποχή ο ∆ίας βρισκόταν στον αστερισµό του Καρκίνου, ο οποίος είναι πολύ σηµαντικός αστερισµός. Αυτό σήµαινε πως ένας σπουδαίος βασιλιάς θα αναλάµβανε την εξουσία ή θα γεννιόταν στη Συρία, καθώς οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν πως ο Καρκίνος κυβερνά το συγκεκριµένο κοµµάτι του κόσµου».

Την εποχή που ο Αντίοχος Η’ σκότωσε τη δεσποτική µητέρα του Κλεοπάτρα Θεά, η οποία στο µεταξύ είχε συµβάλει στον θάνατο του άλλου της γιου, Σελεύκου Ε’ Φιλοµήτορος, ο οποίος µε τη σειρά του είχε επιχειρήσει να αναλάβει µόνος του τη διακυβέρνηση του κράτους συνέβαιναν κι άλλα στον νυχτερινό ουρανό της αρχαίας Συρίας.

«Παρατήρησα ότι συνέβησαν κι άλλες εκλείψεις την ίδια εποχή», λέει ο καθηγητής - ερευνητής Ρόµπερτ Γουάιρ. «Μέσα στην ίδια χρονιά έγινε και δεύτερη έκλειψη του ∆ία ενώµια εβδοµάδα µετά την πρώτη έγινε και έκλειψη της Αφροδίτης που επίσης θεωρείται πολύ καλός οιωνός. Ισως ο Αντίοχος Η’ αισθάνθηκε πως οι θεοί είναι επιτέλους µε το µέρος του, καθώς η έκλειψη ειδικά του ∆ία θεωρείται πολύ θετικό σηµάδι για τους βασιλείς.

Το εντυπωσιακό είναι πως ουδείς ξαναχρησιµοποίησε τη συγκεκριµένη εικονογραφία. Το εν λόγω νόµισµα κυκλοφόρησε σε µία κοπή και δεν επανήλθε στην κυκλοφορία», καταλήγει.

TANEA.GR

ΠΑΡΑΞΕΝΑ - Ανακαλύφθηκε φιάλη Ουϊσκι του 19ου αιώνα!

Κάποιοι κομπάζουν όταν σερβίρουν ουίσκι 15 ετών. Τι μπορεί να πει κανείς, όμως, όταν το ουίσκι χρονολογείται στον… 19ο αιώνα; Γιατί τότε - το 1896, 1897- υπολογίζεται ότι πρέπει να παρήχθησαν οι τρεις φιάλες Mackinlays, που βρέθηκαν κάτω από την καλύβα του Αγγλο-ιρλανδού εξερευνητή Έρνεστ Σάκλετον στην Ανταρκτική και συνδέθηκαν με την αποστολή του Nimrod το 1907, με στόχο την κατάκτηση του Νότιου Πόλου. Πιστεύεται ότι τότε το ουίσκι ήταν περίπου 10 ετών, γιατί αυτό ακριβώς είχε παραγγείλει ο εξερευνητής.

Τα μπουκάλια αυτά με το πολύτιμο περιεχόμενο βρέθηκαν πέρυσι σε ένα κιβώτιο των έντεκα. Ήταν άθικτα και, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους -30 βαθμούς στο σημείο όπου βρίσκονταν, μπορούσε κανείς να ακούσει τον ήχο του ουίσκι μέσα στο μπουκάλι, αν το κουνούσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ουίσκι φαινόταν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Και επειδή θεωρήθηκε ότι το περιεχόμενο δεν μπορεί να επιστρέψει στη Σκοτία με εμπορική πτήση, επιστράφηκαν με ιδιωτικό τζετ της Vijay Mallya, ιδιοκτήτριας της εταιρίας Whyte & Mackay’s που αγόρασε την Mackinlays πριν από μερικά χρόνια.

Εκεί, σε αποστακτήριο της Σκοτίας το ουίσκι θα μελετηθεί και θα δοκιμαστεί σε εργαστήριο επί έξι εβδομάδες, πριν επιστραφεί στην καλύβα του Σάκλετον, στο Κέιπ Ρόιντς του Ρος Άιλαντ.

Ο Σάκλετον και η ομάδα του έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους να κατακτήσουν το Νότιο Πόλο, αλλά 160 χιλιόμετρα πριν φτάσουν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους γιατί είχαν ξεμείνει από προμήθειες.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Καφές και ασπιρίνη για το...hangover!

Tον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα το hangover, δηλαδή οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.

Αυτό που προτείνουν είναι κατάποση ασπιρίνης, όχι με νερό, αλλά με καφέ.
Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η καφεΐνη που έχει ο καφές και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων παυσίπονων, δρουν κατά της αιθανόλης ή του καθαρού οινοπνεύματος που παραμένει στον οργανισμό μετά τη μέθη.

Το άλας που περιέχει το καθαρό οινόπνευμα είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, ακόμη και εάν ληφθεί σε μικρές δόσεις. Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ο καθηγητής Michael Oshinsky από το Πανεπιστήμιο Tomas Jefferson της Φιλαδέλφεια, προκάλεσε πονοκέφαλο σε αρουραίους, δίνοντάς τους μικρές ποσότητες αλκοόλ.

Ακολούθως, τους χορήγησε καφεΐνη και παυσίπονα φάρμακα για να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός μπλοκάρει το άλας του αλκοόλ και ανακουφίζει από τον πόνο. Επιπλέον, οι αρουραίοι δεν αφυδατώθηκαν, όπως φοβούνταν οι ειδικοί λόγω της λήψης καφεΐνης μετά από αλκοόλ.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω διάλογος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να οριστεί ως στάνταρ θεραπεία η λήψη καφεΐνης με παυσίπονο. Μέχρι τότε συνιστούν σε όσους επιθυμούν να κάνουν τη θεραπεία, να μην λαμβάνουν καφεΐνη και παυσίπονο με άδειο στομάχι και ποτέ νωρίτερα από έξι ώρες από το τελευταίο τους ποτήρι.

*Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση New Scientist.

πηγή! web only

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Η Αρχαία Φένεος, "βγήκε" από τις πλημύρες!

Μετά από εκτεταμένες αποψιλώσεις, αναδύθηκαν τα μεγαλοπρεπή τείχη και τα κτίρια που είχαν καλυφθεί από τη βλάστηση. Ακολουθούν γεωφυσικές έρευνες και συστηματική ανασκαφική έρευνα στην περιοχή της Πύλης

Οι πλημμύρες στην αρχαία Φενεό ήταν τόσο έντονες όσο, περίπου, και οι σημερινές στην Αυστραλία. Κάλυπταν όχι απλώς μεγάλο μέρος της πόλης, αλλά και σπουδαία ιερά, όπως του Ασκληπιού. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού ο ίδιος ο Ηρακλής, σύμφωνα με τον μύθο, είχε δημιουργήσει τους ηθμούς (βάραθρα) που, όπως πίστευαν οι Φενεάτες, ήταν τεχνητά; Οταν τα βάραθρα φράζονταν, ολόκληρη η πεδιάδα μετατρεπόταν σε λίμνη.

Ετσι, λοιπόν, ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας, ερχόμενος από τον Ορχομενό, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Φενεού περνώντας από τις καταβόθρες στα ριζά του Μαυροβουνίου και προχωρώντας κατά μήκος των δυτικών κρασπέδων τής κατακλυσμένης με νερά φενεατικής πεδιάδας. Δεν αναφέρει το συγκρότημα του Ασκληπιείου οδηγώντας τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα πως αυτά είχαν κατακλυστεί από νερά.

Αν το πρόβλημα παλιά ήταν το νερό, τώρα είναι ο χρόνος, με ό,τι συνεπάγεται το πέρασμά του: βλάστηση, επικαθίσεις χωμάτων κ.ά. Ετσι, ο χώρος, που έχει κηρυχθεί από το 1969 αρχαιολογικός και περιλαμβάνει την Ακρόπολη με τις υπώρειές της, αρχαία κρήνη, τα τείχη και το συγκρότημα Ασκληπιείου ελληνιστικών χρόνων ήταν κατά μεγάλα τμήματα αόρατος. Οι ανασκαφές της Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου - Δεϊλάκη, μεταξύ 1958 και 1964, είχαν καλυφθεί σε μεγάλη έκταση.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία επανήλθε στην περιοχή το 2008, ξεκινώντας εκτεταμένους καθαρισμούς. «Η αυτοφυής βλάστηση είχε καλύψει όλη σχεδόν την έκταση στη βόρεια πλευρά της Ακροπόλεως και ιδιαίτερα στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές παρειές του λοφίσκου που υψώνεται το παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου» λέει στο «Εθνος» ο Κωνσταντίνος Κίσσας, έφορος αρχαιοτήτων Κορινθίας. Εγιναν εκτεταμένες και συστηματικές αποψιλώσεις καθώς και καθαρισμοί και η αρχαία πόλη αναδύθηκε και πάλι στο φως με τα μεγαλοπρεπή της τείχη και τα κτίριά της.

Η ΛΖ' ΕΠΚΑ πρότεινε στο Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο την από κοινού διενέργεια ερευνητικού προγράμματος πενταετούς διάρκειας.

Επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο δρ Κίσσας και από την αυστριακή πλευρά ο δρ P. Scherrer, καθηγητής Αρχαιολογίας και επί σειρά ετών αναπληρωτής διευθυντής των ανασκαφών του Αυστριακού Ινστιτούτου στην Εφεσο.

Το πενταετές πρόγραμμα συνεργασίας θα περιλαμβάνει γεωφυσικές έρευνες, μικρές δοκιμαστικές τομές και συστηματική ανασκαφική έρευνα κατά μήκος του αρχαίου Τείχους και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πύλης. Προβλέπεται επίσης η στερέωση και αναστήλωση των τμημάτων εκείνων του Τείχους που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Τα κινητά ευρήματα θα μεταφέρονται στο Μουσείο Φενεού, που βρίσκεται μόλις 800 μ. από τον χώρο της ανασκαφής, στο χωριό Καλύβια.

Εκεί άλλωστε φυλάσσονται η κεφαλή Υγείας, που εντοπίστηκε στο Ασκληπιείο, μαρμάρινη τράπεζα προσφορών, ψηφιδωτό δάπεδο, σφόνδυλοι και κιονόκρανα κιόνων.

Μουσείο στο σχολείο
Το μουσείο θα μεταφερθεί σύντομα. Η τοπική κοινωνία δέχθηκε με χαρά το αίτημα της Εφορείας για παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων με σκοπό τη δημιουργία ενός αξιόλογου Μουσείου. Υπήρχαν πολλές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο της μεταφοράς των ευρημάτων και της φύλαξής τους σε άλλο μουσείο του Νομού. Ο κ. Κίσσας σημειώνει: «Με τη μεταστέγαση στις αρχές του 2010 του Δημοτικού Σχολείου στο νέο σχολικό συγκρότημα, θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες αποδοχής της παραχώρησης του κτιρίου με σκοπό την έκθεση των αρχαιοτήτων της Αρχαίας Φενεού και της ευρύτερης περιοχής». Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι το Club Hotel Casino Loutraki, που διαθέτει 130.000 ευρώ για τη μετατροπή του Σχολείου σε μουσείο. Η εταιρεία χρηματοδοτεί και την ανασκαφή για την ελληνική πλευρά, χορηγώντας 20.000 ευρώ ανά έτος για μία πενταετία.

Ο τοπικός ήρωαςΗ πόλη Φενεός, που το όνομά της πήρε από τον τοπικό ήρωα-οικιστή της, Φενεό, κατά τα αρχαία χρόνια ήταν αρκαδική πόλη, όπως αναφέρουν ο περιηγητής Παυσανίας και ο γεωγράφος Στράβωνας. Το όνομα Φενεός σήμερα είναι συνηθέστερα αρσενικού γένους, στον Παυσανία όμως είναι θηλυκού

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Ο Άνθρακας των "Αβύσσων" παίζει ρόλο στο κλίμα της Γης!

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι τάφροι στα βάθη των ωκεανών λειτουργούν σαν δεξαμενές άνθρακα και επηρεάζουν περισσότερο το κλίμα του πλανήτη μας απ’ ό,τι θεωρούσαν μέχρι σήμερα

Τα μυστικά της αβύσσου «ξεκλείδωσε» ομάδα διεθνών επιστημόνων. Χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένο σκάφος, οι ερευνητές εξερεύνησαν το βαθύτερο γνωστό σημείο στη Γη, την «Αβυσσο Τσάλεντζερ», στην τάφρο των Μαριανών στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, και διαπίστωσαν ότι οι τάφροι επηρεάζουν περισσότερο το κλίμα του πλανήτη μας απ’ ό,τι θεωρούσαν μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι οι τάφροι στα βάθη των ωκεανών λειτουργούν σαν δεξαμενές άνθρακα, αποθηκεύοντας πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ' ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες, με αποτέλεσμα να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της χημείας και του κλίματος της Γης. «Είναι η πρώτη φορά που μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε σύνθετα μηχανήματα σε τέτοια βάθη για να μετρήσουμε πόσος άνθρακας είναι θαμμένος εκεί», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής ερευνητής, Ρόνι Γκλαντ, του Πανεπιστημίου Νότιας Δανίας και της Σκοτσέζικης Ενωσης Θαλάσσιων Επιστημών.

Αισθητήρες
Συνεργαζόμενος με Ιάπωνες, Βρετανούς και Γερμανούς επιστήμονες, ο Γκλαντ χρησιμοποίησε ένα σκάφος εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες που προστατεύονταν από τιτάνιο ενάντια στην υψηλή πίεση (1.100 φορές μεγαλύτερη από αυτήν στην επιφάνεια). Το σκάφος χρειάστηκε τρεις ώρες για να φτάσει στον βυθό (σχεδόν 11.000 μέτρα, δηλαδή βάθος δύο χιλιόμετρα μεγαλύτερο από το ύψος του Εβερεστ), όπου πραγματοποίησε πειράματα.

«Ενδιαφερόμαστε να κατανοήσουμε πόση οργανική ύλη μένει στον βυθό είτε καταναλώνεται από βακτήρια είτε διαλύεται είτε θάβεται», εξήγησε ο Γκλαντ και προσέθεσε ότι το ποσοστό που διαλύεται ή θάβεται «είναι η απόλυτη διαδικασία που καθορίζει πόσο αποτελεσματικά η θάλασσα μπορεί να αιχμαλωτίσει και να απομονώσει άνθρακα στον παγκόσμιο κύκλο του άνθρακα».

Το πρώτο ταξίδι στην τάφρο των Μαριανών έγινε το 1960 από τους Ζακ Πικάρ και Ντον Γουόλς, οι οποίοι καταδύθηκαν με το ελβετικό σκάφος Τριέστε στα 10.916 μέτρα, στη μοναδική επανδρωμένη κατάδυση σε τέτοιο βάθος.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Τέλος τα γυρίσματα για "Το Νησί"

Με ένα γλέντι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει, αποχαιρέτησε η Κρήτη το αγαπημένο σε όλους μας «Νησί»! Περισσότεροι από 2.000 Κρητικοί έφαγαν και ήπιαν παρέα με το Στέλιο Μάινα, την Κατερίνα Λέχου αλλά και το διευθυντή προγράμματος του Mega, Πέτρο Μπούτο.

Η Βικτόρια Χίσλοπ, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, ο μικρός Δημητράκης, οι τεχνικοί, ο παραγωγός Νίκος Ερματζόγλου και πόσοι ακόμη βρέθηκαν στο Πάνω Χωριό της Ελούντας και υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, είπαν «αντίο» στη Σπιναλόγκα!

Έτσι, με πολύ χορό και τραγούδι έσβησαν τα φώτα του «Νησιού» για τους συντελεστές του, γιατί όσον αφορά στους θεατές… εμείς έχουμε πολύ ακόμη μέχρι να το αποχαιρετήσουμε.

YouTube - Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου - Α.Μπάμπαλη -Το νησί

ΑΡΧΙΑΟΛΟΓΙΑ - "Ρωμαϊκό θαύμα" στον Έβρο

Ενα εντυπωσιακό υδραυλικό έργο έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι ύστερα από πολύχρονες ανασκαφές στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου

Μόλις 300 μέτρα από τον ποταμό Εβρο, σε μια πόλη διάσημη για τη βυζαντινή της ιστορία, μια ανασκαφή έφερε στο φως ένα σπουδαίο υδραυλικό έργο. Οχι μεσαιωνικό, όμως. Πρόκειται για ένα έργο υδραυλικό, της ρωμαϊκής εποχής, τότε που το Διδυμότειχο ονομαζόταν Πλωτινόπολη. Η εντυπωσιακή ανασκαφή διαρκεί χρόνια. Ευτυχώς που γίνονται επιστημονικές διαλέξεις για να πάρει χαμπάρι η πρωτεύουσα, η οποία ως προς τον Εβρο ασχολείται μονάχα με τους φράχτες...

Ο αρχαιολόγος Ματθαίος Κουτσουμανής από τη ΙΘ’ εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θράκης θα παρουσιάσει σήμερα στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), τα πιο πρόσφατα ευρήματα της ανασκαφής. Η διάλεξή του έχει τον τίτλο «Εντυπωσιακό δείγμα υδραυλικής αρχιτεκτονικής ρωμαϊκών χρόνων στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου». Η ανασκαφή διεξάγεται στην περιοχή Αγίας Πέτρας Διδυμοτείχου, ανάμεσα στη συμβολή των ποταμών Εβρου και Ερυθροποτάμου, στον οχυρό λόφο «Αγίας Πέτρας» (ύψους 55,90 μ.).

Η θέση έχει ταυτιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Γεώργιο Μπακαλάκη. Ο κ. Κουτσουμανής σκάβει από το φθινόπωρο του 1996. Η τελευταία αποκάλυψή του είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα υδραυλικής αρχιτεκτονικής ρωμαϊκών χρόνων και ένα δάπεδο ρωμαϊκού κτιρίου με σύστημα αγωγών. Το τελευταίο θα μπορούσε να σχετισθεί με κάποιο δημόσιο λουτρό ή με λουτρό πολυτελούς κατοικίας, ενδεχομένως κάποιας έπαυλης.

Εντόπισε ένα πηγάδι διαμέτρου 2,20 μ. που έχει ανασκαφεί σε βάθος 12,67 μ. χωρίς να έχει εντοπιστεί ακόμη ο πυθμένας του. «Σε βάθος 2,5 μ. βρήκαμε ένα άνοιγμα διαστάσεων 1,25Χ1,20 μ. με ένα τοξωτό υπέρθυρο που οδηγούσε σε έναν ορθογώνιο καμαροσκέπαστο θάλαμο διαστάσεων 4Χ2,15Χ3,50 μ.» σημειώνει. Στη βόρεια στενή πλευρά του αποκαλύφθηκε άλλο άνοιγμα-είσοδος στον θάλαμο.

Στην εξωτερική πλευρά της εισόδου αποκαλύφθηκαν δύο τοίχοι και ανάμεσά τους σκαλοπάτια. Είναι σαφές πως ο θάλαμος χρησιμοποιούνταν για την άντληση του νερού από το πηγάδι».

Η επιμελημένη εικόνα κατασκευής οδηγεί τον κ. Κουτσουμανή και τους συνεργάτες του στο συμπέρασμα πως το συγκρότημα αυτό (πηγάδι και θάλαμος) είχε σχέση με την υδροδότηση της πόλης. Είναι, άλλωστε, σύγχρονο με την ίδρυσή της (αρχές 2ου αι. μ.Χ.).

Ακριβώς δίπλα στον θάλαμο ανασκάπτεται ρωμαϊκό κτίριο με ψηφιδωτό δάπεδο σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης. Η Εφορεία αρχαιοτήτων εκπονεί μελέτη για την κατασκευή ενός στεγάστρου προκειμένου όλα αυτά τα ευρήματα να προστατευθούν κα να καταστούν ορατά και επισκέψιμα στο κοινό.

ΑΣΤΕΙΑ/ΠΑΡΑΞΕΝΑ - Απίθανοι νόμοι!!!

Ωρες ώρες είναι να απορεί κανείς... Μα τι είχε πιει ο νομοθέτης όταν έβγαζε αυτούς τους νόμους; Κι επίσης, εκείνοι που τους ψήφιζαν, τα έτσουζαν μαζί του; Διαβάστε μερικούς από τους πιο... ιδιαίτερους νόμους και θα καταλάβετε!

- ΗΠΑ, California, Chico (δημοτικός νόμος): Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.

- ΗΠΑ, California, Downey (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το πλύσιμο αυτοκινήτου στο δρόμο (ψηφίστηκε το 1995).

- ΗΠΑ, California, Hollywood (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομη η διέλευση περισσοτέρων των 2.000 προβάτων ανά κοπάδι από τη Hollywood Boulevard.

- ΗΠΑ, California, Los Angeles (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και/ή φυλάκιση 6 μηνών.

- ΗΠΑ, California, Palm Springs (δημοτικός νόμος): Απαγορεύεται η διέλευση καμήλας από την Palm Canyon Drive μεταξύ 16.00 και 18.00.

- ΗΠΑ, California, San Diego (δημοτικός νόμος): Όσοι αφήνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια τους μετά τη 2α Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο $100.

- ΗΠΑ, Arkansas (πολιτειακός νόμος): Ο άνδρας έχει το δικαίωμα να δέρνει τη σύζυγό του, όχι όμως περισσότερες από μία φορά το μήνα.

- ΗΠΑ, Colorado, Alamosa (δημοτικός νόμος): Η εκτόξευση πυραύλων κατά αυτοκινήτων είναι παράνομη.

- ΗΠΑ, Colorado, Logan County (δημοτικός νόμος): Είναι παράνομο το φιλί σε μια γυναίκα ενώ αυτή κοιμάται.

- ΗΠΑ, Florida (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται η απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό σε δημόσιο χώρο, μετά τις 18.00 κάθε Πέμπτη.

- ΗΠΑ, Florida, Pensacola (δημοτικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λιγότερα από $10 στην τσέπη τους.

- ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύεται το ροχαλητό εκτός και εάν όλα τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειστά και κλειδωμένα.

- ΗΠΑ, Massachusetts (πολιτειακός νόμος): Απαγορεύονται οι γορίλες στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.

- ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Η ποινή για όποιον πηδάει από κάποιο κτίριο είναι θάνατος.

- ΗΠΑ, New York (πολιτειακός νόμος): Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ πρέπει να έχει τα χέρια διπλωμένα μπροστά του και να κοιτά την πόρτα.

- ΗΠΑ, Texas, Texarkana (δημοτικός νόμος): Οι κάτοχοι αλόγων δεν επιτρέπεται να τα ιππεύουν νύχτα, εάν αυτά δε φέρουν πίσω φώτα.

- Ελβετία, (εθνικός νόμος): Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας μετά τις 22.00.

- Δανία, (εθνικός νόμος): Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς αυτοκινήτων να εκκινούν τα οχήματά τους ενώ κάποιος βρίσκεται κάτω από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=53&aid=84310#ixzz1BMzNh4Mp

ΑΣΤΕΙΑ - "Παιδί-θαύμα" ντράμερ!

Έχουμε δει και ακούσει "παιδιά-θαύματα" για ένα σωρό πράγματα. Μπυσική, χορός, θεάματα γενικά. Ε, σε αυτό το βίντεο θα δείτε έναν πιτσιρικά(είναι δεν είναι 7-8 χρονών), που παίζει ντραμς, σαν επαγγελματίας. Ο ρυθμός του το ύφος του, όλα παραπέμπουν σε επαγγελματία. Χαρείτε τον!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΤΕΙΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Τον απείλησε με μήνυση γιατί δεν είχε...στύση!

Τι άλλο θα διαβάσουμε. Γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Αιγίου με την πρόθεση να κάνει μήνυση στον σύζυγό της επειδή αδυνατούσε να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα.

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αιγίου όταν άκουσαν μια γυναίκα να τους λέει ότι ο άνδρας της είναι ανίκανος. Μάλιστα η γυναίκα συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε πάρει για τα καλά τους δρόμους της δικαιοσύνης αφού πρώτα είχε επισκεφτεί τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος» ο εισαγγελέας την παρέπεμψε στην αστυνομία για να βρει το δίκιο της.

«Μα είναι δυνατόν τώρα να τρέχετε με μηνύσεις στα δικαστήρια επειδή ο γαμπρός σας έχει πρόβλημα στύσης; Εξάλλου δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο», φέρεται να είπε ο αστυνομικός, για να πάρει την παράλογη απάντηση: «Να τον πάρετε τηλέφωνο και να του κάνετε συστάσεις...».

Η απίστευτη ιστορία είχε και συνέχεια αφού την επόμενη μέρα η αστυνομία μετά από αφόρητες πιέσεις συζύγου και πεθερού κάλεσε τον άνδρα για να τον ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο άνδρας δεν πίστευε στα αφτιά του και εν μέρει παραδέχτηκε το πρόβλημα το οποίο όμως απέδωσε στο άγχος που του δημιουργεί η γυναίκα του.

ΣΧΟΛΙΟ
Τώρα δηλαδή που του έγιναν συστάσεις, θα του σηκωθεί; Ή μήπως καλύτερα να πάνε την άλλη φορά επί τόπου οι αστυνόμοι να δουν ότι όλα πάνε κατ' ευχήν;

Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή την ζωή!!!

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - Ο "Οφιούχος" το 130 ζώδιο. Άνω-κάτω το μέχρι τώρα γνωστό ωροσκόπιο!


Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με το 13ο ζώδιο. Σύμφωνα με αμερικανούς αστρολόγους η ευθυγράμμιση των αστεριών με τη σελήνη και τη γη δεν είναι σωστή και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο ζωδιακός κύκλος είναι λάθος. Αστρολόγοι από τη Μινεσότα πιστεύουν ότι στο ζωδιακό κύκλο θα πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα ζώδιο, ο Οφιούχος.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν γεννηθεί και πιστεύουν ότι είναι Παρθένοι στην ουσία είναι Λέοντες και όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου ανήκουν στο ζώδιο του Οφιούχου.

Ο γνωστός αστρολόγος Parke Kunkle δήλωσε πως οι περισσότεροι αστρολόγοι στην Αμερική και στην Ευρώπη ασχολούνται με μια συγκεκριμένη μορφή αστρολογίας που είναι βασισμένη στη θέση της γης απέναντι στον Ήλιο και στις εποχές και γι αυτό δεν έχουν «συντάξει» σωστά τον ζωδιακό κύκλο

Εάν θέλετε να μάθετε σε πιο ζώδιο ανήκε βάση την ένταξης του 13 ζωδίου ο ακόλουθος πίνακας θα σας βοηθήσει.

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου
Δίδυμος: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: November 23 – 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Η Βιβλιοθήκη του J.F.Kennedy στο διαδίκτυο!


Η Βιβλιοθήκη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στη Βοστώνη, με χιλιάδες ντοκουμέντα και φωτογραφίες του 35ου προέδρου των ΗΠΑ ψηφιοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου από την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

Η συλλογή αυτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση jfklibrary.org, είναι η πιο πλήρης ψηφιακή βάση δεδομένων ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αναφέρει το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης JFK.

"Οι γονείς μου πίστευαν στην Ιστορία σαν να είναι ένας από σημαντικότερους δασκάλους μας", αναφέρει η κόρη του πρώην προέδρου, η Καρολάιν, σε ανακοίνωση.

"Καθώς η νεολαία εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο το διαδίκτυο ως πρώτη πηγή πληροφόρησης, ελπίζουμε ότι τα ψηφιακά αυτά αρχεία θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά να αποκτήσει περισσότερη γνώση για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας", προσθέτει.

Ιστορικά έγγραφα, επιστολές, φωτογραφίες και ταινίες διαφωτίζουν για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, τον Ψυχρό Πόλεμο, τις σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση, την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, την αρχή της εποποιίας με την αποστολή του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Το ψηφιακό υλικό περιλαμβάνει 200.000 σελίδες ντοκουμέντων, 300 ακουστικές ταινίες με 1.245 ομιλίες, συνεδριάσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθώς και 72 μπομπίνες ταινιών και 1.500 αρνητικά φωτογραφιών.

Προοδευτικά, και άλλα αρχεία θα περάσουν σε ψηφιοποιημένη μορφή και θα προστεθούν. Η Βιβλιοθήκη Κένεντι έχει 8,4 εκατομμύρια σελίδες ντοκουμέντων, 400.000 φωτογραφίες και 9.000 ώρες ηχητικού υλικού.

ΘΕΑΜΑΤΑ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - Η Μέριλυν θα "ζωντανέψει" πάλι!


Είναι πολύ πιθανό, να δούμε την Merilyn Monroe ξανά στην μεγάλη οθόνη, περίπου πέντε δεκαετίες μετά τον θάνατό της; Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο άνθρωπος που αγόρασε τα δικαιώματα για την διαχείριση της εικόνας, της πιο θρυλικής ηθοποιού του πλανήτη.

Ο Jamie Salter, που ήδη διαχειρίζεται την εικόνα του Bob Marley, από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στην κατοχή του, ουσιαστικά… την Merilyn Monroe! Τα δικαιώματα στον Salter έδωσε η Anna Strasberg, χήρα του μέντορα της Monroe και δασκάλου υποκριτικής, Lee Strasberg, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός της κληρονόμος.

Σε μια εποχή που, όπως φαίνεται και από τη πρόσφατη λίστα του Forbes, οι celebrities που έχουν αποβιώσει φέρνουν ακόμα πολλά λεφτά, ο Salter αποφάσισε να το κάνει επιχείρηση. Έτσι, σκοπός του είναι, όχι μόνο να δούμε το όνομα της Merilyn να διαφημίζει μια νέα μάρκα ρούχων, αρωμάτων και κοσμημάτων, αλλά ακόμα και την ίδια την Merilyn να μας χαμογελάει ξανά στη μεγάλη οθόνη, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Στα άμεσα σχέδια του Salter, είναι να ξεκινήσει στην τηλεόραση ένα reality show για να βρεθεί «το επόμενο πρόσωπο της Merilyn Monroe». Όπως υποστηρίζει η χήρα του Strasberg, βρίσκει «τολμηρές και πρωτοπόρες» τις ιδέες του Salter, οι οποίες θα βοηθήσουν στο να διατηρηθεί ζωντανή η εικόνα της Merilyn και στον 21ο αιώνα.

Ο τραγικός θάνατος της Merilyn Monroe, σε ηλικία μόλις 36 ετών, το 1962 από υπερβολική δόση, την έβαλε στο πάνθεον του Hollywood. Στην στιγμή της απόλυτης δόξας και επιτυχίας, έμεινε για πάντα ζωντανή στις μνήμες ως η πιο όμορφη και εντυπωσιακή ξανθιά του κόσμου
.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

MUSIC Video Clip - Melky Jean - Better (CARE For Haiti)

Το νέο τραγούδι για τον 1 χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής, προκειμένου να συνεχιστεί η βοήθεια προς τους εκεί σεισμόπληκτους, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

Το τραγουδάει η MELKY JEAN και ο τίτλος του είναι "Better (Care for Haiti)"

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΡΕΠΟΡΤΑΖ - "Η άλλη Ελλάδα" μέρος Β'

Το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας πρωτοβουλίες, επιστημονικές προτάσεις και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν. Εικόνες μιας «άλλης», άγνωστης Ελλάδας που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα.

Στον Κεφαλά Λακωνίας πριν από μερικά χρόνια, μία παρέα νέων ανθρώπων αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τον τόπο της. Σήμερα, και οι 320 κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με τη βιολογική καλλιέργεια ελιάς, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην Πάτρα, μία νεοσύστατη εταιρεία πληροφορικής συνεργάζεται με τη εταιρείες γίγαντες όπως η Intel και η Nοkia. Βασικό της εργαλείο: μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μεταφράζουν τα προγράμματα τους σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο η ομάδα Mertacor σάρωσε τα βραβεία στον τελευταίο Διεθνή Διαγωνισμό για ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Μια ομάδα μαθητών από τη Θεσσαλονίκη κερδίζει μετάλλια στην 4ης Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Στην Καρδίτσα, το ποδήλατο έχει αλλάξει ριζικά τον κυκλοφοριακό χάρτη και την όψη της πόλης. Το 70% των κατοίκων χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις τους το ποδήλατο, σε ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Στην Αθήνα, ο φακός του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» βρέθηκε στη Νευροχειρουργική Μονάδα του «Ευαγγελισμού», την «κλινική των θαυμάτων», όπως συχνά την αποκαλούν. Ο Στέλιος Κούλογλου συναντά τον Δαμιανό Σακά, τον γιατρό που σηκώνει όρθιους τους αναπήρους. Η ομάδα του «Ευαγγελισμού» έχει καταφέρει να αλλάξει την ποιότητα ζωής σε περιπτώσεις καταδικασμένες από την ιατρική κοινότητα, με την κλινική να λειτουργεί σήμερα σαν εκπαιδευτικό κέντρο για νευροχειρουργούς από όλο τον κόσμο

http://www.rwf.gr

MUSIC/Video Clip - The Quantic Soul Orchestra - She Said What? (ft. J-Live)

Πολλές φορές η μουσική έχει ενώσει κόσμους, ρυθμούς, κουλτούρες με τέτοιον τρόπο που να σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι οι THE QUANTIC SOUL ORCHESTRA ft. J-Live στο "She Said What?". Ένας ρυθμός soul/bossa/hip hop που δεν σε αφήνει "ήσυχο" και σε κρατάει σε ρυθμό από την αρχή ως το τέλος.

Απολαύστε το!

ΤΕΧΝΕΣ - Άνοιξε πάλι το Μουσείο Νταλί στην Φλόριντα

Το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Σαλβαντόρ Νταλί εκτός Ισπανίας, το μουσείο Νταλί, άνοιξε επίσημα ξανά στη Φλόριντα των ΗΠΑ(Σαιντ Πήτερσμπουργκ), φιλοξενώντας 96 ελαιογραφίες του Ισπανού σουρεαλιστή και ακόμα 2.000 αντικείμενα της τέχνης του.

Το μουσείο, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντανακλά το σουρεαλιστικό πνεύμα του Νταλί, κόστισε 36 εκατομμύρια δολάρια και είναι διπλάσιο από το πρώτο μουσείο που άνοιξε το 1982 και φιλοξενούνταν σε μια μετασχηματισμένη αποθήκη. «Νομίζω ότι θα άρεσε στον Νταλί» είπε ο αρχιτέκτονάς του, Ιαν Γουέιμαουθ. «Είναι αρκετά παιχνιδιάρικο. Δεν υπάρχει τίποτα σαν κι αυτό σε όλο τον κόσμο».

Ο διευθυντής του μουσείου Χαν Χάιν είπε κατά την τελετή εγκαινίων: «Είναι μια συλλογή που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ξανά. Περιλαμβάνει έργα από κάθε περίοδο της καριέρας του Νταλί, από τους πίνακές του έως έργα σε χαρτί, αντικείμενα και φιλμ».


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Σε κίνδυνο από τις πλημμύρες ο Κοραλιογενείς Ύφαλος

Σε κίνδυνο βρίσκονται τα εύθραυστα κοράλλια και η θαλάσσια ζωή στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο, καθώς οι καταστροφικές πλημμύρες στην Αυστραλία τον κατακλύζουν με τοξικό ίζημα, γεμάτο παρασιτοκτόνα, όπως προειδοποιούν περιβαλλοντολόγοι.

Οι λάσπες από τους ποταμούς Φιτζρόι και Μπερνέτ στην πολιτεία Κουίνσλαντ έφτασαν 40 χιλιόμετρα από τις ακτές στη νότια πλευρά του ύφαλου, που συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η τοξική ρύπανση από τις πόλεις και τα αγροκτήματα που πλημμύρισαν σε όλο το μήκος των ακτών του Κουίνσλαντ θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και το πιθανότερο είναι να έχουν ανάλογες επιπτώσεις και για την θαλάσσια ζωή στην περιοχή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Η διεύθυνση του Πάρκου του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, που διαχειρίζεται 345.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κοραλλιών στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, επισήμανε πως το ίζημα, οι υψηλές θερμοκρασίες, το υπερβολικό νερό και τα ιχνοστοιχεία μπορούν να καταστρέψουν ή να αποδυναμώσουν τα κοράλλια.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι αναμενόμενο τα κοράλλια να ξεθωριάσουν εξαιτίας των πλημμυρών. Το ξεθώριασμα των κοραλλιών συμβαίνει όταν οι οργανισμοί αυτοί πεθαίνουν αφήνοντας μόνο έναν σκελετό από ασβεστόλιθο.

Η ζημιά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο μπορεί να είναι πολύ σοβαρότερη επειδή οι πλημμύρες είναι "μεγαλύτερες, περισσότερο ρυπογόνες και πιο επικίνδυνες εξαιτίας της υπερβολικής υλοτομίας, της συμπύκνωσης του εδάφους και της υπερεκμετάλλευσης των βοσκότοπων", τονίζει το WWF.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο ύφαλος θα επανέλθει, αλλά υπολογίζουν ότι αυτό θα συμβεί σε περίπου 100 χρόνια.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΘΕΑΜΑΤΑ - Ο Javier Bardem κλέβει την παράσταση. Θα πάρει και το Όσκαρ;

Το καλλιτεχνικό γεγονός της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα η σύμπραξη του Alejandro Gonzalez Inarritu με τον Javier Bardem στο ''Biutiful''.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Javier Bardem, καταθέτει ακόμα μία εκπληκτική ερμηνεία (ίσως την πιο εσωτερική της καριέρας του) στη νέα ταινία του Alejandro Gonzalez Inarritu ''Biutiful''. Ο Ουξμπάλ ανακαλύπτει πως του απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής και αποφασίζει να βάλει σε τάξη το χάος της ζωής του. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του αυτής, περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και στον υπόκοσμο της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε μετανάστες, συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών... Αφήνοντας πίσω του τα σπονδυλωτά δράματα (21 Γραμμάρια και Βαβέλ) που τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό, ο Inarritu υπογράφει την πιο ώριμη ταινία της μέχρι τώρα καριέρας του επιστρέφοντας στις ρίζες και στην ισπανική γλώσσα. Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και βραβευμένο με το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών για τον υπέροχο Javier Bardem.

nooz.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Επετειακά δώρα για τους ερωτευμένους από την Logitech


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Logitech ετοίμασε μια λίστα με χρηστικά προϊόντα που μπορεί να διαλέξει ο καθένας για δώρο στο αγαπημένο του πρόσωπο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Χαρίζοντας μία webcam στα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορείτε να βρίσκεστε σε άμεση σύνδεση μαζί τους κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται! Η βιντεοεπικοινωνία σας ενώνει, γρήγορα και απλά. Με την πρωτοποριακή Logitech HD Webcam C270 έχετε εικόνα σε υψηλή ανάλυση και επιπλέον μπορείτε να τραβήξετε κρυστάλλινης καθαρότητας φωτογραφίες στα 3 megapixel. Επίσης, μπορείτε να καταγράψετε και να ανεβάσετε με ένα κλικ, βίντεο υψηλής ανάλυσης με πλούσιο ρεαλιστικό χρώμα, στο Facebook ή το YouTube, και να μοιραστείτε τις προσωπικές σας στιγμές με τους αγαπημένους σας.

Η Logitech C270 σε συνδυασμό με το αντίστοιχο λογισμικό Vid HD προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που επιτρέπει την επικοινωνία, την οπτική επαφή και το μοίρασμα εμπειριών με τέτοια λεπτομέρεια, που καμιά άλλη ενσωματωμένη webcam δεν μπορεί να δώσει, αποτελώντας το ιδανικό δώρο για την γιορτή Αγίου Βαλεντίνου! Παράλληλα με την HD Webcam C270 χαρίστε του/της ένα ποντίκι της σειράς Fantasy Collection της Logitech, για δώσετε περισσότερο χρώμα, ζωντάνια και μια δόση μυστηρίου στο γραφείο ή στο σπίτι των αγαπημένων σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα χρώματα και σχέδια – όπως το Blue Swirl και το Pink Balance – για να πυροδοτήσετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε μια παιχνιδιάρικη νότα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

nooz.gr

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

MUSIC VIDEO CLIP - Michael Jackson Duet with Akon - Hold My Hand

Μπορεί να έχει περάσει κάτι περισσότερο από 18 μήνες από τότε που "έφυγε" από την ζωή, όμως δεν παύει να είναι παρών.

Για άλλους είναι η κότα που έκανε το χρυσό αυγό(βλέπε δολλάρια), για άλλους είναι και πάντα θα είναι ο "Βασιλιάς της Ποπ". Όπως και να έχει ο μύθος του πουλάει ακόμα.

Έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του 1ου σινγκλ από τα "ακυκλοφόρητα" τραγούδια του σούπερ σταρ της Ποπ μουσικής, Μ.Τζάκσον και αυτό έχει συγκεντρώσει ήδη κάτι λιγότερο από 20 εκ χτυπήματα στο δίκτυο.

Ας το ακούσουμε και εμείς και ας ευχηθούμε να μάθουμε κάποτε την πραγματική ιστορία του θρύλου για την ζωή του και το ν θάνατό του.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - Trailer - Ice Age 4: Continental Drift - First Look: Official Scrat Short Film (20...

Μιλάμε για το, ίσως πιο επιτυχημένο σίκουελ(σειρά) κινουμένων σχεδίων μαζί με το ΣΡΕΚ.
Όμως εδώ μιλάμε για μια κλιμακούμενη σειρά που από το 1 έως το πολυαναμενόμενο 4, γίνεται από καλύτερο, όλο και...καλύτερο.

Το Νο 4 της σειράς αναμένεται σε 3D τον Ιούνιο του 2012 και από τώρα έχουν αρχίσει οι...φωνές για την καθυστέρηση από την ανυπομονεσία.

Μέχρι τότε ας...βολευτούμε με το τρέιλερ του 4ου επεισοδίου που είναι, τουλάχιστον, ξεκαρδιστικό!

Απολαύστε το!

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΥΓΕΙΑ - Συχνά διαλείματα από την καθιστική μας ζωή, αλλιώς...

Όσοι εργάζονται σε γραφείο, όσοι απολαμβάνουν με το παραπάνω το καθισιό στον καναπέ ή τον υπολογιστή κι όσοι γενικότερα, περνούν πολλές ώρες καθιστοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο κίνδυνος των οποίων, όμως, μπορεί να μειωθεί με μικρά διαλείμματα.
Τη στιγμή που τεχνολογικές εξελίξεις ευνοούν ακόμη περισσότερο το καθισιό, οι ερευνητές συνιστούν στους ανθρώπους να μην χάνουν την παραμικρή ευκαιρία, μέσα στην καθημερινότητά τους, να σηκώνονται όρθιοι και να περπατούν.

Νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αποτελεί την πρώτη μεγάλη έρευνα που συσχετίζει τη συνολική ώρα του καθισιού και των διαλειμμάτων από αυτό, με τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, διαβήτη και άλλες μεταβολικές ασθένειες, καθώς επίσης με την χρόνια φλεγμονή, που παίζει ρόλο, μεταξύ άλλων, και στην αρτηριοσκλήρυνση

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Πατητήρι 6000 χρόνων στην Αρμενία

Η αρχαιότερη εγκατάσταση παραγωγής κρασιού ανακαλύφθηκε στην Αρμενία. Πατητήρι και δοχεία ζύμωσης, που χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν, βρέθηκαν σε σπηλιά στο νότιο Καύκασο.
Ο Gregory Areshian, ένας από τους επικεφαλής της ανασκαφής δήλωσε ότι αποτελεί το πιο παλιό παράδειγμα ολοκληρωμένης παραγωγής κρασιού.

Η εγκατάσταση ανακαλύφθηκε στα βουνά της νοτιοανατολικής Αρμενίας. Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί επίσης το αρχαιότερο γνωστό δερμάτινο παπούτσι, ετών 5.500.

Μέσα στη σπηλιά, η διεθνής ομάδα αρχαιολόγων βρήκε μια ρηχή λεκάνη, περίπου ενός μέτρου, που σύμφωνα με τους ερευνητές, χρησιμοποιούνταν ως πατητήρι.

Η ερευνητική ομάδα βρήκε επίσης σπόρους σταφυλιών, που είχαν πατηθεί και ανήκουν στον ίδιο τύπο σταφυλιών που χρησιμοποιούνται και σήμερα για την παραγωγή κρασιού.

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν από το National Geographic Society και δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση του Journal of Archaeological Science.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Εικόνα του Διαστήματος με 500εκ. άστρα!

Επτά εκατομμύρια επιμέρους εικόνες συνθέτουν τη μεγαλύτερη και πιο λεπτομερή εικόνα του νυχτερινού ουρανού και του Σύμπαντος που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Η κάθε μία από τις επιμέρους εικόνες έχει ανάλυση 125 εκατ. pixel, που απεικονίζουν κάθε ουράνιο αντικείμενο: άστρα, γαλαξίες, νεφελώματα, κβάζαρ, αστεροειδείς, κλπ.

Η εντυπωσιακή ψηφιακή εικόνα-χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστρονόμοι, θα αποτελέσει το νέο διεθνές «σημείο αναφοράς» για τον ουρανό και έρχεται να αντικαταστήσει, μετά από περίπου μισό αιώνα, μια εικόνα που είχε δημιουργηθεί στη δεκαετία του ΄50 από το τηλεσκόπιο «Πάλομαρ» (Palomar Sky Survey). Η νέα εικόνα περιέχει περίπου δεκαπλάσια σε αριθμό ουράνια αντικείμενα (άστρα, γαλαξίες, νεφελώματα, κβάζαρ, αστεροειδείς κ.α.), σε σχέση με την εικόνα του Πάλομαρ.

Η πολυσύνθετη εικόνα αποτελείται από τη σύνθεση επτά περίπου εκατομμυρίων επιμέρους εικόνων, η κάθε μια από τις οποίες έχει ανάλυση 125 εκατ. εικονοστοιχείων (pixel), που απεικονίζουν κάθε ουράνιο αντικείμενο. Θα χρειάζονταν ενωμένες μισό εκατομμύριο τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (high definition) για να δει κανείς σε πλήρη ανάλυση αυτή την εικόνα, η οποία συνολικά έχει περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο «πίξελ».

Η εικόνα, με την ονομασία SDSS-III, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC, την εφημερίδα Guardian και τη DailyMail, κατέστη εφικτή χάρη στο πλαίσιο του προγράμματος ουράνιας παρατήρησης Sloan Digital Sky Survey, που «χτενίζει», εδώ και περίπου δώδεκα χρόνια, ενδελεχώς τον ουρανό, για να δημιουργήσει τον πιο λεπτομερή «χάρτη» του. Η εικόνα και τα δεδομένα που τη συνοδεύουν είναι δωρεάν προσβάσιμα, όχι μόνο από επαγγελματίες αστρονόμους, αλλά και από κάθε ερασιτέχνη και ενδιαφερόμενο πολίτη.

Περίπου 250 εκατ. άστρα και άλλοι τόσοι γαλαξίες έχουν μέχρι τώρα εντοπιστεί μέσω του προγράμματος αστρονομικής «χαρτογράφησης» Sloan Digital Sky Survey και η νέα εικόνα-χάρτης, που απεικονίζει αυτά τα 500 εκατ. ουράνια αντικείμενα, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά αυτό τον αριθμό, καθώς τα νέα δεδομένα θα δώσουν πολλή δουλειά στους απανταχού αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Τα στοιχεία του Sloan Survey είναι αυτά που χρησιμοποιεί και η online υπηρεσία Google Sky, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να «περιδιαβαίνουν» στον ουρανό, όπως στους δρόμους της γειτονιάς τους.

πηγη: enet.gr

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - 20εκ. "Ιοί" βρέθηκαν στο Ίντερνετ το 2010!

Tα PandaLabs, τα anti-malware εργαστήρια της Panda Security, έκλεισαν τη χρονιά με μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά και απολογισμό, στους ιούς που πέρασαν κατά τη διάρκεια του 2010. Δεν ήταν μία εύκολη χρονιά για κανέναν, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, εντοπίστηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια νέες απειλές από malware, μέσα στους δώδεκα μήνες που πέρασαν!

Περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:
http://www.nooz.gr/article/2010-20-ek-nees-apeiles-gia-tous-xristes-tou-internet

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Τεράστια "Μαύρη Τρύπα" πολύ κοντά μας!


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια πελώρια μαύρη τρύπα, που έχει μάζα περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ήλιο μας, στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία-νάνου.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τεράστια μαύρη τρύπα στο επίκεντρο ενός πολύ νέου σε ηλικία και μέγεθος γαλαξία, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι στο επιστημονικό ερώτημα "οι μαύρες τρύπες ή οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν πρώτα;", η απάντηση μάλλον θα πρέπει να γέρνει υπέρ των μαύρων τρυπών, καθώς, όπως φαίνεται, είναι δυνατό να υπάρξει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένα πολύ μεγάλος γαλαξίας.

Η ανακοίνωση, που προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, ενώ παρουσιάστηκε και στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Physics World. Η ανακάλυψη δείχνει ότι οι μαύρες τρύπες, από όπου δεν μπορεί να διαφύγει ούτε το φως λόγω της τρομακτικής βαρύτητάς τους, είναι τελικά δυνατό να δημιουργήθηκαν πριν το σχηματισμό των μεγάλων γαλαξιών.

Ο γαλαξίας-νάνος Henize 2-10, σε απόσταση 30 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη και με ακτίνα μόλις το 3% του δικού μας γαλαξία, μελετάται εδώ και χρόνια και έχει αποδειχτεί ότι σχηματίζει νέα άστρα με πολύ ταχύ ρυθμό. Μοιάζει με μερικούς από τους πρώτους γαλαξίες, που οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι είχαν σχηματιστεί στο πρώιμο σύμπαν.

Η ανακάλυψη, υπό την Έιμι Ράινς του τμήματος αστρονομίας του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, έγινε με τη βοήθεια τόσο επίγειων ραδιο-τηλεσκοπίων όσο και του γνωστού διαστημικού τηλεσκοπίου "Χαμπλ", καθώς και του τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ "Τσάντρα". Οι αστρονόμοι βρήκαν μια περιοχή κοντά στο κέντρο του γαλαξία-νάνου, η οποία εκπέμπει ισχυρά ραδιοκύματα, τα οποία έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που προκύπτουν από τις εκπομπές υψηλής ταχύτητας "πιδάκων" ύλης, που εκτινάσσονται προς τα έξω από περιοχές κοντά σε μαύρες τρύπες.

Οι ερευνητές, στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι εκτός από ραδιοκύματα, η πηγή στο γαλαξία-νάνο εκπέμπει και ισχυρές ακτίνες-Χ. Ο συνδυασμός αυτός παραπέμπει στην ύπαρξη ενός ενεργού γαλακτικού πυρήνα, που τροφοδοτείται από μια τεράστια μαύρη τρύπα. Ουσιαστικά ποτέ δεν είχε ως τώρα βρεθεί γαλαξίας-νάνος με τόσο μεγάλη μαύρη τρύπα στον πυρήνα του. Συνήθως οι μαύρες τρύπες τέτοιου μεγέθους βρίσκονται σε μεγαλύτερους γαλαξίες, μεγαλύτερης ηλικίας, όπου τα νέα άστρα σχηματίζονται με πολύ βραδύτερο ρυθμό.

πηγή: nooz.gr

ΘΕΑΜΑΤΑ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ - "Κόπηκε" το ντοκυμαντέρ για τον θάνατο του Μ.Τζάκσον!

Μάλλον τελικά δε θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά σκότωσε τον βασιλιά της ποπ, Michael Jackson, τον Ιούνιο του 2009. Μετά από έντονες πιέσεις της οικογένειάς του, ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Discovery Channel δε θα προβληθεί ποτέ...

Το ντοκιμαντέρ ''Michael Jackson's Autopsy: What Really Killed Michael Jackson'' ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί από το Discovery στις 13 Ιανουαρίου. Η οικογένεια όμως του Jackson έκανε κυριολεκτικά τον χαμό για να μπορέσει να ακυρώσει την προβολή του και τελικά τα κατάφερε...

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την οικογένεια να θεωρεί προσβλητικό το ντοκιμαντέρ για τον ''βασιλιά της ποπ''.

Το ντοκιμαντέρ έριχνε φως στα αίτια του θανάτου του Jackson, ενώ περιείχε μέχρι και αναπάρασταση της σκηνής του θανάτου.

ΠΗΓΗ: nooz.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - Ο Jim Carrey σε έναν "απολαυστικό" ρόλο - Black Swan

Απολαυστικός ήταν ο Jim Carrey στην εκπομπή Saturday Night Live, όπου παρουσιάστηκε ως μπαλαρίνα και χόρεψε με τον δικό του μοναδικό τρόπο σατιρίζοντας την ταινία ''Black Swan'', που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα Όσκαρ...

Ο Τζίμ Κάρεϋ είναι γνωστός για τις εκκεντρικές κωμικές του εμφανίσεις, στις οποίες, έχει δώσει ρεσιτάλ από γκριμάτσες και άλλες κωμικές εκφανσεις του ίδιου του του κορμιού.

Στην νέα του ταινία "Ο Μαύρος Κύκνος" που είναι από τα φαβορί για τα Όσκαρ, και τι δεν κάνει.
Πάρτε μια γεύση για αυτό που θα δείτε, προσεχώς!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Portal: "Ψηφιακή Ελλάδα". Ανεκτίμητες πληροφορίες

http://www.psifiakiellada.gr/

Κάντε κλικ στο site και με το που θα μπείτε θα δείτε μια μικρή πόλη που επάνω στα κτίρια έχει ταμπελίτσες, κάνοντας κλικ στις ταμπελίτσες θα πάρετε απίστευτες πληροφορίες.... Αυτό είναι ελληνικό site, και δη του Υπουργείου Οικονομίας...!!!!!
Μπορείτε να βρείτε Τηλέφωνα, Αεροπορικές Πτήσεις, Δρομολόγια Πλοίων, Τρόλεϋ,Νοσοκομεία κλπ κλπ.

Στην ταμπελίτσα που γράφει ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔIΚΤYΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, και μετά κλικ στην ταμπελίτσα, μετά κλικ στην πλατεία που σας ενδιαφέρει, δείχνει και πόσα άτομα είναι online και με πόση ταχύτητα τρέχει εκεί το net.....
στο δε ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ/////D.A.R.T. (Digital Awareness & Response to Threats) ...οι πληροφορίες είναι ανεκτίμητες.

Καλή πλοήγηση!!!

ΓΕΝΙΚΑ - Η εποχή του "τζάμπα" είναι εδώ!

Δείτε εδώ έναν κατάλογο με ιστοσελίδες που προσφέρουν οτιδήποτε δωρεάν.. Εδω θα βρείτε.. διαφορα δωρεάν πράγματα, εκδηλώσεις , Ε-books ,μεταχειρισμένα βιβλία, μεταχειρισμένα αντικείμενα , ζωάκια , δωρεάν φαγητό σε όλη την Ελλάδα , δωρεάν πρόγραμμα τηλεόρασης , δωρεάν διαμονή σε όλο τον κόσμα , δωρεάν μετάφραση κειμένων και ιστοσελίδων , δωρεάν πληροφορίες τηλεφώνων , δωρεαν online εγκυκλοπαίδιες και τόσα άλλα


SITES ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
http://www.tzaba.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=105
http://www.forfree.gr
http://jaba.gr/
http://www.cleverspending.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
http://www.opencalendar.gr/portal/ocsm/freeEvents/rp/1

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
http://www.freecycle.org/group/GR/Greece
http://www.xariseto.gr/

ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚS KAI ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
http://genia700euro.pblogs.gr/2010/06/646881.html

ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΑΚΙΑ
http://strayshelp.blogspot.com/
http://www.adespoto.gr/
http://www.sapt.gr/site/prog.php?pp=3
http://www.pets.gr/
http://www.stray.gr/
http://www.kazshelter.org/

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
http://helping.gr/8DE911D1.el.aspx

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
http://cebil.gr/channels.php

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
http://blogs.pathfinder.gr/genia700euro/write/post?e=362314

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
http://www.google.gr/language_tools?hl=el

ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΏΝΩΝ
http://www.whitepages.gr/gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ON LINE
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
http://www.winaddons.com/top-300-freeware-software/
http://www.freeware-apps.com/index.php
http://gym-filot.flo.sch.gr/library/DOREAN%20PROGRAMMATA.htm
http://www.opensoft.gr/
http://happysurfer.gr/
http://www.pcw.gr/DownloadsList.html
www.filehippo.com
http://ubuntu-gr.org/
http://dorean-free.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
http://www.free.gr/get/index.php
http://www.dwrean.net/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ
http://diplodocs.gr/references.php

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ FAX
http://www.myfax.com/free/

ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ(ΑΘΗΝΑ)
http://www.pametheatro.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
http://genia700euro.pblogs.gr/2009/05/454099.html

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΟΝΩΝ
http://www.myp2p.eu/

ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΤΑΙNIEΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑhttp://genia700euro.pblogs.gr/2009/07/dwrean-online-tainies-seires-kai-alla-polla.html

ΔΩΡΕΑΝ E-CARDS
http://www.in.gr/e-cards/
http://www.ecards.co.uk/
http://virtualgravy.com/

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
http://dwsepare.ning.com/

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
http://ypotrofies.gr/?lang=el

ΔΩΡΕΑΝ ΟΝ LINE NAVIGATOR
http://www.viamichelin.com/tpl/hme/MaHomePage.htm

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET
http://free-wifi.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
http://www.arcadegames.gr/
http://www.tetrisfriends.com/
http://www.freewaregames.net/
http://sfairistirio.com/Adventure/62/Car-Chaos.html

ΔΩΡΕΑΝ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ
http://funphotobox.com/?gclid=CNfgjtvT0JgCFVSK3godfmHk0g
http://www.photofunia.com/
http://www.faceinhole.com/us/
http://www.imagechef.com/
http://www.magmypic.com/
http://www.fakemagazinecover.com/?page=5

ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΛΕΞΙΚΑ
http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html
http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLineTri.htm
http://utopia.duth.gr/~apapavas/page1.html
http://users.otenet.gr/~vamvakos/lexdic.htm
http://www.foreignword.com/LTools/DictSearch/Greek/dictsrch.htm

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ON LINE
http://www.freeplay.gr/index.php
http://www.deezer.com/#home
http://www.imeem.com/
http://listen.grooveshark.com/
http://www.last.fm/
http://www.youtube.com/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΏΝ ΜΕΣΩ INTERNET
http://genia700euro.pblogs.gr/2010/04/608808.html

ΠΗΓΗ: genia700euro.pblogs.gr

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ/ΘΕΑΜΑΤΑ - Ακροβατικός χορός σε στίλο!

Μπορεί ένα ακροβατικό να συνδυαστεί με χορευτικές ικανότητες και να παρουσιαστεί μπροστά σε κοινό; Σίγουρα ναι. Και είναι και πρωτότυπη ιδέα.

Δείτε το σχετικό βίντεο και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα από το πως μπορεί ο χορός να εκφραστεί σε "κατακόρυφο" στίλο και μάλιστα από ένα ζευγάρι!


ΑΣΤΕΙΑ - Τα Κεντρικά γραφεία του...Viagra!

Το ότι οι Κινέζοι είναι σοφοί το ξέραμε. Το απόφθευγμά τους "μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις", όμως, δεν πιστεύω πως το είχαν για την παρακάτω φωτογραφία που αποικονίζει, εξωτερικά, τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας που φτιάχνει το Viagra!!!



Αν μη τι άλλο σε βάζει απ' ευθείας στο "πνέυμα"

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Ότι θέλει ο Λάκης!

Θέλει να επανέλθει το Σεπτέμβρη με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»; Θέλει σατυρικό δελτίο ειδήσεων; Ό,τι θέλει ο Λάκης! Φαίνεται πως οι ιθύνοντες του Alpha είναι ανοιχτοί σε κάθε ενδεχόμενο προκειμένου να κρατήσουν στο δυναμικό τους τον Mr. «Αλ Τσαντίρι».

Σύμφωνα μάλιστα με την “Espresso”, μέσα στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις του Λαζόπουλου με το σταθμό της Κάντζας, μιας και οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε το Λάκη και την επόμενη σεζόν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Ο Firefox ξεπέρασε τον Internet Exlporer

O Firefox, για πρώτη φορά στην ιστορία, κατάφερε να "καταποντήσει" τον Internet Explorer στην ευρωπαϊκή αγορά!

Toν Δεκέμβριο που μας πέρασε σύμφωνα με την εταιρία StatCounter, ο Internet Explorer έχασε την πρώτη θέση που είχε στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers, από τον Firefox.

Έτσι λοιπόν το ποσοστό που κατέχει ο Firefox στην Ευρώπη είναι πλεόν στο 38,11%, ενώ ο Internet Exlporer υποχώρησε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 37,52%.

Οι ειδικοί πιστεύουν οτι η πρωτιά αυτή του Firefox στην Ευρώπη δεν οφείλεται τόσο στο οτι ο browser της Mozilla είναι αρκετά δημοφιλής στους Ευρωπαίους αλλά στο οτι τον τελευταίο καιρό ο browser της Google, παίρνει πολλούς χρήστες από τον IE.

Ακόμα ένας παράγοντας είναι και το γεγονός ότι τα Windows στην Ευρώπη επιτρέπουν στο χρήστη να επιλέξει ποιον browser επιθυμεί να χρησιμοποιεί με το που τα κάνει εγκατάσταση.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πάντως και συγκεκριμένα στη Βόρεια Αμερική ο Internet Explorer εξακολουθεί να έχει την πρωτιά με ποσοστό 48,92%, έναντι 26,7% του Firefox ενώ ο Chrome 12,82%.

ΥΓΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Εξέταση αίματος βρίσκει το Αλτσχάϊμερ

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών εφάρμοσε μια καινούρια τεχνολογία που θα μπορούσε να ανιχνεύει το Αλτζχάιμερ, αλλά ενδεχομένως και άλλες ασθένειες, με μια απλή εξέταση αίματος.

"Αν δουλεύει με την ασθένεια του Αλτσχάιμερ (...) θα μπορούσε να λειτουργήσει και με άλλες ασθένειες, γιατί πρόκειται για μια γενική τεχνολογική πλατφόρμα", διαβεβαίωσε ο Τόμας Κόνταντεκ του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς της Φλόριντα, ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell.

"Τώρα θα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτήν την τεχνολογία στους ειδικούς άλλων ασθενειών για τις οποίες η έγκαιρη διάγνωση είναι ουσιώδους σημασίας", πρόσθεσε.

Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ.

Η συγκεκριμένη εξέταση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στα φαρμακευτικά εργαστήρια που θα τη χρησιμοποιήσουν για να επιλέξουν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων, με βάση την πρόοδο της ασθένειάς τους.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Χάκερ "έσπασαν" το ηλεκτρονικό μαγαζί της Apple.

Hacker κατάφεραν κι “έσπασαν” το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δωρεάν όλες οι εφαρμογές του καταστήματος.
Tην Πέμπτη, ξεκίνησε τη λειτουργία του, το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple για τους υπολογιστές Mac.

Απ’ οτι φαίνεται όμως το νέο κατάστημα της Apple, παραβιάστηκε από χάκερ με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πειρατικά αντίγραφα των εφαρμογών που πουλάει το κατάστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πειρατικές εφαρμογές αυτές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι παγιδευμένες με κακόβουλο κώδικα.

Εκτός όμως από τους Hacker, πολλοί φαίνεται να είναι και οι προγραμματιστές που πουλούν τις εφαρμογές τους στο νέο Mac App Store χωρίς να επικυρώνουν της αποδείξεις αγοράς με αποτέλεσμα οι εφαρμογές που αγοράσει ένας χρήστης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι από άλλους χρήστες, με ένα copy-paste του κωδικού αγοράς.

Επίσης η ομάδα χάκερ «Hackulous» που στο παρελθόν είχε καταφέρει “σπάσει” το σύστημα προστασίας που χρησιμοποιεί το iPhone και το iPad, τώρα υποστηρίζει ότι δημιούργησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Kickback, το οποίο παραβιάζει την προστασία των εφαρμογών του καταστήματος.

Για την ώρα πάντως η ομάδα ανακοίνωσε οτι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα το πρόγραμμά τους μιας και δεν θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στην Apple και τους προγραμματιστές.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Θα λιώσουν οι παγετώνες στις Άλπεις κατά 3/4 μέχρι το 2100

Οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των τριών τετάρτων των παγετώνων των Αλπεων ως το 2100 και σύμφωνα με ένα ακόμα πιο απαισιόδοξο σενάριο, ενός τμήματος της Ανταρκτικής ως το 3000, γεγονός που θα ανεβάσει κατά τέσσερα μέτρα το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με δυο μελέτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τις μελέτες αυτές δημοσιεύει το περιοδικό Nature Geoscience.

Η πρώτη εκτιμά ότι οι παγετώνες των ορέων θα χάσουν το 15% με 27% του όγκου τους ως το 2100. Γεγονός «που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική υδρολογία και στη διαθεσιμότητα των πηγών νερού», προειδοποιεί η μελέτη.

Ορισμένες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από άλλες, ανάλογα με το ύψος των παγετώνων τους, τη φύση του εδάφους και τη θέση τους, περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτη στις κλιματικές αλλαγές. Ετσι, η Νέα Ζηλανδία θα χάσει κατά μέσο όρο το 72% και οι Αλπεις το 75%. Αντίθετα το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 8% για τους παγετώνες της Γροιλανδίας και το 10% για τους ασιατικούς.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 12 εκατοστά ως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Λύση για τις ηλεκτρονικές συσκευές για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ερευνητές από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία, που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικά κονδύλια ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, βρήκαν λύση με την οποία θα διευκολύνονται οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία να χειρίζονται τις ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες στα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, ή άλλες διατάξεις.
Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «I2HOME» αναπτύχθηκε, όπως αναφέρει η Επιτροπή, η προσαρμοσμένη στον χρήστη και απλοποιημένη διεπαφή Universal Remote Console (καθολική κονσόλα τηλεχειρισμού), που βασίζεται σε ήδη υπάρχοντα και σε εξελισσόμενα ανοικτά πρότυπα.

Η διεπαφή αυτή μπορεί να είναι τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής, ή άλλη συσκευή, και να χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να θέτει σε λειτουργία και να προγραμματίζει πλυντήρια ρούχων, τον φωτισμό, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής/εγγραφής DVD και άλλες οικιακές συσκευές.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Το ταγκό είναι θεραπευτικό! Moulin Rouge - El Tango de Roxanne

Ο χορός και η μουσική έχουν χρησιμοποιηθεί από καταβολής του κόσμου για θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα, ο χορός αποτελεί μία εναλλακτική μορφή θεραπείας, ενώ τα τελευταία χρόνια επαγγελματίες από το χώρο της υγείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ως «θεραπευτικό εργαλείο» το τάνγκο.

«Η τανγκοθεραπεία είναι ένας τρόπος να δουλέψεις θεραπευτικά, με μέσο το τάνγκο. Σ' αυτή τη μορφή θεραπείας, το τάνγκο χρησιμοποιείται ως ένα όργανο για την επίτευξη των επιδιωκόμενων θεραπευτικών στόχων», αναφέρει η Αργεντίνα ψυχολόγος-ταγκοθεραπεύτρια, Ντανιέλα Γκαλίτσια, η οποία ήρθε στην Ελλάδα (Πειραιά), τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στα σεμινάριά της, η Ντανιέλα Γκαλίτσια δεν διδάσκει απλώς τάνγκο, αλλά μέσω της σωματικής δραστηριότητας που ασκείται στη διάρκεια του χορού, βοηθά τους μαθητές της να επωφεληθούν, για την ανάπτυξη των κοινωνικών τους ικανοτήτων, την ανάπτυξη πιο υγιών τρόπων επικοινωνίας, τη διαχείριση του δυσλειτουργικού άγχους και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

«Πολλές φορές,μας είναι δύσκολο να βρούμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε, να αφοσιωθούμε στο σώμα μας, να μοιραστούμε πράγματα με τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τον σύντροφό μας, να γνωρίσουμε καινούργιο κόσμο. Το μυαλό, το σώμα και η κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου συνιστούν ένα 'παζλ', που συναρμολογείται και αποσυναρμολογείται. Σε πολλές καθημερινές μας δραστηριότητες παραμένει ανέφικτο να συναρμολογήσουμε αυτά τα τρία κομμάτια του παζλ. Ίσως, επειδή περνάμε πολλές ώρες σε δουλειές καθιστικές, όπου έχουμε έντονο πνευματικό στρες και το σώμα μας μουδιάζει μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, ή, αντιθέτως, επειδή κάνουμε μία σωματική εργασία, υποβαθμίζοντας αυτόματα την πνευματική λειτουργία. Το τάνγκο είναι ένα μέσο για να πετύχουμε σταδιακά την ανασυγκρότησή μας ως μία βιο-ψυχο-κοινωνική μονάδα, με την ανασυναρμολόγηση του 'παζλ' μυαλό-σώμα- κοινωνική υπόσταση», αναφέρει η Ντανιέλα Γκαλίτσια, η οποία επιχειρεί να φέρει τους Έλληνες σε επαφή μ' αυτή την εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Η Ντανιέλα Γκαλίτσια ασχολείται με το τάνγκο από το 1997. Έχει σπουδάσει ψυχολογία κι έχει εξειδικευτεί στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα στο Kinsey Institute of Rosario (Μπουένος Άϊρες). Από το 2009, είναι μέλος ομάδας της ψυχολόγων “Vivir sin fobias” (Να ζεις χωρίς φοβίες) και διοργανώνει σεμινάρια τανγκοθεραπείας στο Ροζάριο και το Σαν Ισιντρο του Μπουένος Άιρες.

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2007-2008, για να παραδώσει μαθήματα τάνγκο, ενώ για δεύτερη φορά ήρθε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2010, όπου και θα μείνει μέχρι το Φεβρουάριο του 2011, παραδίδοντας μαθήματα τάνγκο και σεμινάρια τανγκο-θεραπείας.

Ας δούμε και την εκπληκτική ταγκό διασκευή του "Roxanne" από το Moulin Rouge.

ΜΟΔΑ - Introducing Victoria's Secret Swim 2011

Των Θεοφανίων σήμερα και αφού Καθαγιάσαμε τα νερά μας και ανταλλάξαμε ευχές για Θεία Φώτιση, τι πιο καλό από το να δούμε την νέα κολεξιόν με... μαγιό για το 2011 από την Victoria's Secret!

Long leave the Summer!!!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Τα στοιχήματα και η...πυραμίδα του Facebook


Τα στοιχήματα του 2011
To 2010 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του ιδρυτή του πλέον «καυτού» ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστού σε όλους μας Facebook. Ο ίδιος ανεδείχθη πρόσωπο της χρονιάς, η ταινία – βιογραφία του σπάει τα ταμεία διεθνώς, ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία το Facebook είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο site στον κόσμο, ήτοι η ηλεκτρονική διεύθυνση με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη, πίσω μόνον από την Google και τη Υahoo.

Με περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη – χρήστες, το Facebook ετοιμάζεται να αντλήσει κεφάλαια – ρεκόρ από την αγορά μέσα στο 2011, όταν θα ξεκινήσει και επισήμως τη διαδικασία δημόσιας εγγραφή του, όμως οι προκλήσεις της νέας χρονιάς αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξή του σε αγορές στις οποίες μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει μεγάλη διείσδυση. Γιατί υπάρχουν και τέτοιες ...

Έτσι, το 2011 ο μίστερ Ζούκερμπεργκ καλείται να κερδίσει το στοίχημα της Ιαπωνίας (!), της Βραζιλίας, της Κίνας αλλά και της Ρωσίας. Με δυο λόγια σήμερα το Facebook έχει γιγαντωθεί ΧΩΡΙΣ να παρουσιάζει σημαντική επισκεψιμότητα σε αγορές που σε απόλυτους αριθμούς συγκεντρώνουν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του πλανήτη! Στην Ιαπωνία το site κατατάσσεται τρίτο σε επισκεψιμότητα ανάμεσα στα sites κοινωνικής δικτύωσης, στη Ρωσία το ίδιο, ενώ στην Κίνα και στη Βραζιλία η αναγνωρισιμότητα του Facebook – και φυσικά οι εγγεγραμμένοι χρήστες – είναι ακόμα χαμηλότερη.

Πρώτος στόχος η Ρωσία. Όπου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο οι χρήστες του Facebook αυξήθηκαν μεν κατά 376%, πλην όμως υπολείπονται σημαντικά των χρηστών που συνδέονται καθημερινά στα δύο μεγαλύτερα «ρωσικά» social networks. Για να αυξήσει τη διείσδυσή του στην αγορά ο κύριος Ζούκερμπεργκ έφτασε σε συμφωνία με δύο μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη Ρωσία, τις Beeline και OAO Mobile TeleSystems, με στόχο να ... πλασάρει και την mobile έκδοση του Facebook. Το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην Κίνα, εκεί όπου ακόμα και η Yahoo αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες ...

Πυραμίδα στο Facebook, καταγγέλει η Goldman Sachs!
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Goldman Sachs Group Inc., η γνωστή εταιρία η οποία είχε απασχολήσει τον Τύπο κατά την απαρχή της οικονομικής κρίσης των Η.Π.Α. και των περισσότερων οικονομιών, στοχεύει στην προσφορά 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Facebook Inc.

Αυτή η οικονομική κίνηση έχει βέβαια αφυπνίσει την προσοχή του Securities and Exchange Commission (SEC), δηλαδή της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το SEC είναι υπεύθυνο για τη "διαιτησία" και την επίβλεψη των αγορών των Ηνωμένων Πολιτειών συμπεριλαμβανομένου και των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Wall Street.

Σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζει η εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία, οποιαδήποτε επιχείρηση η οποία έχει άνω των 499 επενδυτών, επιβάλλεται να δημοσιοποιεί τις οικονομικές αναφορές της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ίδια υπηρεσία ήδη εστιάζει στο γεγονός πως υπάρχει ένα είδος "insider trading" με μετοχές οι οποίες αφορούν εταιρίες όπως το Facebook.

Η Goldman Sachs έχει ήδη επενδύσει 450 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. στο Facebook και ήδη προγραμματίζει να σχεδιάσει ένα επενδυτικό σχήμα για τους πελάτες της για περαιτέρω επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων. Οι πληροφορίες που προβάλλει το Bloomberg έχουν ως πηγή δύο ανθρώπους οι οποίοι είναι γνώστες του σχεδίου και οι οποίοι έχουν ζητήσει να παραμείνουν ανώνυμοι, αφού η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια.

Ο νόμος περί της γνωστοποίησης στοιχείων εταιριών με 500 και πλέον επενδυτών έχει θεσπιστεί προς ενημέρωση των επενδυτών και προφανώς για αποφυγή των "pyramid" ή "Ponzi schemes", σχέδια τα οποία έχουν ως απώτερο σκοπό της προσέλκυση επενδυτών και τη διαφυγή των "κεφαλιών" των σχεδίων αυτών με τα επενδυτικά κεφάλαια.

Ο φυλακισμένος πια Bernie Madoff ήταν ο εγκέφαλος πίσω από ένα παρόμοιο σχέδιο χρόνια πριν...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Εξωσωματική Γονιμοποίηση με πρόβλεψη επιτυχίας από το...κινητό σας!

Σύντομα συμβατή και στα iPhone
Νέα εφαρμογή στα κινητά…προβλέπει αν θα πετύχει η εξωσωματική!

Ένα ζευγάρι που θέλει να μάθει πόσες πιθανότητες έχει να αποκτήσει μωρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα, που ανέπτυξαν βρετανοί επιστήμονες των πανεπιστημίων της Γλασκόβης και του Μπρίστολ.

Πρόκειται για μια "φόρμουλα" που κάνει ακριβή πρόβλεψη, ώστε να δώσει μια ιδέα στα μη γόνιμα ζευγάρια, αν αξίζει να κάνουν τον κόπο να ξεκινήσουν μια εξωσωματική, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη online (στη διεύθυνση www.ivfpredict.com) ως μια απλή εφαρμογή υπολογισμού και σύντομα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την "κατεβάσουν" στο iPhone ή σε άλλη "έξυπνη" κινητή συσκευή που "τρέχει" λειτουργικό Android.