Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - Κάποια από τα καλύτερα για το 2010

ARCADE FIRE: The Suburbs
Το κορυφαίο ροκ συγκρότημα του πλανήτη σήμερα -«band of the year» για το περιοδικό «Q». Κορυφαίο, όχι τόσο από άποψη δημοτικότητας (αν και ανέβηκαν στο Νο 1 Αμερικής και Αγγλίας) όσο από καλλιτεχνική. Ελκουν την καταγωγή τους από τον Καναδά, παίζουν ένα είδος art ροκ και με αυτό το άλμπουμ, το τρίτο τους, περνούν πια σε ευρύτερα ακροατήρια. «Αν δεν μας αρέσουν τα μεγάλα στάδια, θα ξαναγυρίσουμε στα live σε πιο μικρούς χώρους», λένε. Και δείχνουν απολύτως προσ-γειωμένοι.

ΚΑΝΥΕ WEST: My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Ο «μάγος» του hip hop βγάζει το, μακράν, καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς. Το «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» διαθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά: είναι ούτως ή άλλως κομψοτέχνημα και, το βασικότερο, προχωράει την υπόθεση hip hop ένα βήμα μπροστά. Δεκατρείς συνολικά συνθέσεις (μαζί με κάποια πρελούδια εν είδει μανιφέστου), ευφυείς, εμπνευσμένες και μεγαλειώδεις. Αποτελεί το καλύτερο δώρο (ακόμη και στον εαυτό σας).

THESE NEW PURITANS: Hidden

Επειδή το «Hidden» είναι χωρίς υπερβολές ένα καταπληκτικό άλμπουμ, αρχίζεις και αναρωτιέσαι (καλόπιστα) αν το εγγλέζικο συγκρότημα αξίζει όντως, ή απλώς αποτελεί, όπως δεκάδες άλλα της «κομπιουτερίστικης» γενιάς του, έναν διάττοντα αστέρα. Τους είδαμε live στο Plissken festival πριν από λίγες εβδομάδες και καταλάβαμε πως διαθέτουν πλούσιο και ακατέργαστο υλικό μέσα τους. Ποπ παίζουν, αλλά τη διανθίζουν με πολλά διαφορετικά στοιχεία, από ηλεκτρονική μέχρι και όπερα.

ROBERT WYATT, GILAD ΑΤΖΜΟΝ, ROS STEPHEN: And The Ghosts within'

Σύμπραξη Ανατολής και Δύσης από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς, που ενώνουν διαφορετικές εποχές, είδη και τεχνοτροπίες. Η τζαζ βρίσκεται στο επίκεντρο, με το άλτο σαξόφωνο και το κλαρινέτο του Γκιλάντ να ξεχωρίζουν. Τη μερίδα του λέοντος στα τραγούδια τους κερδίζουν, ωστόσο, τα ανατολίτικα ηχοχρώματα.

ΤΗΕ DILLINGER ESCAPE PLAN: Option Paralysis

Δεν είναι και εύκολο να τους ακούσεις. Ο ήχος τους είναι τόσο σκληρός, που ορισμένοι δεν μπορούν να (τον) αντέξουν ούτε για λίγα λεπτά. Θέλει υπομονή. Αν καταφέρεις, όμως, και «βουτήξεις» στη hardcore μουσική τους, ανακαλύπτεις έναν αλλόκοτο, γοητευτικό κόσμο. Τους είδαμε και σε συναυλία πριν από μερικές εβδομάδες. Η ενέργεια που έβγαλαν on stage στο Gagarin ήταν πρωτοφανής.

JOHN GRANT: Queen Of Denmark

Αλλαγή ύφους και περνάμε στις down tempo συνθέσεις του Τζον Γκραντ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υστερούν σε δυναμισμό. Πολλές φορές κάποιες (ας πούμε) μπαλάντες κρύβουν απίστευτα μεγάλη ένταση στις νότες τους.

JANELLE ΜΟΝΑΕ: The Archandroid

Σόουλ και r'n'b μουσική, βραδινή, με επίσημο ένδυμα. Οχι όμως δήθεν, για δημόσιες σχέσεις και κομιλφό. Εδώ εμπεριέχονται αλήθεια, πάθος και ψυχή. Η Janelle αποκαλύπτει ότι εμπνέεται από φιλμ όπως η Fantasia, το Exodus και η Mary Poppins.

ROBERT PLANT: Band Of Joy

Ο Ρόμπερτ Πλαντ, τραγουδιστής των ένδοξων Led Zeppelin, γίνεται όλο και καλύτερος όσο περνούν τα χρόνια. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών από μεγάλα συγκροτήματα που ακολουθούν μετά τη διάλυσή τους εξίσου σημαντική πορεία. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ διασκευάζει με μεστό τρόπο μερικά καταπληκτικά παλιότερα κομμάτια.

CARIBOU: Swim

Οπως πρέπει να ακούγεται η ηλεκτρονική ποπ σήμερα. Ο Καναδός Caribou έχει βρει την κατάλληλη συνταγή ώστε να ισορροπεί ανάμεσα στον alternative και τον ηλεκτρονικό ήχο -με λίγες λούπες και κάποια, μαγικά, acid house περάσματα.

ΒΟΥ: Κουστουμάκι

Κι ένα ελληνικό cd. Τα είχαμε πει και παλιότερα για το άλμπουμ του Boy, του Αλέξανδρου Βούλγαρη, δηλαδή. Εκτός του ότι αποτελεί το σημαντικότερο ελληνικό cd που ακούσαμε φέτος, είναι τόσο-τόσο καλό, που μπαίνει δίπλα στους κλασικούς δίσκους συγκροτημάτων όπως οι Στέρεο Νόβα, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και Last Drive. Ο στίχος του είναι δηκτικός, σύγχρονος, περιγράφοντας ανάγλυφα την πόλη και τον κόσμο της. *

Κλεφτές ματιές στο μέλλον

* Τα δύο άλμπουμ που περιμένουμε με το καλωσόρισμα του νέου έτους είναι το «The King Is Dead» των Decemberists (18/1) και το «Let England Shake» της PJ Harvey (15/2). Το Φεβρουάριο θα βγάλει άλμπουμ («Detox») και ο πολύς Dr. Dre, από τους σημαντικότερους παραγωγούς της hip hop. Το έχει προαναγγείλει και άλλες φορές, βέβαια, και στο τέλος αναιρούσε την κυκλοφορία του. Θα τα καταφέρει τώρα; Δίσκο θα κυκλοφορήσουν και οι Avalanches, το συγκρότημα που ανήγαγε σε επιστήμη τα samples.

* Από τα «μικρά» ονόματα, δουλειές ετοιμάζουν οι Fleet Foxes, οι Mogwai (το «Hardcore Will Never Die, But You Will», τον Φεβρουάριο), οι Pains Of Being Pure At Heart (το «Belong», τον Μάρτιο), ο Panda Bear (το «Tomboy»), οι My Morning Jacket κ.ά.

* Από τα μεγάλα ονόματα, δίσκο θα κυκλοφορήσουν οι Foo Fighters, οι R.Ε.Μ. (το «Collapse Into Now», την άνοιξη), οι Radiohead, οι Strokes και οι U2 (το «Songs Of Ascent»).

* Η Lady Gaga θα βγάλει το «Born This Way» και έχουμε περιέργεια να δούμε αν θα διατηρήσει το θόρυβο γύρω από το όνομά της. Φήμες τη φέρνουν και στην Αθήνα το καλοκαίρι.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - MATISSE Today (Live with Johnette Napolitano)

Οι Matisse προτείνουν βρετανική ποπ γκλαµ από τα ‘90s απόψε στις22.00
στο «Balux» (Λεωφ. Ποσειδώνος 58, «Αστέρια» Γλυφάδας)µε είσοδο ελεύθερη

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Βραχοπαγίγες θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση στην "Κασταλία" πηγή

ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
Βραχοπαγίδες στους Δελφούς

Τυλιγµένη σε ένα ικρίωµα ύψους 80 µ. υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες ενός από τους µεγαλύτερους και κορυφαίους σε επισκεψιµότητα αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα: των Δελφών. Είναι η απρόσιτη για το ευρύ κοινό – λόγω της πτώσης των Φαιδριάδων – κρήνη Κασταλία, που αφήνει «διψασµένους» τους επισκέπτες τα τελευταία 15 χρόνια.

Η απελευθέρωσή της από τους απειλητικούς βράχους έχει ξεκινήσει ήδη χάρη όχι µόνο στο ικρίωµα, αλλά και σε αναρριχητές που επιστράτευσε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνηµείων ώστε να αδειάσουν τις βραχοπαγίδες που προστατεύουν ως τώρα την Κασταλία, ρίχνοντας τους βράχους σε ειδικά πλαστικά χωνιά προς το έδαφος.

Οι βραχοπαγίδες έχουν ήδη ξεπεράσει το χρονικό όριο αντοχής τους και έχουν πάρει κλίση σχεδόν 90%. Η διαδικασία τηςαποφόρτισής τους όµως δεν σηµαίνει και την άµεση επαναλειτουργία της κρήνης. Στην τελική ευθεία όµως βρίσκεται η ολοκλήρωση ειδικής τεχνικής µελέτης για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών, που θα προβλέπει διακριτική µεν, αλλά ασφαλή στερέωση των επιθετικών βράχων.

Η πτώση των Φαιδριάδων δεν είναι το µοναδικό πρόβληµατων Δελφών. Χωρίς περίφραξη µεγάλο µέρος του αρχαιολογικού χώρου – στην περιοχή της Προναίας, καθώς ουδείς µέχρι την πρόσφατη καταγραφή δεν γνώριζε ποιες εκτάσεις ήταν απαλλοτριωµένες υπέρ του 200 στρεµµάτων αρχαιολογικού χώρου –, χωρίς ενηµερωτικές πινακίδες, πρόσβαση για τα ΑµΕΑ και οργανωµένες στάσεις για τις οµάδες επισκεπτών, ώστε να µη δηµιουργείται συνωστισµός, µε µνηµείαπου χρειάζονται συντήρηση, λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος που αριθµεί περισσότερους από 314.000 επισκέπτες ετησίως. Για να µπει τάξη στον µείζονος σηµασίας αρχαιολογικό χώρο, εκτιµάται ότι απαιτούνται περί τα 700.000-800.000 ευρώ, κονδύλι που θα εξασφαλιστεί από τοΕΣΠΑ και θαδώσει τη δυνατότητανα µετατραπούν οι Δελφοί από αρχαιολογικός χώρος σε αρχαιολογικό πάρκο, καθώς θα διαµορφωθεί όχι µόνο µια νέα διαδροµή που θα επιτρέπει την εσωτερική σύνδεσητου Ιερού µε το Μουσείο, αλλά θα αναδειχθεί και η «άγνωστη» στους επισκέπτες συνοικία της ύστερης αρχαιότητας, χώρος όπου κρύφτηκαν οι θησαυροί των Δελφών στην Κατοχή.

Νέες πινακίδες – ήδη έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά επτά – στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και σε µέθοδο µπράιγ, περίφραξη στην περιοχή της Προναίας – όπου σήµερα βόσκουν ελεύθερα βοοειδή και χοίροι –, τέσσερις νέες διαδροµές και αναβατόρια για τα ΑµΕΑ, µερική κάλυψη της ιεράς οδού µε µεταλλική κατασκευή ώστε να αντιµετωπιστεί η έντονη ολισθηρότητα, αναβάθµιση των εγκαταστάσεων υγιεινής είναι µερικά µόνο από τα άµεσα έργα που προγραµµατίζει το υπουργείο Πολιτισµού στον χώρο, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ορειχάλκινου εκµαγείου του οφιόσχηµου στηρίγµατος του Τρίποδα των Πλαταιών, από γύψινο αντίγραφο που βρίσκεται στις αποθήκες. Το πρωτότυπο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το γύψινο αντίγραφο που έγινε µε πρωτοβουλία του καθηγητή Πέτρου Θέµελη διασώζει ίχνη επιγραφών που έχουν χαθεί από το πρωτότυπο.

*Οι Πέρσες λέγεται πως είχαν φτάσει ως τον ναό της Προναίας, όταν δυο κοµµάτια βράχων ξεκόλλησαν και τους πλάκωσαν.
Ιδια τύχη είχαν και οι Γαλάτες µερικούς αιώνες αργότερα

πηγή: nea.gr

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Agia Nyxta ...se prospektous - Gaia 2011

Δείτε σε αυτό το πολύ όμορφο βιντεάκι που έφτιαξε η παραγωγή του "Γαία 2011", με μια παραλλαγή στό Χριστουγενιάτικο τραγούδι "Αγια Νύχτα"...σε προσπέκτους.

Χρόνια Πολλά σε όλους και ας ελπίσουμε το 2011 να δούμε λιγότερη φτώχεια, λιγότερη δυστυχία, καθόλου πόλεμο, περισσότερα παιδιά να χαμογελάνε και ξεγνοιασιά.

ΥΓΕΙΑ/ΕΡΕΥΝΑ - Ελιά: Ο ευλογημένος καρπός της Μεσογείου

Το μάζεμα του ευλογημένου καρπού

Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της ελιάς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του μεσογειακού πολιτισμού εδώ και έξι χιλιάδες χρόνια

Εδώ και χιλιετίες, είναι το σύμβολο της Μεσογείου. Το δέντρο της σήμαινε το καλό, το κλαδί της την ειρήνη, το στεφάνι από τα κλαδιά της τη νίκη... Η ελιά ταυτίστηκε με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων, αλλά και με την επιβίωσή τους. Οι άνθρωποι κατάλαβαν από νωρίς τη μεγάλη αξία των καρπών της, ανακαλύπτοντας το ανεκτίμητο δώρο της, το ελαιόλαδο.

Σακιά. Μόλις γεμίσουν, ράβονται για να τα μεταφέρουν στο ελαιοτριβείοΑπό τα μέσα Νοέμβρη, αρχίζει το λιομάζωμα στη Κρήτη. Ο καρπός είναι ώριμος να πέσει μόλις αρχίζει το κρύο, όταν χιλιάδες αγρότες ξεκινούν την επίπονη δουλειά της παραγωγής του λαδιού.

Μάζεμα. Η συγκομιδή διαρκεί από το τέλος Νοέμβρη έως τον Ιανουάριο
Στο νησί-γενέτειρα του Δία, η ελιά φαίνεται πως βρίσκει τις ιδανικότερες συνθήκες για την ανάπτυξή της. Το δέντρο αγαπά την υγρασία, αλλά μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες μεγάλης ξηρασίας. Αγαπά τον ήπιο μεσογειακό χειμώνα και λατρεύει το δυνατό μεσογειακό φως. Αναπτύσσεται καλύτερα στα γόνιμα αλλά και στα πιο άγονα, ξερά και πετρώδη εδάφη όπως αυτά της Κρήτης.

περισσότερα στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&pubid=47426949

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Ρεβεγιόν με τους encardia!

Παραμονή και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς με τους encardia...
Αυλαία, Αγ. Όρους 15, Βοτανικός τηλ. 2103474074

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΙ
έναρξη 11.00

Θα γυρίσουμε μαζί το χρόνο, θα τραγουδήσουμε τις ευχές μας, θα πούμε Κάλαντα, θα κόψουμε βασιλόπιτα με πέντε φλουριά που κερδίζουν πέντε συλλεκτικούς δίσκους και στις 01.00 μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει βραδιά ταραντέλλας που θα χορέψουν όλοι...

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΙ
έναρξη 10.30

Πρώτη βραδιά ταραντέλλας του χρόνου
Θα τραγουδήσουμε τις ευχές μας, θα πούμε Κάλαντα, θα κόψουμε βασιλόπιτα με πέντε φλουριά που κερδίζουν πέντε συλλεκτικούς δίσκους, θα ακούσουμε τα πιο αγαπημένα τραγούδια απο το ρεπερτόριο των encardia και θα χορέψουμε όλοι...


* Για τις συγκεκριμένες βραδιές θα υπάρχουν στην αυλαία μπουκάλια απο την εξαιρετική ποικιλία κρασιού SALICE SALENTINO που παράγεται και εμφιαλώνεται στην πεδιάδα του Σαλέντο στην Κάτω Ιταλία

ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ - Mercedes-Benz -'Sunday Driver'

Δείτε το καινούριο διαφημιστικό της Μερσέντες με τον Μίκα Χάκινεν και τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - Γνέθλια της Χάρις Αλεξίου - To tango tis Nefelis

Σαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε μια από τις τελευταίες μεγάλες γυναικίες φωνές της Ελλάδας.
Η Χάρις Αλεξίου. Η γνωστή τραγουδίστρια και στιχουργός κατέχει περίοπτη θέση στις καρδιές πολλών από εμάς.

Χρόνια σου Πολλά, Χάρις.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - Μέσα στις 10 σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της δεκαετίας Παλαιολοθικά Εργαλεία που βρέθηκαν στην Κρήτη

Παλαιολιθικά εργαλεία που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη και τοποθετούν την ανακάλυψη της ναυσιπλοΐας 100.000 χρόνια πίσω, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού “Archaeology” με τα δέκα σημαντικότερα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα του έτους.

Το έτος που διανύουμε βρέθηκαν κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου παλαιολιθικά εργαλεία ηλικίας 130.000 έως και 700.000 ετών. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Κρήτη δεν έχει πρόσβαση από στεριά εδώ και 5 εκατομμύρια χρόνια, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα εργαλεία αυτά έφτασαν εκεί μέσω θαλάσσης.

Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι η ιστορία της ναυσιπλοΐας ξεκινάει πριν 100.000 χρόνια καθώς πρόκειται για την αρχαιότερη θαλάσσια μετακίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

“Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπόθεση, που έχουμε κάνει σχετικά με τους πρώτους ανθρώπους, τις μεταναστεύσεις, τη νοημοσύνη και τις ικανότητές τους είναι υπό αμφισβήτηση”, εκτιμά ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, Κέρτις Ράνελς, στο περιοδικό.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι αρχαίοι ναυτικοί θα πρέπει να διέσχισαν τουλάχιστον 40 μίλια ανοιχτής θάλασσας, ενώ ο τεράστιος αριθμός των εργαλείων (μικρά τσεκούρια, ξέστρες και λεπίδες) δείχνει ότι δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη και τυχαία μετάβαση, αλλά για πολλές, που δημιούργησαν ολόκληρο πληθυσμό.

Τα αντικείμενα, που βρέθηκαν, μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιούσαν ο Homo erectus και ο Homo heidelbergensis (Χαϊδελβέργειος Άνθρωπος), εξαφανισμένο είδος, πρόγονος του Νεάτερνταλ και του Homo Sapiens.

πηγή: enet. gr

"Tippi" το κοριτσάκι-Μόγλης, μεγάλωσε και έγινε ταινία - "Bridging the Gap to Africa"

Η Τρίπυ είναι τώρα πλέον έφηβη και ζει στην Γαλλία. Τα πειδικά της χρόνια όμως, τα πέρασε στην Ναμίμπια, όπου και έζησε κυριολεκτικά μέσα στην φύση, αγνοώντας κινδύνους και άγρια ζώα της ζούγκλας, της ερήμου κ.α..

Η ζωή του νεαρού κοριτσιού στην Ναμίμπια και οι εμπειρίες του, που μεταξύ άλλων έχει παιχνίδια με λεοπαρδάλεις και φίδια, καταγράφτηκαν σε σελιλόϊντ.

Δείτε εδώ το διαφημιστικό της ταινίας που γυρίστηκε πριν από περίπου 3 χρόνια

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

FUNNY VIDEOS/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Αποτυχημένη ντρίπλα και...αυτογκόλ!

Αυτό πάει να πει τύχη(για τον επιθετικό) και ατυχία(για τον αμυνόμενο).
Δείτε το βίντεο και θα δείτε το πιο απίθανο αυτογκόλ που έχει μπει ποτέ!


ΜΟΥΣΙΚΗ - Charles Bradley - The World (Is Going Up In Flames) - Feat. Menahan Stre...

Ο Charles Bradley τραγουδαέι από την πρώτη του δουλειά το πολύ ωραίο τραγούδι The World(is Going Up In Flames), σε soul/funk ρυθμό, με τους στίχους να έχουν έντονη την αίσθηση της διαμαρτυρίας για το μέλλον της Γής.

Πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Το αντίβαρο του αλατιού


To αντίβαρο του αλατιού

H διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης έχει βρει τα τελευταία χρόνια έναν σύμμαχο, τα τρόφιμα που έχουν εμπλουτιστεί με κάλιο

Eδώ και χρόνια ακούμε τους ειδικούς να συμβουλεύουν να μειώσουμε το αλάτι που προσθέτουμε στο φαγητό, γιατί η υπερβολική κατανάλωση νατρίου συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Oπως αποδείχθηκε, δεν αρκεί να κρύψουμε την αλατιέρα, καθώς το 75% του αλατιού που παίρνουμε «κρύβεται» στα τρόφιμα που τρώμε καθημερινά. Tο πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο στην Eλλάδα, όπου η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 9-10 gr. ημερησίως, όταν ο Παγκόσμιος Oργανισμός Yγείας συστήνει κάτω από 5 g ημερησίως.

Σε κάποια μέρη μάλιστα, όπως η Mεγάλη Bρετανία και ο Δήμος της Nέας Yόρκης, έχει κηρυχθεί δημόσιος πόλεμος εναντίον του αλατιού και οι Aρχές ζητούν επίμονα από τα εστιατόρια και τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσουν τις ποσότητες αλατιού που χρησιμοποιούν. Παράλληλα παρακινούν τους πολίτες να διαβάζουν στις ετικέτες τροφίμων την περιεκτικότητα σε αλάτι ή νάτριο.

Ηδη την τελευταία πενταετία μεγάλες εταιρείες έχουν θέσει τη μείωση του αλατιού στις προτεραιότητές τους. Xαρακτηριστικό παράδειγμα η Unilever, η οποία στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των συνθέσεων των προϊόντων της, μειώνει διαρκώς το αλάτι που χρησιμοποιεί σε πολλά από τα τρόφιμά της. Kαι μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λανσάροντας μια σειρά προϊόντων -μαργαρίνη και ροφήματα φρούτων- εμπλουτισμένων με κάλιο, το οποίο βοηθάει στη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης.

Το κάλιο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο αποβάλλει την περιττή ποσότητα αλατιού από τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό τον λόγο οι επιστήμονες συχνά το ονομάζουν «αντίβαρο του αλατιού». Tο κάλιο δεν αποθηκεύεται στο σώμα μας και άρα η καθημερινή του κατανάλωση είναι απαραίτητη. Πρόσφατα, η Eυρωπαϊκή Aρχή Aσφάλειας Tροφίμων γνωμοδότησε ότι η πρόσληψη καλίου μέσω της διατροφής βοηθάει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Πώς να μειώσουμε το αλάτι

*Aπομακρύνουμε την αλατιέρα από το τραπέζι.
*Ξεπλένουμε τις κονσερβοποιημένες τροφές που είναι σε άλμη και ξαλμυρίζουμε τη φέτα και τις ελιές.
*Εάν μας αρέσουν οι έντονες γεύσεις στο φαγητό αντικαθιστούμε το αλάτι με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.
*Διαβάζουμε προσεκτικά στις ετικέτες περά από τη διατροφική αξία και την περιεκτικότητα των προϊόντων σε αλάτι ή νάτριο.
*Eπειδή δεν είναι πάντα εύκολο να ελέγξουμε το αλάτι που καταναλώνουμε, αυξάνουμε την πρόσληψη καλίου στο διαιτολόγιό μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - ΤΟ ποντίκι που...κελαηδάει!

Το ποντίκι που... κελαηδά!

Το... νέο είδος που τιτιβίζει ακριβώς όπως ένα πουλί είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης γενετικά τροποποιημένων τρωκτικών. Η ιδιότητά του πέρασε στους απογόνους του και έτσι στο εργαστήριο υπάρχουν 100 ποντίκια που κελαηδούν

Ξεχάστε την ταινία «Το ποντίκι που βρυχάται», τώρα πια υπάρχει το ποντίκι που... κελαηδά! Το νέο αυτό είδος είναι αποτέλεσμα της εργασίας μιας ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα, οι οποίοι μελετούν τη διαδικασία της εξέλιξης εν γένει και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε ο προφορικός λόγος.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Εξελιγμένο Ποντίκι», η ομάδα του Αρικούνι Ουτσιμούρα ξεκίνησε να αναπαράγει γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, τα οποία έχουν την τάση να αντιγράφουν λάθος το DNA και να εμφανίζουν πολλές μεταλλάξεις.

Το πιο περίεργο και πιο σημαντικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ήταν ένα ποντίκι που τιτιβίζει ακριβώς όπως ένα πουλί.

Σε δηλώσεις του ο Αρικούνι Ουτσιμούρα, εξηγώντας την ακριβή διαδικασία της έρευνας, ανέφερε: «Οι μεταλλάξεις είναι η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης. Διασταυρώσαμε τα γενετικά τροποποιημένα τρωκτικά για αρκετές γενιές για να δούμε τι θα συμβεί.

Εξετάσαμε τα νεογνά ένα προς ένα και μια μέρα ανακαλύψαμε ότι ένα από αυτά τιτίβιζε.

Η εξέλιξη αυτή μου προκάλεσε έκπληξη, αφού περίμενα να δω ποντίκια με διαφοροποιήσεις στη φυσική κατατομή». Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα ίδια πειράματα δημιουργήθηκε ένα ποντίκι με κοντά άκρα και μια ουρά σαν σκύλου! Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, πάντως, το ποντίκι που κελαηδά γεννήθηκε τυχαία με αυτήν την ιδιότητα, όμως είναι μια ιδιότητα η οποία πέρασε στους απογόνους του και έτσι στο εργαστήριο υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνολικά 100 ποντίκια τα οποία κελαηδούν.

Μια σημαντική παρατήρηση είναι ότι τα ποντίκια με τις φωνές πουλιών όταν φοβούνται δεν παράγουν όσους υπερήχους παράγουν τα κανονικά ποντίκια σε αντίστοιχη κατάσταση, ενώ όπως παρατηρήθηκε επίσης τα αρσενικά «ωδικά» ποντίκια τιτιβίζουν περισσότερο όταν αλλάζουν περιβάλλον και όταν βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα αρσενικά.

ΠΗΓΗ: ETHNOS.GR

THE DIGITAL STORY OF NATIVITY - ( or Christmas 2.0 )

ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ

Πως θα ήταν η Γέννηση του Θεανθρώπου στην ηλεκτρονική μας εποχή, από την αναγγελία της εγκυμοσύνης της Παναγίας από του αρχαγγέλους έως και το γεγονός;

Δείτε το βίντεο να πάρετε μια ιδέα!



Καλές Γιορτές σε ΟΛΟΥΣ!

FUNNY VIDEO - Κάν' το αν μπορείς

Πήγε να κάνει την "έξυπνη" και άρχισε να κάνει ότοέκανε ο νεαρός απέναντί της.
Που να ήξερε όμως...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Τον Απρίλιο το Playstation Phone!


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που πηγάζουν από το εσωτερικό της Sony Ericsson, το αναμενόμενο PlayStation Phone θα κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα μέσα στον Απρίλιο του 2011. Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της τις διοργανώσεις του CES 2011 και του Mobile World Congress, όπου και θα διοργανώσει μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου. Εκεί αναμένεται να αποκαλυφθεί η έναρξη της διαδικασίας διάθεσής του στο τέλος του πρώτου τετραμήνου του νέου έτους.

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι πάρα πολλές και ευελπιστούμε πως η συσκευή θα ανταποκριθεί θετικά στον ντόρο που έχει ήδη δημιουργήσει.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Goal from Wesley Sonck

Ένα από τα πιο ωραία γκολ που σημειώθηκαν φέτος, έμελλε να είναι γραμμένο στο...χιόνι.
Ο Γουέσλευ Σονκ με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι από την κορυφή της μεγάλης περιοχής, άφησε άναυδο τον αντίπαλο γκολκήπερ και μας χάρισε μια μαγική στιγμή που μόνο σε...παιχνιδομηχανές θα μπορούσαμε να δούμε!

FUNNY VIDEO - Τα άλματα της χρονιάς

Δείτε στα βιντεάκια που ακολουθούν τους αθλητές που πραγματοποίησαν τα "καλύτερα" άλματα της χρονιάς...

ΓΕΝΙΚΑ - "Η επόμενη ζωή μου"

"Η επόμενη ζωή μου"
Από τον Γούντι Άλλεν


Την επόμενη ζωή μου θέλω να την ζήσω ανάποδα.
Ξεκινάς από νεκρός. – ‘Έτσι το γλιτώνεις αυτό.
Μετά ξυπνάς σε ένα γηροκομείο και αισθάνεσαι κάθε μέρα και καλύτερα.
Σε πετάνε έξω από το γηροκομείο γιατί δεν είσαι πλέον τόσο γέρος. Πηγαίνεις και εισπράττεις την σύνταξή σου και μετά όταν αρχίζεις να δουλεύεις σου δίνουν δώρο ένα χρυσό ρολόι και κάνουν πάρτι για σένα την πρώτη μέρα στην δουλειά.
Δουλεύεις τα επόμενα 40 χρόνια μέχρι να γίνεις νέος και να χαρείς την ζωή.
Κάνεις πάρτι, πίνεις αλκοόλ και γενικά είσαι ‘ατακτούλης’. Μετά είσαι έτοιμος για το γυμνάσιο.
Μετά πας στο δημοτικό, γίνεσαι παιδί, παίζεις. Δεν έχεις ευθύνες, γίνεσαι βρέφος μέχρι τη στιγμή που γεννιέσαι. Μετά περνάς 9 μήνες κολυμπώντας σε ένα πολυτελές σπά με όλα τα κομφόρ, κεντρική θέρμανση και πλήρη εξυπηρέτηση, μεγαλύτερο χώρο κάθε μέρα και – Νάτο !!
Τελειώνεις σαν ένας οργασμός..

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΣΠΗΛΑΙΑ - Το νέο σπήλαιο της Μαντινείας

Τα σπήλαια σταλακτιτών και σταλαγμιτών του Κάψια, που άρχισαν να δημιουργούνται πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια, εγκαινιάστηκαν χθες στον μαντινειακό κάμπο σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Τρίπολη.
Τα σπήλαια που ανακαλύφθηκαν στο τέλος του 19ου αιώνα από τον Eλληνογάλλο σπηλαιολόγο Νικόλαο Σιδερίδη, έπαιξαν τον ρόλο της καταβόθρας για την απορροή των βρόχινων νερών στον μαντινειακό κάμπο που πλημμύριζε και μετατρεπόταν σε λίμνη κατά τη διάρκεια του 4ου και 5ου αιώνα μ. Χ. Αποτέλεσαν επίσης χώρο λατρευτικό κατά τους χριστιανικούς χρόνους. Η διαδρομή μεταξύ των σταλακτιτών και σταλαγμιτών, που εκτείνονται σε επιφάνεια 6,5 στρεμμάτων, έχει μήκος περίπου 450 μ. και ειδικό φωτισμό που προστατεύει το μνημείο της φύσης και δημιουργεί ένα επιβλητικό και υποβλητικό περιβάλλον.
Τα σπήλαια του Κάψια ανήκουν στον σημερινό Δήμο Μαντινείας που ενώθηκε με τον Δήμο Τρίπολης και διαχειρίζονται από αναπτυξιακή εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Γιώργος Τσαγγούρης.
Τα εγκαίνια της λειτουργίας των σπηλαίων έκανε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γ. γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης, ενώ παραβρέθηκαν ο αιρετός περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι της Αρκαδίας και εκατοντάδες πολίτες.

Καλές Γιορτές σε Όλους

Χρόνια Πολλά σε Όλους, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και ειρήνη.

http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΧΝΕΣ -Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά.mp4

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε εικόνες από μια παραγωγή που βραβεύτηκε από την ΕΡΤ, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε.

Είναι φτιαγμένο από έναν μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας και η αρτιότητά του φτάνει και ίσως ξεπερνάει, παραγωγές ενήλικων και καταξιωμένων δημιουργών.

Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, η αγωνία για το μέλλον, η έλλειψη ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και επικοινωνίας, ξεχοιλίζουν σε αυτό το υπέροχο βίντεο των 5 και κάτι λεπτών.

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που έρχονται κυριολεκτικά σαν "κεραυνός" στην θολή ζωή μας, να σου θυμίσουν πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν φωνές, υπάρχουν δημιουργοί και πάνω απ' όλα υπάρχουν άνθρωποι, μικρά παιδιά, που μπορούν και σε γεμίζουν με συναισθήματα και που πάνω απ' όλα αξίζουν να τους δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσουν όπως πρέπει.

Και μην ξεχνάμε πως από αυτή την Γή είμαστε ΟΛΟΙ περαστικοί και την έχουμε δανειστεί από το μέλλον των παιδιών μας.

Εύγε και μπράβο στα παιδιά της Πρέβεζας!

Funny Video - PEOPLE ARE AWESOME

Και καθώς ο χρόνος φτάνει στο τέλος του, ας δούμε σε αυτό το βιντεάκι, μερικά από τα κατορθώματα κάποιως σπάνιων ανθρώπων, που πραγματοποίησαν δύσκολα ή και ακατόρθωτα πράγματα.

Θαυμάστε τους!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ΦΥΣΗ/ΥΓΕΙΑ - "Στέβια": η ζάχαρη του μέλλοντος;

H στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος, γνωστός με την ονομασία «Stevia Rebaudiana Bertoni». Έλκει την καταγωγή του από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα. Πειραματικές καλλιέργειες στέβιας υπάρχουν και στη χώρα μας, σε αγροκτήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.



Γιατί τόσος ντόρος;
Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η στεβιοσίδη και η ρεμπαουδιοσίδη, που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη, ενώ το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης, είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλάκι του τσαγιού τυποποιημένο εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Ενώ όμως η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η στέβια δεν περιέχει κανενός είδους θερμιδογόνο συστατικό, επομένως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, σε οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης. Συνεπώς, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τα άτομα που τρώνε πολλή ζάχαρη, προσέχουν τη σιλουέτα τους ή πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων, π.χ. διαβητικοί και παχύσαρκοι.

Ποια είναι η χρήση της;
Σήμερα τα εκχυλίσματά της χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο της κοινής, κρυσταλλικής ζάχαρης και αντί άλλων φυσικών ή συνθετικών γλυκαντικών υλών σε ροφήματα, αναψυκτικά διαίτης, ηδύποτα, γλυκίσματα, διαιτητικά τρόφιμα, τρόφιμα για διαβητικούς και ειδικά προϊόντα διατροφής.

περισσότερα στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&pubid=42056949

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Γκράφιτι στην Eποχή του Σιδήρου

H πανάρχαια ιστορία που είναι χαραγμένη στους βράχους της Mακεδονίας αναδύεται στην επιφάνεια του επιστημονικού ενδιαφέροντος και περιμένει εκείνους που θα έχουν την υπομονή να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της. Ψηλά σε έναν λόφο στην περιοχή των Φιλίππων της Kαβάλας, μια σειρά βραχογραφίες αποτυπώνουν τη ζωή και το πνεύμα των ανθρώπων της Eποχής του Xαλκού και του Σιδήρου. Για δεκαετίες οι ντόπιοι ήξεραν τη θέση ως «Γραμμένες Πέτρες», καθώς το νήμα της σχετικής γνώσης είχε χαθεί στην αχλύ του χρόνου.



Tο περασμένο καλοκαίρι, ένας νέος επιστήμονας αποφάσισε να ξεδιπλώσει τις άγνωστες πτυχές της Iστορίας, που διατηρήθηκαν αναλλοίωτες επί χιλιάδες χρόνια πάνω στη μακεδονική γη. Σε αυτές τις βραχογραφίες έστρεψε το ενδιαφέρον για τη διδακτορική του διατριβή ο κ. Γιώργος Hλιάδης......

περισσότερα στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=46806948

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΧΝΕΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ο πολυπράγμων Κος Πικιώνης


«Τη νέα εποχή την ανοίγουν εκείνοι οι καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, γλύπτες ή ζωγράφοι που οι προσπάθειές τους αποβλέπουν εις την ανασύσταση του καθολικού αισθητικού σχήματος της εποχής μας, άθλος που θα μας κάνει ικανούς να ξεπεράσουμε τις κατώτερες μορφές του νατουραλισμού και του ρεαλισμού, και θα μας φέρει εις την ουσία της τέχνης».

Σ’ αυτούς τους δημιουργούς ανήκει και ο ίδιος ο Δημήτρης Πικιώνης, ο γνωστός αρχιτέκτονας και ο λιγότερο γνωστός ζωγράφος, ο δημιουργός που συνέδεσε όσο κανείς άλλος άρρηκτα την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τις εικαστικές τέχνες.

Ο Πικιώνης, ως ζωγράφος ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε τη σημασία του έργου του Σεζάν και αναδείχτηκε σε έναν από τους αφανείς πρωτοπόρους της νεωτερικής ζωγραφικής. Ως αρχιτέκτονας αντιλήφθηκε την αρχιτεκτονική ως τοπίο, συνδέοντας τη λαϊκή παράδοση με τον μοντερνισμό. Το αποδεικνύει το κορυφαίο του έργο, η διαμόρφωση του χώρου γύρω από την Ακρόπολη και έως τον λόφο του Φιλοπάππου, μαζί με την εκκλησία και το περίπτερο του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (1954-58), που κινεί ακόμη το ενδιαφέρον των ξένων, αλλά μόλις το 2003 τιμήθηκε με ένα διεθνές βραβείο. Οπως επίσης κι ένα από τα τελευταία του έργα, ο Παιδικός Κήπος Φιλοθέης (1961-1964), δηλώνει την αντιμετώπιση του κορυφαίου αρχιτέκτονα για τη διαμόρφωση του χώρου.

Κι όμως ο Δ. Πικιώνης (1887-1968), «συγκριτικά με άλλους αρχιτέκτονες, δημιούργησε πολύ λίγα έργα, αλλά καταξιώθηκε», μας λέει η κόρη του Αγνή Πικιώνη, αρχιτέκτων και επιμελήτρια, μαζί με την κόρη της Ντόρα Ρόκου-Πικιώνη, της μεγάλης έκθεσης που ανοίγει σήμερα για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς).

«Η προσωπικότητά του δεν περιορίζεται απλά στην αρχιτεκτονική του δράση. Ηταν πολυποίκιλη και η προσφορά του τεράστια», συνεχίζει. Ακριβώς αυτό προσπαθεί να καταδείξει η συνολική αυτή έκθεση, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές της δουλειάς του.

Για αρκετά χρόνια, κατά την εκτίμηση της Αγνής Πικιώνη, ο πατέρας της ήταν κάπως ξεχασμένος. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, οργανώθηκε μια έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη, το 1978. «Τότε το υλικό ήταν εντελώς άγνωστο», λέει. Στη συνέχεια , σκοπός ζωής ήταν «να συγκινήσει» και να εκδώσει το έργο του, αρχιτεκτονικό, ζωγραφικό, κείμενα, σε ένα διάστημα περίπου 30 ετών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δώρισε το αρχείο του στο Μουσείο Μπενάκη. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον γύρω από τον Πικιώνη έχει αναβιώσει. Διδάσκεται στα πανεπιστήμια, εκπονούνται διατριβές, ενώ σε ιταλική έκδοση της Selecta και επιμέλεια του Αλμπέρτο Φερλένγκα, ο Πικιώνης περιελήφθη στους εκατό μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα.

Είχε ζωγραφίσει 400 έργα
Ο Δημήτρης Πικιώνης είχε ζωγραφίσει περί τα 400 έργα - τόσα έχει καταμετρήσει η κόρη του. Στην έκθεση παρουσιάζεται ένας αντιπροσωπευτικός αριθμός, οργανωμένων σε ενότητες, με τίτλους που είχε θέσει ο ίδιος: Από τη Φύση, Αναμνήσεις από το Παρίσι, Αρχαία, Λαϊκά κ.ά. Το αρχιτεκτονικό του έργο παρουσιάζεται μέσα από σχέδια και φωτογραφίες για οικίες, το Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού, το Θερινό Θέατρο Κοτοπούλη, το Ξενία των Δελφών, τον οικισμό της Αιξωνής, τον χώρο γύρω από την Ακρόπολη και τον Παιδικό Σταθμό της Φιλοθέης κ.ά.

Μελέτες του για την αρχιτεκτονική της Ζαγοράς και της Καστοριάς, τη λαϊκή αρχιτεκτονική της Χίου, τεύχη του περιοδικού «3ο Μάτι» εμπλουτίζουν την έκθεση, χωρίς να λείπουν τεκμήρια (επιστολές, φωτογραφίες) για τις σχέσεις του με τους Ντε Κίρικο, Παρθένη, Τσαρούχη, Σικελιανό κ.ά.

«Ηταν η ψυχή μου»
«...ήταν φορές που αισθανόμουν πως εις τα θεμέλια που εισχωρούσαν βαθιά στη γη, εις τους ογκώδεις τοίχους και τις καμάρες των, ήταν η ψυχή μου μια απ’ τις πολλές πέτρες που εντοιχιζόταν...» (Δ. Πικιώνης)

από ethnos.gr

Το σωστό ντύσιμο για το Ζεϊμπέκικο!

Γιορτές έρχονται! Όλο και καμιά "γυρωβολιά" θα ρίξετε.
Ε, πέρα από το χορευτικό μέρος που καλό είναι να είστε, τουλάχιστον στον ρυθμό, προσέξτε και λίγο το ντύσιμο σας.

Ειδικά τα κορίτσια, προσέξτε λίγο περισσότερο. Καλό το εντυπωσιακό και προκλητικό, αλλά...

Δείτε εδώ πιο κάτω την φωτογραφία και πάρτε παράδειγμα προς αποφυγή...

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - "Planetbook" το περιβαλλοντικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

Το Planetbook είναι μια πρωτοβουλία μιας οικολογικής Μη κερδοσκοπικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με την ονομασία ΚΕΑΝ, που μέσω ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού και με την υποστήριξη χορηγών, δίνει "μαθήματα" περιβαλλοντικού πολιτισμού σε όλη την οικογένεια.

Παρ' ότι είναι πιο επικεντρωμένο στο παιδί και την ενημέρωσή του, ευαισθητοποίησή του σε θέματα περιβαλλοντικής πρακτικής, είναι μια προσπάθεια αξιέπαινη, που μπορεί να αφυπνίσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Διανέμεται δωρεάν στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων και τους καθηγητές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το Κ.Ε.Α.Ν., ενώ μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σε περισσότερα από 150 σχολεία της χώρας. Επιπρόσθετα, το παιχνίδι έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 10,000 παιδιά μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για παρουσιάσεις του Planetbook σε σχολεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Ε.Α.Ν. στο τηλέφωνο 210-2692880

*Το παιχνίδι αυτό μπορείτε να το αγοράσετε και σαν ιδιώτης, κοστίζει 25 Ευρώ και μπορεί να το παραγγείλετε και από το λινκ που σας παραθέτουμε.

ΜΟΥΣΙΚΗ - Cornershop - Brimful of Asha (Fatboy Slim remix)

Το εκπληκτικό τραγούδι των ...... που το ακούμε σε διαφημιστικό σποτ γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και που έχει κατακτήσει το κοινό.

Δροσερό και πολύ ρυθμικό, αδύνατον να μείνεις ακίνητος!
Συντονιστείτε!

ΤΕΧΝΕΣ - Η Κάλας "έσβησε" από ασθένεια των φωνητικών της χορδών!

Η Μαρία Κάλλας, η μεγαλύτερη τραγουδίστρια της όπερας του 20ου αιώνα, πέθανε από εκφυλιστική ασθένεια, η οποία έπληξε ό,τι πολυτιμότερο διέθετε: τις φωνητικές της χορδές. Αυτό υποστηρίζουν δυο ιταλοί γιατροί, εμπειρογνώμονες σε θέματα ορθοφωνίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς Φράνκο Φούσι και Νίκο Παολίλο τους οποίους επικαλείται η ιταλική εφημερίδα La Stampa, οι οποίοι παρουσίασαν τα συμπεράσματα των ερευνών τους σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, η Ντίβα είχε προσβληθεί από δερματομυοσίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει τους μυς και τους ιστούς γενικότερα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του λάρυγγα.

Η ασθένεια -σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- αντιμετωπίζεται με κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτικά, τα οποία μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια. Η Μαρία Κάλλας σύμφωνα με την επίσημη ιατρική γνωμάτευση, πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

*Μερική αντιγραφή από ethnos.gr

ΤΕΧΝΕΣ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Το μυστήριο της...Μόνα Λίζα έχει γράμματα και αριθμούς!

Το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα είναι αυτό που έχει προκαλέσει με το πέρασμα του χρόνου πλήθος υποθέσεων, εικασιών, ερευνών ή θεωριών. Όμως, η Μόνα Λίζα φαίνεται πως κρύβει αλλού τα πραγματικά μυστικά της: στα μάτια της.

Οι ιστορικοί τέχνης κατάφεραν να ανακαλύψουν πρόσφατα μικροσκοπικούς αριθμούς και γράμματα μέσα στις κόρες των ματιών της.

Κρυμμένα μέσα στο σκούρο χρώμα της κόρης των ματιών της Μόνα Λίζα βρίσκονται από την ώρα της δημιουργίας του αριστουργήματος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι αριθμοί και γράμματα που δεν μπορεί να εντοπίσει φυσικά το γυμνό μάτι. Χάρη όμως στην χρήση εξαιρετικά πολύπλοκων τεχνικών μεγέθυνσης, τα κρυμμένα μυστικά ήρθαν στην επιφάνεια.

Οι ειδικοί λένε μάλιστα πως τα εξαιρετικά δυσανάγνωστα γράμματα και αριθμοί τοποθετήθηκαν ηθελημένα από τον Ντα Βίντσι στις κόρες των ματιών της Μόνα Λίζα και προφανώς έχουν απόλυτη σχέση με την πραγματική ζωή του δημιουργού της.

Η αποκάλυψη αυτή μετατρέπει σε... παραμυθάκι την πλοκή του μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν, «Κώδικας Ντα Βίντσι», στο οποίο η Μόνα Λίζα εμφανίζεται να φέρει καλά κρυμμένα μυστικά σχετικά με το Άγιο Δισκοπότηρο.

Ο Σιλβάνο Μινσέτι, πρόεδρος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο οποίος εντόπισε τα σύμβολα, δηλώνει: «Με γυμνό μάτι τα σύμβολα δεν είναι ορατά αλλά με μεγεθυντικό φακό μπορεί να τα δει κανείς καθαρά. Στο δεξί μάτι φαίνονται τα γράμματα «L» και «V» τα οποία πιθανόν να αντιπροσωπεύουν το όνομα του δημιουργού, Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν επίσης σύμβολα τα οποία δεν είναι το ίδιο ευδιάκριτα. Είναι δύσκολο να τα εντοπίσουμε σαφώς αλλά φαίνεται να είναι τα γράμματα «C» και «E», ή μπορεί να είναι και το γράμμα «B».

Στο τόξο της γέφυρας στο φόντο μπορεί να δει κανείς τον αριθμό «72» ή μπορεί και να είναι το γράμμα «L» μαζί με τον αριθμό «2». Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο πίνακας είναι 500 και πλέον χρόνων και δεν είναι τόσο καθαρά όσο όταν πρωτοζωγραφίστηκαν. Από τις πρώτες έρευνες που κάναμε είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για λάθη αλλά ότι τοποθετήθηκαν ηθελημένα από τον καλλιτέχνη».

H έρευνα στα μάτια της Μόνα Λίζα ξεκίνησε όταν μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας ανακάλυψε ένα σκονισμένο βιβλίο σε παλαιοπωλείο το οποίο αναφερόταν στα σύμβολα στα μάτια της Τζοκόντα.

Ο κ. Βινσέτι προσθέτει: «Ο Ντα Βίντσι έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην Μόνα Λίζα και ξέρουμε πως στα τελευταία χρόνια της ζωής του έπαιρνε παντού μαζί του τον πίνακα. Επίσης γνωρίζουμε ότι ο Ντα Βίντσι ήταν εσωτερικός και χρησιμοποιούσε σύμβολα στο έργο του προκειμένου να περάσει μηνύματα. Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι ερωτικό μήνυμα προς την φιγούρα του πίνακα».

αντιγραφή από ethnos.gr

ΦΥΣΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΑΣΤΕΙΑ - Μαϊμού με τάσεις αυτοκτονίας!

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε μια μαϊμού με τάσεις αυτοκτονίας. Το σενάριο έχει ως εξής: Δύο νεαρά τιγράκια παίζουν αμέριμνα στο δάσος και ξαφνικά μια μαϊμού, που "ίπταται" από δέντρο σε δέντρο, αρχίζει και τους τραβάει τα αυτιά, τις ουρές κλπ. Οι μικρές τίγρεις παραξενεμένες αρχικά, προσπαθούν να την πιάσουν αλλά...μάταια!!! Δείτε την φύση σε όλο της το μεγαλείο και ταυτόχρονα σε στιγμές ξενοιασιάς!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - NOVALIMA "Machete" clip

Ένα πολύ ωραίο λάτιν/σόουλ χορευτικό χιπ χοπ κομμάτι από την ομώνυμη ταινία, που σε καθηλώνει με τον ρυθμό του.

Ακούστε το ΔΥΝΑΤΑ!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΑΡΘΡΟ - Ο "Τρελαντώνης"

Αντώνης Βλοντάκης: ο Τρελαντώνης
του Γιώργου Μαυρωτά*

«Γιατί μου τράβηξες το μαγιό ρε μικρέ; Να μου το σκίσεις;»
«Ωχ, με το συμπάθειο, δεν είχα δει ότι είστε εσείς…»
«Καλά… Πώς σε λένε;»
«Βλοντάτς. Αντώνη Βλοντάτς»

Αυτή ήταν η πρώτη μου γνωριμία με τον Αντώνη Βλοντάκη αρχές δεκαετίας του '90, στο μικρό κολυμβητήριο των Χανίων. Εγώ ήμουν στο αποκορύφωμα της καριέρας μου και ο Βλοντάκης έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του στην ανδρική ομάδα των Χανίων, ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού του, του Σπύρου. Αργότερα έφυγε από τα Χανιά (όπως όλοι οι καλοί Χανιώτες παίκτες…) και πήγε σε Ολυμπιακό, Εθνικό, Πανιώνιο καταλήγοντας τώρα πάλι στον Ολυμπιακό. Αυτό που διαπίστωσα, παίζοντας ως αντίπαλός του σε επίπεδο συλλόγων και ως συμπαίκτης του για μερικά χρόνια στην εθνική ομάδα είναι ότι μέσα στο νερό ο Αντώνης είχε μια αρχοντιά. Παρόλο που ήταν φουνταριστός (τουτέστιν τράβαγε τα πάνδεινα), δεν χτύπαγε ποτέ πρώτος για να σπάσει τον τσαμπουκά του άλλου. Άντεχε στωικά και δεν έκανε καραγκιοζιλίκια ή υπερβολές για να ξεσηκώσει τα πλήθη. Μονίμως με το σκουφάκι στραβά φορεμένο από τα τραβήγματα, τράβαγε υπομονετικά το δρόμο του.

Ο Αντώνης πρωταγωνιστεί στο χώρο του πόλο τα τελευταία 10 χρόνια. Μαζί με τον Γιώργο Αφρουδάκη ήταν για μια εποχή ίσως το καλύτερο δίδυμο φουνταριστών στον κόσμο, που θα ζήλευε κάθε εθνική ομάδα. Το 2004 μας συγκίνησε όλους παίζοντας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας με σπασμένο χέρι. Πολλοί (ανάμεσά τους κι εγώ) πιστεύουν ότι αν ήταν καλά ο Αντώνης δεν θα χάναμε το μετάλλιο (βγήκαμε 4οι τελικά). Πήρε πρωταθλήματα Ελλάδος κι ένα πρωτάθλημα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Με την εθνική έφτασε μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Μόντρεαλ το 2005. Ζηλευτές επιτυχίες. Μετά λοιπόν από 20 χρόνια καριέρας ο Αντώνης έγινε σχετικά γνωστός. Βγήκε όμως μερικές βδομάδες στην τηλεόραση κι έγινε πασίγνωστος. Ευλογία ή κατάρα;

Δεν είχα κανένα σκοπό να γράψω τον «Υπέρ Βλοντάκη» λόγο. Η αφορμή που γράφω αυτές τις 550 λέξεις είναι μια πρόσφατη συζήτηση με κάποιους φίλους. Εκεί διαπίστωσα πόσο στρεβλή εικόνα είχαν δημιουργήσει για τον Βλοντάκη λόγω της συμμετοχής του σε γνωστό σόου όπου τραγουδάει (…και μάλιστα καλά για το ανειδίκευτο αυτί μου). «Ψώνιο» τον ανέβαζαν, «Νούμερο» τον κατέβαζαν. Σίγουρα θα υπάρχουν κι ανάμεσα στους αναγνώστες (και όχι πάντως ανάμεσα στις αναγνώστριες, βάζω στοίχημα…) αρκετοί που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις. Κάποιος θα έλεγε «Γιατί ρε Αντώνη;» Εγώ λέω «Γιατί όχι;»

Όσοι ξέρουν τον πραγματικό Αντώνη ξέρουν ότι αυτό που κάνει είναι αυθεντικό. Βγαίνει και τραγουδάει και δεν θα κοροϊδέψει, δεν θα ξεγελάσει, δεν θα υποκριθεί κι έτσι δεν θα αυτό-εξευτελιστεί. Αυτό που μπορεί, θα παλέψει για να το βγάλει με τον καλύτερο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι από τα χρόνια που τον θυμάμαι στις πισίνες είχε μια «κουζουλάδα» (κάτι έχει φαίνεται ο αέρας σε αυτό το νησί…) που του έβγαινε και μέσα στο παιχνίδι. Άλλος στη θέση του, όσο καλή φωνή και να είχε, δεν θα το τολμούσε. Αυτός το τόλμησε να εκτεθεί και νομίζω έχει πετύχει να βγάλει μια αξιοπρέπεια κι αυθεντικότητα, παρόλο που παίζει σε «νερά» ξένα γι αυτόν. Κι αυτό νομίζω έχει κερδίσει τον κόσμο.
Το «σύνδρομο του Πήτερ Παν» είναι ιδιαίτερα έντονο στους αθλητές. Βλέποντας ότι τελειώνει το ένα παιχνίδι, θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα άλλο. Και για τον Τρελαντώνη αυτό είναι απλώς ένα άλλο παιχνίδι. Σίγουρα όμως με άλλους κανόνες από αυτούς που ξέρει και με μία λάμψη που πολλές φορές κρύβει την ουσία...

*αντιγραφή από το protagon.gr

Funny Video - Ο Οδοντίατρος!

Υπάρχουν μερικά σκετς/νούμερα, τηλεοπτικά, θεατρικά τα οποία είναι πραγματικά μοναδικά. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα ίσως ποιό παρεξηγημένα και μη αναγνωρισμένα κωμικά σκετσάκια που έχουν γίνει ποτέ. Η ιστορία έχει ως εξής: Ένας ασθενής πάει στον οδοντίατρο για θεραπεία. Ο οδοντίατρος δεν είναι και κανένας έμπειρος και μάλιστα βρίσκεται να διαβάζει...οδηγίες για το πως να κάνει την αναισθητική ένεση στον ασθενή, από βιβλίο!!! Για κακή του τύχη(και μάλλον ευτυχώς για τον ασθενή ο οποίος στο σκετς έχει σκάσει από τα γέλια), ο οδοντίατρος με μια λανθασμένη κίνηση βρίσκεται με καρφωμένη την βελόνα στο δεξί του χέρι και από εκεί αρχίζει το...παραλήρημα.

ΦΥΣΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - "Ο χορός των πουλιών"

Έχουμε όλοι ακούσει ή/και δει τον χορό από το περίφημο μπαλέτο "Η λίμνη των κύκνων". Μάλιστα οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι είναι μιά απο τις εκπληκτικότερες και δυσκολότερες χορογραφίες, σε κλασικό έργο. Αυτά όμως σε ότι αφορά την τέχνη και την φαντασία του ανθρώπου. Μήπως όμως η φύση έρχεται να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει σε δημιουργία και έμπνευση, αυτά τα, κατά τα άλλα, κλασικά αριστουργήματα; Μήπως είναι για άλλη μια φορά αλήθεια ότι η φύση μας ξεπερνάει, σχεδόν(αν όχι σε όλες) τις εμπνέυσεις μας και καλό θα ήταν να της φερόμαστε καλύτερα; Ας μην σας κουράζω άλλο και ας σας αφήσω να απολάυσετε τον "χορό των πουλιών" στην λίμνη Όρεγκον των ΗΠΑ, σε ένα μοναδικό κρεσέντο δημιουργίας, συγχρονισμού και πάθους. Δείτε το ΌΛΟ!

Funny Video - Ένας από του λόγους που εφευρέθηκε το email!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιό λόγο εφευρέθηκε το email; Πέρα από την γρήγορη και άμεση ενημέρωση που μπορούν να έχουν οι διαδικτυακοί χρήστες, υπάρχει ένας ακόμα εξίσου σημαντικός. Να φτάνει η ενημέρωση "ολόκληρη" χωρίς "κοψίματα" ή άλλες παρεμβάσεις. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!!!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - Φάτε με το μυαλό και...χορτάστε!

Ο νους μπορεί να πετύχει εκεί που η θέληση αποτυγχάνει. Αρκεί να φαντάζεστε συνεχώς ότι τρώτε λαχταριστά φαγητά με πολλές θερμίδες, για παράδειγμα μια σοκολάτα ή ένα παγωτό, για να μειώσετε την όρεξή σας και έτσι να σταδιακά να χάσετε κιλά.Αυτό ανακάλυψε μια νέα πρωτότυπη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που θα μπορούσε να αποκληθεί "δίαιτα της φαντασίας" και η οποία έρχεται να ανατρέψει την καθιερωμένη αντίληψη ότι όσο περισσότερο σκέφτεται κανείς το φαγητό, τόσο πιο πολύ θα φάει τελικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την πειραματική ψυχολόγο καθηγήτρια Κάρεϊ Μόργουετζ του πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τις βρετανικές "Γκάρντιαν", "Ιντιπέντεντ" και "Τέλεγκραφ", ζήτησαν από 300 εθελοντές να φανταστούν ότι τρώνε ζαχαρωτά ή κομμάτια τυριού. Στη συνέχεια οι επιστήμονες συνέκριναν πόσο φαγητό στην πραγματικότητα έφαγαν οι εθελοντές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει αυτή τη νοητική άσκηση. Αποδείχτηκε ότι όσοι είχαν φανταστεί ότι τρώνε, έφαγαν μετά μέχρι και 50% λιγότερο φαγητό (δηλαδή το μισό) από ό,τι όσοι δεν είχαν πριν φανταστεί ότι τρώνε.

Όσο πιο πολύ φαντάζονταν ότι τρώνε, τόσο πιο αποτελεσματική ήταν η μέθοδος. Όσοι έκαναν την άσκηση φαντασίας σε τακτική βάση, είχαν λιγότερη όρεξη και έτρωγαν λιγότερο σε σχέση με όσους έκαναν την ίδια άσκηση λίγες φορές. Με άλλα λόγια, η "εκπαίδευση" του νου φέρνει αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσει τη δίαιτα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανάλογα αποτελέσματα, με τη βοήθεια της φαντασίας, μπορεί να υπάρξουν, εκτός από το φαγητό, και σε άλλα πράγματα, όπως στα τσιγάρα και τα ναρκωτικά.

Η επιτυχία της νοητικής δίαιτας βασίζεται σε ένα κυρίως "τρικ": στο να φαντάζεται κανείς όσο γίνεται πιο ζωντανά ότι τρώει από την αρχή έως το τέλος το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό και να μην αρκείται απλώς σε μια γρήγορη σκέψη που εύκολα σβήνει από το νου. Όπως είπε η Μόργουετζ, αποτελεί "θεμελιωδώς λανθασμένη στρατηγική" να προσπαθεί κάποιος να κάνει δίαιτα καταπιέζοντας τις σκέψεις του για το φαγητό. Αντίθετα, πρέπει να δίνει διεξόδους σε αυτές τις επιθυμίες, αλλά στη σκέψη του και με όσο γίνεται πιο ρεαλιστικό τρόπο, πράγμα που λειτουργεί ως υποκατάστατο για την τροφή με...σάρκα και οστά.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.sciencemag.org/content/330/6010/1530.abstract

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ο κλώνος του Χιγκίτα - Hamza Boudlal KACM vs OCK.flv

Ποιός θυμάται τον Χιγκίτα; Τον τερματοφύλακα της Εθνικής Κολομβίας με τα πολύ μακριά μαλλιά και τον περίργο χαρακτήρα, που έκανε τρίπλες έξω από την περιοχή του;
Οι περισσότεροι τον θυμούνται για το "χτύπημα του Σκορπιού".
Τι είναι αυτό; ήταν μια απέκρουση της μπάλλα με τα πόδια, αφού όμως είχε περάσει πάνω από το κεφάλι του τερματοφύλακα.
Μάλιστα ο αθεόφοβος το είχε κάνει σε μια φιλική συνάντηση Αγγλίας-Κολομβίας, με θύμα τον Ρέντναπ!

Δείτε τώρα τον "κλώνο" του με καταγωγή από το Μαρόκο, που πραγματοποίησε κάτι ανάλογο και μάλιστα σε επίσημο παιχνίδι, με το σκορ ισόπαλο στο 1-1 και το χρονόμετρο να δείχνει το 82'.

Αν μη τι άλλο είναι θαρραλέος!

MUSIC - "You Tube" The Doors - The end



Την 8η Δεκεμβρίου ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός των ανεπανάλληπτων The Doors, Τζιμ Μόρρισον, θα έκλεινε τα 67 του χρόνια.

Όμως ο θάνατος του σε μπανιέρα ξενοδοχείου στο Παρίσι του έκοψε το νήμα της ζωής στα 28 του χρόνια.
Είναι λοιπόν λίγο οξύμωρο που την ημέρα αυτή η πολιτεία της Φλόριντα, τον απάλλαξε από την κατηγορία τηςαπρέπειας, επίδειξης, προσβολής της δημοσίας αιδούς και δημόσιας μέθης, στην οποία είχε καταδικαστεί με 6 μήνες φυλάκιση.
Ο λόγος για την καταδίκη του ήταν πως είχε επιδείξει τα γεννητικά του όργανα σε μια συναυλία.

Ο κυβερνητης της Φλόριντα ανακοίνωσε πως ο Τζιμ Μόρρισον κηρύσσεται αθώος αφού πέθανε πριν την εκδίκαση της έφεσης!
Τώρα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, Τζιμ...
This is "The End"

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αύριο Παρασκευή και για όλο το επόμενο διήμερο!

Η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με χιόνια στα ορεινά. Tα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι : Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολική και νότια χώρα και την Κυριακή κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινα και κατά τόπους σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα εστιάζονται στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα, το Σάββατο στην Ανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία σε ορισμένες περιοχές θα υποχωρήσει μέχρι και 20 βαθμους. Μάλιστα λόγω των θυελλωδών βοριάδων η θερμοκρασία που θα αισθάνεται ο άνθρωπος θα είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, στα βόρεια προάστια της Αττικής το Σάββατο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα δείχνει 3 βαθμούς, όμως η θερμοκρασία που θα αισθανόμαστε θα είναι μείον 3! Και για να μείνουμε στο θέμα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια χαλαζόπτωση(μακριά από εμάς!)

ΜΟΥΣΙΚΗ - Η τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του!

Το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone δημοσίευσε άγνωστα αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον, που δόθηκε τρεις ημέρες πριν το θάνατό του, πριν από 30 χρόνια, στην οποία ο πρώην Beatle εκφράζει τη λύπη του για το ότι οι θαυμαστές του θέλουν "νεκρούς ήρωες".

Σε αυτή τη μακρά συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί εν μέρει λίγο μετά τη δολοφονία του, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ο Τζόν Λενον, επιτίθεται με σπάνια βιαιότητα στους θαυμαστές και τους επικριτές του, οι οποίοι δεν είχαν χωνέψει ότι ο τραγουδιστής είχε αποσυρθεί από τον κόσμο της μουσικής πριν από πέντε χρόνια.

Αυτό που το κοινό και οι κριτικοί θέλουν, εξηγεί ο καλλιτέχνης, "είναι νεκρούς ήρωες σαν τον Σιντ Βίσιους (μπασίστας των Sex Pistols, ο οποίος πέθανε το 1979) και τον Τζέιμς Ντίν (πέθανε το 1955)"."Δεν έχω κανένα συμφέρον να γίνω ένας νεκρός ήρωας (...) ας μην το σκεφτόμαστε πλέον", τόνισε ο Λένον.

Και ο τραγουδιστής δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο να ξανακάνει συναυλίες. "Δεν είναι απίθανο. Αλλά αυτό θα συμβεί χωρίς καπνό, χωρίς φλας. Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε. Είμαστε αναγεννημένοι ρόκερς και ξαναρχίζουμε από το μηδέν. Έχουμε όλο το χρόνο, έτσι δεν είναι; Αρκετό χρόνο", τόνισε ο Λένον.

Η συνέντευξη, συνολικής διάρκειας εννέα ωρών, δόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες πριν ο Τζον Λένον πυροβοληθεί και σκοτωθεί από τον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν καθώς επέστρεφε αργά το βράδυ με τη σύζυγο του Γιόκο Ονο στην κατοικία τους στην "Ντακότα", ένα κομψό κτήριο στις παρυφές του Σέντραλ Παρκ.
Πριν από λίγους μήνες, δηλώνει ο Κοτ, "τακτοποιούσα το σπίτι μου με την ελπίδα να βρω φακέλους σε εσοχές της ντουλάπας μου, τότε βρήκα δύο κασέτες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένο "Τζον Λένον 5 Δεκεμβρίου 1980". "Δεν τις είχα ακούσει για 30 χρόνια και όταν τις έβαλα στο κασετόφωνο αυτή η απίστευτα αναζωογονητική και ζωηρή φωνή άρχισε να μιλάει από αυτό το μαγικό κομμάτι της μαγνητικής ταινίας", σημείωσε.

Το περιοδικό δημοσιεύει τη συνέντευξη στο σύνολό της, καθώς και ένα άρθρο που υπογράφεται από την Γιόκο Ονο, με τίτλο "Οι τελευταίες ημέρες του Τζον, μια ανάμνηση".

αντιγαρφή από nooz.gr

SHOPING/GADGET - Το "ηλεκτρονικό" μαγαζί για gadget

Είστε gadgetάκιας; Έχετε φίλους gadgetάκηδες; Γενικά σας αρέσουν;
Ε, αυτή η σελίδα στο διαδίκτυο www.gadget-shop.gr είναι μία από τις καλύτερες για αγορές τέτοιου είδους.

Και τί δεν έχει εδώ: Από φουσκωτά παιχνίδια για την παραλία και την πισίνα, έξυπνα αντικείμενα που κάνουν αίσθηση, μέχρι μανικετόκουμπα για χαρτοπαίκτες και οικολογικό μπουκάλι νερό που ψύχεται μόνο του!!!

Η ποικιλία του είναι μεγάλη και για όλα τα γούστα.
Και λόγω εορτών, όλο και κάποια ιδέα μπορεί να σας κάνει!
Δείτε και το "εορταστικό" ηλεκτρονικό έντυπο με σχετικές προτάσεις και τιμές:
http://www.gadget-shop.gr/exp_files/newsletter/4/Aristomenis_n@yahoo.gr

Καλές αγορές!

Funny Video - Η φύση σε όλο της το...μεγαλείο!

Τώρα με αυτό το βίντεο, εύκολα πάω "κόντρα" στον Λάκη και το "τσαντίρι". Μα να μην τον αφήνουν να κάνει δουλεία ρε παιδάκι μου; τς, τς, τς, τς!!!

Funny Video - New Harley Davidson!!!

Αυτά είναι! Ο άνθρωπος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και αγόρασε την νέα του Harley Davidson. Έλα όμως που άλλο να την βλέπεις και να σου αρέσει και άλλο είναι να την οδηγήσεις. Πως λέει η παροιμία; "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πωπούς!!!"

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

FUNNY VIDEO - Τι κάνουν οι τρελοί με τα αυτοκίνητα;

Υπάρχουν τρελοί και τρελοί. Κάποιοι μάλιστα το κάνουν ΚΑΙ για να επιδειχθούν ταυτόχρονα. Όμως δεν είναι όλοι το ίδιο. Δείτε αυτά τα 3 βιντεάκια με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να συναγωνίζονται στην τρέλα. Αυτός μάλιστα με το NIVA είναι απίστευτος.


ΑΣΤΕΙΑ - Ράδιο Αρβύλα-Υπολογιστές Στην Αρχαιότητα

Τι μπλογκ θα είμασταν αν δεν βάζαμε τα πραγματικά αστεία που μας κάνουν και γελάμε με την ψυχή μας;

Μέσα σε αυτά και χωρίς κανένα σχόλιο, δεν θα μπορούσε να λείπει και το εκπληκτικό βίντεο της ομάδας του "Ράδιο Αρβύλα" σχετικά με την αληθινή καταγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Απολαύστε το!

ΓΕΝΙΚΑ - Ένα κελλάρι στην...κουζίνα!


Πόσοι από εσάς δεν θα θέλατε να έχετε ένα κελλάρι στο σπίτι, με καλά κρασιά για κάθε περίσταση;

Ε, αυτό που θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, ξεπερνά την φαντασία.

Το κελλάρι είναι γνωστό πως για να κρατήσει την σωστή "υγεία" του καλού κρασιού, θέλει σκιά, σχετική υγρασία και γενικά να είναι σε ήσυχο μέρος.


Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είναι και εύκολα προσβάσιμο, προκειμένου να δέχεται τις όποιες περιποιήσεις μας(γύρισμα, τσεκάρισμα υγρασίας κλπ).

Τι λοιπόν πιό εύκολο από το να είναι αυτό στην...κουζίνα;

Καλή ιδέα, εεεε;

ΑΣΤΕΙΑ - Η σεξουαλική ζωή του άνδρα


Πως μπορεί να παρουσιαστεί η σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, αποτυπωμένη σε ζώα και τις συνήθειές τους και σύμφωνα με την ηλικία του;

Δείτε το σχετικό πίνακα:

ΦΥΣΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Πουλί "μίμος" - David Attenborough - BBC wild...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από εκπομπή του BBC Wild Life με τον Ρίτσαρντ Αττένμπορο, ένα καταπληκτικό πουλί "μίμο".

Μάλιστα είναι τόσο μοναδικό που δεν μιμείται μόνο ήχους και άλλα ζώα της ζούγκλας, αλλά και ήχους που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως: Φωτογραφικές κάμερες, Συναγερμούς αυτοκινήτων κ.α.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Νέα ξυπνητήρια για...υπναράδες!

Το πρωινό σήκωμα είναι μία πολύ βάρβαρη υπόθεση. Άσε που πολλές φορές κλείνεις το ξυπνητήρι και μετά σε παίρνει ο ύπνος με αποτέλεσμα να αργήσεις στην δουλειά σου. Τι κάνεις τότε; Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχονται να λύσουν κάποια ξυπνητήρια με ειδικές... ικανότητες!

To ιπτάμενο ξυπνητήρι κάνει ότι λέει και το όνομα του. Με το που το κλείνεις εκείνο αρχίζει και πετάει κάνοντας παράλληλα ενοχλητικούς θορύβους. Για να το σταματήσεις πρέπει να σηκωθείς και να το πιάσεις!












Το ξυπνητήρι... Παλαιοκώστας. Έτσι και το κλείσεις εκείνο αρχίζει και κινείται. Πέφτει κάτω από το κωμωδίνο και συνεχίζει την πορεία του μέχρι να κρυφτεί κάπου. Μόλις αρχίσει και πάλι να χτυπάει εσύ πρέπει να σηλωθείς από το κρεβάτι και να βρεις που έχει χωθεί αλλιώς δεν ησυχάζεις.

Το... βουκολικό ξυπνητήρι όταν αρχίζει να χτυπά γεννά ταυτόχρονα και αβγά. Για να κλείσει μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Να ξαναμπούν μέσα τα αβγά!














Το ξυπνητήρι-λέιζερ είναι πάρα πολύ απλό στον χειρισμό του. Θέλει απλά με το ειδικό κοντρόλ να στοχεύσεις στο κέντρο του στόχου για να σταματήσει να χτυπά. Παιχνιδάκι...



Η σφαίρα-ξυπνητήρι, αιωρείται πάνω από το κεφάλι σου. Με μία πολύ απλή και εύκολη κίνηση το βάζεις στην παύση. Μόνο που την δεύτερη φορά ανεβαίνει λίγο ψηλότερα. Την τρίτη ακόμα πιο ψηλά και πάει λέγοντας. Ε, κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να σηκωθείς!








Το ξυπνητήρι-πάζλ, θέλει μόνο να βάλεις το σωστό κομμάτι, στην σωστή θέση. Τίποτα το σπουδαίο με την...τσίπλα στο μάτι, εεεεε;


Και τέλος, ίσως το καλύτερο ξυπνητήρι από όλα. Έτσι όπως σου έχουν σπάσει τα νεύρα από το χτύπημα του, πρέπει να το πιάσεις από το λαιμό και να το ταρακουνάς μέχρι να... σκάσει! Χαράματα το κάνεις με πολύ ευχαρίστηση και ξεσπάς κιόλας!

Τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα, πως θα...ξυπνήσετε!

Άντε και καλόν ύπνο!

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - Brigitte Boisjoli - Fruits defendus

Η νέα Γαλλική Μουσική σκηνή έχει βαλθεί να αποδείξει πως δεν έχει να ζηλέψει πολλά από κανέναν. Οι καινουριοι δημιουργοί έχουν καινούριες ιδέες, ενδιαφέρνοτα ακούσματα και ακούγονται "φρέσκα" στα αυτιά μας.

Δείτε εδώ μια από αυτές την Brigitte Boisjoli στο "Fruits Defendus" ή "απαγορευμένα φρούτα" από το πρώτο της άλμπουμ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Υιοθεσία ειδών υπό εξαφάνιση!

Ενα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τη Φύση με αξία πολλαπλάσια του κόστους του προτείνει για τις φετινές γιορτές η περιβαλλοντική οργάνωση WWF: την υιοθεσία ενός απειλούμενου είδους.

Επιλέξτε ανάμεσα σε τίγρη, γιγάντιο πάντα, πολική αρκούδα, δελφίνι, θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα ή κραυγαετό και δώστε ανάσα σε είδη που έχουν ανάγκη από προστασία χωρίς καν να τα φιλοξενήσετε στο σπίτι.

Προσφέροντας 3 ευρώ τον μήνα η WWF θα σας παράσχει τη δυνατότητα της συμβολικής υιοθεσίας, η οποία προτείνεται και ως εναλλακτικό δώρο προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πιστοποιητικό
«Με τον τρόπο αυτό οι φίλοι σας που θα δεχτούν το δώρο γίνονται υποστηρικτές του WWF Ελλάς για ένα έτος, λαμβάνουν μια αφίσα-πιστοποιητικό του απειλούμενου είδους που επιλέξατε και το ημερολόγιο της οργάνωσης, καθώς επίσης τακτική ενημέρωση για τις παγκόσμιες προσπάθειες διάσωσης του είδους και τις δράσεις του WWF», εξηγούν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης. «Οσοι επιλέξουν να ενισχύσουν την οργάνωση με ποσό από ¤5 το μήνα, θα λάβουν επιπλέον ένα λούτρινο μπρελόκ του WWF».

Παράλληλα, η οργάνωση προτείνει μια συλλογή δώρων, φιλικών προς το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν ξύλινα παιχνίδια, παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία και εκδόσεις, τσάντες και ομπρέλες, άλμπουμ και κορνίζες, t-shirts και καπέλα, χαρτοσχολικά, λούτρινα ζωάκια και ευχετήριες κάρτες. Τα προϊόντα διατίθενται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη δώρων, supermarket και πολυκαταστήματα.

από www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=44532950

FUNNY VIDEO - Stupid or Brave?

Τώρα εδώ τι να πω;
Ότι είναι ηλίθιος; Ότι είναι "γενναίος", θαρραλέος; Ότι έχει άγνοια κινδύνου;
Τα σχόλια δικά σας...


ΜΟΥΣΙΚΗ - Wildcookie (Freddie Cruger & Anthony Mills) - Heroine



Εκπληκτικό βίντεο-κλιπ αλλά και πολύ όμορφο τραγούδι από το νέο συγκρότημα WILDCOOKIE και την καταπληκτική εταιρεία Tru Thought Records.

Καλή ακρόαση!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΑΣΤΕΙΑ - John O'Shea shot v West Ham - worst shot ever




Αυτό είναι, σίγουρα, το χειρότερο σουτ που έχει γίνει από ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.
Ο Τζόν Ο'Σεε της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, είναι ο δράστης, καθώς όταν η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ με 0-1, σε παιχνίδι για το Λιγκ Καπ Αγγλίας(τελικό σκορ 4-0 για την West Ham), επιχείρησε ένα σους από δεξιά, πλάγια και έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το σουτ όχι μόνο δεν είχε κατάληξη προς το τέρμα, αλλά μάλιστα κατευθήνθηκε στην άλλη πλευρά του γηπέδου...πλάγιο άουτ!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ/ΤΑΞΙΔΙΑ - Νήσος Σοκότρα. Σαν σε άλλο πλανήτη!

Η Νήσος Σοκότρα(Socotra Island), είναι ένα μέρος μοναδικό στην Γή μας, σα να είσαι σε άλλο πλανήτη... Και πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.
Το νησί αυτό διαλύει κάθε έννοια "φυσιολογικού" για ένα τοπίο εδώ στη Γη.



Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα στο νησί αυτό και να ρίξεις μια ματιά γύρω σου.

Μετά από ένα επιφώνημα έκπληξης θα νομίσεις ότι σε μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων νησιών που έχει μείνει απομονωμένη γεωγραφικά από την Αφρικανική ήπειρο για περισσότερο από 6 ή 7 εκατομμύρια χρόνια.

Όπως και τα νησιά Γκαλαπάγκος, το νησί αυτό βρίθει από περίπου 700 εξαιρετικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, το 1/3 των οποίων είναι ενδημικά εκεί, δηλαδή δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη.


Το κλίμα είναι αντίξοο, ζεστό και ξηρό, αλλά και όμως - τα πιο καταπληκτικά φυτά ευδοκιμούν εκεί.
Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 250 χλμ. από τη Σομαλία και 340 χλμ. από την Υεμένη, οι πλατειές αμμώδεις παραλίες της υψώνονται σε σχιστολιθικές πλαγιές γεμάτες από σπηλιές (μερικές μέχρι και 7 χλμ. μήκος) και σε βουνά ύψους 1525 μέτρων .



Το όνομα Σοκότρα προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει Ευδαιμονία.

Μερικές από τις ποικιλίες των φυτών και των δένδρων μέσα από γεωλογική απομόνωση
είναι γένη 20 εκατομμυρίων ετών.

Το δένδρο "Αίμα του Δράκου" είναι πηγή πολύτιμων συστατικών, βαφών αλλά και φαρμάκων για όλες τις ασθένειες.
Από άπόσταση φαίνονται σαν ιπτάμενοι δίσκοι και από πάνω σα γιγάντια μανιτάρια.

Το "Άνθος της Ερήμου" μοιάζει με πόδι ελέφαντα.



Αυτό το φυτό φαίνεται να μη χρειάζεται καθόλου χώμα και περνά τις ρίζες του κατευθείαν μέσα από το βράχο.

Ένα πραγματικό κόσμημα στην πολύπαθη Γή μας.
Η κυκλοφορία είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου δρόμοι. Παρόλα αυτά το νησί έχει 40.000 κατοίκους. Η κυβέρνηση της Υεμένης έφτιαξε τους πρώτους δρόμους μόλις πριν δυο χρόνια μετά από διαπραγματεύσεις με την UNESCO που ανακήρυξε το νησί Παγκόσμια Φυσική Κληρονομιά.

Ξεχάστε τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, εδώ επιτρέπεται μόνο "οικοτουρισμός" που διαφυλάσσει την τοπική οικονομία και τον τρόπο ζωής.

Ευτυχώς που υπάρχουν, ελπίζω ακόμα για πολύ, ανέγγιχτοι παράδεισοι όπως αυτοί, που κάνουν την Γη μας μοναδική και τόσο συναρπαστική.

ΑΣΤΕΙΑ - Η "Μπούρκα" με μίνι και σόρτς!

Να λοιπόν μια άλλη ματιά στο θέμα την μπούρκας, που μπορεί να γίνει και μόδα!
Όχι βέβαια στις ισλαμικές χώρες, αλλά στην Ευρώπη, κάλλιστα θα μπορούσαμε να το δούμε να συμβαίνει...
Και μάλιστα όχι μόνο από Ευρωπαίες αλλά και από Μουσουλμάνες που θέλουν να προκαλέσουν ή/και να διαμαρτυρηθούν.

Δείτε στο σχετικό βίντεο για να πάρετε μια ιδέα...


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - "Ζωγράφος" στην επιφάνεια της Γης!

Ο JOE KARAM, είναι Αυστραλός και κατάγεται από το Σύδνεϋ.
Με μια εμμονή στα σχήματα αλλά και την επαφή του με τον κόσμο, καθώς και επηρεασμένος με τις ανεξήγητες μεγάλες επιφάνειες που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη της Γης(Μεξικό, Περού αλλά και ΗΠΑ), αποφάσισε να δώσει την δική του πινελιά, κάνοντας ζωγραφική σχημάτων σε μεγάλες επιφάνειες.

Έτσι ξεκίνησε το εγχείρημά του κάνοντας "εικαστικές" παρεμβάσεις σε διάφορες παραλίες, καθώς και σε ερημικές εκτάσεις.

Δείτε μερικά από τα "έργα" του, στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.












FUNNY VIDEO - Francesco Caputo (Cesena) - Gives Teammate Slap



Τι το ήθελε και ήταν ομαδικός; Τέτοια "ανταμοιβή" ούτε στα χειρότερα ονειρά του!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο προπονητής στα αποδυτήρια είχε δώσει σαφή εντολή:"να είστε ομαδικοί".
Ε, λοιπόν ο ένας το πραγματοποίησε, "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του, αυτός το έβαλε και έτρεξε να τον συναντήσει να το πανηγυρίσουν μαζί.
Οποία έκπληξη, όμως όταν ο σκόρερ αντί να τον αγκαλιάσει και να τον ευχαριστήσει, μόλις τον πλησίασε του έδωσε μιά...μπουνιά!!!
Απίστευτο και όμως...ποδοσφαιρικό.
Άντε να ξαναμιλήσει για ομαδικότητα ο προπονητής τους, τώρα...

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ - Athina Andreadi-Finding England

Μια ακόμα Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο εξωτερικό.
Το όνομά της είναι Αθηνά Ανδρεάδη και εδώ ακούμε το "Finding England" από την καινούρια της δουλειά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ένα μαγικό, χριστουγεννιάτικο, σκεπαστό χωριό στην Αθήνα

Από 27/11 μέχρι 2/12 η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Ο προαύλιος χώρος του θεάτρου Badminton μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκεπαστό χωριό.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια στεγασμένη έκταση 6.000 τ.μ. είστε όλοι καλεσμένοι να απολαύσετε όσα ως τώρα μόνο ταξιδεύοντας στο εξωτερικό μπορούσατε να βρείτε.

Μοναδικά χειροποίητα υπερμεγέθη σκηνικά από τα πιο αγαπημένα παραμύθια (Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα, Μολυβένιος Στρατιώτης, Πινόκιο κ.α.)

-Μια μεγάλη παγοπίστα

-Χριστουγεννιάτικη αγορά

-Παιχνίδια, εργαστήρια (χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής, θεατρικών δρώμενων), διαγωνισμοί, κληρώσεις, συναυλίες, dj’s party κ.α.

Περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:

www.newsbeast.gr/greece/arthro/81152/ena-magiko-hristougenniatiko-skepasto-horio-stin-athina-/

XMAS BAZAAR - Μοναδικές προσφορές εν όψει Χριστουγένων!


Στην παρακάτω "αφίσα-πρόσκληση" θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, προκειμένου να ξεκινήσετε τα ψώνια σας(όσοι από εσάς μπορούν, πλέον...), για τις Χριστουγεννιάτικες Γιορτές.

Πρόκειται για ένα bazaar από τον Όμιλο Λεμονή σε είδη υπόδησης και αξεσουάρ, σε τιμές με έκπτωση έως και 90%.
Το bazaar θα είναι ανοικτό μέχρι 12 Δεκεμβρίου

Καλές Γιορτές και Καλές Αγορές!

ΜΟΥΣΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Ο λυράρης που δοξάζει την Κρήτη - τεχνες , πολιτισμος

Ο Αντώνης Ξυλούρης είναι πιο γνωστός σε όλους μας ως "Ψαραντώνης". Ειναι λιγότερο γνωστό πως είναι ο μικρότερος αδερφός του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη. Όμως πόσοι από εμάς ξέρουν πως η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σε μουσείο στις ΗΠΑ;

"Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται στο The World's First Global Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κάθε έκθεμα συνοδεύεται από πληροφορίες για την ιστορία του. Η κρητική λύρα έχει τις ρίζες της στην Ανατολή. Κατασκευάζεται από μονοκόμματο ξύλο κάποιας ηλικίας (τουλάχιστον 10 ετών) και για την κατασκευή της συνήθως χρησιμοποιείται ασφένταμος, καρυδιά και μουρνιά. Παλιά, οι χορδές ήταν από έντερο και το δοξάρι είχε τρίχες από ουρά αλόγου. Ο Ψαραντώνης έχει στολίσει το δοξάρι του με κουδουνάκια για έναν γλυκό συνοδευτικό ήχο. Στο μουσείο προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να κεντά με τη λύρα του."

Αυτά και πολλά άλλα για την ζωή και το έργο του μοναδικού Κρητικού λυράρη, μπορείτε να διαβάσετε στο υπέροχο αφιέρωμα, στο παρακάτω λινκ:

v4.ethnos.gr - Ο λυράρης που δοξάζει την Κρήτη - τεχνες , πολιτισμος